הר הבית בידינו?

טוען רב

New member
הר הבית בידינו?

היום שמעתי את המוסלמים בהר-הבית אומרים כי "לא ניתן לישראל או לכל גוף אחר להתערב בנעשה בהר-הבית", ואני חשבתי ש-"הר-הבית בידינו" ושירושלים המאוחדת סופחה למדינת ישראל. איך נותנים למוסלמים להמשיך להשתולל עם טרקטורים בהר-הבית, והציף במים את הכותל הדרומי והמערבי שלו?

Hendrix2

New member
והשטחים?

ואני שמעתי, ולא היום, את המתנחלים בשטחים שאומרים כי "לא ניתן לשום גוף, ישראלי פלסטיני או בינלאומי להתערב בנעשה בשטחים". איך נותנים למאות אלפי דתיים קיצונים פנאטים להמשיך ולהשתולל עם רק מה שבא להם בשטחי פלסטין הכבושה?

.המוסד

New member
כבחור לא דתי שלא משתולל וחי באדמות

פלשתין הכבושה, אני רוצה לומר, שאני מקווה שממשלת ישראל תחתור להעמיק את אחיזת היהודים בפלשתין הכבושה עוד דונם ועוד עץ, כמה שיותר, יותר טוב ממני, תושב פלסטין

קצת מתמטיקה,

ישנם בערך כ 220 אלף מתנחלים בשטחי יש"ע רובם הגדול מאוד אינם אידיאולוגיים כלל. אז מאות אלפי דתיים פאנטים אין, לפחות לא אצלינו. לגבי הציטוט, לא יודע מאיפה הבת אותו אשמח לקבל מקור, אני בכל קמרה מעולם לא שמעתי. רק כהערת אגב בסקר שערכו שלום עכשיו נמצא שרוב בקרב המתנחלים יסכים להתפנות תמות פיצוי כספי דבר שנוגד לחלוטין את הציטוט, שלדעתי הומצא, שלך. את ההשוואה לא הבנתי כלל, מתנחלי יש"ע הם אזרחי מדינה, הפלשתינאים החיים שם שלפי הבנתי גם אמרו את הדברים לגבי הר הבית לא. מתנחלי יש"ע לא עושים מה שבא להם כלל ברובם הענקי! הם אזרחים שומרי חוק. הנדריקס, אולי תנסה קצת פחות לשנוא, במיוחד את אחיך... גם אני לא מסכים כלל עם מה שהמתנחלים או יותר נכן ממשלות ישראל עשו ועושים אבל הם לא אנשים "רעים".

Hendrix2

New member
קצת ידע

אז אולי כדאי שתתעניין קצת במה שאומרים חולי הנפש בחברון, אותם אלה שרוצחים ובוזזים את הפלסטינים מתי שמתחשק להם. אלה שקובעים את סדר היום בכנסת, ואלה שמטילים טרור ופחד גם על המשטרה ועל צה"ל. תעשה לי טובה.. הייתי מפקיד את החיים שלי בידי פלסטיני לפני שהייתי מפקיד אותם בידי מתנחל. אגב איתי, מילאת כבר טופס התפקדות לנוער ליכוד?

חולי הנפש בחברון...

הם מיעוט שבמיעוט מתוך המתנחלים, שוב ישנם 220 אלף מתנחלים ובקרית ארבע ובישוב היהודי בחברון ישנם אם אני לא טועה מאות בודדות אם לא פחות. לגבי קביעת סדר הים בכנסת אני מסכים איתך אבל בוא נדייק מדובר בקומץ קיצוניים בקרב המתנחלים ולא באוכלוסיית המתנחלים כולה. לגבי הפקדת חייך, איך שאתה רוצה. ולגבי הערה המטומטמת בסוף, אני לא יודע אם קראת אי פעם את מצע מרצ אבל תקרא ובמידה ותמצא משהו בו שאני לא מסכים איתו תביא לידיעתי, אני משוכנע שאני הרבה יותר מתאים בדעותיי למפלגת מרצ ממך. אז לפני שאתה שולח אותי למפלגות אחרות תעשה בדק בית.

