השאלות שלי להשבוע

tweeg

New member
השאלות שלי להשבוע../images/Emo3.gif

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7%A1%D7%A8%D7%A7%D7%98 א.זה תאורטי לחלוטין נכון? ב.זה לא יכול להתקיים? ג.המרחב הרביעי יכול להיות זמן? אמצעי גילוי ביומטרים: קול חום פליטת גזים תנועה החזר של קא"מ משקל יש למישהו עוד רעיונות? מישהו יכול להסביר במילים פשוטות מה זה מטריצה? http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%A6%D7%94 הערך לאנשים עם הבנה טובה מה ההספק של הקא"מ של השמש על מ"ר אחד במסלול ההקפי שלה? לא חייב להיות מדויק,רק הערכה שאלה הזויה לגמרי,וכמובן תיאורטית ולא מדברת על כרגע/במילניום הקרוב: האם אפשרי לחצוב מעבדה כימית ע"י ליזרים בלבד שתוכל לבנות אדם ממידע בינארי? אם התשובה היא כן,אז אפשרי לנוע במהירות האור למי שתוהה על מה לעזאל אני מדבר,אז הרגע ראיתי cube2 שהייתי ממליץ עליו כסרט גאוני,אבל יקי לא יכול לראות אותו וטכנית גם לא אופיר ומור(אני זוכר כבר 4 שמות,יפה לי) אבל אני מניח שלא יפריע להם שניר לא גילה עדיין בן כמה הוא,אבל אם אתה מעל 18 אני ממליץ מאוד מחר אני יראה את 3 ונראה לי יחזור עם עוד שאלות זה נראה לי מספיק להיום,אני יחזור מחר בשעה שפויה להוסיף עם שכחתי משהו

yaakii

New member
לגבי הסרט: אני מניח שהקביעה שאני לא

יכול לראות את הסרט אמורה להשפיע בצורה רטרו-אקטיבית על כך שכבר ראיתי אותו לפני למעלה משנתיים..? גם את הראשון/tapuzforum/images/emo13.gifלגבי השלישי-אני לא זוכר.. אהבתי את הרעיון של האנשים המפגרים, אך בניגוד, התאכזבתי כשצילמו גם דברים בעולם, מחוץ לקוביה../tapuzforum/images/emo3.gif

yaakii

New member
קצת על מטריצות...

שמירת מספרים בצורת מערך דו-ממדי. רוב השימושים שמשתמשים במטריצה דורשים מטריצה ריבועית (nxn) . בעזרת מטריצה ניתן לבטא מערכת משוואות. בעזרת שיטות מסויימות ניתן לפתור מערכת משוואות בצורה שאינה מוכרת במתמטיקה הרגילה, ע"י שימוש במטריצה.

tweeg

New member
לא הבנתי כלום../images/Emo163.gif

אבל באמת כלום. מה זה מערך דו מימדי? אתה יכול לתת דוגמא של שאלה אמיתית עם מספרים ודרך פיתרון? ריבועית=חזקות? כל מה שהבנתי זה שזה שיטה אחרת(גרפית?ויזאולית?משהו בסגנון) בשביל לפתור בעיות שאי אפשר לפתור במתמטיקה רגילה אתה לא בישיבה מסוג כלשהו?אז איך נותנים לכם לראות סרטים כאלה?

yaakii

New member
הסברים ודוגמא עם מספרים:

חשבתי שאתה מכיר שפות תכנות אז השתמשתי במושג "מערך דו-ממדי". אם אינך מכיר אז אין תועלת בהסבר זה עבורך. אשתמש בדגומאות. לפני כן יש להגדיר מספר דברים (דברים בסיסיים ביותר, אפילו לא אגדיר, כי איני רוצה להאריך): דטרמיננטה של מטריצה: נתונה המטריצה: 1 3 4 5 הדטרמיננטה שלה תהיה : 3X4-1X5=7 . הדטרמיננטה תהיה: 7 ובאופן כללי-למטריצה 2X2 (=2 שורות, 2 עמודות): a b c d הדטרמיננטה תהיה: aXd-cXd (במטריצות גדולות יותר חישוב הדטרמיננטה נהיה מסובך יותר. במטריצות שמספר השורות שונה ממספר העמודות אין דטרמיננטה-עד כמה שידוע לי). (תוך כדי דוגמא מספרית אגדיר דברים נוספים) שימוש במטריצות לפתירת מערכת משוואות( שיטת cramer): נתונה המערכת: 3X-Y=4 2X+5Y=-2 א. יש לחשב את דטרמיננטת המטריצה של מערכת המשוואות. מטריצת המערכת: 1- 3 5 2 דטרמיננטת המערכת: 3X5-2X-1=17 ב.לאחר שמצאנו את דטרמיננטת המערכת אנו מוצאים את דטרמיננטת המערכת כאשר את העמודה השמאלית (עמודת ה-X) של המערכת נחליף בעמודת התוצאות. המערכת המדוברת: 1- 4 5 2- דטרמיננטה: 4X5--2X-1=18 ג.אנו מוצאים את דטרמיננטת המערכת כאשר את העמודה הימנית (עמודת ה-Y) של המערכת נחליף בעמודת התוצאות. המערכת המדוברת: 4 3 2- 2 דטרמיננטה: 3X-2-2X4=-14 ד. לאחר שיש בידינו את שלושת הדטרמיננטות של המערכת-במצביה השונים: נגלה את X ו-Y בדרך הבאה: X=דטרמיננטת המערכת בסעיף ב. / דטרמיננטת המערכת בסעיף א. Y=דטרמיננטת המערכת בסעיף ג. / דטרמיננטת המערכת בסעיף א. ( הסימן / פירושו: לחלק ולא "או") אם כן: X=18/17 Y=-14/17 תוכל לפתור את המערכת בשיטת ההצבה, לדןגמא, ולראות שתגיע לתוצאה הזאת.
למטריצות גם משמעות גיאומטרית+ משמעות מטמתית ברמה גבוהה מזו שהבאתי לדוגמא. "מטריצה ריבועית" הכוונה שמספר עמודותיה = למספר שורותיה מצטער אם סירבלתי את הדברים. כאן לשאלות נוספות. לגבי הסרט: א. כשראיתי את הסרט עדיין לא למדתי בישיבה התיכונית בה אני לומד כיום. ב. בהחלט ייתכן שהיום לא הייתי רואה סרט כזה. אני זוכר את תוכנו רק במעומם. ג. "סרטים כאלה"=?

