השארת כיתה

siryonboy

New member
השארת כיתה

שלום רב,
אני סיימתי השנה כיתה י',כיתת מב"ר.
הבגרויות שלי סבירות,לפי מה שהלך לי אני משער שהציונים 70-90,המגנים הם גם 70-90 חוץ מאחד,בהיסטוריה,שהוא 50.
עדיין בבגרות הלך לי טוב ואני שואף ל80+,כ"מ שיבצו אותי למחצית ג' בהיסטוריה ואני אמרתי שאני לא יכול ללכת בגלל שיש לי טיול של שבועיים וחצי לארה"ב
בזמן הזה וזה יותר מחצי מהמחצית ג',ואת הטיול הזמנו חצי שנה מראש.
את המחנכת והרכזת זה לא מעניין ושלשום הוזמנתי לפגישה עם הרכזת שאמרה לי שאני נשאר כיתה!
קודם כל ברצוני לציין שלרכזת הזאת יש משהו חזק נגדי,בין היתר בגלל שלפני כמה שנים היא הייתה המורה של אחותי והם רבו.
כששאלתי ואתה למה היא אמרה לי 3 סיבות:
1-שלא באתי למחצית ג',לא מעניין אותה שלא הייתי יכול לבטל טיול שהוזמן חצי שנה מראש,טיול שהעלות שלו בסה"כ הוא 7 אלף דולר!שנים שחיכיתי לטוס לארה"ב לטיול.
2-חיסורים,היא אמרה שיש לי הרבה חיסורים ונכון יש לי די המון חיסורים אבל,אני חולה קרוהן ויש לי עוד המון בעיות רפואיות ככה שחצי מהחיסורים ואפילו יותר הם עם אישור
רפואי ותמיד אני מביא למורות וכשהסתכלתי ביומן ובמשוב ראיתי שאישרו לי רק 2 שיעורים!הבאתי אישורים של לפחות 15 יום שבממוצע זה 90 שיעורים!שזה 60% מהחיסורים שלי!
כששאלתי אותה למה זה היא אמרה לי שהיא לא יודעת על מה אני מדבר וזה לא משנה וגם בלי זה הייתי נשאר כיתה אז אמרתי לה שזה לא נכון ואם היו מאשרים לי אז גם המורה
להיסטוריה לא הייתה נותנת לי מגן 50 כי החסרתי אצלה המון ורואים שזה לא אושר!
3-לא באתי לתגבור במתמטיקה..עוד יומייים יש לי מועד ב' במתמטיקה 3 יחידות והיה לנו תגבורים בחופש ואני באתי רק יומיים בגלל הטיול!אבל שוב,זה לא מעניין אותה!
ובכלל אני מצויין במתמטיקה והם מכריחים את כולנו בכיתה לגשת למועד ב',אז בסדר אבל לפחות תנו לי לבחור איך אני רוצה ללמוד,אין לי בעיה לבד,אני שולט בחומר..בבגרות אני מקבל 85 לפחות והמגן הוא גם 85.
אבא שלי דיבר איתה ורב איתה והיא ממש אנטי..שלחנו ערעור וגם חבר שלי שעם אותו מצב כמו שלי שלח ערעור והיא בכלל אמרה שהיא אפילו לא שוקלת את זה ואבא שלי רב איתה אז היא לבסוף אמרה
שנבוא לפגישה איתה מחר בבוקר.
אני חולה קרוהן ואני חולה די קשה ממש אין לי חיים,חצי מהזמן אני סובל ואני לא מבין למה היא עושה לי את זה..רוב החופשות השנה הייתי בכלל בבית חולים,כל פעם שאני לא בא לבית ספר אני ממש חולה ולא 'סתם' מצונן,וזה אפילו לא מעניין אותה!
השאלות שלי הם ככה:
1.מותר לה באמת להשאיר אותי,למרות כל מה שרשמתי כאן?
2.במידה ואני עובר למקיף אחר,שם יעלו אותי?
3.אני יכול להתלונן עליה?זה ממש לא צודק מה שנעשה לי!אני עוד נחשב מהילדים הטובים שלומדים פשוט בגלל המחלה הייתי המון בדיכאון וגם היא מחלישה אותי ועושה אותי חולה המון!בכיתה ז' בכלל הייתי בכיתה מדעית אבל בחופש הגדול של ז' גילו לי את המחלה.

אשמח לתשובה..אני ממש אובד עצות.
תודה מראש ויום טוב.

לא משאירים כיתה

בתיכון.