Roobie

New member
../images/Emo45.gif

לפני שנה עזבתי את נוער מרצ בגלל הערות מהסוג שאתה קיבלת עכשיו, למרות שאני יודע שאני כן שייך למרצ ברוב דעותיי. אולי חבל, אבל מה שהיה היה...

Hendrix2

New member
הממ

מוכרח אני לחלוק על דעותיך. אולי מקרב הפועלים יש קומץ, אבל המתנחלים ברובם הגדול תומך ומסכים לכל מה שנעשה בחברון, ואת זה שמעתי ממתנחלים רבים בהתנחלויות שונות. אז אני כן טרחתי לעשות קצת מחקר, מה איתך? לגבי מרצ - זה מה שיפה במפלגה, היא פלורליסטית מבחינת דיעות. אפשר לומר שיש את הגוש הציוני והגוש הלא ציוני, ולא קל לנחש לאיזה אתה שייך ולאיזה אני שייך. אפשר גם לומר שמבחינת דעות אני יותר קרוב לחד"ש ואתה לליכוד\עבודה. אז מה? אבל עכשיו באמת, ההערה הזאת לא באה במלוא הרצינות אלא יותר כבדיחה צינית, חבל שאתה לוקח כל דבר בכזה כובד ראש. אמנם יש כמה דברים שאמרת שבאמת אם לא הייתי מכיר קצת יותר טוב את הדעות שלך הייתי חושב שאתה פעיל ליכוד\עבודה (התכנית הכלכלית, הטבח בעזה), אבל באמת איתי take things less seriously

אתה שוב טועה, פעמיים.

אני לא יודע על איזה מחקר אתה מדבר, אם אתה חושב שזה שדיברת עם שניים שלושה מתנחלים הופך את זה ל"מחקר" אתה צריך ללמוד מה זה מחקר. מרצ היא מפלגה שתומכת בפלורליזם אך היא אינה רבת דעות, לפמלגה יש דעה ברורה, דעה ציונית, לפי הגדרתה, לכן אני לא יותר קרוב לליכוד/עבודה אלא אני מרצ אתה כנראה מתרחק ממרצ לכיוון חד"ש. יש דברים שהייתי אומר... תראה הנדריקס (ירון..) אני פטרויוט ישראלי, אני תומך במדינת ישראל ולכן אני רוצה בטובת מדינת ישראל מעל הכל. אני מעדיף למצוא אשמים אחרים חוץ מישראל ולא למהר להאשים את ישראל, כלומר אותנו בכל דבר. אני כן מודה בטעויות שישראל עושה ואני הראשון להפגין נגדם. ירון, לתמוך במדינת ישראל מעל הכל זה לא ערך ימני זה ערך ישראלי.

Hendrix2

New member
אולי

אתה אולי לא יודע על איזה מחקר אני מדבר, אבל אני לא יודע מה גורם לך לחשוב שמדובר בשניים שלושה בלבד. וכן, למרצ יש דעה ברורה מאוד, שכולנו מסכימים איתה כמובן, השקפת עולם סוציאל-דמוקרטית נבונה ומתקדמת. תראה, המטרה שלנו זהה, הדרך להשיג אותה כנראה קצת לא. ואני לא ממהר להאשים את ישראל בכל דבר, אבל אני גם לא מעדיף למצוא אשמים אחרים חוץ מישראל. אני מעדיף למצוא את האשמים. ואני רוצה בטובת הכלל, לא בטובת ישראל או פלסטין. אני מאמין בהרמוניה, שמה שטוב לנו טוב לשכננו ולהפך. אני יודע שלתמוך במדינת ישראל זה לא ערך ימני אלא ישראלי, אבל איתי, אני לא חושב שצריך קודם לתמוך בישראל ולנסות למצוא אשמים אחרים רק כי מדובר במדינה שלנו.

