השבת אבידה לחילוני

השבת אבידה לחילוני

נדהמתי לגלות בימינו אנו בבלוג יהדות תחת כותר ``השבת אבידה`` שמעיקר הדין אין חיוב להשיב אבידה לאוכל נבילות להכעיס [הגדרת להכעיס, העוזב בשר היתר, ואוכל את האסור] וכן למחלל שבת בפרהסיה. ועוד הם מתפלאים על שינאת החילונים א7 הדתיים.

אנטוליו

New member
../images/Emo13.gifבוקר טוב אליהו!

רק עכשיו גילית שהיהדות בזה גם לחילונים ולכן יש סיבה כבדת משקל לשנוא את הדת היהודית? ומה בקשר ליחס ללא יהודים? כבר הרבה זמן שאני מתריע על יחס של התנשאות ובוז כלפיהם בדת היהודית ועל כך שהאנטישמיות, פוגרומים ואף השואה הם תוצאה ישירה של היחס הזה. כולם, כולל החילונים, התנפלו עלי וטענו שאני הוא האנטישמי שמצדיק את את כל התופעות הנוראיות האלה. אולי עכשיו לפחות אתה תשנה את דעתך עלי? לשם ההמחשה אני מביא כאן 3 קישורים בנושא, אחד בעברית והשאר באנגלית.

רון סי

New member
האנכרוניזם שלך משעשע

ומעורר חמלה. הפוגרומים, האנטישמיות וגם השואה כבר באו על פתרונם: מדינת ישראל. אין צורך לנתח יותר את יחס הגויים ליהודים, משום שכל מקום שיש בו עוינות ליהודים, כל שעליהם לעשות הוא למהר ולעלות לישראל. אין צורך לחפש יותר דרכים לחיות עם הגויים בשלום. אין צורך לחיות איתם יותר. חזור למציאות, ידידי, אנחנו כבר במאה ה-21, לא במאה ה-19.

Trance O Matic

New member
מעניין דווקא.

אני חושב, זה שיש יהודים בישראל, וזה שיש יהודים פזורים בתפוצות. פועל לטובת היהודים. פיזור הסיכון שבהישרדות שלהם. מי יודע ....

רון סי

New member
יהודים יכולים לחיות בגולה

הנקודה היא, שאיפה שמתעוררת אנטישמיות ונוצרת סכנה, הרי שם אין צורך להתחיל לנתח למה יש אנטישמיות, ומה צריך לעשות כדי להפחית אותה, ואיך אפשר לרצות את הגויים, וכיוצא באלה ענינים שהיו חשובים במאות קודמות. איפה שנוצרת סכנה, היהודים יכולים למהר ולעלות לישראל (ואם יש בעיה לצאת, ישראל בלא ספק תעשה כל הנדרש כדי לפתור אותה), והגויים יכולים להמשיך להיות אנטישמיים כלפי העצים והאבנים בארצם. כל העיסוק הזה בסיבות לאנטישמיות הוא אנכרוניסטי ולא רלונטי.

אין לדעת מתי זה יתפרץ!

יהודים בגולה לא צריכים לבלוט מידיי בעולם העסקים, הכלכלה והתרבות, גם במלחמת העולם השנייה ולפניה, איש לא פילל שהגרמנים הנאורים ביותר בעולם שנחשבו עד לשנות השלושים שהם יעשו את פשעים אכזרים שאפילו עמים ברברים לא עשו אותם באותה תקופה היו יהודים שהלכו בדרך הרפורמה ורצו להתקרב לגוים ולהנשא לגויות ולהיות גרמני לכל דבר והחברה הגרמנית לא רצתה את זה, והאינפלציה פרצה, והנאצים עלו על הגל וניצלו את התקופה הקשה, והאשימו את היהודים והזריעו אנטישמיות כמו בתקופות חשוכות מאות שנים אחורה. הבית של היהודים זה ישראל, יהודי לא צריכים בכלל להנשא לגויות, ויהודיות לגויים, אנטישמיות ששומר על הגחלת היהודית, וגם בארה"ב זה מתעורר ששם אחוז ההתבוללות הוא אחד הגבוהים בעולם 50 אחוז. עשיו שונא ליעקב תמיד, ברגע שיהודי רוצה להתקרב לחיים של העשיווים אז חייו בסכנה יותר בהרבה מיהודים שלא חפצים להתערבב עם החברה הלא יהודית. כשיש עשירים יהודים לעומת גויים מובטלים המצב מאוד מסוכן, וקנאתם מתפרצת, ויש תקריות אנטישמיות גם בארה"ב והייתה תופעה של צאצאי מהגרים אפרו אמריקנים שרצחו יהודי בברוקלין, והיו עוד התקפות כאלו.

אנטוליו

New member
../images/Emo132.gifנכון שמדינת ישראל הוקמה בכדי לתת מקלט

אך האם אין כבר הצורך לחפש יותר דרכים לחיות עם הגויים בשלום? האם אנו בטוחים כאן? אני חושב שאין מדינה פחות בטוחה ליהודים מאשר ישראל: כמו ששנאו אותנו בפזורה, כך שונאים אותנו כאן פי כמה מונים וכל זאת למה? כי את הסיבה לשנאת היהודים, את דתם הגזענית והמתנשאת, לא רק שלא ביטלנו, אלא אף לא טרחנו להפריד מהמדינה. לא למדנו שום לקח מההיסטוריה רווית הדם שלנו ועל הטעויות, כידוע לך, צריכים לשלם וביוקר.

