אני משתמשת באותו חלב בדיוק
החלב הלייט ללא סוכר של תנובה.
קודם כל אני מאוד מאוד אוהבת אותו והוא נורא טעים לי.
בנוגע לשאלה שלך, אני מתייחסת אליו פשוט כמו שהייתי מתייחסת לחלב רגיל.
בעצם חלק מתהליך ההכנה של חלב סויה הוא הרתחה ובישול, כך שאין לך מה לחשוש מחימום שלו.
אוסיף עוד דבר לידע כלילי בנוגע לחלב הזה ספציפית,
הממתיק שיש בוא מגיב בחום ויוצר תסיסה קלה, אין מה להתרגש.
אני פשוט משתמשת בדיוק באותו הממתיק (אסור לי סוכר)
והממתיק הנ"ל פשוט מגיב לחום ותוסס ומתפרק לתוך הנוזל החום.
אישית אני נורא נהנית לראות את התגובה בכוס הקפה בבוקר

מרגיש לי קצת כמו ניסוי בכימיה
בנוגע להמתקה, אם את מחפשת תחליף סוכר אני ממליצה בחום על סוכרלוז, הוא טעים, נטול טעמי לואי הכי דל בנתרן שמצאתי וכמו שכבר כתבתי בדיוק אותו ממתיק שמשמש בחלב המדובר.
(זו הסיבה שאני מעדיפה את החלב הזה דרך אגב!)
ישנם חיכויים של הסוכרלוז שמכילים את אותו סוכר שעבר שינוי כימי כך שהוא לא מתפרק בגוף אך הם מכילים משמעותית הרבה יותר נתרן.
אם את מחפשת המתקה שכן מבוססת סוכר, אז כמובן כל סוגי הסוכר (לבן, חום, דמררה סוכר דקלים), סירופ מייפל אמיתי שגם מוסיף טעם מדהים,סילן שהוא מעין דבש תמרים או תמרים קצוצים או פרות מתוקים אחרים כמו תותים, בננות, רסק תפוחים פירות העונה וכן הלאה, רק קצת דמיון ואני בטוחה שתמצאי את מה שהכי טעים לך.
קחי בחשבון שקמח תירס הוא מוצר שעשיר בפני עצמו בסוכרים מורכבים.
כך שהערך הגלקימי שלו גבוהה בהרבה, משיבולת שועל שעשירה בסיבים תזונתיים, או סולת-שמבוססת על לב החיטה שנמצאת עד כמה שאני זוכרת בין השיבולת שועל לקמח התירס.
ובכללי אני אישית אוהבת את הדייסות שלי לעשות על חצי מים חצי חלב סויה מקסימום או פשוט רק על מים
בגלל שסולת, קמח תירס ושיבולת שועל, שהם המרכיבים המוכרים יותר לדייסות כולם עשירים מספיק בשבילי גם רק על מים.
אבל זו העדפה אישית.
דייסה אפשר להכין גם מקינואה, גריסים וכו .
בגדול אני מוסיפה מעט תמצית וניל וממתיק סוכרלוז לפי הטעם.
וזו הדייסה האהובה עלי, למדתי שאני לא מגוונת עם קקאו, פשוט כי הוא נשרף לי בקלות מידי בכל בישול שלא מבוסס על בן מארי ואבקת שוקו פשוט מלאה ביותר מידי סוכר לצורכי הדיאטת הבריאות המותאמת לי.
בתאבון ובהצלחה!