השבת אבדה

stifapt

New member
השבת אבדה

מצאתי לפני כמה שנים חולצה בתוך תיכון.. יש לציין שהתיכון פתוח ככה שכל אחד יכול להיכנס.. עכשיו הבן אדם שאיבד את החולצה כבר בטוח לא שם כי עברו יותר מ3 שנים מאז.... מותר לי ללבוש אותה? יש בכלל בעיה או שיש ענין של השבת אבדה או משו כזה?

לפי מה שתארת - בעל החולצה התיאש

כבר, אז "קנית" - זכית - בחולצה בייאוש הבעלים. אמנם, לו היית שואל לפני שהבעלים התיאשו, הייתי ממליץ לך לעשות מאמץ ולהחזיר לו את החולצה.

stifapt

New member
אבל שמעתי ש..

יש מצבים שדברים מסוימים אסור להשתמש בהם אף פעם רק לחכות שיבואו הבעלים.. זה קשור? זה נכון בכלל?

אם התיאשו הבעלים, המוצא זכה בחפץ

- זה ברור. ואיני מתכוון אם המוצא "דאג" לכך שהבעלים יתיאשו, עי"ז שהוא הטמין את החפץ אצלו עד שעבר זמן רב. מצוות השבת אבידה היא מצוה חשובה בכך שהמוצא מראה בזאת שהוא מעדיף לקיים מצוות ה' על פני ממון. ואנחנו יודעים כמה אנשים קרובים אצל ממונם. לכן, אם מישהו טורח בהחזרת מציאה לפנים משורת הדין - ודאי שכרו מרובה. אבל אנחנו דברנו מצד ההלכה ולא מצד מידת חסידות.

Blackpanter1י

New member
גם לי יש שאלה בסגנון

פעם שהיה לי חונך "פרח" שהשאיר אצלי ספר, אבל הבעיה היא שאני לא זוכר אם הוא הביא לי את זה במתנה, או שהשאיל מהספריה של המכללה, או שפשוט שכח את זה... ואין לי איך להשיג אתו כלכך מה לעשות? (עברו כבר 8 שנים בערך מאז).

stifapt

New member
מה שקרה זה..

שיכלתי להשאיר אותה ברשות הרבים... וזהו בערך.. אבל זה חולצה שהשתמשתי בה.. מה שאני רוצה לדעת תכלס אם מותר ללבוש אותה או שיש עם זה בעיה..

למעלה