רון סי

New member
אין דרך לחיות עם הגויים בשלום

וגם אין צורך. הגויים עצמם לא חיים בינם לבין עצמם בכזה שלום מפואר, אז למה אתה חושב שאנחנו צריכים להשתדל יותר מהם? אף אחד לא בטוח בשום מקום. גם האמריקנים לא בטוחים במדינתם, לא מפני התקפות טרור, ובודאי לא מפני אפשרות כיבושם בידי ציויליזציה אחרת. האימפריה הרומית התקיימה כאלף שנים, אבל סופה בא גם. אז גם אנחנו פה לא בטוחים, אבל פה יש בידינו לעשות למען בטחוננו. אגב, אם על השרדות של עם אתה מדבר, יש הטוענים שדווקא האנטישמיות (תהיינה סיבותיה אשר תהיינה) היא שהביאה להשרדותו. אילו קיבלו אותנו הגויים אליהם, ואפשרו לנו להתבולל בהם, כבר לא היה העם היהודי כיום.

אנטוליו

New member
ולמה, בעצם, כ"כ חשוב לך להוולד בתור יהודי,

לשנוא ולהיות שנוא? מנסיוני האישי אני יכול להעיד שאילמלא הייתי נולד בתור יהודי, הייתי חוסך לעצמי הרבה צרות, וכך גם רבים אחרים, אני משער.

רון סי

New member
תן לי דוגמה ללאום

שהנולדים אליו לא שנואים ע"י מישהו. בכל מקרה, לא בחרתי להוולד יהודי. גם לו רציתי, לא יכולתי להתכחש לעובדת יהדותי, ואני לא רוצה. זהותו של כל אדם נקבעת על פי נסיבות לידתו, קודם כל, ילדותו, וחייו אחר כך. אי אפשר לברוח מזה.

אנטוליו

New member
אתה מכיר עוד עם שהיה כה שנוא משך כל ההיסטוריה

שלו כמעט בכל המקומות, בהם הוא חי, כמו היהודים?

רון סי

New member
עם אחד כזה אתה רוצה?

בוא ניקח את העם האמריקני. לאורך כל תולדותיו שנא אותו עם אחר כלשהו. בהתחלה שנא אותו העם הבריטי. אחר כך נשאו זה את זה האמריקנים עצמם, עד כדי מלחמת אזרחים. עכשיו שונאים אותו עמי המזרח.

רון סי

New member
אין לנו צורך שיאהבו אותנו

להפך, ככל שישנאו אותנו יותר, כך תיבדל ותיקבע זהותינו. מה שכן צריך זה שיפחדו מאיתנו. זה מה שהיה חסר בגולה, זה מה שאנחנו צריכים שיהיה פה.

אכן, מראות קשים ומאד עצוב. אבל....

זה מה יש, זה חלק מהמציאות היומיומית בארצנו ובעולם כולו וזה לא קשור לכיבוש כלל וכלל לא! האם התעצבת והתקוממת כשבנו את כביש 6? כשהחריבו את גוש קטיף? כשבכל מקום בארץ ובעולם מפקיעים ישן מפני חדש? די עם הצביעות והדמגוגיה !-!-!

זה בסדר

כאן יש מוסלמים שחלקם אוהבים אותך לא פחות מהאנטישמים. ואני בספק שהם מעטים יותר או מסוכנים יותר.

למען הפיתרון הסופי

אתה צודק בהחלט ! על כולם לעלות ארצה, בכדי לחשוך מאחמדוניגאד לבזבז פיצצות אטום על יהודי הגולה. וצודק אנטוליו במידה מסויימת שהתנשאות היהודי היתה גורם באנטישמיות. והראייה, יהודי ארצות ערב המבכרים את הגולה, ע``פ הגירה. בהיות ואינם מתנשאים על שכניהם.

רון סי

New member
האטום של איראן לא מפחיד אותי

המסכנים הם בערך האחרונים לרכוש טכנולוגיה גרעינית, בטח אחרינו. הוא צריך טכנולוגיה גרעינית לא בשביל להשמיד את מדינת ישראל, אלא כדי שמדינת ישראל לא תשמיד אותו (אפשרות שהוא חושש ממנה, ויש לו בסיס לחששותיו).

האם יעקב היה פראנואיד ?

שהלוא מטעם זה ``ויחץ את העם אשר איתו`` למען יישאר המחנה לפליטה. ובאשר לאיראן, אל תרחיק לכת. תוכל לצפות מהבלגתה של המדינה לנוכח הקסאמים. וימים ידברו יד מי תהיה על העליונה ?

ועוד ייתכנו פוגרומים מידי חילונים.

ואפילו כאן במדינת ישראל. שהלא אותן סיבות שגרמו לפוגרומים מצד האומות, קיימות אף ביחס לחילוני. שרק בורות החילוני במכמני ההלכה, היא הממתנת את שינאת עמי הארץ לחרדים שלדעת חזל עולה לאין ערוך על שינאת האומות ליהודים.

למעלה