השגחה פרטית

השגחה פרטית

לפני החג הוצאתי בשעה טובה את הרכב מהמוסך אחרי החלפה של הגיר האוטומטי וציריה. כמו כן עשו לרכב כיוון פרונט. האוטו חרק בסיבובים. חזרתי למוסך בדקו אמרו הכל בסדר.....היום נסעתי על highway והרכב דופק ומשמיע קולות מוזרים ורועד כאשר אני מאיטה. טלפון לדני חבר משפחה ומוסכניק בחסד....אני נוסעת ומתארת לדני בדיבורית מה קורה ואז הרכב נוטה לצד והגלגל הימני מתנתק מהרכב ועף...ואני על 3 גלגלים צורחת לדני בדיבורית הגלגל עף.....דני מדריך אותי לפמפם עם הברקס לסטות בזהירות עם ההגה לשוליים ולהרים לאט את ההנד ברקס.....אני עוצרת בשוליים רועדת אבל בלי שריטה ורואה את הגלגל נח מעבר לשלושה נתיבים ותנועה סוערת בצד השני של highway....... ואז דני אומר תתקשרי ל AAA להזמין גרר ונדבר כשתחזרי הביתה..... הזמנתי גרר רועדת.....נהג הגרר לא האמין שלא נשרטתי ועצרתי את הרכב בלי לפגוע ברכב אחר בתנועה הסואנת.......ואני עדיין רועדת.....ומבינה שדני הציל את חיי........כאשר הגעתי הביתה והתקשרתי אליו שוב ואמרתי תודה הוא אמר לא עשיתי כלום.....
מחר בבוקר אני אגיד הגומל בבית הכנסת ......
עדיין מבוהלת ורועדת......דני הציל את חיי!!!!!!!!

אמת

דני שוקולד זה טוב.....אבל דני ש. עוד יותר....הוא פשוט חבר טוב וזה לא מובן מאליו. ... .

נשמע כמו חוויה מפחידה נורא!

מזל שהיה לך דני על הקו

Rtitan

New member
איפה זה היה בארה״ב?

AAA, Highway...
קיצורו של דבר, לכי לעשות קורס נהיגה של CHP כדי שבפעם הבאה לא תצטרכי להתקשר לדני שידריך אותך מה עושים במצב חירום.
חוץ מזה, רכב בארה״ב עם בלם יד בין המושבים?? בד״כ זו דוושה משמאל
.

Hartford Connecticut

אתה צודק לגבי רכב אמריקאי כמו השבי של הבן שלי....אני סנובית נוהגת בניסן יפנית ......

Rtitan

New member
את הדוושת "בלם-יד" הזו הביאו גם...

אל מחוץ לארה"ב בטויוטה פריוס, גם אלו שנמכרות בישראל!
גועל נפש - בחיים לא אקנה מרצוני החופשי מכונית עם הבלם הזה - אי אפשר להרים בלם-יד כדי לעשות דריפטינג.

איך קונטיקט? יפה בתקופה הזו של השנה
.

השלכת בשיא יופיה.....

ואכן אתה צודק....emergency brake זה המצאה מחורבנת .....לכן אני לא קונה מכוניות כאלה.....
וקונטיקט יפה בסתיו ובאביב

דף חדש4

New member
קונטיקט המדינה הכי עשירה בארה"ב

וגם עם הכי פחות אמריקאים ממוצא אפריקאי, אם אני זוכרת נכון...

האוטו כנראה ז"ל.....

המוסך שהוא מוסך מורשה של ניסן מחכה להערכה של השמאי של הביטוח שלי כי הרכב חתף מכה רצינית בגחון. בנתיים קיבלתי רכב חלופי שלהם חדש לחלוטין ואני אשמח לשמור אותו אצלי. .... נחכה ונראה. ....

בדד1

New member
אבא שלי (ז"ל)

היה אומר
ש"לנסוע ברכב אמריקאי זה עוד סעיף בטיחות שלא כתוב בפוליסת הביטוח"
לגור בארה"ב ולנסוע על רכב יפני, (שאינו איזה רכב ברמת פאר גבוהה)
נראה לי קצת שגוי בשיקול
בפעם הבאה רק "האמר"

לפני הרבה שנים

אבא שלך צדק......אבל.....
כיום מכוניות אמריקאיות לא יותר בטוחות הן עשויות מאותו פח דק של היפניות......
והרבה פחות אמינות בתחזוקה......
אני אקח מה שיתנו לי......