kennycandoit

New member
כמו שאמרת למרצ יש דיעה ברורה

על אף היות מרצ מפלגה פלורליסטית, ישנם כמה דברים שהם בגדר קונצנזוס במפלגה. 1. סוצאיל-דמוקרטיות 2. התנגדות לכפייה דתית 3. ציונות. שלושת הסעיפים מעוגנים במצע של המפלגה, ואי אפשר להיות שייך למפלגה מבלי להסכים איתם. כמובן שיש יוצאי דופן - מרצ לא תזרוק אף אחד משורותיה, אבל אי אפשר להגיד שמרצ היא גם ציונית וגם לא ציונית. מרצ מורכבת מרצ וממפ"ם - האמא של הציוניות. מי שמחפש מפלגה סוציאל-דמוקרטית לא ציונית, שילך לחד"ש. אין לו במרצ מקום.

Hendrix2

New member
לא בדיוק

אני לא מחפש מפלגה סוציאל-דמוקרטית לא ציונית, אני מחפש את מרצ ואני לא ציוני. ואתה תתפלא כמה לא ציונים יש במרצ, גם בקרב הפעילים וגם בקרב חברי המפלגה.

kennycandoit

New member
אני מודע לעובדה שיש לא ציוניים במרצ

יש גם אנשים שהצביעו ש"ס ברק בבחירות 99. תמיד יש יוצאי דופן, אולם מרצ כהגדרתה היא מפלגה ציונית. אם יש מישהו שמוכן לחיות עם העובדה שהוא פעיל וחבר מפלגה ציונית למרות שהוא עצמו אינו ציוני- שיבושם לו; אבל שלא ינסה לפרסם את מרצ שמפלגה אדישה לציונות עם המון א-ציוניים במפלגה כי זה לא נכון. עד שמרצ רשמית תשנה את מצעה ודעתה כלפי הציונות, היא מפלגה ציונית לכל דבר, ולמרבה ההפתעה, אחוז החברים (לאו דווקא תומכים) במפלגה שאינם ציוניים הוא מזערי.

Hendrix2

New member
נכון, אבל

אחוז החברים הלא ציונים הוא מזערי? נו טוב, אולי אנחנו צריכים לעשות סקר אנונימי כזה ולראות. אני ממש לא חושב ככה, ואני גם חושב שכמה חברי כנסת מסויימים של מרצ הם לא בדיוק ציונים, אבל לא משנה.. לא נתחיל את הוויכוח הזה על איך אנחנו מגדירים ציונות, כי אנחנו מן הסתם ניתן פירושים שונים ולא נגיע להסכמה. ואני מעולם לא ניסיתי לפרסם את המפלגה כמפלגה אדישה לציונות =)

תיקון טעויות...

