השאלת מקמ

מצב
הנושא נעול.

NS101

New member
הם מתייחסים במגדל

מה הגיוני בזה
בארה"ב לשרטוט אג"ח מספיקים כיום, אחרי כל הפאניקה מהשנתיים האחרונות, בטחונות של 30 אחוז. ומדובר על דברים הרבה יותר תנודתיים ממק"מ.
הם מתייחסים במגדל
לשחרים ארוכים כמו למק"מים בהקשר הזה, המערכת של שורט בארץ היא די פרימיטיבית סה"כ. לאו דווקא התכוונתי שזה הגיוני ברמה הפרקטית, אלא ברמת הסבירות.

guyklainer

New member
אני מבין את זה...

זה מאוד הגיוני שדורשים ממנו 90% בטחונות
הזוי שהוא לא מבין שעל כל אג"ח שאתה קונה - אז חלק ניכר ממנו יכול לשמש כבטחונות.
אני מבין את זה...
אבל משום מה זה לא תופסססס אין לי מושג למה... בסופו 80% מהתיק שלי אגחים.. ועדיין אני נותן הוראת קנייה ורושם לי שאין לי מספיק בטוחות..

אתה לא הבנת נכון. דורשים ממנו 110% בטחונות.

נראה לי הזוי
שעל השאלת מק"מ דורשים ממך 90% בטחונות. בקיצור עושים ממך צחוק.
אתה לא הבנת נכון. דורשים ממנו 110% בטחונות.
תחשוב, הוא הרי שורט על אגח. הסיכון שלו והבנק הוא שהאגח יעלה. הלוואה לא יכולה פתאום לגדול.

Hitechs

New member
דוגמא לקבלת x2 מינוף בנתונים האלה

אבל פספסתם את העיקר...
אוקי הבנתי את עניין הבטוחות.. (בעצם לא כל כך הבנתי.. אם מישהו יוכל לתת דוגמא מספרית על אג"ח קיים בשוק אני אודה לו).. אבל הבנתי את הרעיון.. מה שלא הבנתי זה למה אנשים משאילים מקמ כהלוואה אם אי אפשר גם ככה להשתמש ברובו?!?!?
דוגמא לקבלת x2 מינוף בנתונים האלה
דוגמא: יש 100K באג"ח ששוים לצוכי בטחונות 50%. אם כך בטחונות לפני השאלה = 50K אתה מלווה 100K מק"מ, ומקבל 100K מזומן (נעגל כלפי מעלה) אתה יכול עכשיו לקנות עוד 100K אג"ח כי: 50K בטחונות יש לך מלפני כן יש עוד 50K בטחונות מהאג"ח שאתה קונה עכשיו. (50% מהשווי) כמובן שכך יוצא סה"כ מאזן בטחונות 0 - כלומר אתה חייב להוסיף לזה סכום מסויים במזומן לגיבוי ירידות אפשריות באג"ח, בגובה שאתה רוצה בתור כרית ביטחון, כדי שלא תגיע למצב של חוסר כיסוי מהבטחונות.

zvikap

New member
איזה כל נכסי התיק?

הייתי ועוד איך מלווה
בתמורה לכמה תנאים פשוטים, שמופיעים בהסכם של כל ברוקר שנותן לך שורטים: 1. כשכל נכסי התיק היו משועבדים לי לא תלוי בסכום. 2. שאני יכול לחלט את כל התיק בכל רגע נתון, אם אני מרגיש שהבטוחות עומדות להגיע לשווי ההלוואה (אחרי ה50%!, כלומר שווי הבטוחות עומד להגיע לכפול מסכום ההלוואה) המצב היחיד להפסד, היא ירידה בין לילה של יותר מ50% משווי התיק, וגם אז תמיד יש בית משפט והוצאה לפועל. אל תדאג יותר מדי - לא ניתן לבתי ההשקעות ליפול כל כך מהר... :)
איזה כל נכסי התיק?
בסיטואציה שהעלתי, בתיק שלו יש רק אג"ח שלו...

