השבוע בשוק המט"ח

easy forex

New member
השבוע בשוק המט"ח

והשבוע בכותרות: התייצבות מסוימת של הדולר הדולר האמריקני נחלש קלות השבוע מול מרבית המטבעות העיקריים. ספר הבז' שפורסם השבוע סקר את מצבה של הכלכלה המקומית. ספר זה חשף כי הכלכלה המקומית תאלץ להתמודד עם קשיי ההאטה הרבים וכי ארוכה היא הדרך לסיומו של המשבר. נתון תקציב בפד יצא נמוך מהצפי המוקדם ותרם גם הוא לחולשתו של המטבע האמריקני. לקראת סוף השבוע הדולר החל "לשפר עמדות" ולהתחזק דווקא מול אותם מטבעות שהוא איבד מכוחו מולם בתחילתו של השבוע עם פרסום נתונים מעודדים בארה"ב. נתון המכירות הקמעונאיות הפתיע לטובה כמו גם נתוני האבטלה שהצביעו על ירידה קלה במספר המובטלים. בנוסף אמר שר האוצר היפני כי הוא מאמין ביכולתה של ארה"ב לשלם את חובותיה וכי מעמדו של הדולר יציב ואיתן. הדבר גרם למרבית הסוחרים לרכוש את השטר הירוק והוא התחזק מול מרביתם. השבוע אמורים להתפרסם שלל של נתונים כלכליים משמעותיים על הכלכלה המקומית. נתוני אישורי הבנייה, מדד המחירים ליצרן ולצרכן, נתון התפוקה התעשייתית ונאומיהם של ברננקי ושל שר האוצר גייטנר אמורים לעמוד במרכז. http://newsroom.easy-forex.com/news/709 Easy Blog הוא מרכז תקשורת (Newsroom) ייחודי וראשון מסוגו בישראל עבור סוחרי Forex בישראל.

אם הייתה יכולת לחזות ניחא, מאחר ואין, מתעסקים

בשיעורי הסטוריה. אי אפשר לחזות תנודות בשוק המט"ח באופן סיסטמטי כי אין מגמה ארוכת טווח חיובית או שלילית בשוק המט"ח ויש 20 פרמטרים בערך שמושכים את המטבעות בכיוונים מנוגדים בו זמנית. תקרא טור מאוד מעניין בנושא שכתבה אלה אלקלעי בגלובס השבוע.

nero03fx

New member
ובכל זאת אצרף..

(ללא אינטרסים...אני חדש פה...לא קשור לברוקר...) שבוע טוב, האם אנו נמצאים בשלב פיזור הסחורה מהגופים למשקיע הקטן? או שמא זוהי הזדמנות קנייה לטווח ארוך מול הדולר? בהמשך לשאלה מהכותרת, אם להעריך לפי הגרף אנו נמצאים בפיזור סחורה. בסקירה זו אתמקד בצמד אירו דולר, שכאמור משפיע ישירות על הדולר בעולם. מספר דברים עיקריים גורמים לי להתחיל לחפש קנייה של דולרים (עסקת SHORT), ברמות 1.43/1.45 (במידה ויגיע): 1. שיא המחיר היה 1.60 - ראשית, אם נבדוק אחורה, נראה שכשהשווקים היו במחירי שיא, הצמד נסחר ברמות 1.55/1.60 לדולר, מרחק לא רב ביחס לתקופת זמן מהמחיר היום. אם ניקח את כל המרכיבים מסביב כגון, נתוני אינפלציה, מאזני מסחר וריביות, אני חושב כי הכיוון מטה סביר יותר, החל מחודש הבא. נקודה זו מתייחסת בצורה ישירה לשאלה מהסקירה השבועית הקודמת. האם אתה מעריכים כי סיימנו את המשבר? אני חושב שלא, ישנם מקום לירידות נוספות. 2. פיזור סחורה - לאחר שגופים בעולם (מוסדיים, בעיקר בנקים קרנות גידור וחברות השקעה) רכשו את היורו ברמות של 1.25-1.28 מול הדולר, על מנת למשש רווחים צריך "לזרוק" את הסחורה לשוק. עכשיו תחשבו לבד.... הרבה כסף יושב בעסקאות, במצב השוק היום, כאשר יש פחות נזילות, צריך לפזר את הסחורה לאט... מי קונה? הכסף החכם? תחשבו שוב. 3. סבלנות זה שם המשחק - פיזור סחורה לוקח זמן. אני מעריך כי הצמד ייסחר בטווח של 1.38 - 1.45 עד לפריצה לאחד הכיוונים, בינתיים, אם בכוונתכם להיכנס לעסקה בת מספר שבועות ומעלה (מגמה משנית), "מומלץ לשבת על הגדר", עד לפריצה לאחד הכיוונים. לחילופין, סוחרי הדשדוש יכולים ליהנות מהתקופה הקרובה. * אציין רק כי שוק המט"ח מדשדש כ 80% מהזמן - בהחלט חומר למחשבה... 4. חוסר החלטיות - אם תסכלו על מספר מטבעות עיקריים כמו הדולר האוסטרלי, הדולר השוויצרי והדולר הקנדי כולם בונים תבניות דשדוש, מה שמחזק את דעתי בצמד יורו דולר, על נתון זה לא הייתי בונה יותר מדיי, אך כן אתייחס אליו בשיקולי המסחר לטווח ארוך. 5. רמת 1.4550 הינה קריטית בצמד - התנגדות/תמיכה של הצטלבות של שתי מגמות בו זמנית. מעל רמה זו ייתכן והמגמה הראשית תתהפך (מבחינה טכנית, המגמה הראשית היום הינה התחזקות הדולר). 6. דולר שקל - למרות (ואולי בגלל) הקשר העז בין הצמד יורו דולר לצמד המקומי, חשבתי לציין זאת בסקירה. תנועת המחיר בצמד המקומי תושפע ישירות מתנועת היורו דולר. כל ירידה זה לצורך עלייה בטווח הארוך. במידה ורמת 3.65/3.70 תעמוד למבחן ולא תיפרץ, יש לשקול ברצינות השקעה לטווח ארוך. (ועדיין לא הזכרנו את האינפלציה שבפתח...) * ולמרות כול הכתוב... אל תחפשו לעולם היגיון בשוק ההון, כסוחרים השתדלו להחזיק כמה שפחות דעה מול המסך.

