השאלה לשכנה של...

הילהגור

New member
השאלה לשכנה של...

1. איך נקרא נמכשיר ידני שפורמים איתו תפרים של המכונה? 2. איך יודעים איזה מחט מתאים לאיזה מכונה ולאיזה בד? היו לי כמה חבילות מאוספים שונים. הכנסתי 3 מחטים ושניים מתוכם נשברו. יכול להיות שגם כיוון המחט הפוך ולא הצלחתי להבין, לאיזה כיוון הולך הצד השטוח של המחט. אשמח אם תסבירי לי. בתודה, הילה

יש פה רבים שיודעים לענות טוב יותר, אבל בכל

זאת - 1. פורם. 2. למכונות ביתיות יש מחטים עם צד אחד שטוח. הצד השטוח פונה לאחור, כשהסליל התחתון מונח עם פניו אליך. הבנתי שיש מכונות שבהן הסליל פונה הצידה, ואז הצד השטוח של המחט צריך לפנות לצד הרחוק מהסליל. כעקרון, ככל שהבד עבה יותר, המחט צריכה להיות עבה יותר. ככל שהמספר של המחט גבוה יותר, היא עבה יותר. לסריגים יש מחטים מיוחדות עם חוד עגול.

הילהגור

New member
כיוון של המחט

למה את מתכוונת "סליל תחתון"? לסליל של החוט התחתון? יש לי מכונה ישנה מאוד (בת 300 שנה לפחות) שהרכיבו לה מנוע. לפני כמה שנים המנוע נשרף והפסקתי לתפור בה, עברתי למכונה יותר חדישה שהמבנה שלה קצת שונה. השנה החלטתי לתקן את הישנה, החלפתי לה מנוע, אבל אני לא זוכרת, לאיזה כיוון מכניסים את המחט: פתח החוט הוא מרובע, כך שזה מבלבל, במכונות אחרות הפתח שטוח בצד השטוח של המחט. נתתי למישהי לתפור במכונה הישנה יותר, והמחטים נשברו לה אחד אחרי השני. כך שאני לא יודעת, האם זה בגלל כיוון המחט או בגלל עובי הבד (סוג של ג'ינס שחור). הילה

הילהגור

New member
כיוון המחט

הסליל התחתון במכונה שלי באמת ממוקם ב"עמידה". גם את המחט כיוונתי תמיד הצידה ולא החוצה ולא פנימה. השאלה, לאיזה כיוון? בדרך כלל, כשהמחט הייתה נשברת, בהוצאתה הייתי בודקת את כיוונה, וכך גם הייתי מכניסה את המחט החדשה. הפעם לא הסתכלתי...

maybesure

New member
תלוי איזו פירמה המכונה

לרוב החלק השטוח אכן פונה ימינה, אבל אצלי במכונה עתיקה שחורה כזו מתוצרת ALFA החלק השטוח של המחט פונה לצד שמאל וגם ההשחלה הפוכה : מימין לשמאל או מגוף המכונה כלפי חוץ. במכונות כאלו לפעמים יש משחק גובה הכנסת המחט למקומה, לא תמיד היא אמורה להכנס עד הסוף אבל גם לא לבלוט יותר מידי. הבדיקה היא גלגול ידני של גלגל התנופה ומעקב אחר הכניסה והיציאה של המחט. עוד אפשרות לשבירת המחטים: המחט לא יושבת ישר. כשאת מבריגה את המחט בדקי שהיא נכנסת בחור המיועד לכך בלוחית השיניים, ורק אז הדקי את הבורג עד סופו. במכונות העתיקות האלו יש לפעמים תנועה של תושבת הבורג ימינה ושמאלה מה שמשנה את מיקום המחט. רק אחרי שבדקת על "יבש" שהמחט ממוקמת נכון , התחילי לתפור על בד.

תעברי למחט יותר עבה (לבד גינס מס' 100-110,)

תבדקי ידנית עם המכונה עושה הפעולה מבלי שהמחט נתקעת בגרייפר , עם את מרגישה התנגדות או שהמחט נתקעת , כניראה שצריך כוון מיקצועי ע"י טכנאי. כאשר את מרכיבה המחט(במכונה ביתית) , החלק הישר פונה החוצה מימך . במחט תעשייתית : החלק הקעור פונה לצד ימין וה"מסילה" לצד שמאל .

liz 60

New member
להזהא ממחטים עבות מידי יכולות לקרוע את הבד

ולשבור את הבוכיאר

לכן בודקים ידנית , ואם המכונה מכוונת לא

אמורה להיות בעיה .... ובדובר כאן על בד ג'ינס עבה .

סתם מבקרת

Active member
יש מכונות ביתיות שהמחט עם החלק השטוח לצד ולא

החוצה מכיוון שהסליל התחתון מורכב כמו במכונות תעשיתיות (בצורה אנכית ולא בשכיבה)

שש שבע

New member
את יכולה להביא תמונות של המכונה, עם תקריב

על הגרייפר כשהמכסה פתוח? ותקריב על העמוד שעליו מכניסים מחט?

innocence

New member
../images/Emo207.gif חורים לכפתורים?

סליחה על השרושור, פשוט חבל לי לפתוח שאלה נוספת ועל זו למיטב ידיעתי כבר ענו.. ניסיתי היום לתפור חורי כפתורים באמצעות מכונת הברות'ר שלי. שמתי את הרגלית המתאימה ועבדתי בדיוק לפי ההוראות בספרון ההוראות - אבל מה? חורים לכפתורים ממש לא יוצאים לי. לפי הציורים בספר השלב הראשון בתפירה הוא לעשות 5-6 תכים על מצב A והם ברוחב כפול מהחור. השלב הבא הוא לעבור למצב B והוא עושה תפר כלפי מעלה באורך שכיוונתי מראש, שלב C חוזר על שלב A רק למעל הואילו D עושה את הפעולה ההפוכה לB מהצד השני. על פניו הכל בסדר, רק ששלב A (ובהתאם שלב C) לא עושה לי רוחב כפול, אלא בדיוק את הרוחב של שלב B ושלב D בכלל לא מושך את הבד כלפי מטה כמו שעושה B. לפני כמה חודשים המכונה היתה בתיקון בשל בעיה של משיכת בד אבל מאז היא עובדת בסדר גמור - האם אני עושה משהו לא בסדר או שאולי באמת משהו במכונה הוא דפוק? אני מאוד אשמח לכל עזרה, בעיקר כשהדבר די דחוף ;_;

למעלה