--->>> הרשימה שלי - חלק א' ----->

pimpf

New member
הוא לא שכח...

הוא כתב את השירים שהוא היה לוקח לאי בודד... אולי את שני אלה הוא לא רוצה לקחת??? (גם אני לא הייתי לוקחת אותם
...) חפי.

turrican

New member
תודה חפי

איך אני מת על זה שאנשים אומרים לי מה לאהוב ומה שכחתי. ממש מכירים אותי יותר טוב ממני.. חיחי

turrican

New member
--->>> הרשימה שלי - חלק א' ----->

היי לכולם , החלטתי אחרי הרבה זמן לרשום את השירים האהובים עליי מהשמונים (חכו אני עוד ירשום מתישהו את הדיסקים הכי אהובים עליי ואז ממש תשתעממו) בהתחלה רציתי לרשום את ה-50 שירים הכי אהובים עליי , אבל אז בחלום שאר הלהקות שלא בחרתי כעסו עליי ואמרו איך אתה לא מתבייש? אחרי כ"כ הרבה זמן אתה בוגד בנו? אז ככה , אני מפרסם בפעם הראשונה את ה-100 שירים שהייתי לאי בודד , את השירים הללו בחרתי מהדיסקים שיש (נו טוב..ואולי כמה mp3) אך בהחלט כולם בטווח שמיעה מיידי . בוודאי ובוודאי שאחרי סיום הרשימה אני אזכר בעוד כמה שירים ואני אומר כמה דביל הייתי אבל ככה זה. (אולי אני אשאיר את זה לאפיסודה הבאה מי יודע?) אני מקווה שאחרי הפרוייקט הזו כול אחד יוכל לבחור את 10 שירים האהובים עליו ביותר. אז בשביל מחפשי הרשימות למיניהם בהתחלה רשמתי את השירים באופן טכני ויבש ולאחר מכן פירוט מלא למה בחרתי בשיר ומה הוא עושה ולמה לעזעזל אני זקוק לו באי בודד (עכשיו בטח תגידו..חיחי אי בודד.. מאיפה יהיה מערכת סטריאו לשמוע את זה?? ואני שואל את עצמי ואללה צודקים !) כמה הערות לפני הרשימה : א. הרשימה לא לפי סדר פשוט כולם אהובים עליי עד מאד!! ב. היום אני בוחר את אלה אך בהחלט ייתכן שבעוד חודש אני אבחר שירים אחרים (ז"א כמה שירים לא מאמין שאת הרוב כמובן) שאלה של מצב רוח אפשר לומר. ג. הרבה שירים מהרשימה הם לא הכי טובים או הכי משובחים אתם חייבים להבין אלו שירים שעושים לי "משהו" בלב וזה יכול להיות בגלל שהם מזכירים לי את העבר או שנגנבתי מהקליפים שלהם , אני זוכר להם חסד נעורים ובעיקר מוסיקה טובה. ד. הרבה מהשירים יש קליפים מהממים וחייבים לראות אותם לפני שאתם פוסלים אותם רק משמיעה,הרבה פעמים קליפים עושים את השיר ולא להפך . ה. השתדלתי מאד שלא לשים יותר מ-2 או 3 שירים מכל להקה למרות שמאד מאד רציתי (תנחשו כבר לבד איפה רציתי..) ו. הגעתי למסקנה שרוב השירים הם די בנאליים אני מודה ,ואנשים שניסו למצא משהו "אחר" אולי קצת התאכזבו , כל זה הביא אותי לרצות לעשות רשימה נוספת של שירים "נדירים" שאני אוהב , כלומר שירים מסוג אחר שבוודאי לא כולכם מכירים משהו בסטייל של New Musik , Xtc , The Fixx וכאלה ,אז יש למה לחכות. Shall we Begin ? 1. Safty Dance / Men Without Hats 2. New Moon On Monday / Duran Duran 3. Rock The Cassbha / The Clash 4. The More you live the more you love / Flock Of Shegulls 5. Billie Jean / Micheal Jackson 6. Space Age / Flock Of Shegulls 7. So Lonely / The Police 8. Invicible Sun / The Police 9. To France / Mike Oldfield 10. Against All Odds / Phil Collins 11. Dancing With Tears on My Eyes / Ultravox 12. Vienna / Ultravox 13. Baby Jane / Rod Stewart 14. I Guess That's why They Call It The Blues / Elton John 15. Cars / Gary Newman 16. Who Can It Be Now / Man at Work 17. Down Under / Man at Work 18. Modern Love / David Bowie 19. China Girl / David Bowie 20. Dance a Way / Roxy Music 21. Don't Stop The Dance / Roxy Music 22. Same Old Scene / Roxy Music 23. Keep Me Fascination / Human League 24. Friends Of Mine / Duran Duran 25. Take On Me / A-ha 26. It's Allright / Eurythmics 27. Here come's The Rain Again / Eurythmics 28. Panic / Smiths 29. Eye Of the Sky / Alan Person's Project 30. Forever Young / Alphaville 31. Hall & Outs / Meneater 32. Owner Of The Lonely Heart / Yes 33. Bring The Dancing Horses / Echo and The Bunnymen 34. Suspicious Mind / Fine Young Cannibals 35. I'm Not the Man I Used To Be/ Fine Young Cannibals 36. karma chameleon / Culture Club 37. Time – Clock of the Heart / Culture Club 38. Church Of THe Poison Mind / Culture Club 39. Every Breath You Take / Police 40. I Need you Tonight / Inxs 41. Somebody's Watching Me / Rockwell 42. Let Me Go / Heaven 17 43. Love Song / Cure 44. Together in Electric Dreams / Philip Okey + Giorgio Muroder 45. Gold / Spandue Ballet 46. All Night Long / Lionel Richie 47. Kayleigh / Marillion 48. I Won't Let The Sun Go Down On Me / Nick Kershaw 49. Suedehead / Morrissey 50. Lebanon / Human League 51. Drop The Pilot / Joan Armtrading 52. Time After Time / Cyndy Lauper 53. Save a Prayer / Duran Duran 54. Enjoy The Silecne / Depeche Mode 55. Things you Said / Depeche Mode 56. See you / Depeche Mode 57. What Is Love / Howard Jones 58. Betty Davids Eye's / Kim Carnes 59. Red Red Win / Ub40 60. Carless Whisper / Wham 61. AllenTown / Billie Joel 62. Pressure / Billie Joel 63. Come On Eileen / Dexy's Midnight Runners 64. Axel F – Harold Faltermeyer 65. If I Was / Midge Ure 66. Orinoco Fall / Enya 67. Pass The Dutchie / Musical Youth 68. 99 Red Balloons / Nena 69. Wherever I Lay My Hat / Paul Young 70. Nothing's Gonna Stop Us Now / StarShip 71. English Men in New York / Sting 72. Only You / The Flying Pickets 73. Fast Car / Tracy Chapman 74. SmallTown Boy / Bronsky Beat 75. Blue Monday / New Order (שיר דאנס הכי טוב בכל הזמנים!!!!!) 76. Mad World / Tears For Fears 77. Rent / Pet Shop Boys 78. West End Girl / Pet Shop Boys 79. Jealousy / Pet Shop Boys 80. Voyage Voyage / Desireless 81. F R David / Words 82. Little Lies / Fleetwood Mac 83. Urgent / Foreigner 84. Tainted Love / Soft Cell 85. You Keep me hangin' on / kim wilde 86. Tina Turner / Private Dancer 87. Luka / Suzzane Vega 88. HeartBreaker / Dionne Warrick 89. Heart Of Glass / Blondie 90. Fade To Grey / Visage 91. Say Hello Wave goodbye / Soft cell 92. Live to Tell / Madonna 93. She's In Parties / Bauhus 94. Love Will Tear Us Ap