Rtitan

New member
לעובי הפח אין שום קשר לבטיחות של מכונית...

פעם, בשנות ה-50, ה-60 ותחילת שנות השבעים המאושרות, מכוניות אמריקאיות נחשבו למכוניות בטחות מאד, ממש טנקים עם פח עבה, משטחים עצומים, פגושים פדראליים "סופגי אנרגיה" ו... נוסעים מתים.

התברר שבתאונות דרכים לא אנרגטיות במיוחד, המכוניות בקושי ניזוקו - אבל נוסעי המכוניות מתו, לרוב - כמעט בלי סימני פגיעה חיצוניים - זה לא שהנוסעים נחבלו ונהרגו מהפגיעות - למרבה הזוועה, הנוסעים נראו ממש כאילו מתו בתוך מכוניות שלמות יחסית.
בנושא נחקר לעומק והתברר שהמוות נרגם מגזירת שכבות של רקמת המוח: רקמת המוח בנויה שכבות שכבות, לכל שכבה יש תפקיד מסויים, ולכל שכבה תכונות פיסיקליות שונות - למשל גמישות, מסה, צמיגות עם הנוזל סביבן... מעוצמת המכה של התאונה - השכבות הללו נגזרו אלו מאלו והנוסעים השיבו את נשמתם לבוראם.

המכוניות ה"סופר-בטחות" הללו - פשוט העבירו את האנרגיה הקינטית של התאונה לנוסעים בלי לספוג אותה בעצמן - משול הדבר לאדם שקופץ ולא מכופף ברכיים בנחיתה - נסו ותהנו (הכאבי גב על חשבונכם תרתי משמע).
המכוניות המודרניות, דרך אגב, כולל יפניות ואפילו קורוס הסינית כפי שפורסם לפני מספר ימים - בנויות להיהרס בתאונה, גם תאונה לא חזקה במיוחד: הנוסעים ארוזים יפה יפה בכלוב פלדה עם קורות חיזוק, ומסביב לכל זה בנויה המכונית עם משטחים סופגי אנרגיה: תא המנוע, תא המטען והדלתות העבות יחסית. לדומגה: תושבות המנוע מתוכננות להתרסק לתאונה ולגרום למנוע ליפול מתחת למכונית כדי לא לפרוץ את הכלוב ולפגוע בנוסעים. מוט ההגה בנוי חוליות כדי להישבר במספר מקומות ולא לשפד את הנהג, המתלים אמורים להיפתח החוצה ולעוף משני צידי הכלוב...
תא המטען יהפוך לאקורדיון מפואר והפגיעה תגיע ממש עד המושבים האחוריים - ושם תיבלם על ידי הכלוב.
אומנות של ממש!

כשאשתי ואני חיפשנו רכב למשפחה - חשבנו על רכב 7 מקומות (יש 4 ילדים) אבל כל המיניוואנים בנויים כך שהשורה השלישית צמודה לדופן האחורי - מה שמבטל את ספיגת האנרגיה בתאונה מאחור ולכן ויתרנו על הרעיון.

דף חדש4

New member
נשמע שאתה מבין- על איזה קרוסאובר תמליץ?

ואיזה מכונית קניתם בסוף? מה האופציה ל 4 ילדים אם לא מיני ואן?

Rtitan

New member
אינני אוהב קרוסאוברים ולכן אינני מבין בהם...

כנסי לפורום מכוניות ותשאלי שם - יש שם מקצוענים שמבינים הרבה יותר ממני.
בעיני קרוסאובר הוא ״רכב פוזה״ - הוא לא באמת יותר מרווח ממכונית משפחתית, הם פחות יציבים, פחות מבצעים, עולים הרבה וכן, נראים מעולה. אני אוהב ״זאב בעור כבשה״, מכונית שנראית סתמית שרק הנהג שלה יודע מה היא מסוגלת באמת, פחות מושך ערסים, שוטרים וגנבים.

את שינוע 4 הילדים פתרנו על ידי 2 מכוניות משפחתיות ששנינו אוהבים - וכן, מפצלים בנסיעות. זה מאפשר גם הפרדת כוחות בעיתות קרבות גבול זמניים במושב האחורי.

למעלה