השגוחה פרוטית

מומיה26

New member
השגוחה פרוטית

מצטער שאני מעמיס עליכם את ההגיה החסידית של השגחה פרטית, זה גם נכון יותר כי זה בייבי של החסידים, וגם כי כך היא החויה, השגוחה פרוטית זה בכלל לא הרכב של שני מילים השגחה ופרטית, ולא ממש נגזרת ישירות מפירוש צירוף המילים הזה. השגוחה פרוטית זה שאתה יוצא מהבית לכוילל לשתות תה, ובדיוק יוצא השכן ממול (זה ההוא שעובד) עם הרכב ונוסע בדיוק לכיוון שלך! איזה נס! השגוחה פרוטית זה שכל היום יוצא לך מחורבן, אבל בדיוק בסוף היום שאתה צריך חמישים שקל, מתברר לך שהרווחת בלוטו שלפני שבועיים את הסכום הזה בדיוק! השגוחה פרוטית! השגוחה פרוטית זה שאלוהים תוקע לך את הרכב באמצע אוטוסטרדה, והיא (ההשגוחה פרוטית) מתערבת לעזור לך ובדיוק גיס שלך עובר עם הרכב לידך ואוסף אותך. השגוחה פרוטית זה שאתה יוצא לשדה תעופה וגיסתך בדיוק צריכה עכשיו להעביר חבילה של גרביונים (זה לא אתה, זה ההשגוחהפרוטית). מתברר שיש כאן חלוקת עבודה ברורה. אלוהים ממונה על הבעיות, וההשגוחה פרוטית ממונה על הפתרונות המאולתרים. אולי בכלל מדובר ביריבים, האל הוא בכלל השטן במקור וההשגוחה פרוטית היא האל הטוב והמטיב המתחמנת אותו, אודין ולוקה החסידיים.

אגס 10

New member
למה אתה חושב שזה רק אצל החסידים?

האם אצל הליטאים מאמינים פחות בכל מה שכתבת?

מומיה26

New member
היסטורית כמובן

זו הדגשה או אפילו המצאה חסידית. כיום זה אחרת כמובן. מסופר כבר על אחד הכנסיות של אגודת ישראל בפולין שהתבטא אחד הרבנים הלטאים באוזני האדמו"ר מסלונים שאיכשר דרא וכיום החסידים התחילו גם ללמוד, והליטאים התחילו גם להתפלל. וענה לו זה,לצערי מה שקרה שהחסידים מתפללים כמו שהם לומדים והליטאים לומדים כמו שהם מתפללים. אפילו האדמור האדוק הזה הבחין כבר אז שהקבוצות החרדיות רק מתחרות ביניהן כל הזמן מי מטפשת יותר בכל תחום, ובהחלט לומדות פרקטיקות אחת מהשניה.

אייי, מן הניסים הגדולים המפורסמים אדם מודה ..

אי אפשר לשכוח את המשגיח בישיבה הליטאית זועק את הרמב"ן הזה עם כל הניגון והגישמאק... בשבת האחרונה הייתי בבחינת "מעתיק שמועה" או יותר נכון "מעתיק ניגון" וניגנתי כך באוזני שומעי בצירוף כמה מעשים על השגוחה פרוטית (עם קמץ ליטאי, לא חסידי!). חבל שלא הכרתי את המעשים שלך, מומיה, הייתי מצרף אותם לסדרת המעשים המופלאים... הבהרה: אין מזרזין אלא למזורזין, אין מעוררין אלא למזורזין, ואין דורשין בעניני השגחה פרטית אלא למאמינים בה. גם רופא שאינו מאמין בטיפול אותו דורש החולה לקבל - יספק לו את הטיפול המבוקש. בדרך שאדם רוצה לילך - מוליכין אותו, ואת הדרשה שאדם רוצה לשמוע - אותה משמיעין לו...

למעלה