turrican

New member
--->>> הרשימה שלי -חלק ב' <<-----

1. Safty Dance / Men Without Hats - Rhythm of Youth , 1982 שיר מצויין שבזמנו הקליפ השאיר עליי רושם עז ומיוחד . בקליפ מראים את הזמר , נערה בלונדינית (האמת? לא משהו מיוחד..) וגמד. הויזואל הזה תקוע אצלי בראש, אולי לנצח. יש אומרים ש"גברים ללא כובעים" הם להקה של שיר אחד, זה לא מדויק כי היה להם את Pop Goes the World אבל זה ה-להיט שלהם אין מה לעשות . מאד אלקטרוני , ממש מכריח אותך לרקוד. יופי של שיר. זה שיר שאם אתה זוכה בלוטו – אתה מזדהה עם כל מילה. 2. New Moon On Monday / Duran Duran - Seven and the Ragged Tiger , 1983 אחד השירים הכי אהובים עליי מדוראן דוראן שהיו להם המון להיטים טובים,מה שמבדיל את הלהיט הזה משאר הלהיטים , זה העובדה שחשבתי שלא "גילו" עדיין את השיר הזה בתחילת שנות ה-90 אבל למעשה התבדתי מהר מאד . התפלאתי לדעת שלא רק אני גנוב על השיר הזה אלא עוד אחרים שאוהבים את דוראן דוראן כמו טופית למשל. בצבא בשמירות לילה נהניתי לפזם אותו . אח איזו תקופה. החלק של הפזמון New Moon On Monday זה מה ששובה את ליבי , אין ספק סיימון יודע לשיר והשיר חודר לתוכך בלי יכולת לעצור. גם קליפ מדהים כמו הרבה קליפים של דוראן , מראים בקליפ סגנון של סרט בריטי ישן . 3. Rock The Cassbha / The Clash - Combat Rock , 1982 לפני שבועיים התשרנו לשמוע שמנהיג הקלאש ג'ו אסרזהאז נפטר . בלי שום קשר לאירוע הטראגי בחרתי באחד השירים האהובים עליי, לא רק בגלל שיש בו נקודת חיבור לישראל בקליפ המיתולוגי , אלא בגלל השמחת חיים המתפרצת באחד הקליפים הכיפיים ביותר שנעשו. למי שלא יודע בשיר הוא שר this is not cosher הכוונה "לא כשר" ובכלל יש שם דוס מטורלל שרוקד . איזה יופי. רוק במיטבו בלי קשקושים ובלי משחקים. 4. The More you live the more you love / Flock Of Seagulls – The Story of a Young Heart , 1984 עכשיו יאמרו לי כולם מה זה השיר הזה ?,ואיך זה שלא בחרתי את I run המיתולוגי שלהם אז ככה : זה שיר שאף פעם לא שמעתי ברדיו או בטלוויזה, אלא משמיעה אקראית באוסף הנהדר שלהם, אחת הלהקות הכי בלתי מוערכות באייטיז וחבל , יש להם לפחות 4 להיטים גדולים . מיותר לציין את התסרוקת המופרעת של מייק סקור מנהיג הלהקה. לשיר יש קצב טוב , רוק נעים לאוזן – ידידותי לסביבה. מומלץ למי שלא מכיר. ד"א את השם שלהם הם לקחו מספר שהם קראו – פריקים או לא?. 5. Billie Jean / Micheal Jackson – Thriller , 1982 אולי היום זה קצת פאטתי לשמוע על מייקל ג'קסון אבל באייטיז אין אומן ענק יותר ממייקל ולא יעזור אף בית דין. עוד בתקופה שמייקל היה מייקל , ולא כיום שהוא דומה יותר ויותר לקוף שלו באבלס –איזה טרגדיה מבחינתו. לדעתי הוא היה צריך לפרוש בניינטיז אבל ככה זה, אנשים פשוט לא יודעים לפרוש בשיא. בקיצור – אחד הלהיטים הגדולים של ה-80 ובטח שבטח בגלל הקליפ האומונותי והססגוני ואפילו ניתן לומר פורץ הגבולות בטכניקה המיוחדת שלו . כל מילה מיותרת , אחת מהקלאסיקות של ה-80 . 6. Space Age / Flock Of Shegulls- a Flock of Seagulls , 1982 שיר קצת יותר ידוע מ-The More you live , קצת פחות יודע מ-I run , שוב פתיחה מהממת , גיטרות נפלאות עם הרבה נשמה , שירה מעולה. מה עוד צריך? כן – גם הופעה אקסטראוואגרדית של הסולן סקור. 7. So Lonely / The Police -Outlandos d'Amour , 1978 זה השיר שאם אני שומע במכונית , האוטו רוקד על הכביש וכמעט מתפוצץ מרוב אנרגיה. שיר רוק בלי חשבון של שליישת פוליס הכה אהובים עליי. אמנם שירה כוחנית של סטינג אבל כזו שמכניסה אותך לגרוב עד שבא לצרוח "Feel soooooo lonely" 8.Invicible Sun / The Police - Ghost in the Machine , 1981 אם So Lonely הוא שיר רוק כוחני מלא אנרגיות וחסר מעצורים , זה שיר הרבה יותר מדוייק , מהוקצע והזוי מעט . הבנתי שהוא מדבר על הפצצה האטומית ביפן – לא סגור על זה, יחד עם זאת שיר מלודי , עם גיטרות באס מצויינות של סאמרס וקליפ יפהפה ומסוגנן של פוליס. מאד אוהב את השירה של סטינג בשיר,שיר עם מלא עוצמה ויופי פנימי, כזה שיר שלא צריך להגביר את הווליום כדי לדעת שמדובר בשיר פשוט חזק. 9. To France / Mike Oldfield – Discovery , 1984 אחד השירים הכי כיפיים של אולדפילד . השיר זכה למיקסים טובים בניינטיז ,לא פלא, הוא מאד מלודי והשירה של Maggie Reily גורמת לך להצטרף לפיזמון . יש לה קול מאד מתוק ומלא רוך שבא לך להתאהב בה . היה להם שיר מצליח נוסף מאד בשמונים בשם : Moonlight Shadow. 10. Against All Odds / Phil Collins - Atlantic Hit 45's '80-88 , 1988 אחד הלהיטים הגדולים של פיל קולינס שמככב בכל אוסף שלו . נדמה שזה שיר הנושא מהסרט 'באסטר' בה כיכב. הקול העמוק והכנה של קולינס עושה את ההבדלים בין זמר טוב לזמר מצויין ולא שיש לו קול מדהים , אבל הכנות והעוצמה הם מה שהופכים אותו לזמר גדול. ובכלל אני שומר לו חסר נעורים עוד מג'נסיס המבריקים . השיר זכה גם לגירסת כיסוי לא רעה של ויטני יוסטון . 11. Dancing With Tears on My Eyes / Ultravox – Lament , 1984 שיר אהוב מאד על חובבי הסינטפופ (נכון שמש27?) Midge Ure לפני שיצא בקריירת סולו , באחד להקות הסינטפופ הגדולות של האייטיז בשיר עם מלודיה חזקה , קצב טוב , גיטרות מנסרות בהתחלה , קלידים נפלאים ושיר שהייתי מכניס בכיף ל-10 הגדולים ביותר של שנות ה-80 . 12.Vienna / Ultravox – Vienna , 1980 עוד שיר ענק של להקת אולטראווקס , פתיחה מהממת לאחד השירים המיוחדים והמעניינים של האייטיז שגם זכה לקליפ יפהפה . אוירה קודרת , פסנתר במקום הנכון ובזמן הנכון , דרמטיות , הכול בשיר אחד – פשוט מדהים . השיר שימש כהשראה ללהקות רבות אחרות שהחלו להשתמש בסימפולים. פשוט סינטפופ במיטבו ויוצא דופן לרוב השירים שתשמעו בשמונים בגלל ההתחלה. 13.Baby Jane / Rod Stewart - Body Wishes , 1983 רוד סטיוארט בעל הקול הצרוד והסקסי? לרוד סטיוארט הסקוטי היו המון להיטים בשמונים אבל זה אולי הלהיט הכי גדול שלו . קצב טוב , שירה טוב של רוד , בזמנים שהוא היה מנפיק להיטים לא רעים . שיר שכיף לשמוע בבית ובכלל. יש כאלה שאוהבים את הקול של רוד , יש כאלו ששונאים ,אבל קשה להשאר אדיש לקול הצרוד הזה, ואם הזכרתי את רודי , המקבילה הנשית שלו היא Kim Carness או אולי בוני טיילור? (לא לקפוץ..אוקיי תעלו באוב גם את ג'ניס ג'ופלין) 14.I Guess That's why They Call It The Blues / Elton John - Too Low for Zero , 1983 רק אלטון ג'ון יכול לנפק שיר כזה עצוב וקודר . אשף הפסנתר אולי הכי גדול בהיסטוריה . שיר מאד מלודי כמו הרבה משיריו של אלטון כמו Sad Songs . שיר שמתאים לתקופות דיכאון וכאלה , לדעתי השיר הכי יפה של אלטון ג'ון , למי שראה את הקליפ , הקליפ בשחור לבן עם מוטיבים צבעוניים. מאד מעניין מאד אופייני לאלטון ג'ון הנוגה והמתבודד בתקופת תחילת שנות ה-80 , עוד שיר בסגנון ואהוב עליי עד מאד זה Sad Songs .

