הרשמה

DiamondL

New member
הרשמה

אני מתכוונת להירשם לאוניברסיטה לשנה"ל תשס"ה. יש לי כמה שאלות שאולי מצביעות על הבורות שלי, אך אני אף פעם עוד בחיי לא נרשמתי לאוניברסיטה... טוב תמיד יש פעם ראשונה
1) ההרשמה מתחילה בתאריך 25/01/04 בכל האוניברסיטאות בתאריך זה, או שבכל מקום תאריך ההרשמה הוא שונה ? 2) מה זאת אומרת ההרשמה מתחילה ב-25/01/04 , כלומר החל מתאריך זה ניתן להתחיל לקנות את ערכות ההרשמה בחנויות או שלהתחיל לשלם את דמי הרישום ? 3) בעת ההרשמה צריך לצרף תמונות פספורט, אם כן אז כמה ? תודה לכל מי שיענה !

תשובות

(בתור אחד שעבר את זה כבר עם 3 אוני'...
ואגב, גם אני בפעם הראשונה שלי הייתי כמוך עם השאלות, זה בסדר...
) 1)אם הבנתי נכון, אז בכל האוניברסיטאות...(אם מישהו יודע משהו אחר, שייתקן אותי..) 2)גם לקנות ערכת רישום וגם לשלם דמי רישום מתאריך זה ואילך, עד התאריך שייקבע כאחרון... 3)לא תמיד אם אני זוכר נכון....וגם אם כן, לא יותר מאחת לכל אוני'...

morada

New member
מצטרף לשאלות

שלום, גם אני מתכנן להרשם לאוניברסיטה בתאריך הנ"ל, ורציתי לדעת עוד כמה דברים: 1. מתי סוף ההרשמה הראשונה? ומתי ההרשמה המאוחרת? 2. אם אני עושה פסיכומטרי באפריל האם הציון יספיק להגיע לאוניברסיטה להרשמה? 3. האם בטפסי ההרשמה בוחרים מקצוע אחד ללמוד או שאפשר לבחור כמה מקצועות ואם לא מתקבלים לאחד אפשר לנסות באחר? ואם אפשר להסביר בקצרה על תהליך ההרשמה והקבלה ללימודים. תודה.

תשובות חלקיות

לגבי 3-אתה בוחר מקצוע אחד לפחות אבל יכול כמובן גם יותר(נדמה לי עד 4-תלוי באוניברסיטה אליה אתה נרשם... באופן כללי לגבי תהליך הקבלה/רישום: בכל שנה נקבע סף קבלה("חתך קבלה") לכל מקצוע-זה בעצם שיקלול("ציון התאמה"/"סכם") של ציון הפסיכומטרי(חובה מעכשיו, להזכירכם) וממוצע הבגרויות המשוקלל (לכל אוניבארסיטה נוסחא מדוייקת לחישוב שקלול זה).סף זה נקבע ע"פ גודל המחלקה לאותו מקצוע, מס' המועמדים הנרשם למקצוע זה וציוניהם...כל שנה יש רף קבלה חדש(למרות שהוא יכול גם לא להשתנות משנה לשנה...בכ"א הוא יכול להשתנות, כמדומני, לא יותר מ 5% לכל כיוון משנה לשנה). האנשים שציון התאמתם(/ה"סכם" שלהם) גבוה מרף הקבלה של המקצוע אליו נרשמו הם אלו שיקבלו הכי מהר הודעת קבלה למקצוע זה....אח"כ לאחר שכ-ל האנשים הנ"ל התקבלו, בודקים אם נשאר מקום לאנשים "מתנדנדים"-כלומר ציון התאמתם("סכמם") מגרד מלמטה את הסף קבלה, ומקבלים את כל אלו עד שממלאים את כל המקומות במקצוע(כמובן שככל שהציון התאמה גבוה יותר כך הסיכוי להתקבל גבוה יותר-מדרגים את המועמדים ע"פ ציון זה). קודם כל בודקים את העדיפות הראשונה שלך-אם התקבלת-מה טוב(ואז לא מסתכלים בכלל על שאר העדיפויות שלך, לתשומת לבך..), אם לא-הולכים לעדיפות השנייה, אחרי כן לשלישית וכו' עד שאתה מתקבל/נדחה סופית(לא עלינו
). לאחר שתקבל הודעת קבלה(אם....אני מקווה בשבילך שאכן זה יקרה כמובן
)-תצטרך לארגן לך מערכת שעות, להירשם לקורסים, להירשם למעונות(אם תרצה), לשלם מקדמת שכ"ל ושאר צרות ביורוקרטיות... מקווה שזה ענה לפחות על חלק מהדברים...

הרשמה 2

1. מתי סוף ההרשמה הראשונה? ומתי ההרשמה המאוחרת? ההרשמה הראשונה מסתיימת במרץ. ומיד נמשכת ההרשמה המאוחרת. 2. אם אני עושה פסיכומטרי באפריל האם הציון יספיק להגיע לאוניברסיטה להרשמה? כן 3. האם בטפסי ההרשמה בוחרים מקצוע אחד ללמוד או שאפשר לבחור כמה מקצועות ואם לא מתקבלים לאחד אפשר לנסות באחר? יש הבדלים בין המוסדות, אבל בכולם אתה מסמן כמה אופציות לפי סדר עדיפות שלך.

הרשמה

1) ההרשמה מתחילה בתאריך 25/01/04 בכל האוניברסיטאות בתאריך זה, או שבכל מקום תאריך ההרשמה הוא שונה ? פחות או יותר בכל האוניברסיטאות באותה תקופה. יכול לזוז קדימה/אחורה בימים בודדים. 2) מה זאת אומרת ההרשמה מתחילה ב-25/01/04 , כלומר החל מתאריך זה ניתן להתחיל לקנות את ערכות ההרשמה בחנויות או שלהתחיל לשלם את דמי הרישום ? קונים ערכת הרשמה. ממלאים טופס רישום, משלמים דמי רישום ושולחים הכל לאוניברסיטה. 3) בעת ההרשמה צריך לצרף תמונות פספורט, אם כן אז כמה ? משתנה ממוסד למוסד. לא יותר משתיים.

למעלה