פנה למפקחת לזכויות תלמידים במחוז שלך או לקציני ביקור סדיר ברשות המקומית שלך, הם אלו שגם מגינים על זכויות התלמיד.

שקדיה11

New member
עונה חלקית

1. מבחינת חיסורים ואישורי מחלה- במידה ויש לך אישורי מחלה מרופא על החסרת ימי לימוד, אכן צריכים לאשר לך את החיסורים ולא לפגוע בציון שלך.
2. מבחינת הטיול- אמנם זה נחמד מאוד לטוס לארה"ב, אבל ביה"ס לא חייב להתחשב בזה. אם החסרת ימים רבים בגלל מחלה ונותנים לך אפשרות להשלים את החומר בקיץ, וגם לזה אתה לא מגיע, כי אתה רוצה לטייל, מה אתה מצפה שביה"ס יעשה? מתישהו אתה צריך ללמוד את החומר הזה. גם מבחינת משרד החינוך אין שום חובה לאשר לך העדרות מפעילות של ביה"ס בגלל טיול.

תהיה בריא! זה הכי חשוב.

siryonboy

New member
תודה לשתיכן על העזרה-תשובה

סינתטית אפריורית-תודה בה,אני יבדוק את זה.
שקדיה11-בנוגע ל2,בסדר אבל הם מבינים שאני לא עשיתי דווקא,ועל דבר כזה להשאיר כיתה?ועוד עדיין הלך לי מצויין בבגרות אז נכון שהממוצע יהיה נכון בגלל המגן אבל על דבר כזה להשאיר כיתה?

אין על מה.

כעיקרון אתה גם בכיתת מב"ר . על אחת כמה וכמה ולו כי יש מפקחת מב"ר . תלמידים נבדקים שם עם פינצטה ולא עושים העברות משם ולבטח לא השארות כיתה. כיתת מב"ר היא כיתה שיש עליה כללים טיפה אחרים , יותר מעוגנים לטובת התלמיד, האמת.

מעבר לזה: יש לך זכויות. ותמיד יש לך את זכות הערעור. וכאן אני שואלת:
1) האם קיבלת מכתב רשום על הישארות כיתה?
2) האם במכתב הרשום היה כתוב תאריך להגשת עירעור או ועדת שימוע?
3) האם במכתב הרשום ישנם קווי נסיגה? (קורס קיץ וכדומה) .

כעיקרון , שוב: אין השארת כיתה בתיכון על אחת וכמה אם כבר עברת את חוק חינוך חובה (גיל 16) . יתכנו אולי תנאים, התניות זה משהו אחר. שלא לדבר על שינוי מצבת כיתת מב"ר. תקרא את החוזה שהוריך חתמו כשנכנסת לכיתת מב"ר . יש שם גם סעיפים לגבי תפקוד והתנהלות. יש לך רכזת מב"ר , תברר מיהי. היא גם אמורה לדאוג לזכויות שלך כי אתה תלמיד מב"ר.

בהצלחה רבה.

לא חוקי להתנות עלית כתה בהשתתפות מחצית שלישית

בעניין זה אני ממליץ לך לפנות ללא דיחוי למנהל הארצי של תכנית המחצית השלישית איתי טנא בטלפון 036940548; וכן לסמדר אופיר האחראית על הפרוייקט מטעם המשרד 02-5603254.

בתי הספר קיבלו (כולם, ללא יוצא מהכלל) הודעה על כך שזה לא חוקי. מדובר בנבזות, בשימוש בתכנית שנועדה לשפר זכאות לבגרות ככלי להטלת טרור.

הנה הציטוט מנהלי המשרד, כפי שפורסמו השנה, תשע"ב: "השתתפות תלמיד בתכנית אינה יכולה להוות תנאי למעבר מכיתה לכיתה או למעבר מבית ספר אחד לבית ספר אחר. ימצא תלמיד שזו הסיבה להשתתפותו בתכנית, לימודיו יופסקו מיידית ויגבו דמי רישום בגובה 50% משכר הלימוד."

siryonboy

New member
תודה רבה רבה

נורא עזרתם לי!
רק עוד שאלה,אני מכיר מישהו שהוא בכיתת אומץ,הוא באותו מצב כמוני,גם אותו לא יכולים להשאיר כיתה?
מחר אני יתעמת איתה.

ועוד:

כדי להשאיר אותך כיתה יש לתת לך מכתב התראה בשליש האחרון, או בדואר רשום, או שההורים חתמו שקיבלו, או כמכתב נלווה לתעודה שבה מצוין שיש מכתב נלווה. לא קיבלת מכתב כזה? לא חוקי להשאיר אותך כיתה או להנשיר אותך.