zvikap

New member
מתמטיקה אני מבין

זה מספיק לכסות את כל ההלוואה פעמיים
ראה דוגמא לעיל
מתמטיקה אני מבין
ואני רואה שגם אתה. אבל זה עניין של ניהול סיכונים בשוק ההון. לצורך העניין, אם מחר אני בא אליך עם 2 מ' ש"ח באג"ח אמריקן קולוני, אתה נותן לי מיליון ש"ח? אחרי דקה אני קונה כרטיס טיסה לג'מייקה. מה אתה עושה עם האג"ח? אם יום אחרי זה החברה פושטת רגל? או שאולי אתה הולך למכור 2 מיליון בשוק? ומה אתה מספר לאישתך, שהפסדת לנוכל מיליון ש"ח? כמו גם בבנק, בשני המקרים זה יכול להסתיים בגירושין מכוערים. אז שוב, יכול להיות שבעיניך זה השקעה טובה, ובאמת היית עושה את זה, אבל בנק צריך לדעת לנהל סיכונים, ו-50% לאג"ח כזה נשמע לי מוגזם בטירוף.

Hitechs

New member
כל אחד והביזנס שלו

מתמטיקה אני מבין
ואני רואה שגם אתה. אבל זה עניין של ניהול סיכונים בשוק ההון. לצורך העניין, אם מחר אני בא אליך עם 2 מ' ש"ח באג"ח אמריקן קולוני, אתה נותן לי מיליון ש"ח? אחרי דקה אני קונה כרטיס טיסה לג'מייקה. מה אתה עושה עם האג"ח? אם יום אחרי זה החברה פושטת רגל? או שאולי אתה הולך למכור 2 מיליון בשוק? ומה אתה מספר לאישתך, שהפסדת לנוכל מיליון ש"ח? כמו גם בבנק, בשני המקרים זה יכול להסתיים בגירושין מכוערים. אז שוב, יכול להיות שבעיניך זה השקעה טובה, ובאמת היית עושה את זה, אבל בנק צריך לדעת לנהל סיכונים, ו-50% לאג"ח כזה נשמע לי מוגזם בטירוף.
כל אחד והביזנס שלו
תשמע, את הכסף משורט אי אפשר למשוך בכספומט, אז תשכח מג'מייקה. אם בן-לילה החברה תפשוט רגל, אז הפסדתי, ואקח אותך לבית משפט על ההפרשים. אגב, קשה לי להאמין שדווקא אמר.קולוני יקבל 50% שווי כבטחון, אבל עם רוב האג"חים בתל בונד אפשר לישון בשקט לפי היחס הזה. ובקיצור - נותנים לך קח, מבחינת רוב לוקחי המשכנתאות, מה איכפת להם שהבנק למשכנתאות יפשוט רגל?

עם מגדל בכלל והשאלות אצלהם בפרט יש הרבה

כן אבל על השאלה הספציפית שלי לא דיברנו..
כי עשיתי השאלה כזאת במגדל.. 100K מקמ.. מכרתי אותם ורציתי לקנות ב100K שח שנכנסו לי אגחים למיניהם.. ומה מסתבר.... 90% בערך מהכסף חייב להישאר במזומן לשם בטוחות... ככה טוענים במגדל לפחות.. ואני אומר.. WTF...???
עם מגדל בכלל והשאלות אצלהם בפרט יש הרבה
WTF.... מאוד לא מרוצה מהם בקטע הזה. מאוד.

אני לא מבין למה אתה מתפלא. אני גם לא

השאלת מקמ
דיברתם פה שבוע שעבר על השאלת מק"מ במקום הלוואה... השאלה היא כזאת.. נגיד ויש לי 100K בחשבון שרובם באג"חים... לקחתי השאלה של 100K ע.נ מק"מ.. נכנס לי לחשבון עוד קצת פחות מ100K ש"ח.. האם אני יכול להשתמש בכל ה100K האלה לקניה או שחלק מועמד גם כביטחונות כלשהם?? ואם כן אז כמה??
מבין איך אתה נכנס לעסק כ"כ רציני ולא עושה שיעורי בית לפני.והכי חמור אני לא מבין איך במגדל לא הסבירו לך את כל הפרוצדורה. חובבנות לשמה מצד מגדל.

zvikap

New member
למה חובבנות?

