השאלת ספרי לימוד

• פותח הנושא kriz
  • פורסם בתאריך

kriz

New member
השאלת ספרי לימוד

אני שומעת לאחרונה פרסומת ברדיו על תכנית חדשה של משרד החינוך על השאלת ספרי לימוד.

אני יודעת שכל שנה יש לחץ כלכלי וטרוניה (מוצדקת) של ההורים על התשלום הגבוה עבור ספרי הלימוד.
אמנם אין לי ילדים בגילאי בית הספר אבל נכנסתי לאתר של משרד החינוך לבדוק על התכנית וזה מה שנכתב שם (בין היתר):

על פי התכנית החל משנת הלימודים הבאה תחול חובה על כלל בתי הספר לקיים הצבעה, הנדרשת על פי חוק, בקרב ההורים על החלת התכנית להשאלת ספרי הלימוד בבית הספר.

בהצבעה שתתקיים בבתי הספר נדרש רוב של 60% (במקום 90% שהיה נדרש בעבר) על מנת להפעיל את התכנית.

על פי התוכנית ישלמו הורי התלמידים תשלום שנתי במסגרת "תשלומי הורים" המאושרים בוועדת החינוך של הכנסת עבור רכישת ספר הלימוד. גובה התשלום (בעת פרסום חוזר זה) הוא עד 280 ₪ בבתי הספר היסודיים ועד 320 ₪ בבתי הספר העל יסודיים. משמעות הדבר הוא חיסכון של מאות שקלים בכל שנת לימודים.

בסוף שנת הלימודים ישאירו התלמידים את ספרי הלימוד שלהם לטובת שימוש התלמידים הצעירים מהם. התלמידים יקבלו בתחילת שנת הלימודים את כלל ספרי הלימוד מהם ילמדו במהלך השנה.

מה דעתכם על התכנית

האם היא באמת יכולה להקל על ההורים

להשתתף בתוכנית צריך לשלם 280-320 ש"ח, האם זה באמת הרבה יותר נמוך ורכישת הספרים? אני הרי יודעת שהרבה רוכשים ספרים משומשים ולא בהכרח חדשים?

אנחנו בכיתה א

עשינו השאלת ספרים
ושילמנו 280 שקלים
הייתי מאד מרוצה
חיסכון בללכת לחנות
בסיכון שחסרה בחנות חוברת וצריך לחזור שוב..

בכיתה א לומדים רק עם חוברות
אז קיבלנו הכל חדש
אין לי מושג מה נקבל בשנה הבאה

דינהלה1

New member
איך מחזירים את החוברות לשימוש חוזר?

שהרי הילדים כותבים, גוזרים ומדביקים על החוברות...

הבית ספר עובד בשיטת השאלת ספרים

וכדי להקל על ההורים זה מתחיל בכיתה א
למרות שמדובר בחוברות חד פעמיות

מה שאפשר להחזיר ולמחזר - מחזירים מה שלא - לא.
גם אנחנו (כיתה א') בפרוייקט השאלת ספרים. תכל'ס השנה קבלנו רק ספר אחד ממוחזר, שאותו גם נחזיר בסוף השנה. כל היתר הן חוברות עבודה, שבהן כותבים, גוזרים, צובעים וכו' ואי אפשר למחזר.
אבל ככה זה בכיתה א', ומשנה לשנה היחס הזה משתנה, ויש יותר ספרים שכן ממחזרים ופחות חוברות עבודה.
לנו אישית זה היה מ-א-ו-ד נוח. הגענו בסוף אוגוסט לבית הספר, קבלנו באופן מרוכז את רוב החוברות והספרים, עוד שתי חוברות הם קבלו במהלך ספטמבר, וחוברת עבודה נוספת קבלו אחרי פורים. לכלום לא היינו צריכים לדאוג, לא היינו צריכים להתרוצץ ולחפש, להזמין, לקנות

מאוד מקל על החיים. גם ככה יש מספיק אחרי מה להתרוצץ, לא?

אני לא מכירה משהו אחר

אצלנו כבר שנים בכל בתי הספר יש השאלת ספרים
זה מצויין
מעבר לכך שלא כל שנה הבי"ס קונה מהדורה חדשה וכך אין מצב שאם יש לך 3 ילדים בהפרש של שנתיים לא תוכלי להשתמש בספר שהיה לגדול יותר
זה חיסכון והקלה

אני שמחה על ההחלטה
זה גם אקולוגי לא ?
לא מדפיסים על נייר כל פעם מהדורות

אילנית12

New member
הבן בחטיבת בייניים,קיבלנו טופס לחתימה

חתמתי בשמחה מכיוון שכל ספר בחטיבה עלה לי מינימום 100 ש"ח
ולא תמיד יש משומשים ולעיתים קרובות יש מהדורות חדשות של ספרים
בטוח שזה יקל עלי.

למעלה