השבוע בשנה ... מי יודע ?

ddolphin

New member
השבוע בשנה ... מי יודע ?

שלום כולם .... אני חושב שזה המקום הטוב ביותר לשאול את השאלה ... ואם לא אולי תפנו אותי. אני מחפש את האלגוריטם שמחשב מהוא מס' השבוע בשנה בנגזרת של נתוני השנה החודש והיום. זאאת אומרת .... אני מכניס לפונקציה תאריך הכולל יום חודש ושנה ואני מקבל מהפונקציה מהוא מס' השבוע של התאריך שהוכנס. כל זה צריך להיות לפי תקן ISO שאני לא זוכר את מיספרו. מישהו פעם כתב את האלגוריטם הזה. תוכנה שתפאנח לי את זה לא תעזור לי .... אני צריך את הנוסחה ! תודה מראש

ASHY

New member
לא תשובה...אבל כמעט

נסה במקום לבקש משהו מוכן, לנסות לפתח נוסחא כזו. מה הכוונה? למד על חודשי השנה, כמות הימים בהם, כל כמה זמן יש שנה מעוברת, מה יש בשנה מעוברת וכו... גלה בעזרת המידע הזה, כמה ימים יש בין התאריך שאתה מבקש לחפש, לבין עכשיו. עשה למספר הימים הזה שארית מ7 (מספר הימים בשבוע), הוסף את מספר היום של "עכשיו" ולפי הנ"ל, פלוט את היום המתאים (שים לב, התוצאות יכולות להגיע מ1 עד 13). בהצלחה

ddolphin

New member
אם היית קורא את התקן היית מבין שזה

לא כל כך פשוט !!! יש הרבה חוקים לזה לדוגמא- השבוע בראשון בשנה מתחיל רק אם בשבוע הזה יש את יום רביעי - ז.א אם 1.1.00 יוצא ביום חמישי- זה לא שבוע מס' 1 של השנה ..... ועוד ועוד ..

זויברג

New member
באיזה שפה אתה עובד?

בדר"כ יש פונקציות ספריה סטנדרטיות שעושות דברים כאלו, כמו לחשב איזה יום בשבוע, איזה שבוע בשנה וכאלו דברים. אם תאמר באיזו שפה אתה כותב ובאיזו סביבת עבודה אתה כותב, נוכל לעזור לך יותר.

ddolphin

New member
אני לא כותב במערכת הפעלה מוכרת

זה גם לא בדיוק מחשב, כמו שנהוג לחשוב. השפה שאני כותב בה נקראת ST וזה הכי קרוב לפסקל.

למעלה