drormeir

New member
אני יודע שאי אפשר לדעת את העתיד. אבל...

מי שרואה עצמו כאחד ש"מבין" בתחום ומחלק "סקירות" בחינם לכולם, צריך להיות מספיק אמיץ לתת תחזית או הימור ולהיבחן אם הוא קלע נכון ולפרסם את הסטטיסטיקה שלו. אם הוא מפחד לעמוד במבחן אז זו סתירה לטענה שהוא "מבין" בתחום. אני, לעומת זאת, לא מתיימר להיות מבין אבל מרוויח. אולי אפסיד בעתיד, אבל בכל מקרה, לא מתיימר להגדיר את עצמי כמקצוען.

nero03fx

New member
אדון דרור מאיר היקר סליחה שנכנסתי לפורום.

לא אפריע יותר. תגובתך אינה נעימה לי, אתה קשקשן חסר תוכן,בגלל גישתך אתה מונע מאחרים ללמוד. אני סוחר מט"ח ארבע שנים ומתפרנס מכך דיי בהצלחה. אני אדם אוהב בריות וסוחרים אחרים,איני מערב את כל הגועל נפש שיש בישראל בתחום זה, אני משתדל לסחור נטו. אני תמיד שמח לחלוק את הידע שלי עם אחרים. חבל שגישתך היא כל כך שלילית. בהצלחה לשאר.

nero03fx

New member
אדון דרור מאיר היקר סליחה שנכנסתי לפורום.

לא אפריע יותר. תגובתך אינה נעימה לי, אתה קשקשן חסר תוכן,בגלל גישתך אתה מונע מאחרים ללמוד. אני סוחר מט"ח ארבע שנים ומתפרנס מכך דיי בהצלחה. אני אדם אוהב בריות וסוחרים אחרים,איני מערב את כל הגועל נפש שיש בישראל בתחום זה, אני משתדל לסחור נטו. אני תמיד שמח לחלוק את הידע שלי עם אחרים. חבל שגישתך היא כל כך שלילית. בהצלחה לשאר.

yuvi20

New member
אדון אורן יש לי שאלה

אם אתה מתפרנס כל כך יפה מהמסחר כהגדרתך,למה אתה שם פה לינק לשרות איתותים, לימוד וכו,לא חבל לך על הזמן? הרי בעיסקה אחת אתה עושה מספיק כסף,אז למה לך כאב הראש הזה לשלוח איתותים ללכת ללמד אנשים שב בבית קפה עם לפטופ ותעשה ים של כסף...... נ.ב:זה רק מוכיח שאתה הוא הקשקשן ולא אישטוב אדם משכמו ומעלה שמנסה להרחיק אנשים תמימים מאנשים כמוך שמנסים בפורום להריץ אתר שמקימים ב 10 גרוש ולהפיל עוד משפחות בישראל נקודה למחשבה:אם תמחוק את האתר שלך מההודעות שלך,ואם תתחיל להעלות פה איתותים שאתה חושב שהם מוצלחים והכל רק כדי שאנשים ירוויחו או"התפרנסו" מהמסחר,אולי נאמין לך שיש לך כוונות טובות

nero03fx

New member
אתה צודק.

אני שרלטן שכול מטרתי היא לגרום לאנשים להפסיד כסף. אני חסר תוכן, קשקשן ואיני מבין שום דבר בנושא מסחר. אני מפסיד סדרתי ויש לי הסכם עם הבנקים המרכזיים הגדולים בעולם לקחת לאזרח הקטן בישראל את הכסף. אני מתנצל מעומק ליבי על כך שהפרעתי לכם. זו לא הייתה כוונתי. *נקודה למחשבה: אי אפשר לשבת בבית קפה ולהרוויח כסף ממסחר, אם זו הדרך שתתיחס למסחר,הסיכויים הם נגדך.

אתה לא מפריע לנו, אלא לפראיירים התמימים

שחושבים שהמושג "סיגנלים" גם בטעות עובד בתחום הפורקס ולא ממבינים שזה רק עוד בורג במערכת ההשמדה ההמונית של כספי לקוחות תמימים. אתה אולי מרוויח מקיקבקים, עמלות או סיגנלים אבל לא מהמסחר, מסיבה פשוטה שכמעט אף אחד לא מרוויח מהמסחר ומי שכן, לא מתעסק עם סיגנלים וכיו"ב. זו אקסיומה כזו בשווקים. נכון גם לגבי מנהלי קרנות גידור מצוינים גם לגבי CTA's מוצלחים וגם לגבי מנהלי תיקים טובים.

למעלה