הרשמה

הרשמה

נכנעתי לגזרת חובת הפסיכומטרי, ועכשיו אני צריכה להירשם. אתם יודעים מתי המועדים הקרובים? אני אספיק להרשם גם לאוניברסיטה? ואתם חושבים שכדאי לי ללכת לקורס של חיילים, או ששווה להשקיע עוד כסף בקורס "אמיתי"? ועוד שאלה - איפה קונים טפסי הרשמה?

המועדים הקרובים - דצמבר, פברואר,

אפריל, יולי תאריכים מדוייקים יש בלוח אירועים. בעיקרון פסיכומטרי עד מועד אפריל מספיק כדי להרשם. (יש גם שמועות שאפשר לעשות ביולי ולעדכן את האוניברסיטה והם מתחשבים- צריך לבדוק את זה איתם כמובן אם זה מה שאת מחליטה לעשות). בקשר לקורס- זה תלוי בך. קורס של חיילים נחשב לפחות "מושקע" מבחינת שעות הלימוד, חומר הלימוד, מספר הסימולציות וכו' - משתנה בכל מכון ומכון. מצד שני, הוא גם הוא גם הרבה הרבה הרבה יותר זול (900 ש"ח לעומת 4000 - 6000 על קורסים רגילים). אין פה נכון או לא נכון, את צריכה להחליט עם עצמך מה מתאים לך. אם את רוצה להתקבל לתחום שדורש פסיכומטרי מאד גבוה- אולי שווה להירשם לקורס רגיל. אבל אל תביני מזה שבקורס של חיילים לא מוציאים ציונים גבוהים- יש גם כאלה. בכל מקרה, המדד להצלחה הוא כמה את מתרגלת. זה הכל. ואת זה אפשר לעשות בכל קורס. יש עוד שיקול שצריך לקחת בחשבון- את חיילת? או משוחררת? יש לך זמן לקורס רגיל? מקווה שלא בלבלתי אותך יותר מדי...

אני חיילת,

והאמת היא שיש לי מעט זמן פנוי... אבל כמשהו חשוב לי, אני מוצאת זמן. אני לא יודעת כמה זמן דורש קורס רגיל וכמה זמן דורש קורס של חיילים? עכשיו יש לי עוד שאלה - בסך הכל יש לי ראש על הכתפיים, ואם אני מתרגלת הרבה, אני בדר"כ גם מצליחה. למרות שאני לא הכי טובה במתמטיקה... השאלה שלי היא מה הציון הממוצע שאנשים "נורמלים" מקבלים בפסיכומטרי? כי אני לא צריכה פסיכומטרי מאוד גבוה כדי להתקבל לאוניברסיטה, ובסה"כ הבגרויות שלי טובות. ועוד שאלה - אני נרשמתי לבחינת אמי"ר שמתקיימת בסוף דצמבר, כי כל עוד היה את עניין המצרף, לא חשבתי שאני אזדקק לפסיכומטרי, ואם אין פסיכומטרי - צריך אמי"ר. אם אני אקבל באמי"ר ציון יותר גבוה מאשר בחלק אנגלית של הפסיכומטרי, מתחשבים בזה בכלל??? אולי לא שווה לי בכלל לגשת לאמי"ר אם אני מתכוונת לגשת לפסיכומטרי באפריל? והעיקר שסתם ביזבזתי 200 שקל דמי הרשמה + 50 שקל שעלו טפסי ההרשמה לאמי"ר...

אורך הקורס משתנה בין כל מכון ומכון

את צריכה לברר במכונים מה בדיוק ההבדל בין הקורסים. קורסים של חיילים הם בימי שישי והם מיועדים לכאלה שאין להם את כל הזמן שבעולם ללמוד, ואולי זה יותר מתאים לך. אין דבר כזה ציון ממוצע של אנשים "נורמלים" (תגדירי נורמלים
). הציון הממוצע בבחינה הוא 538, אבל אני מניחה שזו לא הייתה הכוונה שלך... אם את יודעת כבר מה את רוצה ללמוד, כדאי שתיכנסי לאתר של מידעת ותכניסי שם את הציונים שלך. ככה את יכולה לדעת פחות או יותר איזה ציון פסיכומטרי את צריכה כדי להתקבל. אל תיגשי בכלל לאמי"ר אם את עושה פסיכומטרי בכל מקרה. זה מיותר. המרכז הארצי, כולל בתוכו גם את הפסיכומטרי וגם את מבחן אמי"ר. תתקשרי אליהם ותסבירי את המצב, ואולי הם יתנו לך "להשלים" את ה- 235 ש"ח ולהירשם לפסיכומטרי במקום.

טוב, אני אנסה להתקשר אליהם...

אולי באמת יזכו אותי על הכסף ששילמתי לאמי"ר בשביל הפסיכומטרי. באמת קשה להגדיר מה זה "נורמלים"... אבל אני אסביר - אני רוצה להתקבל לתואר ראשון בעבודה סוציאלית. יש לי ממוצע 100.1, שאחרי שאני אשפר את הבגרות שלי בהיסטוריה יעלה ל- 102, בשאיפה שאולי אפילו יותר. ממה שחישבתי, עם הציונים שלי בבגרויות, אני לא צריכה הרבה מעל 600 כדי להתקבל, אבל זה קצת גבולי. אז הצבתי לי מטרה שרחוקה מהגבול - 650. השאלה היא אם זאת מטרה ריאלית? אני מאוד טובה באנגלית, ודי טובה בעברית, אבל לא מי יודע מה במתמטיקה. למרות שאם אני אתרגל מתמטיקה עד זוב דם, כמו שעשיתי לפני הבגרויות, אני יודעת שאני אצליח. אז נראה לכם שזה ריאלי? האמת שכל מה שאני מנסה לעשות זה להוציא מאנשים את המשפט - "אה, בטח שתקבלי 650! זה לא כל כך קשה לאנשים חכמים כמוך!"
בקיצור - תרגיעו אותי, כי אני מפחדת מהפסיכומטרי הזה פחד מוות!!! בכלל לא התכוונתי לעשות אותו עד שלימור ליבנת נכנסה לי לחיים

super shay

New member
הציון היותר גבוה באנגלית נחשב...

זה לא משנה אם הוא של האמי"ר או הפסיכומטרי.

למעלה