מבין איך אתה נכנס לעסק כ"כ רציני ולא עושה שיעורי בית לפני.והכי חמור אני לא מבין איך במגדל לא הסבירו לך את כל הפרוצדורה. חובבנות לשמה מצד מגדל.
למה חובבנות?
הם עשו את העמלות שלהם. אני לא חושב שמעניין אותם יותר מזה.

guyklainer

New member
בוא לא נסחףףףףףףףףףףףף

בוא לא נסחףףףףףףףףףףףף
אפשר לחשוב מישכנתי את הבית וקניתי עם זה בוימילגרין... כולה לקחתי השאלה של מק"מ.. פיספסתי את הפרט הזה של ביטחונות... אז נקנסתי בעמלת השאלה כשכר לימוד לפעם הבאה... קצת נסחפים פה אנשים עם התיאורים והלחץ... צריך לנסות דברים בחיים אם רוצים להצליח...

yair24

Member
אגב היית צריך ללכת אליהם ולחתום

בוא לא נסחףףףףףףףףףףףף
אפשר לחשוב מישכנתי את הבית וקניתי עם זה בוימילגרין... כולה לקחתי השאלה של מק"מ.. פיספסתי את הפרט הזה של ביטחונות... אז נקנסתי בעמלת השאלה כשכר לימוד לפעם הבאה... קצת נסחפים פה אנשים עם התיאורים והלחץ... צריך לנסות דברים בחיים אם רוצים להצליח...
על ההשאלה הזאת? היה פה איזה מישהו לא מזמן אני כבר לא זוכר מי זה היה, שאמר שאמרו לו בבית השקעות שלו שכל פעם שהוא רוצה להשאיל מק"מ הוא צריך להגיע אליהם פיזית למשרדים ולחתום על טפסים.

guyklainer

New member
../images/Emo4.gifכן כן.. זה הייתי אני..

על ההשאלה הזאת? היה פה איזה מישהו לא מזמן אני כבר לא זוכר מי זה היה, שאמר שאמרו לו בבית השקעות שלו שכל פעם שהוא רוצה להשאיל מק"מ הוא צריך להגיע אליהם פיזית למשרדים ולחתום על טפסים.
כן כן.. זה הייתי אני..
ועשיתי את זה... ועל כל השאלה כזאת שהיא לא תוך יומית צריך לעשות את זה מחדש... שמעו אני חדש ובעסק ואני עובד מול מגדל שזו חברה דיי רצינית לדעתי.. ככה שקטונתי.. אצל מישהו מכם זה עובד אחרת?? כי אם כן אני ידע שאני צריך לעשות חושבים אם לעבור... כי גם עמלת השאלה הם לקחו לי 1.5 שנתי וחגי אמר אז שעמלה נורמלית היא 0.6-0.7

yair24

Member
חחחה היה כתוב בעיתון 5 שקל

כן כן.. זה הייתי אני..
ועשיתי את זה... ועל כל השאלה כזאת שהיא לא תוך יומית צריך לעשות את זה מחדש... שמעו אני חדש ובעסק ואני עובד מול מגדל שזו חברה דיי רצינית לדעתי.. ככה שקטונתי.. אצל מישהו מכם זה עובד אחרת?? כי אם כן אני ידע שאני צריך לעשות חושבים אם לעבור... כי גם עמלת השאלה הם לקחו לי 1.5 שנתי וחגי אמר אז שעמלה נורמלית היא 0.6-0.7
חחחה היה כתוב בעיתון 5 שקל
אז תקנה מהעיתון ב5 שקל... חגי אמר שהעמלה היא 0.6% כשתעשה את היקף הפעולות של חגי גם אתה תקבל 0.6%. מה זה אומר תוך יומית? בסוף היום אתה חייב לכסות? מה קורה אם אתה לא מכסה הם וסגרים לך את הפוזיציה בעצמם?

NS101

New member
זה היה אני

זה היה אני
אבל עכשיו כבר אחרי ההחתמה הראשונית לעשות את זה בפקס.

guyklainer

New member
באמת גם אתה אמרת את זה?

