"הר"-ההודעה שלי אליך בעמ´ הקודם

• פותח הנושא JESY
  • פורסם בתאריך

JESY

New member
"הר"-ההודעה שלי אליך בעמ´ הקודם

כותרתה היא " "הר" אחי היקר אל תרגם באמצע " ואתה בהחלט מוזמן לקרוא אותך - היא בהקשר למה שכתבת לי חוץ מזה עכשיו אני נוסעת - אחזור לפה אי"ה קצת יותר מאוחר יום טוב

התשובה אליך.....JESY !

א. נכון, אמרתי שנסיגה תגרום להקטנת החיכוך – וכך אכן יהיה אם נסתלק מהשטחים הכבושים ונפנה את כל ההתנחלויות. גם אם נכונים דבריך, שהערבים ימשיכו לרצות בחיסולנו, הרי שנהיה מוגנים יותר מהיום שבו כל מחבל יכול להיכנס לישראל ולהתפוצץ לנו בפנים, גבול סגור הרמטית ימנע זאת. במישור העקרוני – הנסיגה עליה אני מדבר תראה ותבטא את כוחנו הרב, הן זה הצבאי והן זה המוסרי ולא כניעה כמו שאת חושבת. ונסיגה כזו אינה משדרת לפלשתינים נכונות מצד ישראל לויתורים נוספים, כי יהיה ברור להם, וכל העם יהיה מאוחד בזה, שיש דברים עליהם לא נוותר. את צריכה להבין כי גורל ההתנחלויות נחרץ, הכל שאלה של זמן מתי נפנה אותן ואיך, כל ילד ישראלי מבין שזה המחיר שנאלץ לשלם, בסופו של דבר, וגם רוב מכריע של העם יסכים למחיר הזה. ב. ניסיתי לומר לך, בהקשר למשיח – כי מצד אחד יש לנו כבר בית לאומי איתן ומצד שני אנחנו יכולים להמתין לשאר האמונות שלנו עד לבואו, כמו שאמרו חכמנו ז"ל: "תפסת מרובה לא תפסת". אינני נמנה על אלה אשר דורשים לנהוג בפאסיביות, לשבת בחיבוק ידיים ולומר - נחכה למשיח אלא יש לעשות את המעט ההכרחי ולהשאיר גם למשיח מעט עבודה, כי אחרת למה שנחכה לו? לאמירתך שעלינו לנקוט יד קשה נגד הפלסטינים או אחרים. אכן זו אמירה שיכולה להישמע, לחלק מהעם, כאמירה שיש בה מרפא לכל מכאובנו, אך המציאות מראה אחרת, ככל שהכבדנו את ידנו עליהם כך התגבר המרי נגדנו (אינני רוצה להביא לך את הדוגמא ההיסטורית לכך, אני מניח שתדעי לבד). ברור היום כי אין כל אפשרות לעצור את מלחמת הקוממיות הפלסטינית וברור לכל כי סופה לנצח, אנחנו צריכים להחליט: האם ניצחונם יהיה על חשבוננו או שמא אנחנו נהיה שותפים לניצחון ושני העמים היהודים והפלסטינים יחיו בשלום זה לצד זה, עד בוא המשיח. ג. אכן, אמרתי "יתכן מאוד שגם אם נחזיר את כל השטחים שכבשנו במלחמת 6 הימים עדיין לא נגיע לשלווה" ואת משיבה לי כי "זוהי מסקנה נכונה שאני שמחה שהגעתה אליה", אך את מעלמת מהמשך המשפט שכתבתי: " אך דבר אחד בטוח היום, המשך המצב מביא לקרע גדול בתוך העם היהודי וההיסטוריה מלמדת אותנו כי רק בשל קמצא ובר קמצא חרבה ירושלים". מבחינתי זהו הלקח שעלינו ללמוד: המשך הכיבוש יכרסם בנו עוד ועוד ויביא, לבסוף, לחזרה על ההיסטוריה העגומה שלנו מימי הבית הראשון והשני. מאחר ואת נשמעת לי כאחת מאמינה, הרי את בוודאי יודעת כי הבית השני היה בזמן שליהודים דאז, הייתה אימפריה מאוד חזקה ותעיד על כך העובדה שהמצור הרומי על ירושלים נמשך 7 שנים ושבעה חודשים], עד אשר הצליחו להכניע