turrican

New member
--->> הרשימה שלי -חלק ג' <<---

15.Cars / Gary Newman - The Pleasure Principle , 1979 קצת כבוד לאחד השירים החשובים של העשור . לדעתי בישר את עידן הגל החדש. ניומן חשב שזה ניסיון ראשון לעשות סינטפופ עם סינטיסייזרים , ואני אומר שניומן גרם לאחת ההמצאות החשובות של האייטיז , תקופת האלקטרופופ . נכון שקראפטוורק הם חלוצי המוסיקה האלקטרונית וNew Musik עשו מוסיקה אלטקרונית בלי להרגיש, אך לניומן יש מניות רבות בהתווות ז'אנר הסינטפופ, מה עוד שהמון להקות חיקו את הצליל והמוסיקה שלו ואת השיטה של תכנות מוסיקה ועבודה עם סמפלרים כמו שברייאן אינו היה עושה המון זמן אבל אף אחד לא קלט כמה זה אפקטיבי . אין כמו גארי . מגיע לו! עוד קלאסיקה אמיתית . 16.Who Can It Be Now / Man at Work - Business as Usual , 1982 השיר הזה כ"כ משמח אותי שאין לכם מושג כמה. הוא לא מדהים מבחינה ווקאלית, או מוזיקלית או כל פרמטר אחד. לדעתי הצורה שבה גברים בעבודה התנהגו בקליפים גרמה לי להתאהב בהם – הכול בהומור ובצחוק. ובכלל מי השתמש בסקסופון יותר טוב מהם? . להקה אוסטרלית משובחת . השיר הזה נטחן באייטיז וברור למה , שיר שנכנס עמוק לפנתיאון הקלסיקות של השמונים . 17. Down Under / Man at Work - Business as Usual , 1982 הלהיט הענק השני של גברים בעבודה אחרי Who can it be , שיר מלודי , מצחיק,קליל , שטותי טיפה אבל מה לעשות , גברים בעבודה ידעו לעשות מוסיקה משובחת. ממליץ בחום להשיג את 2 האלבומים שהם הוציאו: Cargo ואת Buisness as usuall בשנות ה-80 . 18.Modern Love / David Bowie - Let's Dance , 1983 אני בדעת מיעוט אבל לא מתחבר לחומרים של בואי בשנות ה-70 וה-90 . האלבום הכמעט יחידי שאהבתי הוא Lets Dance ב-1983 ומשם הלהיט הענקי הזה. רוק במיטבו , הפקה משובחת , שירה צלולה של בואי. להיט גדול. 19.China Girl / David Bowie - Let's Dance , 1983 הלהיט השני של בואי מהאלבום המצליח China Girl . אולי זה הקליפ המיוחד שעושה את זה , עם הנערה הסינית והצבעוניות שבו שנשאר איתך לאורך זמן או אולי שיר הקסום . ייתכן שזה שניהם ,בכל מקרה להיט ענק של בואי . התלבטתי בין Let's Dance לשיר הזה ואומר שניהם מהגדולים של בואי . שוב אני מזכיר כנראה הדיסק עם ההפקה הכי מושקעת של בואי שכל שיר הוא חוויה ממנה . פשוט אלבום ענק וידידותי לסביבה הפופית והמיינסטרים. 20.Dance a Way / Roxy Music – Manifesto , 1979 אפשר שלא להנמס מהשיר הזה?? , אני יודע שאני נשמע כמו בחורה אבל אין לי ספק שזה אחד השירים הכי יפים באייטיז . קולו המרטיט (זה אני אלכס??) והמיוחד של ברייאן פרי חודר לעצמות הנפש הכי עמוקות. דווקא השיר מתחיל כנעימת אורגן פשוטה אבל איזה מלודיה ואיזה קצב הוא מתפתח. אני מאד נהנה לשמוע את השיר הזה , ואני חושב שאין שיר יותר מתאים לפתוח את הבוקר מלבדו . 21.Don't Stop The Dance / Brian Ferry- Boys and Girls , 1985 עוד שיר ענק של ברייאן פרי ולהקתו רוקסי מיוסיק , מאד מזכיר את Dance A Way בקצב האיטי והמיוחד . בזמנים שרוקסי מיוסיק השפריצו שירים נהדרים לציבור . אני אוהב את הליווי ברקע לקולו של פרי בפזמון Don't stop don't stop the dance . 22.Same Old Scene / Roxy Music - Flesh + Blood , 1980 כחסיד נלהב של מוסיקה אלקטרונית לשיר הזה יש פתיחה מוחצת לשיר דאנס קטלני , וההמשך לא מאכזב , שיר עם סימפולים מגניבים ועם קלידים טובים של פרי . הייתי מגדיר כיציאה של רוקסי מיוסיק חבל שלא עשו שירים דומים אולי הם נבהלו מעצמם שיצא להם שיר סינטפופי לכל דבר. רק לפני כמה ימים יצא לי לראות במזל את הקליפ שהייתה טיפה מאכזב ושבלוני אבל אני סולח על שיר אהוב וגדול . 23. Keep Me Fascination / Human League – Red mini lp , 1984 הקינגים של הסינטפופ , פיליפ אוקיי (המלך) הבלתי מעורער של אופנת האלקטרופופ באייטיז . דווקא לא שיר מהגדולים שלהם , אבל נקסמתי בשבי הקליפ עם 2 הבחורות שהוא תפס במועדון אי שם בשפילד סוזאן סולי וג'ואן קטרל , כנראה שאני נוסטלגי , אבל הבחורות ופיליפ משלימים טריו מוזר ופוטוגני שזה משגע. 24.Friends Of Mine / Duran Duran – duran duran , 1981 כן , אולי בגלל שנמאס לי מהשירים הגדולים של דוראן דוראן ואני מעדיף את השירים הלא פופולריים שלהם שהם לא פחות מקסימים אבל זכו לפחות חשיפה. איכשהו אני תמיד חוזר לשורשים של דוראן ולאלבומם הראשון שהוא מככב אצלי בקומפקט. שיר יפה , מאד מזכיר לי את תקופת הנערות שלי. ובכלל אני טוען שבאלבום הזה הם עשו אלקטרופופ בלי להרגיש , במיוחד זכורה הנעימה Tel Aviv . 25.Take On Me / A-ha – Hunting High & low , 1985 יש מישהו שלא מכיר את אחד השירים הכי פופולריים של האייטיז אם לא הכי ביותר. צליל סינטיסייזר גדול בקלידים , קליפ אנימציה בלתי נשכח. מורטן הארקט וחבריו תורמים את אחד הקלאסיקות של האייטיז , והרבה בזכות הקליפ המושקע. ד"א לא אהבתי את הקאבר שעשו לו לפני כשנה, בכזו יצירת מופת אסור לגעת כי כל מי שמנסה לחקות את המקור לא יצליח לעולם. 26.It's Allright / Eurythmics – Be yourself tonight , 1985 גם קליפ אנימציה משובח וגם בלדה נפלאה . לנוקס בשיר נפלא של הצמד לנוקס את סטיוארט . לא יודע למה נדלקתי דווקא על השיר הזה , כנראה שהקליפ השאיר אצלי חותם רציני . ליוריטמיקס היו המון להיטים באייטיז ומיותר לציין את Sweet Dreams המדהים שלהם אני חושב שבשיר הזה יש ערך מוסף בגלל המילים והעומק שהוא מעביר למאזין ולצופה. לא רוצה להכנס למשמעות הפילוספית של השיר כי אני חושש שאני לא אצא ממנו אבל יש ערגה עזה לילד שלא ישוב עוד לעולם, כל אחד עם האינטרפרטציות שלו. 27. Here come's The Rain Again / Eurythmics - Touch , 1983 השיר השני הכי אהוב עליי אחרי It's Alright , זה הקצב המצוייין שלו בהתחלה.. טהטהטהטהטה פאם פאם –פם פם פם . גם קליפ נהדר , קלידים משובחים של דייב סטיוארט בשיאו , שירה נהדרת של אנני לנוקס. שיר שנכנס לקלאסיקות של האייטיז וכל אוסף לא שלם בלעדיו. חוצמזה השיר ישר מעלה לי אסוציאציות של גשם חזק , ממש כמו מבול , ואפרופו מבול מה דעתכם על הגשמים לאחרונה?? 28.Panic / Smiths - The World Won't Listen , 1987 נכון שיש שירים יותר מרגשים של הסמית'ס , אבל אולי בגלל שזה שיר תמציתי וקצר זה ממש בונבוניירה של שיר . בכל מקרה מלודיה מדהימה, שירה סופר מדהימה ונוגה (או שאתה אוהב או שאתה שונא) של מורייסי , גם גיטרות ממיסות של ג'וני מאר המוכשר .לא לדאוג הכנסתי גם את השיר הכי גדול של מורייסי הענק. 29.Eye Of the Sky / Alan Person's Project - Eye in the Sky , 1982 עוד שיר מלודי מבית היוצר של אלן פרסונס, הלהיט הכי גדול ומפורסם שלו. יש משהו בשיר הזה שנותן בך שקט ומרגוע. לא יודע מה איתכם השיר מכניס אותי למצב של רוגע מוחלט , אהבה , השקט בו מחלחל לעצמות , שירה נהדרת והפקה משובחת כיין שמשתבח עם הזמן . שיר תותחי ביותר. 30.Forever Young / Alphaville - Forever Young , 1984 אחד השירים המרגשים של האייטיז , משום מה אלפאוויל תמיד קופחו על ידי השדרנים בארץ, אולי לא יודעים אבל אלפאוויל תמיד המשיכה להוציא תקליטים משובחים רק שלא רשמו את זה באף מקום מלבד הפורום שלנו. אני מודה שהתלבטתי המון בין Big in Japan לבין Forever , אבל Forever לוקח , אולי בזכות המילים המיוחדות והתשוקה הנשגבת : להיות צעיר , בכל מקרה להיט גדול של אחת הלהקות הטובות של האייטיז ללא ספק. ד"א שיר מתאים לזוג צעיר במכונית כשהוא צופה לשקיעה..תחשבו על זה.

