השאלה הטכנית להיום:

• פותח הנושא NX01
  • פורסם בתאריך

NX01

New member
השאלה הטכנית להיום:

איך עובדת שיטת ה"חיוג" של השערים?

א ו נ י ל

New member
מה זאת אומרת איך..?

שיטת החיוג בבסיס סג נעשת באמצעות מחשב המחובר למין רובוט אשר גורם לחיוג פיזי בשער... בשערים רגיל מול כל שער יש מנגנון שהוא בצורת עיגול גדול ובאמצע עיגול אדום,כאשר במטרה להגיע לכוכב אחר עליך לחייג את שבעה הסמלים נכון,כי חארת השער לא יפתח או שהוא יפתח והוא פשוט יוביל אותך לכוכב אחר{כלומר כוכב שלא רצית להגיע אליו...}

thrall

New member
כולכם טועים תקראו פה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אז ככה השיטה מבוססת על 7 סמלים (שברונים) שמחייגים לפי סדר מסויים כאשר 6 הסמלים הראשונים מציינם את הכוכב שאליו רוצים להגיע (דמיינו קוביה שכל סמל מסמל נקודה מסויימת על אחת הפאות שלה, עכשיו תמתחו קו בין כל שתי נקודות שהם אחת מול השניה ונקודת המפגש היא הכוכב) הסמל השביעי מציין את כוכב המקור, על כל שער יש 38 סמלים זהים שמופיעים על כל השערים אותו דבר וסמל אחד נוסף שונה שמסמל את הכוכב שהשער נמצא עליו, בנוסף אפשר לחייג בשער עם עד ל 9 שברונים למרות שבדרך כלל משתמשים רק ב 7 היה פרק אחד בו אוניל מוצא את מאגר הידע של הקדמונים בו הוא הצליח להשתמש ב 8 על מנת להגיע כוכב של האסגרד ואז התברר שהשרון השמיני הוא מעין אזור חיוג אחר כאשר רוצים לנסוע לגלקסיה אחרת ובנוסף עד היום לא ברור למה משמש השברון התשיעי אולי נגלה בעונה 7 עוד שאלות למומחה

א ו נ י ל

New member
תגיד לי איפה אתה רואה שאני טועה...?

השיטה המקובלת היא צירוף של 7 סמלים אולי בעונה ה-10 יצטרכו גם 20סמלים שיובילו אותך לסופר גלקסיה שרחוקה מאה מיליארד שנות אור כפולים מכדור הארץ...? אם אתה מנסה לתקן או אומר שאחרים טועים אז לפחות תתקן נכון,ואל תגיד את מה שאני אמרתי באופן מורחב יותר.

thrall

New member
הוא שאל מה השיטה

זאת אומרת מה עומד מאחורי זה שמחיידים שבעה סמלים, לא איך תכלס מחייגים זה כולם יודעים

NX01

New member
יש בעייה:

מה קורה אם אתה מביא מתקן חיוג מכוכב אחר לכדור ארך ומחייג ממנו? האם למעשה אתה יכול לחייג בכדור הארץ לכוכב אחר ומאחר והחייגן לא שייך לכדור הארץ, חור התולעת ייוצר בין כוכב המטרה לכוכב שממנו הבאת את החייגן? למעשה ניתן לחייג בכוכב לכוכב כאשר אתה לא נמצא בכוכב המקור?

Tolan

New member
ספק אם זה יעבוד...

אפשר אמנם להעביר סטארגייטס ממקום למקום, אבל מתקני חיוג, לא נראה לי... זה בטח ייגרום לאיזשהו ארור והשברון השביעי לא יינעל

NX01

New member
אוקי, שאלה קשורה

יש לך שני סטארגייטים אחד ליד השני ואתה מחייג. איזה מהם יופעל? הסבירו זאת בסדרה?

א ו נ י ל

New member
תשובה:

אם לשניהם יש מתקן חיוג ונגיד אתה מחייג לכוכב X2 עם שני השערים בו זמנית,אז השער שהתקשר ראשון מבחינת מהירות יפתח,השער השני לא יפתח... ובנוגע למתקני חיוג ולשערים הכל בנוי ככה שניתן להוביל אותם כמה שרוצים,זה לא משהו קבוע שתקוע באדמה,זה משהו שניתן לעקירה וניתן לשימוש גם בכוכב שיש בו שער או 2 או 1000 שערים זה לא משנה... הדוגמא הכי טובה שלי עבורכם זה ככה: ישנם פרקים המתארים בבירור כי הרוסים והאמריקאים השתמשו ב-2 שערים בו זמנית והחיוג הצליח לכן אני לא חושב שתהיה בעיה אפילו אם יהיו מיליון שערים בארץ אחד,העיקר שלא יתווצר מצב שני שערים מחייגים לאותו כוכב באותו זמן,כי אז שער אחד לא יפתח...

NX01

New member
הבעייה היא כאשר יש מתקן חיוג אחד.

איך המתקן "יודע" איזה שער לבחור?

thrall

New member
אי אפשר לחייג על שניים מאותו חייגן

השער עם החייגן הוא השולט, זאת אומרת שזה שהחייגן מתאים לו עם הסמל ה 39

NX01

New member
המשך...

מה עם הפרק שבו הרוסים משאילים לס"ג את החייגן? החייגן שייך בכלל לספינה של תור אבל עובד עם שער שלא שלו אלא עם השער של ס"ג. ובנוסף יש את החייגן שנמצא יחד עם השאר באנטארטיקה. נראה לי שעלינו להסכים שזה פשוט Inconsistency או שזה פשוט לא הוסבר מעולם.

א ו נ י ל

New member
"go U go"

חחח... אם הוא ניצח את אונביס ואת בעל סביר להניח שעומד לרשותו צבא עצום ומרשים...

thrall

New member
אם תשים לב טוב לפרק

החייגן משמש שם לקזז את ירדת המתח שנוצרה עקב זה שהשער בצד השני נהרס, הם לא חייגו איתו

thrall

New member
לפי מה שאני יודע אז כן

תקראי שם את ההסבר שלי ותביני למה

kanshoof

New member
קודם כל

מה קשור "תקראי" ??? אני גבר אחי ! שנית : חוץ מהשביעי, לשש הראשונים, יש חשיבות לסדר ?

טיקטי

New member
אני חושב שחייב

להיות חשיבות כי אים לא היו רק 6 כוכבי לכת לחייג אליהם ועים סדר יש 6! (שש עצרת)שזה גם לא הרבה(חור בעלילה לדעתכם?) עמרי

למעלה