השגה

Y a n i B

New member
השגה

אני מעז לקבוע, בעקבות גדולים ממני, שהתת-מודע הוא מיתולוגיה ואינו קיים כלל. נו, מי יוכיח לי שהתת מודע דווקא כן "קיים"?

Scept

New member
תגדיר תת מודע.

בחיצלול, כשאתה מדבר עם התת מודע, אתה מדבר עם מה שאתה חושב שהוא התת מודע שלך. השיחה היא על פי מה שאתה חושב על עצמך. בתודה, אייל.

Y a n i B

New member
הגדרה:

חלק לא מודע באישיות שלי, היכול להשפיע על הרצון שלי. את זה אני שולל. ולגבי החצלול - לדעתי יש לנו גישה מלאה לזיכרונות שבמוח, אבל בכל מקרה אין כאן שום תת-מודע או כל מיתולוגיה אחרת.

silverhawk

New member
תגובה

כאשר אתה מגיע בנימה מתנשאת שכזו ("נו, מי יוכיח לי שהתת מודע דווקא כן "קיים"?") אני לא חושב שיש למישהו רצון רב לנסות ו'להוכיח' לך משהו. אבל בכל מקרה, תת המודע אינו משהו מוחשי שניתן לחוש בידיים או לראות בעיניים. האם אתה מאמין בכוח הכבידה? האם ראית אותו פעם פועל? ובכל זאת המדע הוכיח את קיומו. אז אמנם תת המודע למעשה עדיין בגדר תיאוריה, אך הוא מוכח במידה מספקת על מנת להפוך לעובדה. מיתולוגיה? אתה רשאי לחשוב ככה (למרות שאם כבר, היה עדיף לבחור לפחות בתיאור מתאים כגון 'פיקציה' או לפחות 'מיתוס', ולא ב'מיתולוגיה' שאינו אנלוגיה מתאימה כלל וכלל...).

Y a n i B

New member
תגובה:

1. הבחירה שלי במילה "מיתולוגיה" לא מקרית. אני עושה זאת בעקבותיו של פרופ' ישעיהו ליבוביץ, שהגדירה כך: "כתיאוריה - הפסיכואנליזה אינה מדע אלא מיתולוגיה. היא דנה במה שהיא עצמה המציאה אותו ושכל קיומו אינו אלא התעסקותה בו: הלא מודע. והיא מתייחסת לסטרוקטורה נפשית שגם היא לא היתה ולא נבראה ושאינה אלא אנלוגיה למיתולוגיה של השילוש הנוצרי: Es - (הסתמי) = אב, Ich (האני) = הבן Uberich (על-אני) = רוח הקודש" 2. לעומת האנאלוגיה שלי, המדוייקת, אתה מציג אנאלוגיה אחרת, מגוחכת בתוכנה, העידה שאינך מבין מה הוא בכלל מדע. המדע, לעומת מיתולוגיות או אמונות-טפלות או כל עניין שבאמונה, מאופיין בכך ש: א. ניתן לכמת בו *כל* נתון (אחרת הוא חסר מובן במושגי המדע). ב. כל נתון בר-מדידה ע"י כל אדם ככל שהוא מתמצא בנושא הנידון. לכן, ידע מדעי כפוי על ההכרה. מיתולוגיות ואמונות טפלות והתת-מודע כולם גם יחד לא עומדים בקריטריונים האלה, ולכן הם נשארים בגדר ענין של "אמונה". אשרי המאמין.

Y a n i B

New member
מה באשר לתוכן של הדברים שלי?

מעבר לתקיפה האישית שלך עלי, שגורמת לי להרגיש מאוד לא נוח

silverhawk

New member
נראה שאתה מתעקש שלא להבין

אין לי כל בעייה עם שאלתך או עם דעתך - זכותך להחזיק בכל דעה שהיא. בעייתי הייתה עם האופן בו בחרת להציג את דבריך. הודעתך הראשונה אי פעם בפורום נוסחה באורח מזלזל וחסר כבוד, שנראה שלא בא לשאול שאלה אלא להוכיח את צדקתך ואת עליונותך על גולשי הפורום. "נו, מי יוכיח לי שהתת מודע דווקא כן "קיים"?" - זוהי ממש אינה הדרך לשאול שאלה, ידידי. דבר נוסף, אני איני מדען או בעל דוקטורט בפסיכולוגיה או במדעי המוח ומעולם לא התיימרתי לכך. אני עונה לשאלות כמיטב יכולתי מן הידע האישי שלי, וכאשר ישנה שאלה אשר חורגת מכך, אני עושה בד"כ את מירב המאמצים על מנת לחקור את הנושא ולחפש את התשובה. עם כל הכבוד, גישתך לא ממש לא נותנת לי את המוטיבציה לעשות זאת.