turrican

New member
--->> הרשימה שלי - חלק ד' <<---

31. Meneater/ Hall & Oates - H2O , 1982 אולי לא שיר מדהים מבחינת הביצוע ,אבל אני מת על השיר הזה. גם מחזיר אותי אחורה בזמן , מודה שהייתי צעיר מאד והייתי רואה את הפנתר השחור בקליפ הייתי קצת נכנס ללחץ שלא יקפוץ על מישהו שם ויטרוף אותו , חהחה גם לשיר יש פתיחה יפהפיה , במיוחד הקטע של הסקסופון והרעש עם אצבעות נו אתם יודעים למה אני מתכוון. ההמשך לא פחות יפה. אחלה שיר 32.Owner Of The Lonely Heart / Yes – Yes , 1983 הפקה אדירה של טרבור הורן שלקח להקה שלא שווה גרוש לאחד הלהיטים המצויינים של ה-80 . איזו איכות של שיר..ואהוו.. גם כאן יש פתיחה מדהימה עם ניסור של גיטרה.. טם טה טה –טה טם פה פהפהפה.. בקטע השתמשו בסיפולים של גיטרות אקוסטיות וחשמליות . ללקק את האוזניים..אופס..את האצבעות. 33.Bring The Dancing Horses / Echo and The Bunnymen – Songs to Learn & Sing , 1985 שיר אמנם לא מוכר לכל (תלוי למי) אבל שיר מצויין של אקו והבנימן , ובוודאי שבוודאי הידוע ביותר שלהם (חברה להירגע לא אמרתי היחידי שלהם) . Bring on the dancing horses זה שיר פשוט כיפי שמדגיש את הקול הבאסי של הזמר איאן מקלאקלן . 34.Suspicious Mind / Fine Young Cannibals - Fine Young Cannibals , 1985 עוד אחד מהקאברים המוצלחים שנעשו לשירי אלוויס פרסלי , זכור גם הקאבר שעשו הפט שופ בויז לשיר She's always on my mind . שיר ענוג עם השירה המדוייקת והמלטפת של רונלד גיפט . בכלל תמיד טענתי שלקניבלים יפים וצעירים יש יותר להיטים ממה שחושבים אפילו ללא She's driving me crazy כמסתמן כאחד השירים המסחריים ביותר שלהם וכחסיד נלהב של הלהקה גם אומר ללא היסוס גם הכי חלש שלהם. 35.I'm Not the Man I Used To Be/ Fine Young Cannibals – The Raw & the Cooked , 1989 עוד שיר מרגש מבית היוצר של FYC , קולו המלטף של גיפט פשוט ממכר. לא יודע מה איתכם אבל כמעט כל שיר מהאוסף שלהם הוא נפלא ומשחרר . מומלץ מאד למי שעדיין לא התוודע לשירים שלהם ומכיר רק את She Drive me crazy 36.karma chameleon / Culture Club - Colour by Numbers , 1983 עכשיו למה נשאלת השאלה למה בחרתי את השיר הזה..מודה ומתוודה שזה שיר די מעצבן אחרי מספר השמעות , אבל חברה תזכרו שאני באי בודד.. ומתאים מדי פעם לשמוע מפוחית פה כדי לזכור שקיים כזה דבר. כנראה הקליפ הססגוני של בוי ג'ורג עם "חבריו" מזכיר לי את שנות ה-80 ואני זוכר לשיר חסד נעורים..זה הכול.. באיזה עוד שיר מנגנים במפוחית בכזו התלהבות?? 37.Time – Clock of the Heart / Culture Club - Kissing to Be Clever , 1982 שיר שיותר אהוב עליי מאשר Karma , במיוחד הקולות ליווי של הנפלאים מזכיר קצת את הכושיות העבריות מדימונה עם חושבים על זה..ואם חושבים קצת יותר לעומק אז הם מזכירים את הזמרת רקע לשיר המפורסם של סאבלימינל , נדמה לי שקוראים לה סיוון אבל לא סגור על זה. 38.Church Of THe Poison Mind / Culture Club - Colour by Numbers , 1983 כמו ב-37 פחות או יותר אותה סיבה , קליפ יפהפה כמו רוב הקליפים של מועדון תרבות. יש משהו בקול של בוי ג'ורג' שישר מזוהה עם אייטיז , לא חשוב מה הוא ישיר היום , איך שמתסכלים אליו ישר נזכרים במועדון תרבות. ממש אייקון מהלך. אל תרביצו לי שחרגתי ממנהגי ובחרתי 3 (!) שירים של "מועדון תרבות" לא שירים גדולים , ממש לא, אבל שירים שכיף לשמוע . 39.Every Breath You Take / Police – Synchronicity , 1983 כל מילה מיותרת. קלאסיקה של הקלאסיקות , שיר שעוד ישמעו 50 שנה . לדעתי שיר השמונים ולא רק בגלל שאני מת על פוליס אלא בגלל הקצב האחיד , התזמון הנפלא , השירה של סטינג, הגיטרות באס של סאמרס והתיפוף הלא עצבני של קופלנד. פשוט בונבון . ואפילו לא הזכרתי את הקליפ המיתולוגי עם המשחקי צל על לבן שהשפיע הרבה על בימאי קליפים . שיר גדול מהחיים . שנאתי את החידוש של פאף דאדי ואני מאד מתפלא על סטינג למה הוא בכלל הסכים לתת לו לעשות קאבר לשיר . עוד שיר שאסור לגעת. פאר הקלאסיקה. 40.I Need you Tonight / Inxs – Kick , 1987 שיר רוק ישן ומצויין של INXS שזכה לאחד הקליפים היפים ביותר בעיניי של השמונים. מייקל האצ'ינס ז"ל דומיננטי כתמיד , גיטרות טובות , ביט מצויין..מה יש להגיד אחד השירים הגדולים של השמונים שזכה בקליפ משובח (מראים את חברי הלהקה בכמה שכבות נעים מצד לצד) ולפעמים עוברת שם בחורה בלונדינית לחצי שניה . טוב אז תפסתם אותי..זה הקליפ עושה לי את זה! .הייתי מוכרח לרשום שהתלבטתי המון בין השיר Never Tear us Apart לשיר הזה. Need you tonight ניצח בהפרש ממש מזערי. 41.Somebody's Watching Me / Rockwell - Somebody's Watching Me , 1984 בוודאי תוהים מה לי ולשיר הזה? אז ככה האמת שהשיר לא מדהים אבל עצם זה זה שמייקל האגדי (בזמנים שהוא היה מייקל) התארח לשורת המחץ בשיר עושה לי את זה , בנו של מנכ"ל מוטאון הכל-יכול . רוקוול = קנט גורדי אמנם זמר של שיר אחד אבל הקליפ כ"כ מצחיק ומשעשע , שאני יכול לראות אותו בלופ שעות. הקלילות שבו זה משהו שכבר לא רואים היום וחבל. 42. Let Me Go / Heaven 17 - The luxury gap , 1983 כאשר אני שומע את השיר הזה אני נכנס לכזה היי שצריך טרקטור כדי לעצור אותי. הסינטי של הסינטיסייזר קופץ מרוב אדרנלין , איזו מלודיה מצויינת , איזו עוצמה בקול של מרטין ווייר , בוגר הליגה האנושית. פשוט לא יכלתי שלא להכליל שיר מהאלבום המופתי The Luxury Gap בשבילי זה הלהיט הכי גדול של Heaven 17 , לא שאני מזלזל ב-Temptation, שבינינו?? אני לא מסוגל לשמוע את הדביקות שלו ואת הזמרת ההיסטרית שם ואם כבר אז Come Live With Me הוא הרבה יותר יפה. שיר אדיר! 43.Love Song / Cure - Disintegration , 1989 בוודאי שלא אחד השירים הגדולים שלהם (בעיני חובבי הקיור) אבל אני מה לעשות די אוהב את השיר ובכלל את כל האלבום Disintegration המושבח. משהו בקול של רוברט סמית' כל כך מזוהה עם הקיור , ממש כמו הלוגו של קוקה קולה על גבי בקבוק קולה משהו באמת מיוחד. אחד מני שירי אהבה רבים של הקיור ,כמו: Friday I am in love למשל . נכון שיש עוד המון להיטים של הקיור אבל הייתי מוכרח לבחור אחד ובקלות יכולתי לבחור 10 אחרים . ולחשוב שהוא היה בארץ עם להקת סוזי ובאנשיז' ,נכון אריטמסיה? 44.Together in Electric Dreams / Philip Okey + Giorgio Muroder – Philip Oakey & Giorgio Moroder , 1985 שיר מדהים מאלבום נדיר להשגה. שני תותחי אלקטרוניקה חוברים יחד והתוצאה מעוררת הערצה . זה הלהיט המוכר אבל יש עוד להיטים. השיר כ"כ אייטיז שזה לא ייאמן. פתיחה מצויינת , שירה טוב של פיליפ אוקיי , הפקה פנטסטית של מורודר. מה עוד אפשר לבקש? אז קליפ יפהפה בספינת תענוגות. מתאים לריקודים ולמצב רוח מרומם . ביחד ב"חלומות אלקטרוניים" . ד"א מופיע בהמון אוספי סינטפופ ואלקטרוניקה מהאייטיז . די מובן למה. 45.Gold / Spandue Ballet – True , 1983 פשוט שיר מושלם של ספנדאו בלט. תמיד הייתה תחרות בין דוראן דוראן לספנדאו בלט מי להקה טובה יותר, אולי לדוראן היו יותר להיטים אבל לספדנאו היה את האס המנצח . השיר "זהב" הוא כ"כ מלודי, שבא לקנא למה כבר לא עושים שירים כאלו . אז נכון לזמר הייתה תסרוקת של איזה פקיד בנק אבל איזה שיר מהממת , איזו כוח ואנרגיה יש לשיר. פשוט שיר של כיף. עוד נקודת זכות היא שהשם משפחה שלי כולל את שם השיר אבל זה ממש ממש לא מעניין אפחד.. ועוד משהו גם השיר True היה נפלא ביותר של החבורה.

