השאלה הכי בנאלית

השאלה הכי בנאלית

יין ויאנג: אני יודעת פחות או יותר את ההסבר של הסימניות, אבל חסר לי משהו. יאנג: רואים הר, שמסמל בין היתר משהו נצחי. להר שלוש טרסות, מה שמסמל שמיים-אדם-אדמה. יש גם שמש, שמסמלת אור וחום, ותנועה מתמדת. יש עננים, תוצר של נשימת האדמה, היין שעולה לפגוש את היאנג, היין שבתוך היאנג. ביין זה אותו הר עם שלוש טרסות, ועננים שעוברים בשמיים ועושים צל. זה מסמל את הצורה שמבטאת את עצמה ברגע נתון, ומבהיר בעצם שהיין מגדיר את היאנג. אבל לא הבנתי מה זה ה"כובע" הזה שמופיע בחלק העליון של היין, ליד ההר. מישהו יכול לעזור לי?

BenBaryo

New member
איך היין מגדיר את היאנג?

אני חושב שהאור זה האלמנט שקשור בשניהם.. ביאנג 陽 יש קרני שמש מעל לגבעה (בצורה המקורית לא הייתה גבעה 昜) וביין 陰 יש עננין מעל לגבעה (ובצורה המקורית שוב אין גבעה 侌). לפי הWENLIN, 今 אומר שיש 云 עננים... אבל בשביל מה להסתבך? 阴阳 - הצורות המופשוטת הרבה יותר קלות.. שמש וירח D: סינית לעצלנים

guanyin

New member
הפחדתם אותי לרגע

כבר חשבתי שאני לא יודעת סינית, אבל אז הבנתי שאני סתם עצלנית...

היין נותן צורה ליאנג

הצל של העננים, במקרה הזה, נוצר תודות לאור השמש. בלי האור לא יהיה צל, אבל הענן הוא זה שנותן את הצורה. אם מדברים על גוף ונשמה, הרי שהנשמה (יאנג) שוכנת בתוך הגוף (יין) ש"נותן לה צורה". יש עוד דוגמאות, אבל אני כבר עייפה... הייתי צריכה להסביר את הסימניות של היין והיאנג, הסברתי בין היתר דרך מה שהן בנויות ממנו, כלומר מה שמצוייר, אבל אולי טעיתי ובכל מקרה חסר לי הפרט הזה של היין... תודה על ההסבר. אגב, אין לי פונט סינית במחשב אז לא יכולתי לקרוא, לצערי, את מה שכתבת. אולי הגיע הזמן להתקין...

למעלה