השב"כ

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
עושה פשלות, שוב קבלתי הודעה להכנס לבידוד, עד יום חמישי, כי הייתי ב-25.9 בקרבת חולה מאומת באזור שכלל לא הייתי.:mad:
ניחא פשלה בעניין קורונה, מה יהיה אם השב"כ יפשל במקרה רציני?

SupermanZW

Well-known member
עושה פשלות, שוב קבלתי הודעה להכנס לבידוד, עד יום חמישי, כי הייתי ב-25.9 בקרבת חולה מאומת באזור שכלל לא הייתי.:mad:
האם סוף סוף תשתכנעי להעביר את הטלפון למצב טיסה?

SupermanZW

Well-known member
הפלא פון שלך תמיד במצב טיסה?
אני משתמש בVPN כל הזמן, הטלפון שלי יוצר בקוריאה הדרומית ולא בסין, לכל האפליקציות בטלפון שלי רק ההרשאות ההכרחיות לתפקוד שאני מעוניין בו. בשביל לעקוב אחריי נדרש מאמץ עילאי.

SupermanZW

Well-known member
הפלא פון שלך תמיד במצב טיסה?
כשחייתי בישראל הטלפון שלי היה במצב טיסה בכל זמן שלא הייתי צריך לנהל שיחה מחוץ לבית או לא ציפיתי לשיחה. בקנדה אין לי צורך להיות במצב טיסה רוב הזמן כי בקנדה לא קיים מעקב של שירותי הבטחון אחר האזרחים. את יכולה להיות בטוחה שלו הייתי בישראל בעת הנוכחית לא הייתי מוציא את הטלפון הנייד מהבית ואם הייתי נאלץ להתקשר הייתי עושה מאמץ עילאי למצוא טלפון ציבורי.

Harrington

Well-known member
מנהל
הנה פישלו, לכאורה.
ביקרתי את אבי כתשעה ימים לפני שאומת כחולה קורונה. עד כה לא קיבלתי שום הוראה להיכנס לשום בידוד (אם כי ע"פ הכללים היבשים נדמה לי שאני לא צריך, אבל ידוע שבמקרים דומים אנשים קיבלו הודעות).

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הנה פישלו, לכאורה.
ביקרתי את אבי כתשעה ימים לפני שאומת כחולה קורונה. עד כה לא קיבלתי שום הוראה להיכנס לשום בידוד (אם כי ע"פ הכללים היבשים נדמה לי שאני לא צריך, אבל ידוע שבמקרים דומים אנשים קיבלו הודעות).
אולי תקבל, כפי שקיבלתי בפעם הראשונה יומים לפני תום ה14 ימים.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ית
הנה פישלו, לכאורה.
כן שמקבלים הודעות רק מהיום שנודע שהחולה , חולה . אתה כנראה לא תקבל הודעה, כי ביום שבקרת אביך לא הוכר כחולה.

משתפרת1

Well-known member
ית

כן שמקבלים הודעות רק מהיום שנודע שהחולה , חולה . אתה כנראה לא תקבל הודעה, כי ביום שבקרת אביך לא הוכר כחולה.
יש לך "המגן"? אני במכוון לא הורדתי אותה לטלפון שלי או של האיש שלי. אני כן עוקבת אחרי הפרסומים של מקומות בהם היו חולים מאומתים בישוב שלי.

Harrington

Well-known member
מנהל
כשלך ישלחו הודעה להיכנס לבידוד מבלי ששהית ליד חולה מאומת אתה תתעצבן. בחורזת כבר שיחקו, בך עדיין לא, אבל אין אדם שישחקו בו ולא יתעצבן.
השאלה אם אתעצבן או לא היא שאלה אחרת לחלוטין.
טענת שאני משתתף בניסוי חברתי ללא הסכמתי. שאלתיך מנין לך שזה לא בהסכמתי. על שאלתי זו דילגת משום מה :).

בתכל'ס אקצר הליכים: אני לא משתתף בשום ניסוי חברתי שאני לא מסכים להשתתף בו.

SupermanZW

Well-known member
השאלה אם אתעצבן או לא היא שאלה אחרת לחלוטין.
טענת שאני משתתף בניסוי חברתי ללא הסכמתי. שאלתיך מנין לך שזה לא בהסכמתי. על שאלתי זו דילגת משום מה :).

בתכל'ס אקצר הליכים: אני לא משתתף בשום ניסוי חברתי שאני לא מסכים להשתתף בו.
המעקב של השב"כ עם הודעות "אקראיות" שחלקן שגויות הוא ניסוי חברתי, הסכמת להשתתף בו?

Harrington

Well-known member
מנהל
המעקב של השב"כ עם הודעות "אקראיות" שחלקן שגויות הוא ניסוי חברתי, הסכמת להשתתף בו?
ראשית על-פי כללי הדמוקרטיה התיאורטיים, מרגע שבחרתי נבחרי ציבור והם מקבלים החלטה, אני מסכים עם החלטה זו. לפחות מסכים במובן של מקבל אותה, גם אם יש לי דעה אחרת.

שנית אמנם איש לא שאל אותי אם לאכן את הטלפון שלי, אך אין לי שום התנגדות מאחר וברור לי שזה נעשה לטובת בריאות הציבור. אם הייתי ממש מתנגד, יכולתי תמיד להשאיר את המכשיר בבית או להשתמש באחת הדרכים האחרות למנוע זאת.
על כן התשובה לשאלה אם נשאלתי, שלילית. אך עובדה זו כשלעצמה לא מביעה בשום דרך חוסר הסכמה כפי שטענתך למעלה. אני לחלוטין מסכים שהשב"כ יאכן את הטלפון שלי בהתאם לצרכים המידתיים לשמירה על בריאות העם והציבור.

למעלה