השאלה היא....?

Yanshoofy

New member
השאלה היא....?

קראתי את כל הסידרה עד סוף מלחמת הנשמות.שמעתי שיש עוד מלא ספרים מהסידרה שלא תורגמו, כל פעם על דמות וכיוון אחרים. מה לפי דעתכם נקרא "סידרת רומח הדרקון" ומה זה כבר שוליים של עשיית כסף על חשבון המכורים שיקראו על מילה כתובה שתצא תחת הסידרה?

python 4

New member
או, שאלה מצויינת

בתור אחד שמגדיר את עצמו כמכור שקונה כל ספר שיש עליו את הלוגו של Dragonlance אני יכול להגיד לך - אני נהנה מזה. כלומר, אין שום דבר רע בסדרות קצרצרות כמו כישור הזמן (מוזר לקרוא לזה קצרצר..
) אבל אני אישית אוהב את הז'אנר הזה של מאות ספרים שמתרכזים סביב עולם מסויים, בלי להיצמד לדמויות או לאירועים, אלא רק לעולם עצמו. נכון, יש רדידות מסויימת, שמא נאמר זילות במונחים "רומח הדרקון" או "ממלכות נשכחות" וכדומה - זה התשלום שאנחנו משלמים עבור רוחב יריעה שאין מקביל לו בסדרות קצרות יותר (ואל תגידו לי - "שר הטבעות").

Yanshoofy

New member
סיפור אישי

לתחום הפנטזיה התוודעתי לפני כשנה,דרך מי שהפך לבעלי בינתיים. בשנה הזאת בלעתי את רומח הדרקון, את שיר של קרח ושל אש,שולייה-קוסם, האלף האפל, עולם הדיסק וכישור הזמן.איך יוצרים הפרדה בין כל עולם? האם הכל נשען על הבסיס שטולקין יצר (גזעים, ניבי שפות) יש בסיס משותף? כל כך הרבה קושיות שסוף סוף יש לי את מי שלאול

python 4

New member
קודם כל - ברוכה הבאה לפורום!../images/Emo140.gif

יש לך הספק קריאה נפלא. אני בשנה האחרונה קראתי קצת מה- heroes, קצת מה- preludes, לא יותר. ההבדל הגדול הוא בין רומח הדרקון לשאר - ששאו"ק, כישור הזמן וכו'. אם את נשארת צמודה לעלילה המרכזית של מגי וטריי שתורגמה לעברית אז זה באמת לא שונה בהרבה - חוץ מהעובדה שיש לך פערים עלילתיים רבים גם בתוך הסדרות (דיברתי על כך בהקשר לרשומות בשרשור אחר) אך בעיקר בין סדרה לסדרה, כמו למשל בין אגדות לנשמות. זה היתרון לקוראים באנגלית - הספרים יוצרים רצף עלילתי שמתפרס על פני מרחב זמן ענק ומרחב גיאוגרפי יחסית גדול, וזה דבר שאי אפשר לעשות בסדרות קצרות יותר, פשוט בגלל מגבלת המקום. ברומח הדרקון אין מגבלה של מקום, ולכן גם אם כל ספר עוסק במספר קטן של דמויות ו/או עלילות בסה"כ כולם נארגים יחד למארג הגדול שהוא רומח הדרקון (יאו, אני מדבר עכשיו כמו אאס סדאי). האם הכל נשען על טולקין? לחלוטין לא, גם אם כבודו במקומו מונח. טולקין גם לא המציא את הגלגל, ושאל הרבה מרעיונותיו ממיתולוגיות קדומות ומיתוסים שונים. אבל זה ויכוח as old as time, ואני אשאיר את הדיון בו למומחים ממני.

Yanshoofy

New member
ולאן תדריכייני הלאה?

הבה נצא בתוך נקודת הפתיחה שאינני קוראת באנגלית כי חבל לי על הניואנסים שיתפספסו (למרות שברשומות התרגום מדהים: עברית צחה ויפה ואחר כך, במלחמת הנשמות הופיע תרגום קלוקל, רדוד ומביש קלות) לאו הלאה? על מה אתה ממליץ להינעל עכשיו, עד שג'ורג' מרטין יוציא את הכרך הבא שלו? על שמש שחורה אתה ממליץ (קשה להשיג..כל כך יקר...)? לאיפה אלך?

python 4

New member
לחיק הממלכות הנשכחות

קראת את האלף האפל - המשיכי ל- "בקעת רוח קרח", סדרת ההמשך, שתורגמה לעברית אך זה מכבר. לא מזמן סיימתי טרילוגיה זו באנגלית וכתבתי עליה ביקורת, אותה תוכלי לקרוא במדור המאמרים של הפורום. ואל תשללי מראש את האנגלית.. הרבה ניואנסים אין, וכן - התרגום ברובו הוא גרוע ("תרגום הוא כמו נשיקה דרך צעיף" כמאמר ביאליק). אנגלית היא לא שפה קשה, וקריאה היא דרך מעולה ללמידתה. מומלץ!

Yanshoofy

New member
קרוא גם קראתי...