פיגונת

New member
לדעתי

עם כל הכבוד לך, אתה באמת בא בנימה מזלזלת.. משתמע מההודעות שלך שאתה לא בנאדם של רוח, אלא בנאדם שמאמין בעובדות, מה שעל פני השטח- זה מה שקיים.. יש המון דברים שאין לך מושג בכלל עליהם..העולם שלנו הוא לא רק מה שרואים, וככה גם הגוף שלנו.. איך תסביר היפנוזה, איך תסביר חלומות בכלליות, חלומות צלולים בנוסף? זכותך לחשוב מה שאתה רוצה, אבל אל תתנשא כ"כ על אחרים.

rowshi2

New member
?

אתה לא יכול להוכיח לא את חוסר קיומו ולא את קיומו- אין שלילה של אחד מהשניים. ותעוזה "לקבוע" כך או אחרת אני לא מבין מאיפה אתה שואב ללא ביסוס אמפירי. אתה כן יכול להגיד:" התאוריה שלי היא שהתת מודע לא קיים", או אינני מאמין בקיומו של התת-מודע". ובאמת, הגישה הזאת, "נו, מי יוכיח לי שהתת מודע דווקא כן "קיים"?"- מה המוטיבציה שלך לנוסח מתריס שכזה?

Y a n i B

New member
אתה צודק, אני *מאמין* שהוא לא קיים

הקביעה הייתה נמהרת ולא אחראית. עם צורת ההתנסחות אין לי בעיה.

MetalSinagouge

New member
האמ... תת-מודע.

אומנם אני לא מומחה כלל וכלל, אבל לדעתי הרעיון של התת-מודע הוא פשוט רעיון שיכול להסביר הרבה דברים, בדיוק כמו הרעיון של המפץ הגדול והרעיון של בריאת העולם ב7 'ימים'. קראתי פעם שקארל יונג אפילו טען כי יש חלק בתת-מודע שהוא קישור ישיר לאלוהים. אפשר להסתכל על הסברה הזו מכמה כיוונים, ועדיין קשה להבין אותה, כי נדרשת ההגדרה של 'אלוהים' וכו' (אם אני לא טועה יונג עצמו התעסק אפילו עם אלכימיה וכאלה). מה שבטוח, אם לא התת-מודע אז יש משהו אחר שגורם למוח להיות המחשב הכי חזק שהיה, ישנו ויהיה.

Y a n i B

New member
המוח הוא מכניזם

ואני עדין לא מכיר מישהו שמעלה את המספר 7 בחזקת 100 יותר מהר מהמחשבון כף-יד שלי.

MetalSinagouge

New member
אני לא בטוח שלזה התכוונתי.

דברים כמו 7^100, זה חסר משמעות, בדיוק כמו לתרגל מדיטציה בשביל להצליח בטלקינזיס או לכופף כפיות. למוח יש יכולת לעבד תחושות ולהגיב בהתאם למשל. לעומת זאת הדבר המקביל לכך אצל המחשבון הוא הצגת הביטוי Cos EMEK על הצג וגם את זה הוא עושה רק בעזרת מחשב יותר מסובך שעומד מאחוריו.

Y a n i B

New member
אתה אמרת שהוא מחשב

אז דיברתי על עניינים שמחשבים עושים.

imdark

New member
משהו חשוב

מחשב לא מסוגל לבצע שתי פעולות בו זמנית אבל המוח האנושי כן זה לא קשור למהירות המוח האנושי מעולם לא ניבנה כדי לפתור בעיות או לחשב תרגילים המוח האנושי הוא תוצר של אלמינציה שמכונה אבולוציה הוא קיים כפי שהוא כדי לשרוד במקום שבו הוא נמצה אבל מחשב לא מתפתח בכוחות אצמו בגלל שהוא יחידה אנאורגנית אין לו צורך באבלוציה בגלל שהבונים שלו יצרו אותו כדי לפתור בעיות ולא כדי להתפתח תאמינו או לא יש היום בינות מלכותיות מושלמות כמעט לחלוטין אשר בנויות להתפתחות שמזכירה אבולוציה רק שהיא הרבה יותר מהירה ומבוססת על אלימינציה טהורה ולא על שום דבר אחר אדיין למחשב אף פעם לא יהיה הצורך להתקיים ולכן לא יהיו לו היכולות של האדם היכולת שאנו מכנים יצירתיות מבוססת על הבנה ועבוד נתונים בצורה דינמית לחלוטין לשם כך מחשב צריך את היכולות לקלות המון נתונים ולהגיב להם בלי להתחשב בחוקים כלשהם חוץ מאשר הבסיסיים ביותר למשל חוקי הפיסיקה במקום לבדוק את כל האפשרויות לפתירת בעיה מחשב צריך להסיק מסקנה מתוך מסקנה ואת זה אני לא חושב שהוא מסוגל לאשות חישוב נתונים הוא פעולה פשוטה לביצוע משהו מסובך יצירתיות היא פעולה מסובכת לשם פתירת משהו פשוט

למעלה