חוץ מזה, הם נשמעים כמו חלאות. ככה זה כשאתה מייצר כיתת מצוינים ושם עליה פס (כמו שקורה פעמים רבות) ואולי זה חלק מהכשלון הקולוסאלי של כיתות המצטיינים למיניהן.

תאנוש

New member
רק להוסיף

שאולי בגלל כל החיסורים אין לו את הנדרש לעלות כיתה שזה פחות מ20 אחוז חיסורים במשך השנה ואז הם כן יכולים להגיד שהוא על תקן "עזב מרצונו" בשל ריבוי החיסורים.

siryonboy

New member
תשובה

בסך הכול יש לי 113 חיסורים (של שיעורים כמובן)
בממוצע זה יוצא שלא הייתי בבית ספר כ17-19 יום בכל השנה.
לפחות 9 מהם מוצדקים,בכללי סביבות ה12-13 מוצדקים אבל המינימום לפי החישובים שלי זה 9.
לא יכולים להשאיר אותי על סמך זה,נכון?
הרי יש לי ילד בכיתה עם יותר מ200 חיסורים והעלו אותו..למרות שהרוב גם אצלו מאושר.
ומחר אצל הפגישה איתה,איך אני מתנהל?איך להגיד לה שאסור לה להשאיר אותי בעצם כיתה?

תאנוש

New member
להגיד לה שאסור לה זו טקטיקה מוטעית

מה ההורים שלך אומרים על כל זה?
ואני הייתי מתחילה בהבאת האישורים הרפואיים ופניה למחנכת שתאשר את החיסורים על פי התאריכים המוצגים באישורים שיש לך.

siryonboy

New member
תשובה

אמא שלי לא מבינה בזה ואבא שלי בכלל לא מבין מאיפה זה בא והוא בכלל רוצה להתלונן עליה כי אין לה שום עילה ללהשאיר כיתה.
האישורים הרפואיים אין לי אותם אולי רק חלק מן הסתם שאני לא שמרתי אותם,הראתי למורה וזרקתי ברוב המקרים..
אבל זה לא בעיה חצי מהאישורים זה מרופאה אחת אז אני יבקש ממנה לפקסס לאבא שלי דף ששם היא רושמת את כל התאריכים שבהם הייתי בביקורת בבית חולים או באשפוז יום ועוד רבע מהאישורים זה מהרופאה משפחה אז גם ממנה אני יבקש והרבע האחרים זה רופא עיניים,שיניים ועניינים כאלה אז זה כנראה אבוד אבל זה לא משנה,מה שחשוב זה שאין לה עילה להשאיר כיתה.
תודה רבה על העזרה!

נכון,

אבל ביה"ס רשאי לסלק אותך .

אתה בתיכון? עברת את גיל 16? ביה"ס רשאי על סמך ציונייך ובעיות ביקור בסדיר שהיו לך במהלך השנה - וזה לא משנה כי היו לך, ובמידה ועברת את גיל 16 או את כיתה ' (מה שיבוא קודם) , לא חל עליך חוק חינוך חובה יותר, יכול להחליט שאינך ממשיך בבית ספרו שנה הבאה. יש לו את כל הלגיטימציה לעשות זאת, בתנאי כמובן שהוא עשה תהליכים כנדרש: זימון הורים, מכתב רשום הביתה, ועדת שימוע וכדומה.

רק באישור הרשות המקומית

בי"ס חייב לדאוג לו למוסד חלופי, ע"י קב"סית, גם מעל גיל 16. לפחות אצלנו זה כך.

לא מדויק.

נכון- ביה"ס מחוייב לדאוג לו לביה"ס חלופי וכל עוד זה לא קורה, הוא עדיין רשום בביה"ס הקודם שלו שמחוייב לו. נכון, צודק. אבל אם הוא עבר את גיל 16 וברשות אין את הרחבת החוק , אותה קב"סית או הרשות לא מחוייבת לו. זה כבר עניין של משרד החינוך והפיקוח. הוא יכול כמובן לערב פיקוח ואת מפקחת על זכויות התלמיד בגין זכות התלמיד ללמוד . אבל ברשויות שאין הרחבת החוק, היא לא מחוייבת . כשיש הרחבת חוק, הרשות מחוייבת למצוא לו מקום לימודי חלופי, אבל שוב: ביה"ס רשאי לסלקו, בתנאי כאמור שהוא עשה תהליכים נכונים. במידה ולא, אין הוא רשאי לסלקו.

אני מסיקה שאצלך ברשות יש את הרחבת החוק .

למעלה