השאלה ואי החזרה

DGHM

New member
השאלה ואי החזרה

מה אני יכול לעשות כאשר אני משאיל למישהו פריט מסוים (לא משנה מה, נגיד פריט חשמלי או חפץ כלשהו, נגיד בשווי של 500-1000 ש"ח) ואותו אדם מחליט שהוא לא מחזיר לי את הפריט סתם כי בא לו (ובהנחה שיש לי תיעוד כתוב על ההשאלה וזמן ההחזרה).
מה אני יכול לעשות במקרה זה? תלונה במשטרה? תביעה קטנה?
האם הפרטים של שם, שם משפחה ומספר טלפון מספיקים כדי לנקוט צעדים?
האם הצעדים האילו באמת אפקטיביים או שמצבים כאילו לא מעניינים אף אחד?

נסיבות המקרה לא כל כך רלוונטיות וגם לא עדיין קרו בפועל או משהו כזה. פשוט שואל להקדים תרופה למכה ולבחון אפשרויות...

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אין בזה עניין למשטרה

וכדי להגיש תביעה משפטית רצוי שיהיה לך גם מספר הזהות שלו, אחרת תהיה בעית זיהוי.
וכדאי לקחת בחשבון ששופט, גם בתביעות קטנות, אינו גננת.

DGHM

New member
תודה

רק שלא הבנתי מה המשמעות שהשופט הוא לא גננת.
אני מביא התכתבויות בפייסבוק למשל על ההשאלה עם פרטי החפצים וזמן החזרה, תיעוד במקרה של התעלמות במידה וזה קורה, רישומי טלפון שלא נוצר קשר, דוגמאות למקרים רבים זהים שהשאלתי לאנשים אחרים פריטים זהים באותם תנאים וקיבלתי בחזרה ללא תקלה וכד' ובעצם מסמכים שמראים פרטים של המצב.
ביחד עם כל זה, במידה ואדם כלשהו לוקח לאדם אחר רכוש ולא מחזיר עדין אני צריך לדאוג ש"השופט אינו גננת"? (עכשיו אני שואל גם מתוך עניין שואל, בכלליות ולא ספיציפית אלי, האם יש דבר כזה שאדם יכול לקחת בהשאלה פריט בשווי 500 ש"ח למשל, לא להחזיר ושום דבר לא יקרה?)

אני שוקל אם להשאיל לאנשים שונים שאני לא ממש מכיר לתקופה קצובה (שבועיים-חודש) פריט מסוים שמאוד יעזור להם ומנסה להבין מה המשמעות של מצב שאפול על אדם שיחליט לנצל את טוב ליבי ולהשאיר את הפריט אצלו (ברור שיש אפשרות של לא להשאיל, ובכל זאת, אני מנסה להבין את המשמעות).

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
שופט לא גננת

גש פעם לגן ילדים ותראה איך הגננת מתנהגת כששני ילדים מתחילים לריב ואז תבין טוב יותר את כוונתי.
ואשר להחזרת דברים מושאלים - היות ואתה מודע לבעיה - הקפד לקבל ערבות מתאימה מהאדם שאתה משאיל לו
-
למשל בסופר - כשמשאילים לך עלת קניות שמחירה בסביבות הסכום שנקבת, לוקחים ממך כערבות להחזרה תעודת זהות או רשיון נהיגה, כשרוצים רק שתחזירה למקום לוקחים ממך ערבות של 5 ש"ח

למעלה