הרשקוביץ מוילחוביץ

d v i r t z

New member
הרשקוביץ מוילחוביץ

אז- צכוסלובקיה אני מחפשת קרובים לעץ משפחתי

ilanab56

New member
אבי משם

משפחות שאני מכירה משם: איצקוביץ, יעקובוביץ, קסט, איינהורן, וייס, פרץ. לא זוכרת שהשם הרשקוביץ מופיע בעץ שלנו. אם זקוקים למידע נוסף על המקום אולי אוכל לעזור? ראי/ה סיומת הודעתי. בברכה, אילנה

... ואנחנו מחפשים עוד פרטים

שלום רב
למרות הרצון העז של כולם כאן לעזור, אין שום אפשרות הגיונית להתייחס לשאלה המכילה שם משפחה ועיר בלבד (ובפרט כאשר שם המשפחה נפוץ כל כך). אנא, קראי המדריך הזה וחזרי עם מיטב הפרטים. ארנון

d v i r t z

New member
קצת יותר מפורט

סבתי נולדה ב-1923, שמה -מנדל הרשקוביץ. היא הבת הצעירה של משפחתה אשר גרה בוילחוביץ. לאביה קראו יעקב קופל והוא היה נשוי בראשונה לאישה אחרת מאימה של סבתי. כל אחיה של סבתי (אחיה מאימה ואביה) נספו בשואה - שרה, זאב וולף, פרל פנינה בעלה וילדיה, ומלכה. את אחיה מאביה חיים , רחל ואלתר איבדה ואיננה יודעת מה עלה בגורלם אביה נרצח עוד לפני השואה על ידי גויים, עד כמה שאני זוכרת, בכפר עוד לפני השואה. אם מישהו יודע משהו על אחיה או פרטים שיעזרו לי להשלים את העץ המשפחתי זה מאוד יעזור לי ותודה לכל העוזרים עד כה...

d v i r t z

New member
פעם ראשונה שאני שומעת

על האזכרה השנתית... של מי האזכרה של האנשים שחיו שם? נכנסתי לפורום הזה רק השבוע, יש לי תרוץ חדש לא ללמוד... (סטודנטית...) התחלתי לעשות את העץ שורשים של משפחתי בערך במאי, ולא ידעתי עד כמה זה יעניין אותי, המשפחה שלי קצת צוחקת על זה, אבל זה נראה לי מעניין. לא ידעתי כמה דורות אני אמצא... בהתחלה חשבתי לסיים עם ההורים של הסבים והסבתות שלי אבל מסתבר שזה הרבה יותר מעניין ממה שחשבתי ושיש עוד הרבה מידע שאני יכולה לאסוף...

אנחנו כאן גם בשביל התמיכה../images/Emo70.gif../images/Emo39.gif

רבים מאתנו מוקפים בסביבה יומיומית של אנשים שממש לא מבינים למה זה חשוב אם האבא של סבא של סבתא גר בעיירה X או בעיירה Y - וזה לגיטימי למדי. הם לא מבינים, אנחנו כן מבינים - ובגלל זה אנחנו כאן. ארנון

למעלה