את אבותינו. ד. את אומרת לי: "שכמה שעכשיו לצערי אין אחדות בעם ישראל - אם נמסור את השטחים - הדבר יביא לקרע כפול ומכופל ומשולש בעם". אני לא מבין את קביעתך זו, האם לא תהיו (בהכללה לכל החושבים כמוך) מוכנים להגן על המדינה בגבולות הקו הירוק? אינני חושב שיהיה כרע כפול ומשולש, כדבריך, לכל היותר יהיה זעם, מוצדק או לא, בחלק קטן של העם וגם זה יעבור מהר. ה. אכן, אמרתי שלאחר ("שיימסרו השטחים לפלשתינים" זו אינטרפטציה שלך) שניסוג מהשטחים, גם ללא שלום, אפשר יהיה לסגור את הגבול כדי למנוע כניסתם של לא רצויים אל תוך ארצנו. כך נוהגת כל מדינה נורמלית בעולם. "ומה ההבדל אם במצב זה נעשה סגר?" את שואלת, ובכן, במצב הזה אנחנו נמצאים והרי את רואה שכל אומות העולם פועלים נגדנו וזהו שורש המחלוקת בתוך העם היהודי. אין לנו כל זכות מוסרית והיסטורית להרעיב עם שלם רק כדי לממש בה את זכותנו שאינה מוכרת על-ידם. ההתנחלויות אינן "יוצרות אזור חיץ אסטרטגי חשוב" כדבריך, אלא הם מונעים מאיתנו לחימה עיקשת ומתמשכת במחבלים "ימח שמם" והמנוולים הללו, במצב הקיים, כאשר המתנחלים מסתובבים בין רגלי הצבא, שלא לדבר על ליבוי האש שהם יוצרים: "יודעים לעבור גם דרך הגדר הכי שמורה בעולם כך שסגר לא יעזור בשום מקרה". אך אם ניסוג, לפי הצעתי, יש לנו די אמצעים מודרניים שימנעו אפילו מכלב שוטה לחצות את הגבול. ו. אין כל ספק שכוחנו באחדותנו וגם את מסכימה: "זה מאוד נכון". התוספת שלך: " אבל זה לא יקרה אם לא תהיה השתדלות אישית ומאמץ של כל אחד מאיתנו לכך, מעט סבלנות וסובלנות גם כלפי מי שאינך מסכים איתו", צר לבשר לך כי ההתמודדות שלי, בפורומים השונים, הוא עם הימין הקיצוני שאינו מוכן לא רק לאפשר לי לחשוב אחרת ממנו, אלא מנסה באמצעות אלימות מילולית למנוע ממני את זכותי וחובתי לראות את הדברים ממבטי שלי. לא אלאה אותך בכינויי הגנאי להם אני זוכה מהם, רק בשל התעוזה שלי לחשוב שונה מהם. הביטוי "מתנחבלים" אינו הגורם לקללות שלהם ( אגב, אני מקווה שאת שמה לב כי בוויכוח איתך אינני משתמש בו), אלא הוא מראה עם איזה חלק של העם, לשמחתנו חלק קטן המנודה על-ידי כולם, יש לנו עסק ואשר אינו מוכן לאפשר לי חרות וחופש להבעת הדעה, בארצי שלי. ז. אכן, שאלתי " במה המצב עכשיו שונה מהמצב שאני מציע להגיע אליו?" ואת עונה לי: "המצב שאתה מציע להגיע אליו יהיה הרבה יותר חמור - נהיה בו קרחים משני הצדדים: גם טרור מוגבר וגם שטחים שלא בשליטתנו (שמסרנו)". נוטופ, זה שורש המחלוקת בינינו ח. לגבי אומות העולם – אמרתי כי הם עושים הכל בשביל האינטרסים שלהם ובאינטרס שלהם אין רצון להביא להשמדת ישראל – אם זה בדיוק מה שכתבת בהודעתך, למה את חושבת שזה יגרום "לכך שדרישותיהם (הנוספות) מישראל יקבלו לגיטימציה משאר העמים (כולל ארה"ב כמובן)"? אני מניח, בשונה ממך, כי הם ישמחו על המצב החדש שניצור ודווקא יגבירו את התמיכה בנו. שיהיה לך יום טוב ושמח!

