הנאיביות של סלבטורה מתנפצת
בסופו של דבר בספר לאחר מכן, שהוא הספר הטוב ביותר בסדרה של דריזט ולפי דעתי, הטוב ביותר של סלבטורה עד היום. הספר הוא the legacy ומתחיל היכן שהסתיים הספר האחרון של בקעת רוח-כפור. בספר הזה סלבטורה שוחט פרות קדושות ואפילו (רחמנא ליצלן) שוחט דמויות ראשיות עד ללא היכר ומראה מה הן זוועות המלחמה. כבר אמרתי מומלץ? ואילו את רוצה ספרים שכתובים היטב כמו תרגומו של עמנואל לוטם, יהיה קשה למצוא בעברית, מכיוון שרוב קוראי הפנטזיה לא בדיוק מחפשים ספרים כאלו. אני יודע שאני מכליל, אבל לרוב, הכתיבה של וייס והיקמן לא נוטה לפואמיות ולעתים קרובות אף מסרבלת. אם את מעוניינת בסדרה פנטזיה שכתובה כמו שירה, אבל חובה לקרוא אותה רק באנגלית ואני לא מדבר על ניואנסים, אלא על תרגום מזוויע, בעל שגיעוט חטיב כדלהלן, אז קראי את סדרת הרואים למרחק של רובין הוב, הוא כותבת נהדר ויש לה עלילה, שאפילו שהיא לא המקורית ביותר, היא בעלת דמויות חזקות ונהדרות. בנוגע לשמש השחורה, סדרה נחמדה, לא יותר מזה, אבל העלילה מסתיימת ככה פתאום. באנגלית יצאו עוד שמונה ספרים בסדרה שלא תורגמו הממשיכים את העלילה. בעיקרון מדובר על עולם שנהרס אקולוגית וקבוצה של גרינפיסים שמנסים להחזיר אותו לקדמותו.