השאלת משחקים בתשלום

ycyclop

New member
השאלת משחקים בתשלום

פנו אלי כמה אנשים שביקשו להשאיל משחקים ממני בתשלום. האמת שבהתחלה זה נראה לי מוזר, אבל מצד שני אני יכול להבין את הצורך. האם אתם חושבים שבאמת יהיו אנשים מעונינים? האם לקחת צ'ק ערבון נשמע סביר? מה התשלום ההגיוני לפי דעתכם? צריך לקחת בחשבון שהמשחקים יעברו בלאי מוגבר כי יתחילו לשחק אותם הרבה יותר. הרי משאילים משחק על מנת לשחק אותו. בקיצור. מה אתם חושבים על זה?

jack of hearts

New member
אני חושב

שזה רעיון לא רע בכלל. לוגיסטית זה יכול להיות כאב ראש, אבל הרעיון טוב. אני יודע שהרבה אנשים נרתעים מלרכוש משחק בגלל המחיר. גם האופציה לשחק במשחק לפני קנייה וגם תשלום סמלי יכול להוות דריסת רגל לאנשים לתוך העולם הנפלא של משחקי הלוח. הבעיה הלוגיסטית זה כמובן לשמור על הדברים. אתה תרצה שאנשים ישמרו על המשחק כמו שצריך ובטח שלא יאבדו חלקים. אז תצטרך להחתים אותם שהם קיבלו את כל החלקים, לקחת ערבון כלשהו, משהו טיפה בסגנון צבאי. זה הדרך היחידה שאי אפשר לבוא בטענות. הרי אם מישהו יחזיר משחק ותמצא בו פגם מהותי, אתה תרצה לפדות את הערבון כי לא קיבלת בחזרה את המשחק. הישראלי המצוי כמובן שיטען כי הוא קיבל את המשחק ככה.

ycyclop

New member
זה לא לכולם

הכוונה בהתחלה היא רק לאנשים שאני מכיר או מגיעים לערבי המשחק אצלי באופן קבוע או מומלצים על ידי האנשים הנ"ל. זה לא אמור להיות ספרית משחקים כללית לכולם (למרות שאולי צריך לחשוב על זה אבל זה סיפור אחר)

טלד

New member
דעתי

רק לצורך הדיון, כי כבר דיברנו על זה אני באופן אישי הייתי מאוד מעוניין בדבר כזה. בעיקר בגלל שהבית שלך לא ממש נגיש אלי ביום יום, אני אוכל (ואני חושב שזה יותר טוב בכל מקרה) להשתמש בזה כנראה, רק ביחד עם ערבי משחקים על בסיס קבוע פחות או יותר (כדי שאגיע אליך ממילא על בסיס חודשי פחות או יותר). לא תהיה לי בעיה להשאיר ערבון, ואני לא חושב שצריך להיות לך לא נעים לבקש. לדעתי זמן השאלה של חודש הוא סביר. על חודש נוסף אתה יכול לקחת קצת פחות... לדעתי אתה צריך לחלק את המשחקים לכמה קטגוריות. על משחקים זולים, ובעלי מעט חלקים שניתן באמת לוודא שכל החלקים חזרו אפשר לקחת משהו כמו 25-30 ש"ח. (בהנחה שמשחק כזה חדש עולה בערך 150 ש"ח). על משחקים רגילים 40-45 ש"ח (בהנחה שמשחק כזה עולה 200-250 ש"ח) ועל משחקי ענק (WoW, Tides of Iron, Twilight Imperium ודומיהם) משהו כמו 60-70 ש"ח. אגב, אתה לא חייב להשאיל לכל אחד... אתה יכול להתחיל בשיטת חבר מביא חבר, וגם לסרב להשאיל למי שלא נראה לך.

IirionClaus

New member
רעיון מצויין!

סקלת מחירים המשתנה לפי משחק תהיה בעייתית ביותר לקביעה. לדוג', על משחק כגון Twilight Imperium תהיה נטיה לקחת יותר בגלל שווי המשחק, אבל הבלאי שלו נמוך יחסית. מצד שני, אם תשאיל לדוג' את Citadels סביר להניח שהמשחק יפגם משמעותית (אני יודע שה-Citadels שלנו הגיע למצב משופשף ועצוב לאחר בערך חודש). לעומת זאת אני הייתי שמח לתת צ'ק פיקדון בשווי המשחק עבור אפשרות להשאיל משחקים שאני מפקפק שהקבוצה שלי תשחק יותר מפעם אחת או שתיים.

ycyclop

New member
בלאי

למשחקים כמו Twilight Imperium יש פוטנציאל לבלאי אדיר. כשאני אומר בלאי הכוונה גם לאיבוד חלקים קטנים ומעצבנים שיש אותם לפעמים בכמויות גדולות ללא רזרבות

sonde

New member
עד כמה אתה מסמפט את המשחקים שלך?

אני אישית השאלתי בעבר משחקים, אבל המצב בו קיבלתי אותם בחזרה מאוד לא מצא חן בעיני. אבל אני רגיש מאוד למשחקים שלי, אז אולי אני לא דוגמא. אני חושב שצריך לשאול את השאלה מה כן ומה לא להשאיל, דברים יקרים שקשה להשיג לא לתת. דברים שקל להשיג אפשרי.

למעלה