השבת רכוש בפולין

השבת רכוש בפולין

הייתי מעוניין לשמוע פרטים ומידע לגבי:

1. השבת רכוש בפולין שנגזל/שלא ידוע מה עלה בגורלו:
מהי הפרוצדורה, למי פונים, מה קורה כאשר מדובר בעיר גדולה (לודז') וכו'

2. סיפורים של מי מכם שעסק בהשבת רכוש בפולין:
אם אפשרי אשמח לקבל קצת מידע על התהליך/ים שעברתם בנושא

תודה

חגי42

New member
שלום שלום

סליחה על התשובה המאוחרת, פה בפולין כולנו עובדים קשה להספיק מטלות לפני חופשת חג המולד. בקשר לשאלה שלך, פנה אל נחליאל דיסון סמנ"כל הכספים של הארגון היהודי העולמי להשבת רכוש טלפון נייד 0526130346 דוא"ל [email protected] אם זה רכוש של קהילה יהודית ולא רכוש פרטי הכתובת היא הקרן לשימור המורשת היהודית בפולין. אם תרצה כמובן שאתן לך את פרטי הקשר האלו גם כן.

וורשה בסופ"ש חורפי תהיה קרה. אני מציע ביקור בבית הכנסת נ'וזיק (תאם מראש אם אתה רוצה להגיע לתפילות קבלת שבת או שבת שחרית- אתן לך פרטים במסר פרטי אם אתה מעוניין). ביקור במוזיאון מרד ורשה (לא הגטו, הא.ק). אם יש לך כיסים עמוקים ואינך מקפיד על כשרות ביקור באמארו, מסעדה שמישלן ציין כראויה לתשומת לב בוורשה. אם אתה מקפיד על כשרות מסעדת רמב"ם היא הכתובת היחידה שגם כשרה. אם אתה שולט בשפה תמיד נחמד לראות הצגת תיאטרון (תיאטרון הקומה השביעית בארמון המדע והתרבות מוצא חן בעיני תמיד) ואם לא, יש מספיק בילויים.

תודה רבה על המייל המעמיק והמעשיר

אפנה למר דיסון לבדוק הנדון.

בנוסף, האטרקציות שהצעת בהחלט מרשימות ומעניינות. כפולני (עם קבלות) אני מעוניין לבלות סופ"ש אחד של כריסטמס לראות את היופי של החג :)

אגב, אתה מתגורר בוורשה?

חגי42

New member
בשמחה:)

אני גר בוורשה. אני אהיה מחוץ לעיר לכמה ימים לרגל החג אבל אתה מוזמן להשאר בקשר בפרטי. אם אוכל להמליץ לך על מקומות מקומיים אשמח מאוד:)

למעלה