turrican

New member
--->> הרשימה שלי - חלק ה' <<---

46.All Night Long / Lionel Richie - Can't Slow Down , 1983 השיר הכי גדול של ליונל ריצ'י , אחרי השיר הזה הוא עשה שירים קיטשיים וחלשים לטעמי. אני לא חסיד גדול שלו , אבל זה שיר די סבבי שלו , כזה שמכניס אותך לגרוב של אווירה טובה ורגועה . על השיר Hello אני בכלל לא מדבר , כי לא שזה שיר גרוע זה פשוט שיר אהבה ואני מה לעשות לא מת על שירים כאלו . מעדיף שירים קיצביים עם פלפל . זה שיר אמנם איטי ורגוע אבל זה יוצא מן הכלל מהרפטואר שאני אוהב. 47.Kayleigh / Marillion - Misplaced Childhood , 1985 היו זמנים שהייתי חולה על קיילי של להקת מריליון הוותיקה . לדעתי עוד להקה של שיר אחד , אבל איזה שיר מצויין ומהפנט . משום מה אני תמיד חוזר לשיר הזה ונזכר בשנות ה-80 התמימות והיפות. באמת לא יצא לי לשמוע את השיר הזה הרבה זמן, ובאי בודד אין לי ספק שאני אחרוש אותו מכל הכיוונים . יש לו אחלה מילים + מלודיה . נ.ב. אל תתחילו למצא לי שירים של מריליון מתחת לאדמה ולומר לי שהם להיטים משובחים,זה לא יעזור לכם...חהחה 48.I Won't Let The Sun Go Down On Me / Nick Kershaw – Human Racing , 1983 ניק קרשאו האגדי עם אחד משני שירים הגדולים שלו , גם The Riddle יכל להכנס כאן בקלות , אבל משום מה בחרתי בזה. ניק קרשאו עוד אחד מאייקוני האייטיז , ותמיד יזכרו לו את שני הלהיטים הגדולים הללו באייטיז. בשנות ה-80 לא היה מועדון שלא כיבד את עצמו בלהיט הבלתי נשכח הזה. ועכשיו כמה מילים על הקליפים של ניק קרשאו לא דומים לשום דבר אחר שראיתם , פשוט קליפים מקסימים . המון ויזואליות , מעברים חדים , המון פנטזיה ופעלולים (נכון שהיום הם מחווירים לעומת הקליפים של היום) אבל אין קסומים מהם. 49.Suedehead / Morrissey - Viva Hate , 1988 עוד אחד מהגדולים של מורייסי שמבליט את הגדולה שלו. לקח שיר בינוני ובעזרת השירה הכל כך מיוחדת שלו הוא הפך אותו לשלאגר ענק . מי שאוהב את הסמית'ס בוודאי יתמכר לקול של מורייסי אחרי פירוק הלהקה . השיר הוא מסלסל כמו שרק הוא יודע והאמינו לי שהוא יודע לסלסל יותר טוב מזוהר ארגוב עליו השלום . רוב השירים המלנכוליים של מורייסי עוברים פילטר שקשה להסביר את הקסם שלהם , השלאגר הנוסף שלו Every day is like Sunday גם "מחסל" אנשים. 50 / Human League Lebanon – Hysteria , 1984 לא שלאגר היסטרי של הליגה , אבל בהחלט שיר חביב ופופי שאני אוהב מהאלבום המצויין Hysteria מ-1984 אחד האלבומים הטובים של הליגה האנושית , נדמה לי שהשיר הזה מציין את מלחמת האזרחים בלבנון בשנות ה-70 כך או כך שיר אופייני ללהקה , שמבליט את הנוכחות של פיליפ אוקיי הסולן הדגול והכ"כ אהוב עליי לכן זו גם הסיבה מדוע הוא משתתף יחסית הרבה בשירים שבחרתי. לא יודע אבל אני שומר חסד נעורים ל-2 החתיכות שהוא אימץ . 51.Drop The Pilot / Joan Armtrading - The Key , 1983 שיר שלקחתי מהאוסף Shine On נדמה לי מהחלק השלישי . ניתן שוב לומר זמרת של שיר אחד, אבל איזה שיר גדול! קול מדהים ומלא אנרגיות של ארמטריידינג . שנים תהיתי ביני לבין עצמי לאן היא נעלמה אחרי הלהיט המצויין הזה. שיר לאקסטזה רצינית (תחשבו לבד למה התכוונתי ). 