השבטים

totony

New member
השבטים

אנשים רבים מתעניינים במוצא השיבטי שלהם. אני למשל מאמין שאני משבט בנימין(את הסיבות לכך אסביר אחר-כך....), יש אנשים המאמינים שהכוזארים היו משבט שימעון(וכך גם אפשר למצוא בכתבים של יהודי אותה תקופה). מדי פעם בהיסטוריה מתגלים גם עיקבות השבטים האבודים. וזה דבר שתמיד עניין אותי. אז לאן אתם חושבים שהשבטים נעלמו?

הכוזארים הם קולב נוח למיסטיקנים

אם הכוזארים היו משבט שמעון, אז הם בעצם לא התגיירו? או שבמרוצת השנים הם השתמדו, ובגלל המורשת הגזעית שלהם הם התגיירו כשנקרתה להם ההזדמנות? האמת הפשוטה היא שאי אפשר לדעת. בכל מיני פינות משונות של העולם צצות עדויות למנהגים הדומים במידה חשודה למנהגים יהודיים. הכיוון שאליו הוגלו השבטים די ברור, פשוט על פי צורת האימפריה האשורית: צפון מזרח. כמה צפון וכמה מזרח? לי אישית אין מושג. אנחנו יודעים עד איפה הגיעה האימפריה האשורית, אבל אילו היו השבטים נותרים בגבולות אלה, סביר מאד להניח שהם היו חוזרים במהלך ימי בית שני. לפחות חלק מהם, והיה מתברר מה קרה לאחרים תוך כדי כך. אולי במהלך מסע ההגליה הם התמרדו והושמדו? ואגב - דווקא שבט שמעון מאד לא סביר בהקשר הזה. למרות שכל הזמן אומרים "עשרת השבטים", הרי שאם מסתכלים על מפת החלוקה לנחלאות השבטים, רואים למיטב זכרוני ששבט שמעון קיבל חלק מהנגב. נחלת שבט יהודה חצצה בינו לבין שאר השבטים (חוץ מבנימין, שגם הוא חסה ביהודה). כלומר - לא ייתכן ששבט שמעון היה שייך לממלכת ישראל. התיאוריה הפרטית שלי היא שהם היו השבט הבדווי שלנו...

יש המון בעיות עם הכוזרים

הם היו שבטים תורכו-צמנים שהתגיירו גיור רבני או גיור קראי ולא בטוח שהם התגיירו או שרק האליטה התגיירה יש המון בעיות עם הכזרים אבל ישנם כמה ספרים טובים על הכוזרים של 1.זהרי מנחים: הכוזרים יצא בשנת 1976 2.פולק אברהם: כזריה, תלדות ממלכה יהודית באירופה, יצא לאור בשנת 1944 וישנו הסרט של אהוד יערי (שהוא היה בערוץ 1) הכוזרים ....
כמו כן הכוזרים מופעים בכתבים מוסלמים (בעיקר מפרס).

הם הוזכרו גם בהיסטוריה של ביזנטיון

שקראתי, בתור אחד האויבים החזקים ביותר שהיו לאימפריה הביזנטית בכל אלף ומאה שנותיה.

masorti

New member
לגבי גלות עשרת השבטים...

ראוי לציין את הכתובת מהגנזכים האשוריים, שבה מתפאר סרגון ה-2 שהוא כבש את שומרון ולקח 27290 שבויים/אסירים. (לינק מצורף) והנה הקטע הרלוונטי בלינק (בערך בשני-שליש ממנו): The Assyrian annals attribute the conquest of Samaria not to Shalmaneser but to his successor, Sargon. "With the strength of my gods," says Sargon´s account, "I fought with and defeated the Samarians.... I took captive 27,290 inhabitants. From among them, I organized 50 chariots as a royal unit, and the rest of them I resettled within Assyria. The city of Samaria I rebuilt and repopulated more than before; I brought people there from the lands which I had conquered. I placed my courtier over them as governor and imposed tax and tribute upon them, just as if they were Assyrian. I also had them trained in proper conduct." An explanation for the different versions is offered by Tadmor: Samaria fell to Shalmaneser in 722, but his death a few months later left the fate of the city in limbo. The Assyrian army apparently withdrew until Sargon´s succession was established. The Assyrian account confirms a population transfer but, unlike the biblical version, one limited in numbers. לפי רשימה זו יוצא שהגלות בממלכת ישראל היתה חלקית בלבד, גם אם נכלול הרוגים בקרבות. (הרי היו שם הרבה יותר אנשים) ראוי לשים לב שגם בהמשך התנ"ך אנו מוצאים רמזים לכך שנשארו אנשים בממלכת ישראל. יש להניח (וזו השערה שלי) שחלקם היגרו מרצונם במהלך הכיבוש האשורי וחלקם נטמעו בתוך אוכלוסיית ממלכת יהודה ונעלמו כיחידה אתנית נפרדת. אפשר לראות למשל ברשימת החוזרים מהגלות בספר עזרא משפחות שמושבן הוא לכאורה בממלכת ישראל: "בני הרמה וגבע, שש מאות עשרים ואחד" (עזרא, ב´, כ"ו) "אנשי בית אל והעיי, מאתיים עשרים ושלושה" (עזרא, ב´ כ"ח) מעניין לראות עוד פרשייה תנ"כית בהקשר זה. מלכותו של יאשיהו היתה כמאה שנה לאחר חורבן שומרון וכיבוש ממלכת ישראל ע"י האשורים. הבה ונקרא מה עושה,בין השאר, המלך יאשיהו במסע הטיהור הדתי שלו: "וגם את המזבח אשר בבית אל, הבמה אשר עשה ירובעם בן נבט אשא החטיא את ישראל - גם את המזבח ההוא ואת הבמה, נתץ". (מלכים ב´, כ"ג, ט"ו) "וגם את כל בתי הבמות אשר בערי שומרון אשר עשו מלכי ישראל להכעיס - הסיר יאשיהו". (מלכים ב´, כ"ג, י"ט) כלומר: מלך של ממלכה מקומית קטנה וחלשה מעז לעשות בפחווה האשורית כבתוך שלו. שוב, בלי להיכנס לדיון על אותנטיות הסיפור - הדבר מראה על מציאות של שלטון אשורי רופף בספר הצפוני ליהודה. מה שאומר שמעשית היה כנראה איחוד תרבותי בין התושבים המקומיים בדרום ממלכת ישראל לשעבר לבין ממלכת יהודה. מה שמסביר לאן "נעלמו" הנשארים בממלכת ישראל לאחר הגלות. הם כנראה נטמעו בתוך השבטים של ממלכת יהודה. כמובן שקשה לדעת כמה באמת גלו ב-726 לפנה"ס, והאם הם כללו רק את 27290 השבויים ה"רשמיים" או שאולי רבים אחרים גלו ביוזמת גורמים "פרטיים" (למשל: קצינים בצבא האשורי שרצו למוכרם לעבדות ולהרויח כסף). בכל מקרה, נראה שנשארו יהודים בממלכת ישראל בכמות זו או אחרת ומצד שני העובדה היא שהם נעלמו כגוף אתני נפרד.

טרה10

New member
יש לי חבר מהודו..שטען שליהודים-

בהודו ישנם מנהגים שהם מימי בית ראשון ומאידך לא ידועים להם- חלק מהמנהגים שנוצרו- בתקופת בית שני-שלאחר שיבת ציון. לכן- מקובל עליהם שהם מצאצאי השבטים שהוגלו ע"י האשורים.

למעלה