השגרירויות בארץ..

Eric14

New member
השגרירויות בארץ..

יש שגרירות צרפת בלגיה וכאלה, מה המטרה שלהם? אם מישהו עוזב את הארץ הם יעזרו לו במעבר? איך בדיוק? תודה

גוזליה

New member
שגרירות

קצת על שגרירויות מויקיפדיה: שגרירות היא הרמה הגבוהה ביותר של נציגות דיפלומטית של מדינה אחת בשטחה של השנייה. בהתאם לכך, שגריר שהוא המנהל של השגרירות נחשב לבעל הדרגה הגבוהה ביותר של נציג דיפלומטי. קיום שגרירות נחשב להכרה מלאה במדינה המארחת. תפקידיה של השגרירות כוללים לרוב: טיפול בנושאים מדיניים וצבאיים המשותפים לשתי המדינות עידוד קשרי תרבות וחברה בין המדינות פתרון בעיות בקשרי המסחר בין המדינות סיוע לאזרחי המדינה שנקלעים למצוקה (נעשה לרוב על ידי המחלקה הקונסולרית) טיפול בבקשות להיכנס למדינה המיוצגת על ידי השגרירות שטחה של השגרירות שייך טריטוריאלית למדינה שבה היא נמצאת ולא למדינה שאותה היא מייצגת. עם זאת, לנציגות דיפלומטית יש חסינות דיפלומטית, ולכן לא ניתן להיכנס לשטח השגרירות ללא היתר, אך עובדיה הדיפלומטים כפופים לחוק המדינה בה היא נמצאת. בגדול, מטרת השגרירות היא לא לעזור לאזרחים של המדינה בה נמצאת השגרירות לעבור למדינת המקור (למשל לאזרחי ישראל לעבור לבלגיה)- מטרת השגרירות היא לטפל בכל העניינים הקונסולריים והאחרים של מדינת המקור(בלגיה) מול מדינת היעד(ישראל), ולספק שירותים לאזרחי מדינת המקור המתארחים/מתגוררים במדינת היעד (אנשים בלגיים הנמצאים בישראל). הדרך היחידה בה השגרירות יכולה "לסייע" לך במעבר, הוא במתן מידע, וכמובן במתן אשרה ("ויזה") לשהייה במדינת המקור.

Eric14

New member
אוקיי הבנתי, אז

שגרירות שראל בבלגיה תעזור לי שם? ומה זאת אומרת ויזה לשהייה שם? יש לי אזרחות זה מספיק לא? תודה רבה,

גוזליה

New member
יש לך אזרחות בלגית? ישראלית? גם וגם?

אתה נמצא בישראל? בבלגיה? מעוניין לעבור לישראל? לבלגיה?

Eric14

New member
גם וגם

אני רוצה לעבור לבלגיה, אני יודע גם את השפה.. בעיקרון אני חושב לעבור כבר ביולי הזה, אבל אני עדיין חושב על זה ומתלבט.. מפחיד לעבור לבד כל הקטע של להסתדר שם מבחינת מגורים עבודה חברה.. כבר שאלתי כמה שאלות על המעבר בבלגיה בפורום ועזרו לי המון והבנתי שזה אפשרי לעבור בגלל האזרחות ולא יעשו לי בעיות..

גוזליה

New member
אם יש לך דרכון בתוקף

לא יודעת מה השגרירות, הבלגית או הישראלית- יוכלו לעזור לך....מעבר לסיוע בענייני ניירת (אם ישנם כאלו) וכדומה. שגרירות לא תסייע לך במציאת מגורים, עבודה וחברה
זה תצטרך לעשות בעצמך

Eric14

New member
תודה..

זה בדיוק הדברים שבגללם אני מהסס לעבור חח

למעלה