א. אני לא אומר שאני לא יודע על איזה מחקר אתה מדבר אלא שאתה פשוט אומר דברים לא נכונים נקודה. ב. מה שגורם לי לחשוב ככה זה העובדות, הישובים התופסים חלק גדול מאוכלוסית המתנחלים הם ישובים כגון אריאל (מעל לחמישים אלף תושב), אלפי מנשה, מעלה אדומים וכו´... ישובים שלא הוקמו מסיבות אידיאולוגיות לפחות לא ע"י האנשים שעברו לגור שם אלא בגלל עידוד כלכלי של הממשלות לאורך השנים. ג. המטרה שלנו לא זהה, בניגוד אליך מטרתי אינה סיום הכיבוש אלא השיגשוג של ישראל, במקרה בעניין המדיני אני מאמין שלטובת ישראל עדיף לסיים את הכיבוש. ד. לגבי חיפוש האשמים, אני אשמח להיכנס לדיון פלוסופי איתך לגבי מוסר וכו´... אני חושב ששמעת כבר את דעתי בזמן המשמרת, בכל מקרה בעניין זה, זה מאוד נחמד שאתה דואג לכולם ולא רק לישראל אך בעולם האמיתי "אם אין אני לי מי לי?" כלומר אני לא מכיר גוף פלשתינאי בגודל משמעותי שדואג לצרכיה של ישראל, לא שאני חושב שצריך להיות כזה... ה. שדיברתי על מציאת אשמים דיברתי על זה שאתה מאמין, כמשתמע מרוב הודעותיך, שמדינת ישראל פועלת מתוך מניעים "רעים" לדוגמא: "הטבח בעזה" "פואד פושע מלחמה" וכו´... צר לי, אני מעדיף להאשים קודם את עראפת ואת כל הצמרת הפלשתינאית בפשעי מלחמה ולפני שאני אומר משהו על ה"טבח" בעזה אני אדאג לצאת נגד הטבח (על אותו משקל) בדיזנגוף, מגידו, כ"ס, אפרופו, סבארו כו´... (הרשימה עוד ארוכה לצערי). מקווה שהבנת, איתי

kennycandoit

New member
אם לאיתי אתה קורא להצטרף לנוער....

ליכוד, אז זהו לא נוער מרצ אלא נוער ליכוד, וזוהי אינה מפלגת מרצ אלא הליכוד, ובכלל - מה אתה עושה כאן?!?!?! כדאי שתעשה קצת מחקר לפני שאתה כותב הודעות...

Deathatred

New member
השנאה מעוורת את עיניך

>> הייתי מפקיד את החיים שלי בידי פלסטיני לפני שהייתי מפקיד אותם בידי מתנחל << באמת? שכחת מה קרה לשני אנשים תמימים שנכנסו בטעות לרמאללה, נכון? וזאתי עוד אחת מהתמונות הקלות. אתה רוצה לראות מה הם עשו לגופות החיילים?

Hendrix2

New member
LoL

ומה יקרה אם תכניס ערבי ליציע של בית"ר ירושלים? יקרה משהו לא פחות מזעזע ממה שקרה לשני החיילים המסכנים שבטעות נכנסו. ואני יודע מה הם עשו לגופות, אני ראיתי את התמונות אז זה בסדר.. תחסוך את זה ממני.

Deathatred

New member
כאן אתה טועה

אף ערבי לא נרצח באופן ברוטלי ע"י המון יהודי מתפרע. וגם אם כמה ביריונים יתקפו ערבי המשטרה שלנו תגן עליו בניגוד למשטרה שלהם שהייתה שותפה לטבח. ובקשר לתמונה, מה בסה"כ הראית? משטרה עוצרת ילד שהתפרע ושזרק אבנים על השוטרים. שום דבר אכזרי, שום דבר לא-מוסרי. בכלל לא דומה ללינץ´ ברמאללה. ובטח לא ראית את התמונה של הגולגולת המנופצת של אחד החיילים. באמת מזוויע. והם יעשו את זה לכל יהודי שרק יוכלו. ואתה רוצה להפקיד את חייך בידיהם...

Hendrix2

New member
hehe

אה באמת? אז איך אתה קורא לטבח של חולי הנפש הפסיכופטים ועלובי הנפש בצעירה הפלסטינית בהלווית החייל בחברון? הם ירו, הם יידו אבנים, אם לא הייתה שם המשטרה כדי איכשהו לחסום אותם הם היו טובחים בכל ילד, אישה ויצור אנושי שהיה נקרא בדרכם. ברברים תתי אדם, בדיוק כמו מחבלי החמאס - אין שום הבדל פה ביניהם. ובקשר לתמונה, היא לא הייתה אמורה להוות קונטרה, אבל אם אתה מתעקש אז הנה תמונה של ילדה שנקברה תחת הריסות ביתה.

למעלה