הר הבית

EverMan

New member
הר הבית

אחד הסוגיות הכי קשות שעלו למו"מ , הוא הר הבית. האם אתם הייתם מוכנים לוותר עליו ? כן ? לא ? ולמה ...

Vendetta

New member
לא

זה הסמל החשוב ביותר לעם היהודי, בשום פנים ואופן לא הייתי מוותר עליו.

EverMan

New member
מה עם סמלים נוספים ?

יש עוד המון סמלים לעם היהודי , מערת המכפלה , קבר יוסף מקומות בטבריה ובצפת. למה עליהם לא אכפת לך ועל הר הבית שאתה לא יכול לגשת אליו בכלל כן אכפת לך ?

Vendetta

New member
מה הסמלים הנוספים קשורים?

שאלת שאלה פשוטה: "אתה מוכן לוותר על הר הבית?" ועניתי תשובה פשוטה - לא. איך הסמלים היהודיים האחרים מתקשרים לכאן? מי אמר לך שלא איכפת לי מהם? להר הבית אני יכול לגשת (הכותל המערבי), אך ואני בהחלט רוצה גישה רחבה בהרבה אליו. לא מוצאת חן בעייני ההשתלטות של הפלשתינים על המקומות הקדושים שלנו, ובכך שהם מנסים להעלים הוכחות לקיום בית המקדש.

Vendetta

New member
שריד מחומת הר הבית

ומוזר שמשאר טיעוני החלטת לברוח.

EverMan

New member
תקיפה היא ההגנה הכי טובה

או לפחות כך אתה נוהג. אין פה מלחמה, יש פה רק דיון. RELAX הכותל הוא שריד מבית המקדש אבל הוא אינו חלק מהר הבית. הר הבית הוא האזור בו נח בית המקדש וכיום נמצא בו מקדש אל-אקצה. זהו מקום בו אינך יכול לדרוך ואינך יכול להתקרב אליו. אם אתה מעוניין בעוד פרטים מדוע ולמה , אני אשמח להסביר.

.המוסד

New member
הכותל אינו שריד מבית המקדש

הוא החומה שמקיפה את הר הבית, הר הבית הוא ההר שם שכן הבית, הר המוריה לא קיים מקדש אל אקצה קיים מסגד אל אקצה, וכיפת הסלע הוא המסגד העיקרי

EverMan

New member
שריד = משהו ששרד

הכותל הוא הדבר היחיד ששרד מבית המקדש. ליתר דיוק. הוא החומה החיצונית של המתחם של הר הבית. ובתוך המתחם הייתה עוד חומה ובה ישב בית המקדש. מצטער שאני כתבתי מקדש במקום מסגד , אני פשוט עם 39 חום ומשתעל את הריאות שלי , מצטער על חוסר הדיוק הלשוני שלי.

שלתי

New member
תרגיש טוב

אני מאלו שיוותרו... פשוט נראה לי מיותר, גם ככה אסור לנו לעלות לשם...

Vendetta

New member
כל מה שציינת רק נותן לי מוטיבציה

כדי להמשיך ולחתור למטרתי, כדי שאוכל יום אחד לצעוד חופשי בהר הבית. אם הוא לא בשליטה של יהודים, אני לא אוותר עליו, כי אם אחתור במטרתי להשיגו.

EverMan

New member
לא ידוע אם הבנת את זה או לא

בתור יהודי , אסור לך לדרוך בהר הבית. זה סותר את הדת שלך. ואת החוקים שלה.

.המוסד

New member
בתור יהודי חובה עליך לדרוך בהר הבית

על חוקי הדת ענבר רובין עובר מידי יום, חוקי הלאום אומרים לך לעשות כן

EverMan

New member
סליחה

אבל בשל חוקי הדת אתה שומר על המקום , אז אתה תשמור על המקום גם למרות הדת ? אז מה בעצם לך ולמקום ?

.המוסד

New member
אינני שומר על המקום בגלל הדת

לפחות לא בגלל הדת ה"דתית", אלא בגלל הרגש הלאומי והדתי לאומי, כלומר בגלל הדת הלאומית הוא חשוב לי, ודת לאומית נתונה לפירוש אישי ואינה מונופול בידי הרבנים כלומר כפי שהתחושה הלאומית נתונה לפירוש כך גם ההגדרות הדתיות גמישות(וגם בעולם הדת חלוקים הדעות) אם לא הבנת, נסה לחשוב, האם משה היה לאומי או דתי? שניהם, אך מה יותר? אין שניהם, הלאום היה לו כדת והדת כלאום...

EverMan

New member
משה רבנו

משה לא היה דתי , הוא מנהיג בשם הדת. בעצם הוא היה מנהיג כמו המנהיגים הערביים היום שעושים "גיהאד". אבל פה אין פרשנות של רבנים ... אסור לדרוך בהר הבית כי : בבית המקדש היה חדר בו היה מאוכסן ארון הקודש , לחדר קראו הדביר. לחדר הזה היה מותר להיכנס רק הכהן הגדול ורק אז במאורע חשוב מאוד. נאמר שכל מי שיכנס לחדר זה ללא אישור ימות בו במקום. לשטח בית המקדש עצמו רק כהנים ולווים היו רשאים להיכנס. היום , אין ליהודים אף מושג איפה היה החדר המסויים הזה שהוא קודש הקדושים,לכן אסור להיכנס לכל הר הבית מחשש שאתה תדרוך בחדר המסויים הזה שזה חילול הקודש בצורה הכי גרועה שלה. מעבר לזה , זה שטח דתי מוסלמי , שכיום אין פה משהו דתי יהודי. (אם בית המקדש הIII באמת יפול משמיים - סבבה , שימעך את הוואקיף לי את בעיה,אז גם נפתרה בעיית הריבונית על הר הבית ...)

.המוסד

New member
לנצח אתקן אותך?

משה היה דתי...מנהיגים בשם הדת הם בד"כ דתיים הקישור למנהיגים הערביים לא ברור ולא חכם יש פה פרשנות רבנית ישנם רבנים שאומרים שמותר והרוב אומר שאסור לכהן הגדול מותר היה להכנס ורק ביום כיפור וכאן נכנסת השאלה הדתית, האם זה שאני מהלך במקום בוא היה הדביר זה מותר או לא? האם הקדושה נובעת מהמקום או שמה מהדביר? כמובן שמהחדר עצמו ולא מהמקום שכן אם הייתה הקדושה מהמקום עצמו ולא בגלל החדר לא היה ניתן לבנות את המקדש...זו דעתי

EverMan

New member
מנהיג בשם הדת לא חייב להיות דתי

שאתה חי את הדת עצמה , האם אתה מתנהג בדתיות , או שמה אתה רק חי את חייך ? האם משה ראה את עצמו כדמות דתית או כמנהיג ? המוסד , מכיוון שלא יודעים מה קרה בגורלו של ארון הברית , יכול להיות שהוא קבור בחדר עם הדביר , לכן אסור לדרוך שם.

Vendetta

New member
עידכון קל: בית-המקדש הוחרב

לפני 2062 שנה. ולכן אין יותר את החדר הנ"ל, ואיני צריך לדאוג שאלך בטעות על הטריטוריה של חדר הדביר.

EverMan

New member
אם ככה

אם בית המקדש חרב לפני 2062 שנה , אז למה לעזאזל אכפת לך מהר הבית ?

למעלה