למרות שפצחתי את הדואט הלירי שלי עולמות הפנטזיה עם האלף האפל, עכשיו שאני חוזרת לבקעת רוח קרח קשה לי מאוד עם הנאיביות והתמימות של סלבטורה...זה כמו הלום קרב שנותנים לו פיינטבול...אחרי דברים כל כך קשים שעברת וחוויות מרטשות זה לא מצליח לחדור...

strahd

New member
הנאיביות של סלבטורה מתנפצת

בסופו של דבר בספר לאחר מכן, שהוא הספר הטוב ביותר בסדרה של דריזט ולפי דעתי, הטוב ביותר של סלבטורה עד היום. הספר הוא the legacy ומתחיל היכן שהסתיים הספר האחרון של בקעת רוח-כפור. בספר הזה סלבטורה שוחט פרות קדושות ואפילו (רחמנא ליצלן) שוחט דמויות ראשיות עד ללא היכר ומראה מה הן זוועות המלחמה. כבר אמרתי מומלץ? ואילו את רוצה ספרים שכתובים היטב כמו תרגומו של עמנואל לוטם, יהיה קשה למצוא בעברית, מכיוון שרוב קוראי הפנטזיה לא בדיוק מחפשים ספרים כאלו. אני יודע שאני מכליל, אבל לרוב, הכתיבה של וייס והיקמן לא נוטה לפואמיות ולעתים קרובות אף מסרבלת. אם את מעוניינת בסדרה פנטזיה שכתובה כמו שירה, אבל חובה לקרוא אותה רק באנגלית ואני לא מדבר על ניואנסים, אלא על תרגום מזוויע, בעל שגיעוט חטיב כדלהלן, אז קראי את סדרת הרואים למרחק של רובין הוב, הוא כותבת נהדר ויש לה עלילה, שאפילו שהיא לא המקורית ביותר, היא בעלת דמויות חזקות ונהדרות. בנוגע לשמש השחורה, סדרה נחמדה, לא יותר מזה, אבל העלילה מסתיימת ככה פתאום. באנגלית יצאו עוד שמונה ספרים בסדרה שלא תורגמו הממשיכים את העלילה. בעיקרון מדובר על עולם שנהרס אקולוגית וקבוצה של גרינפיסים שמנסים להחזיר אותו לקדמותו.

FiRePOweR

New member
הבעיה של DARK SUN

קשה מאד להשיג אותה באנגלית . אם אני לא טועה הפסיקו לכתוב PAPERBACK על DARK עוד לפני ש TSR הפכו ל WIZARDS לא ?.

strahd

New member
זה די היה באותה התקופה

גם השמש השחורה וגם רייבנלופט הופסקו כדי לצמצם הפסדים של TSR, אז WOTC קנו אותם, והם לא חידשו את הסדרה, מפאת חוסר עניין לציבור. רייבנלופט והשמש השחורה, אגב, חודשו לאחרונה בגרסת מו"ד 3.5 תחת אחד הכותרים של sword and sorcery והם ק20, כך שיש להם רשיון פתוח.

python 4

New member
מעולם לא אהבתי את dark sun

הסדרה הראשית (חמישיית הצבעים של טרוי דנינג) תפסה אותי באמצע המעבר שלי מספרים בעברית לאנגלית, כך שאת ה- 3 הראשונים קראתי בעברית ואת ה- 2 האחרים באנגלית. בקושי סיימתי את הספר האחרון מרוב שעמום. כמובן שקניתי גם את הספר הראשון בסדרה השנייה (tribe of one, אם אני זוכר נכון) אך מעולם לא קראתיו. רייבנלופט לעומת זאת היא סדרה מעולה ויש לי רבים מספריה.

strahd

New member
סחתיין על הזכרון

אבל באמת אני ואתה מהתקופה בה היה ניתן לקנות את הספרים האלו. היום הם כבר נדירים ביותר. אגב, אילו ספרים של רייבנלופט יש לך? כפי שהנחת משמי (אני מאמין) אני אוסף נלהב של הסדרה וחסרים לי שניים שלושה ספרים כיד להיות האדם שיש לו את כל הסדרה על המדף (באנגלית כמובן), את האחרים קראתי אבל הם היו שייכים לאנשים אחרים שרצו אותם בחזרה, הממזרים האלו. אם יש לך משהו שאין לי, אשמח לקנות ממך בחופן יורו (דולר זה לא מה שזה היה)

python 4

New member
זה מוזר, כי..

אני רוצה להיות האדם שיש לו את כל הספרים של הרומח והממלכות. ונכון לעכשיו חסרים לי - 34 ספרי רומח ו- 64 ספרי ממלכות (אבל זה מעודכן לפי הקטלוג של WotC, ולכן המספרים כוללים גם ספרים שיצאו עד סוף השנה). באשר לספרי רייבנלופט - אני בספק אם אוכל להיות לך לעזר, שכן בוודאי חסרים לך הספרים המאוחרים יותר שמהם אין לי כלום: Carnival of Fears Dance of the Dead Heart of Midnight Knight of the Black Rose Tales of Ravenloft Tapestry of Boring Souls

strahd

New member
האמת היא שחסרים לי

ספרים אחרים, אתה צודק. קרעת אותי בנוגע ל-tapestry of boring souls, פשוט נהדר. אבל tales of ravenloft הוא אחד מאוסף הסיפורים הקצרים הטובים ביותר שקראת, נכון?

python 4

New member
tapestry הוא הרייבנלופט האחרון שלי

שקראתי, לא באו עוד אחריו, כולל אלה שיש לי ולא נקראו מעולם. זה מה שספר אחד יכול לגרום לסדרה שלמה. אני בספק אם אי פעם אני אגיע לספרים המאוחרים של רייבנלופט..

strahd

New member
תשמע

זאת סדרה מאוד נחמדה, שמתפתחת לכיוונים יפים ומציגה טוב שתי תרבויות שונות המתנגשות זאת בזאת. אם אהבת את רומח הדרקון תאהב גם את זה.

Yanshoofy

New member
ממליצה...

גם שולייה קוסם וגם מסעות הוקווד סדרות יחסית חדשות,ומפתיעות לטובה... למרות ששתיהן לא משאירות חותם עמוק הן טובות... (הכישוף הישן שפאג מגלה=סאידין?)

Mystic Dragon

New member
סבבה ותודה [לשניכם].

סדר קריאה מסוים או שאני אבין לבד? זו טרילוגייה אחת?

למעלה