52.Time After Time / Cyndy Lauper - She's So Unusual , 1984 אחד משלושת השירים הכי טובים של סינדי לאופר. אני מודה ומתוודה. העולם מתחלק לשתיים , הראשון לאוהבי מדונה והשני לאוהבי סינדי לאופר. אז אני בצד של סינדי פשוט שבוי בקסם שלה. שיר מרגש ונפלא של סינדי לאופר, ואני מוכרח להגיד מילה על הקליפ : יצירת מופת , ממש בוכים איתה בסוף שהיא נפרדת מהחבר בתחנת רכבת. ולא אל תרביצו לי עם הלהיט הכי שחוק שלה Girls Want to have fun , י ש גבול כמה אפשר לטחון את השיר הזה,אם כבר אז תאזינו לשיר All Through the night , בלדה מרגשת עם מלודיה פצצה. 53.Save a Prayer / Duran Duran – Rio , 1982 הדובדבן שבקצפת. שיר אלוהי של הדוראנים בראשות סיימון לה-בון. אולי השיר הכי מזוהה עם האייטיז . אין אוסף שלא כיבד את עצמו בשיר הזה. כמו רוב הקליפים של הדוראנים גם הקליפ הנ"ל זכה לקליפ אקזוטי ומרשים . כנראה השיר הכי טוב של דוראן דוראן בכל הזמנים , יש משהו קסום ונוגה בתחילת השיר שלא דומה לאף שיר אחר. לדעתי הברקה חד פעמית בעשור האייטיז. לדעתי בשיר יש מגע של אלוהים . 54.Enjoy The Silecne / Depeche Mode - Violator , 1990 מודה ומתוודה שיש לי המון רגשות חמים לדפש מוד – להקת נעוריי האהובה כ"כ . שיר היסטרי וכנראה הכי גדול שלהם , שלא נדבר על הקליפ האדיר שהנפיק להם אנטון קורביין . שמעתי אותו בהמון גירסאות ואני רוצה לומר שאין כמו האורגינל , פשוט משביח עם הזמן . נראה שאלן ויילדר הכניס פעם מוטיבים של רוק אלטרנטיבי והשיר פשוט נשמע כ"כ שונה מחומרים שהם עשו קודם לתקליט המופתי Violator . עוד אחד שנכנס לפנתיאון הקלאסיקות של דפש מוד. 55./ Depeche Mode Things you Said - Music for the Masses , 1987 אחד הכי מרגשים של דפש מוד לטעמי , המלודיה בשיר ממסים כל לב ולב בישראל. קול כ"כ עמוק וסנטימנטלי של גאהן שמוסיף לו נופך קלאסי במיוחד. שיר ענק שכל רק חובבי דפש מוד מכירים מהאלבום המצויין Music For the masses ב-1987 .מאד מאד מומלץ למי שלא מכיר את השיר הזה של דפש מוד שכ"כ מזוהה עם מוסיקה אלקטרונית . 56.See you / Depeche Mode -A Broken Frame , 1982 השיר נבחר בגלל סיבות סנטימנטליות ותו לא. אני מודה. שיר קטן וטוב של דפשמוד משהו באפקטים של החמת חלילים שנדמה שהופיע גם ב- Everything counts פשוט קונה אותי. שיר טוב עם קליפ מקסים שבו נראים ארבעת המופלאים בצעירותם . 57.What Is Love / Howard Jones - Human's Lib , 1984 הווארד ג'ונס כתב המון שירים מוצלחים, כנראה שזה השיר הכי המפורסם שלו , איכשהו התאהבתי בזמר\יוצר די מהר. הייתה תקופה שחיפשתי בנרות שירים שלו . השיר מצביע על מלודיה נפלאה, שליטה אבסולטית על הקלידים , סימפולים טובים, סינטפופ משובח. פשוט להתענג עם איזה קוקטייל טוב . 58.Betty Davids Eye's / Kim Carnes - Mistaken Identity , 1981 קים קארנס , המתחרה האולטמטיבית של בוני טיילור (מי מעשן יותר אהה?) בשיר שהמילה אייטיז היא המילה הנרדפת לו . בזמנו חשבתי שזה פאר היצירה והמילה האחרונה בטכנולוגיה . היום אני חושב די אחרת. אבל גם לשיר הזה אני שומר חסד נעורים . גם הקליפ השפיע עליי קשות , עם החברים של קים שצולפים בשוט , עוד אחד מהקליפים שחקוקים לך בראש ולא מצליחים לצאת . עוד להיט ענק שלה היה VOYEUR למי שמכיר. גם השיר הזה פיצפץ המון מכשירי קומפקט באייטיז והופיע בשלל אוספים . 59.Red Red Wine / Ub40 - Labour of Love , 1983 שיר עם נינוח ג'אזי והשפעות רגאיי כמרבית שירי Ub40 . לדעתי הקליפ עשה לי את זה שמראים את מנהיג הלהקה אלי קאמפבל חוזר שתוי הביתה וההורים שלו זורקים אותו. ואז אבא שלו לוקח אותו מהפאב .חוץ מזה שצבעו באדום רק את היין והשאר בשחור לבן אז הקליפ ממש טוב ומושקע. האמת אני לא כ"כ אוהב את Ub40 כי השירים שלהם נשמעים פחות או יותר דומים אבל השיר הזה הוא באמת אהוב . 60.Carless Whisper / Wham - Make It Big , 1984 הנסיך ג'ורג' מייקל בשיר הגדול של הצמד וואם . נכון שיר קיטשי , רדוד , ונוטה ליורופופי אבל איכשהו אני סולח לג'ורג' אולי בגלל שהייתה לו קריירה מזהירה אח"כ אולי בגלל שרציתי לשמוע את וואם ולא היה לי שיר יותר טוב. אני חלוק בדעות עם עצמי, אבל איכשהו גם השיר הזה נכנס לרשימה. מקווה שלא פישלתי באי הבודד עם בזבוז שיר.