זה היה אני
אבל עכשיו כבר אחרי ההחתמה הראשונית לעשות את זה בפקס.
באמת גם אתה אמרת את זה?
כי גם אני ששאלתי את זה פה שבוע שעבר... ולי הם לא אמרו שאפשר בפקס אחרי הפעם הראשונה.. תמיד יהיה צריך לבוא אליהם... ובקשר לעמלה.. יאיר תקרא טוב לפני שאתה מגיב.. רשמתי שהוא אמר שעמלה נורמלית(!!) זה 0.6-0.7.. ואני מאמין שעמלה נורמלית הכוונה מה שאני ואתה צריכים לקבל..

חגי

New member
אני חותם על ההשאלה ושולח בפקס.

באמת גם אתה אמרת את זה?
כי גם אני ששאלתי את זה פה שבוע שעבר... ולי הם לא אמרו שאפשר בפקס אחרי הפעם הראשונה.. תמיד יהיה צריך לבוא אליהם... ובקשר לעמלה.. יאיר תקרא טוב לפני שאתה מגיב.. רשמתי שהוא אמר שעמלה נורמלית(!!) זה 0.6-0.7.. ואני מאמין שעמלה נורמלית הכוונה מה שאני ואתה צריכים לקבל..
עמלת השאלה אצל חבר בורסה אמורה להיות 0.6. בבנקים זה קצת יותר יקר בגלל "קנס" אשראי שגובה מהם בנק ישראל על כל השאלה. 1.5% אינה עמלה לגיטימית עבור מקמ. אני מניח שהם רואים בכך לקוח עם פעילות מצומצמת ולכן הם ציטטו לך מחיר מופקע. בסופו של דבר המשאיל שמחזיק את המקמ בתשואה של 0.5-0.6% לפדיון ישמח מאד לקבל עליו עמלה של 0.3% (בגאון הוא מקבל 0.45%) והמרווח של חבר הבורסה אמור להיות 0.15-0.25 לכל היותר , אבל כמו שאמרתי- לא ניסו כלל לתת לך מחיר טוב. אני חושב שאם תשאר לטווח של חצי שנה ומעלה בהשאלה הם חייבים להוריד לך את זה למקס 0.8% ולא - אארגן לך בית השקעות יותר מפרגן.

yair24

Member
אל תשכח גם

עמלת השאלה אצל חבר בורסה אמורה להיות 0.6. בבנקים זה קצת יותר יקר בגלל "קנס" אשראי שגובה מהם בנק ישראל על כל השאלה. 1.5% אינה עמלה לגיטימית עבור מקמ. אני מניח שהם רואים בכך לקוח עם פעילות מצומצמת ולכן הם ציטטו לך מחיר מופקע. בסופו של דבר המשאיל שמחזיק את המקמ בתשואה של 0.5-0.6% לפדיון ישמח מאד לקבל עליו עמלה של 0.3% (בגאון הוא מקבל 0.45%) והמרווח של חבר הבורסה אמור להיות 0.15-0.25 לכל היותר , אבל כמו שאמרתי- לא ניסו כלל לתת לך מחיר טוב. אני חושב שאם תשאר לטווח של חצי שנה ומעלה בהשאלה הם חייבים להוריד לך את זה למקס 0.8% ולא - אארגן לך בית השקעות יותר מפרגן.
אל תשכח גם
שמי שמשאיל מקמ למישהו אחר למעשה מעביר את הסיכון של המק"מ מהמדינה לטובת בן אדם פרטי זה שהשאיל את המק"מ. בגיבוי של הברוקר שלו. בסופו של דבר לא יעזור כלום אם הרבה אנשים יתחילו להשאיל מקמים הסיכון יעלה והמשאילים יוכלו לקרוס. וזה בעצם מעלה פה תהיה לגבי זה שעכשיו כל חברות תעודות הסל פתחו תעודות סל שורט על מדדי התל בונד. ומה שהם עושים זה משאילים מתעודה אחת לתעודה השניה. האם זה לא מעלה את הסיכון של תעודות הסל שמשקיעות באגחים של התל בונד?

מצב
הנושא נעול.
למעלה