tweeg

New member
או מגניב

אף פעם לא שמעתי על זה אפילו למרות שזה ממש ארוך יחסית לפתירה של מערכת רגילה יש תחומים מיוחדים שמתמשים בזה?או דברים שמסובך לפתור בלי זה? (חוץ מתכנות כמובן) "כשראיתי את הסרט עדיין לא למדתי בישיבה התיכונית בה אני לומד כיום" אז איפה למדת קודם? הסרט עצמו יחסית בסדר,חוץ מקטע אחד,אני לא מניח שאתה רוצה תיאורים? כאלה=סרטים עם קטעים שאני לא יתאר פה

yaakii

New member
זכור לי שיש דברים כאלה.. אבל כרגע

אין לי דוגמא עבורך.. לפני זה למדתי בישיבה תיכונית אחרת (כלומר, ``לפני זה`` זה כיתות ז-ח לכן זה לא בדיוק תיכון.. אבל במקום שלמדתי היו גם כיתות ט-יב..) הדגש היה על כך שגדלתי..פשוט לא ניסחתי טוב..

tweeg

New member
רגע

ישיבה זה לא גם פנמיה כזאת?או שאתה גר בבית ורק לומד שם? למשל בני דודים שלי בכלל אסור להם לראות טלווזיה חוץ מכמה ערוצים אינטרנט גם לא נראה לי יש להם

yaakii

New member
אני לא בישיבה שחורה..! זו ישיבה

תיכונית. זה שונה. הישיבה שאני מעריך שבני הדודים שלך נמצאים בה זו ישיבה חרדית.. אני דתי לאומי. גם לי אין טלויזיה בבית. לרוב המוחלט של חברי כיתתי יש.. לגבי הפנימייה:במקרה, בישיבה התיכונית בה אני לומד יש פנימייה. אני אישית ישן שם 4 ימים בשבוע.. חוזר שלישי, סופשבוע. (ממוקם בעיר בה אני גר)

tweeg

New member
אני לא אמור לדעת את זה

אפילו לא ידעתי שיש סוגים של ישיבות כשאתה כותב במקרה,אתה מתכוון שזה לא תמיד ככה? מוזר,תמיד חשבתי שישיבה זה פנמיה לכל דבר תאמת אין לי כ"כ מושג ולא אכפת לי,אני רואה אותם פעם בשנתיים שלוש אין לך טלווזיה אבל יש לך מחשב?מה ההיגיון?

yaakii

New member
כן-זה לא תלוי אחד בשני.

לא יצא לי להתעמק מה עומד מאחורי הבחירה הזאת...

Snir2121

New member
מספר תשובות...

טסרקט: טסרקט היא צורה מסויימת שמסוגלת להתקיים במרחב הארבע-מימדי. בהקשר הזה, המימד הרביעי איננו זמן, אלא עוד מימד כמו מימדי האורך הקיימים (x, y, z לצורך העניין). הגוף הזה לא יכול להתקיים במרחב התלת-מימדי, והוא תיאורטי משום שעוד לא נפגשנו עם המרחב הארבע-מימדי, ולכן אנחנו גם לא מסוגלים לתפוס את משמעות הצורה הזו. ביומטריה: כנס לאתר הזה: http://www.findbiometrics.com/ יש למעלה לינקים שנראה לי מסכמים את השיטות העיקריות. מטריצות: יותר מדי ארוך ומורכב בכדי להעלות לכאן את הכל. מטריצה היא מבנה המכיל מספרים (איברים) שעליו אפשר לבצע פעולות מתמטיות סטנדרטיות, וכל זה משמש בתחומים מסויימים במתמטיקה ואף בתחומים אחרים. אני ממליץ לחפש מידע בספרים טובים או באינטרנט (לא בויקיפדיה, זה לא המקום ללמוד ממנו). השמש: אין לי מושג. את השאלה האחרונה בכלל לא הבנתי, אבל אני מניח שכשאני אראה Cube מתישהו אני אבין...

tweeg

New member
תשובה

*בעקרון זה ממש מגניב הרעיון של מרחב רביעי,למרות שמסובך לחשוב על זה *זה לא בדיוק מה שדיברתי עליו,זה יותר זיהוי של בן אדם ספציפי אני מדבר על זיהוי נוכחות של בנאדם *יקי הסביר לי את הבסיס,נראה לי די הבנתי *זה שאלה דווקא מעניינת,אני יעביר למקום אחר *השאלה האחרונה היא שלי דווקא(וגם השמש והמטרציות) שאלה די טיפשית,נעזוב אותה

למעלה