turrican

New member
--->> הרשימה שלי - חלק ו' <<--

61.AllenTown / Billie Joel - The Nylon Curtain , 1982 אם יש שיר אחד של בילי ג'ואל שממש עושה לי את זה זה השיר הזה , שאף פעם לא קיבל יחס מלכותי ואני לא יודע למה כי זה ענק ענק. קצר , מלודי , פשוט בונבוניירה קטנה. תמיד אמרתי שג'ואל מוכשר כשד , השיר הזה בהחלט מגלה את זה. נגינה מעולה על הפסנתר , שירה טובה. לדעתי בתקופה שהוא נמצא בשיא יצירתו . חבל שהוא לא הנפיק עוד שירים כאלו טובים , אמנם Pressure זה גם שיר אייטיז מצליח שזכה לקליפ מאד מאד מרשים בימים ההם , אבל הלכתי על השיר המלודי . 62.Pressure / Billie Joel - The Nylon Curtain , 1982 טוב נכנעתי. אני מודה . השיר Pressure נכנס לרשימה הזו אך ורק בגלל הקליפ הסופר מדהים של ג'ואל שנמצא יושב בכיסא והכול עף בחדר , והוא נשאב לכל מיני מקומות מוזרים . האימאג' של של הקליפ תקוע לי עמוק בתאים האפורים . ותמיד שמזכירים לי את בילי ג'ואל ישר עולה לי השיר הזה. מישהו אמר Uptown Girls? 63.Come On Eileen / Dexy's Midnight Runners – Too-Rye-Ay , 1982 אתם לא מתארים לעצמכם כמה אהבתי את השיר הזה בילדות שלי. כ"כ אהבתי את השיר הזה שזה לא יתואר. אולי בגלל המעברים המצויינים בשיר שלא דומים לאף שיר ששמעתי לפני זה. רק שנים אח"כ ראיתי את הקליפ והוקסמתי שוב. שיר חי מאד , קליפ מרגש , להקה מצויינת שהנפיקו את אחד הקלאסיקות של ה-80 . מצחיקים אותי האוברולים שהם לובשים בקליפ. אם תלחצו עליי חזק אבל אפילו אוכל לומר שזה הקלאסיקה של הקלאסיקה . פשוט לשמוע ולהתענג מאחד השירים הגדולים בהיסטוריה של המוסיקה . Kevin Rowland מלחין השיר עשה שיר שיחזרו אליו גם בעוד 100 שנה. מילה שלי! 64.Axel F – Harold Faltermeyer - Harold F. , 1988 השיר המצויין מהשוטר מבוורלי הילס 3 . לכשראיתי את הקליפ בפעם הראשונה בעד פופ , כ"כ נגנבתי ממנו שהחלטתי להשיג את השיר הזה בכל האמצעים האפשריים. כמובן שלא הצלחתי , כי למי היה כסף לקנות דיסקים אז?? רק שנים אחר כך הצלחתי להוריד את השיר הזה למחשב וכ"כ שמחתי. אמנם זה נעימה ולא שיר אבל איזה מלודיה נפלאה. פם פם פה פה פה פם - פם פם.. התחלה אגדתית אתם מוכרחים להודות?! אז זה נחשב כמילה האחרונה בעולם הדאנס. איזה ימים נפלאים.. 65.If I Was / Midge Ure - The Gift, 1985 שראיתי את הקליפ הזה לראשונה פשוט השערות שלי סמרו מיופיו . אז זה היה נדיר להתעסק עם הסיכות המיוחדות הללו בקליפ (מי שראה את הקליפ יודע על מה אני מדבר) מלבד שמאד מאד אהבתי את מידג' יור עוד מהתקופה שלו מאולטרווקס , מאד שמחתי שהוא הצליח להמריא גם לבד . השיר הכי גדול שלו לדעתי .פשוט אחד מאושיות האייטיז החשובות ביותר יחד עם אוקיי, מורודר, טרוור הורן , דייב בול ועוד כמה טובים . 66.Orinoco Fall / Enya – Watermark , 1988 שיר מקסים של אניה האירית. יש משהו בשירים של אניה שנכנסים לך עמוק עמוק בלב , כאילו מישהו ירה לך חץ לתוך הלב. זהו הקול המיוחד והשירה הכ"כ מיוחדת שרק היא עושה את זה. קשה להגדיר את המוסיקה שלה מעין מוסיקת כנסיות עם שירת רקע מושלמת , פשוט שירים ממיסים. אני אהבתי בכל אופן את השיר הזה יותר מכולם. 67.Pass The Dutchie / Musical Youth - The Youth of Today , 1982 אחד מהשירים המוזרים שבחרתי , לאו דווקא בגלל האיכות שלו אלא בגלל סיבות סנטימנטליות ומייד אסביר. בצעירותי מאד אהבתי לשמוע את השיר הזה , אחר כך לא שמעתי אותו שנים , אח"כ לפני כשנתיים השגתי אותו מחבר ושוב הציפו אותי זכרונות., ד"א לאחרונה יוצא לי לראות את הקליפ ,של החברייה הנחמדה, לא מעט ב-Vh1. שמעתי שהשיר הזה מדבר עם סמים בכלל, והזמר שאומר Pass the Dutchie , בעצם אומר : אחשלי , תן מנה . קטעים איתם.. 68. 99 Red Balloons / Nena - 99 Luftballoons , 1984 עוד שיר מזוהה חזק עם האייטיז . הזמרת ננה הגרמנייה כתבה את השיר בגרמנית קודם ורק אחורי זה תרגמה את השיר לאנגלית . יש משהו מתקתק ונאיבי בקול של ננה . שמעתי כמה פרשנויות על השיר הזה ויש לו משמעות היסטורית מלבד היותו שיר טוב ולא אכנס לפילוסופיות רק אומר שזה אחלה של שיר . 