תשובה
ממליץ לקרא את המאמר על ההרים הלבנים באפריקה, שכתבתי בזמנו. אני טרקתי ברבנזורי שבמערב אוגנדה, שהוא רכס הרים, בשונה מהקלימנג'רו שהוא הר גבוה בודד. הפסגה ברבנזורי היא השלישית בגובהה באפריקה. המסע לפסגת הקלימנג'רו נדמה לי ואורכת 7 ימים, והמחיר עבור כל יום (אם אני לא טועה חייבים לקחת את הטרק דרך חברה) הוא 75 דולר לזול ביותר. אפשר למצא חברות שמוציאות טיולים בארושה - Arusha ובמושי - Moshi. מושי יותר קרובה להר, ובימים בהירים אפשר לראות את ההר. אני הייתי ביולי, ואז רוב הזמן יש עננות על ההר. אני זוכר שבאוקטובר העונה ברבנזורי, שיש בה אקלים דומה לזה בקלימנג'רו גם נגמרת, ואז הרבה יותר רטוב, וזה מקשה על ההליכה. אני בטוח שבמדריך על טנזניה תמצא עוד פרטים לגבי עונות מועדפות או אפשר לפנות לחברה שמפעילה טיולים כאלה. החברות כל הזמן משתנות, ואני הייתי שם לפני 9 שנים, ככה שכדאי לברר עם אנשים שהיו שם או שפשוט להגיע לעשות סיור בעיר (שהיא קטנה) בין החברות השונות, ולשאול אנשים שחזרו מהטרק לדעתם על החברה שהם יצאו איתה. אני חושב שלא צריך אוהל בשביל הטרק, לפחות ברבנזורי לא היה צריך. שק"ש לטמפ' נמוכה (מינוס שבע) מאד מאד מומלץ. וביגוד מתאים לקור ורטיבות. לפחות חולצה ומכנסים אחד טרמים, כי מאד קר בלילה. לי ברבנזורי המליצו לשכור מגפיים וזה עזר מאד, וגם היה לי מקל (מעץ) הליכה, שעוזר בירידות במיוחד.