המוסד

New member
הכובש אתה שוב משקר לעצמך...

א.בדבר אחד צדקת הערבים ירצו בחיסולנו וטעית באחר כשאמרת שזה לא יתפרש כחולשה וככניעה אצל הערבים טוב... ממש לא זה יובן חד משמעית "הנה הנסנו את הציונים" ובלי לשכוח מה יקרה לערביי ישראל אח"כ בדיוק כמו בלבנון משפרים את היכולת של אחד מהאירגונים ואילו מעבירים את החזית לצד שני ואל תשכח שמדינה פלשתינאית בגבולות 49 יכולה לאיים על שדות התעופה העיקריים שלנו מה אז? "נגיב בכל הכח"? ראינו איך זה עבד בלבנון ג.לא "ייתכן" בטוח שלא נגיע לשלווה כי כל נסיגה ללא הכרה בישראל מתפרשת כניצחון על הציונים "והנה הנה אנחנו עוד מעט בחיפה" ד.נסיגה מהשטחים בטח שתגרום לקרע דבר ראשון המתנחלים וודאי לא יסכימו דבר שיגרום לעימותים ביננו לצבא דבר שינוצל על ידי הערבים כמובן לפגיעות במתנחלים ובצבא ה.ו...סתם לידע כללי לא ניתן לסגור הרמטית את הגבול או אפילו קרוב לכך ודרך אגב אם נסגור את הגבול אין יוצא ובא לא יהיה לפלשתינאים מה לעשות היכן הם יעבדו? מה יאכלו? לא שזה מדאיג אותי במיוחד ו.כוחנו הוא באחדותנו נכון מאוד אבל אין סיכוי שאם ניסוג אחור תהיה אחדות בקיצור יש לך כמה טעויות בסיסיות בכל הודעה והודעה שלך ואסביר לך אותן עכשיו: אתה חושב שנסיגה מיש"ע לא תיפגע מכוח ההרתעה של ישראל(מה שנשאר ממנו) אז אתה טועה הערבים רק יתעודדו דבר לא טוב מבחינתנו (מאוד לא טוב) ושאתה חושב שנסיגה חד צדדית תאחד את העם שוב לא נכון עוד דבר,גבולות 49 הם גבולות גרועים ולא ניתן למנוע ממחבלים לחדור לארץ ואל תשכח שנסיגה גוררת נסיגה (שוב ראה לבנון) ז.כל פעם שישראל עושה עוד משהו ל"טובת" הערבים הלחץ רק גובר מהעולם למשל רבין לדעתי הוא רה"מ שהופעל עליו לחץ בינלאומי כשרצה להפקיע קרקעות והוא כמובן נתן הרבה לערבים(וגם נכנע ללחץ) לצערי אתה מתקשה להבין את כל זה ודברים נוספים...חבל

JESY

New member
"הר" יקר:

ביחס להודעתך: א.לאחר שניסוג - לא נהיה יותר מוגנים אלא כמובן להפך (ללא אזור החייץ שיוצרים המתיישבים ביש"ע) שכפי שכבר אמרתי - תמיד יהיה רצון לפגוע בנו כדי להגיע למטרה הסופית מבחינת הפלשתינים -(כל א"י בשליטתם) ואי אפשר יהיה למנוע כניסת מחבלים - גם עם סגר. הנסיגה לא תראה את כוחנו הצבאי - אלא בדיוק ההפך - את היתקפלותינו הצבאית (שהרי אם ניסוג - זה יהיה לאחר כמה נסיגות) אתה אומר שנסיגה תראה את כוחנו המוסרי למי נפגין "מוסריות" ? לעם הפלשתיני "המוסרי" ? שהרי - רצח יום יומי של חפים מפשע זה דבר מוסרי ???? חוץ מזה שלפי הצד המוסרי הם אלו שצריכים לוותר ואף להתפנות מיהודה ושומרון שהרי חבל ארץ זה גם כלול בארץ היחידה שלנו והמובטחת לנו היהודים מדורי דורות (בעוד שלהם יש 21 מדינות) ב.בקשר לזה שאמרת שאחרי שניסוג יהיה ברור לפלשתינים "שיש דברים עליהם לא נוותר" - לצערי ככל שנותנים להם כך זה מראה על כניעה ונכונות לויתורים נוספים- הרי בשנים שלפני הסכם אוסלו בחלום הכי ורוד שלהם הם לא חלמו על המצב שבו הם היום (בגלל ויתורי ישראל)- שצה"ל יסוג מעזה, חברון, ושטחים ביו"ש ומסירת כלי נשק להם- זה ברור שעם הויתורים בא התאבון ועכשיו יש להם דרישות נוספות שגם לאחר שימולאו יצוצו דרישות נוספות וזאת במטרה להגיע למטרתם הסופית - הרי בעיתם היא לא עוד פיסת ארץ ביש"ע - אלא הם נגד הציונות כולה וכנגד כל "הכיבוש הציוני" ג.בקשר למשיח גם לאחר שנשב תחת עלה התאנה ומצבנו הגשמי יהיה בכי טוב "איש תחת גפנו ותחת תאנתו" - תמיד נהיה זקוקים למשיח כיהודים שיבנה לנו את בית המקדש ויביא לנו את השלום האמיתי וביינתיים עד שיבוא המשיח (ובעז"ה אנו מצפים שיבוא בכל יום) יש לעשות פעולות להגנתינו ולא פעולות שנראות בטווח הקרוב כמועילות - אך בטווח הרחוק הם הרסניות ובינתיים מה שנשאר לנו לעשות כאזרחים בהקשר הזה זה להתפלל אל אבינו שבשמיים שרק עליו יש לנו להשען ולבקש רחמים על המצב בו אנו שרויים - שהרי רק ממנו יש לצפות לגאולה ולשלום האמיתי ולבקש שהמשיח יבוא וכמובן כדי לקרב את בואו יש להשתדל במעשינו - גם בעניינים איש כלפי חברו וגם בעניינים שבין אדם למקום (לקב"ה) ד.תמיד נהיה מוכנים להגן על מדינת ישראל ולהיות נאמנים לה בכל מצב שאליו תקלע - פשוט איננו רוצים מלכתלחילה להיקלע למצב חמור יותר - ויתור על עוד חלקים משמעותיים מהארץ (שהפלשתינים דורשים) יגרום רק לקרע כי אחרי שהשטחים יימסרו סיפור לא יגמר - כמו דרישות חוזרות מצידם וגם יהיה צער עמוק וכאב אמיתי אצל רבים מאוד בעמ"י על כך שארץ ישראל נמסרת ה.ההתיישבות ביש"ע אכן יוצרת חייץ אסטרטגי - דבר שאומרים קצינים בכירים בצה"ל ובאמ"ן וכמובן שאינה מונעת לוחמה במחבלים אלא אף מסייעת למלחמה כזו(חיילים יכולים לשהות ביישובים הללו בעת פעילות כנגד מחבלים) ו.בקשר לסגר - עכשיו אין לנו אמצעים מודרנים לעשות סגר?? וגם - אמצעים מודרניים אולי יקטינו במידה מסויימת את הטירור אך בוודאי שלא ימנעו חדירתם של מחבלים לישראל ז.כתבת "לשמחתי חלק קטן המנודה ע"י כולם" מדוע אתה עושה הכללה ? בגלל כמה אנשים בפורום הזה שאינך מסמפט אותם אתה מכליל את כל מי שחושב כמוהם ?? כן, כן - גם ב "ימין הקיצוני" כדבריך יש אנשים נ-פ-ל-א-י-ם !!! והרבה. וזה גם מהיכרות אישית עם אנשים כאלה חבל שאתה מסתכל על כל "ימני קיצוני " כאל יגאל עמיר" כל הקטע הזה גורם לחוסר אחדות , ואם אתה סבור שאנשים בפורום הזה הזה לא מדברים איתך בצורה נאותה - תנסה אתה ליזום ולהתחיל לדבר איתם בצורה נאותה - ותראה איך יגיבו לנסיון הזה ח.בקשר לשורש המחלוקת ביננו - הייתי מגדירה אותה כתשובה לשאלה הבאה: איך הערבים יתנהגו אלינו לאחר שיקבלו את מבוקשם הנוכחי ? אני סוברת שהם לא ירבו באהבה אלינו וימשיכו בדרישות, טירור וחוזר חלילה (אני לא מאמינה להם - היתה להם הזדמנות - אם באמת היו רוצים בשלום הם היו הולכים לקראתנו לאחר שמסרנו להם שטחים בויתורי עבר, כמו עזה , שטחים ביו"ש ועוד...) ואילו אתה חושב שהם יחיו איתנו בשלום אמיתי ט.אתה צריך להבין שאומות העולם יתמכו בפלשתינים ובדרישותיהם בכל מקרה - גם אם ימשיכו בטירור משום שלצערי אנו נתפסים בעולם כעם כובש, ואני עומדת מאחורי מה שאמרתי שאם נענה לדרישות הפלשתינים וכמובן שיהיו דרישות חוזרות - עמי העולם יתמכו בדרישות נוספות אלו של הפלסטינים. בציפייה לגאולה ולמשיח בן דוד שביא לנו את השלום האמיתי המיוחל ובאהבת ישראל אני

JESY

New member
לכבוד "הר" יקר

ההודעה "הר יקר" שלעיל היא עבורך יום טוב

JESY

New member
"הר" ???????

אייכה ??? כתבתי לך הודעה ("הר יקר ")

המוסד

New member
טוב... מספיק!

אתם לא נורמלים? כמה אמת אתם חושבים יכול הכובש לאכול?! קצת התחשבות

אריסטו

New member
אתה צר אופק

המשתמט מצה"ל הפגין אתמול הופעת פלצות גסה ובוגדנית באתר וואלה בפורום אקטואליה אז תרגע חבר

למעלה