69.Wherever I Lay My Hat / Paul Young - No Parlez , 1983 כן גם פול יאנג נכנס לרשימה עם שיר מהמפורסמים שלו . כדי להכנס לאווירה של השיר הזה שמתי אותו ברקע , מה כ"כ מיוחד בשיר הזה? שיר שקט, נעים לאוזן , מדגיש את השירה ה'יאנגית' עם האפקטים של המיתרי באס שמאד אופיינים לשירים שלו . ששומעים את השירים שלו אז מבינים למה אני מתכוון . פשוט יש לו צליל מאד אופייני מה שמייחד אותו כזמר נפלא. בכלל אני חושב שפול יאנג זכאי ליותר קרדיט על שירים נפלאים שלו מה-80 . לפעמים לא צריכים סיבה גדולה כדי לבחור שיר טוב , ופשוט שיר נפלא! 70.Nothing's Gonna Stop Us Now / StarShip No Protection , 1987 לא השיר הכי מפורסם של להקת Starship , אבל שיר טוב עם צליל אייטיז אופייני מאד אהבתי את הדואט בין הזמר לזמרת בשיר הזה – שילוב טוב . לדעתי גם להקת Starship שהיו לה כמה להיטים משובחים מהאייטיז יוצאת מקופחת כי לא מספיק דיברנו עליה בפורום שלנו אבל תמיד אפשר להשתדל . דווקא הקליפ We build that city יותר זכור לי מהקליפ הזה.מישהו מכיר את Sara? וחוצמזה הזמר המצחיק שלהם לא מזכיר לכם את השחקן ביל מוריי מ-Ghostbusters? 71.English Men in New York / Sting - Nothing Like the Sun , 1987 השיר הכי גאז'י שבחרתי ברשימה. די כעסתי על סטינג שגרם לפירוק פוליס האגדית , אבל הייתי מוכרח לבחור בשיר הזה. אלף כל כי השיר הזה מכניס אותי ל"מוד" של רגיעון של הדס, בית כל זה שיר יפהפה , גימל אני "מת" על הסקסופון בשיר , יש לו קצב אחיד והקליפ השחור-לבן תורם לייחוד של השיר ,בלי גימיקים פשוט מוסיקה נטו לאווירת בוקר טובה , מתאים לקרואסון על הבוקר עם העיתון האהוב עליכם. 72.Only You / The Flying Pickets – Politics of need , 1983 שילוב ווקאלי מדהים לשיר המפורסם של להקת יאזו מתחילת שנות ה-80 . שיר די נדיר בביצועו כי כמה כבר יוצא לכם לשמוע ביצוע ווקאלי ללא ליווי מוסיקלי? התיאום בין האמנים בלהקה זה משהו מעורר כבוד והערצה,ובכלל מאד אהבתי את העובדה שהם לקחו שיר של אהובתי יאזו . 73.Fast Car / Tracy Chapman - Tracy Chapman , 1988 עוד אחד מהאמנים של שהשירים שלה חקוקים אצלי במוח . מאד מזכירה בקול ובאיכות את ג'ון ארמטריידינג אבל היה גם את השיר : Talkin' 'Bout a Revolution אבל את Fast Car העדפתי יותר. שיר מאד אישי , אווירה מלנכולית משהו , מעביר עוצמה שלא נמצאת בשירים רבים שאני מכיר , מעין קסם שלא מתפוגג עם הזמן . 74.SmallTown Boy / Bronsky Beat - Age of Consent , 1983 נכנסים לאווירה סינטפופית כמו שראוי בצסנה של תחילת שנות ה-80 . התחלה של סינטיסייזרים מרשימה , המשך מצויין , שירה נהדרת של ג'ימי סאמרוויל . קצב דאנסי מצויין , לא פלא שהפך ללהיט מועדוני גייז אדיר . השיר נטחן די הרבה בשנות ה-80 , וזה הפך להיות להיט היסטרי . תמיד אמרתי שסטיב ברונסקי הקלידן הוא תותח אלקטרוניקה רציני עם להיטים גדולים נוספים כמו : It ain't necessarily so ועוד מ-Age of Consent אבל זה שיר באמת עם קצב קטלני שניכנס לקטגוריית הניווייב בקלות. כדאי לציין שברונסקי ביט שילבה פופ עם סינטי בצורה כמעט מושלמת , ממש מכונה לייצור שירי פופ , חבל שהם התפרקו כ"כ מהר . וממש לא אהבתי את השירים שלו בקומיונרדס למרות שהיו להם כמה להיטים לא רעים . 75.Blue Monday / New Order (שיר דאנס הכי טוב בכל הזמנים!!!!!) – Power, Corruption & Lies , 1983 בלו מונדיי -שיר שאין לי מילים לתאר את החשיבות שלו . שיר האלקטרוניקה הכי טוב שנכתב בהיסטוריה של המוסיקה לדעתי . אני כ"כ אוהב אותו.. פעם ראשונה שעובדים עם סאמפלר תופים כמו שצריך ומנפיקים את הלהיט הכי גדול (לדעתי) בשנות ה-80 . שלא נדבר על קליפ פנטסטי שמהווה נקודת ציון והשראה לקליפים שבאו אחר כך. שמעתי כ"כ הרבה גירסאות לשיר הזה והאורגינל מנצח. לא פלא שזה הסינגל הכי נמכר בהיסטוריה .רק מראה שניו אורדר שרדו היטב את האבידה של הזמר איאן קרטיס מלהקת האם ג'וי דיוויז'ן .

turrican

New member
-->> הרשימה שלי - חלק ז' <<--

76.Mad World / Tears For Fears - The Hurting , 1983 לא פלא שלהקת דמעות לפחדים זכו ללהקת השבוע בפורום . עוד שיר אלקטרוני נפלא מבית היוצר של רולנד אורזבל וקורט סמית' . השירים של TFF מאופיינים במלודיה טובה , מעברים טובים , קלידים משובחים וגם קליפים טובים . הדיסק שלהם The Hurting כ"כ השפיע עליי שהייתי מוכרח לבחור שיר ממנו למרות שטחנתי אותו אינספור. אני מודה שהתלבטתי די קשות בין השיר הזה לבין Woman in Chains שהוא אטמוספירה אחרת לגמרי שלהם. 77.Rent / Pet Shop Boys – Actually , 1987 באמת קשה לי להצביע למה אני פשוט "מת" על השיר הזה, אני מאמין שבגלל הקלידים הנפלאים שבשיר , המלים דווקא די טפשיות –אני אוהב אותך בגלל שאתה משלם את שכר הדירה. שוב , כמו בהרבה שירים אני אוהב את השירים המוקדמים של הלהקה שהייתה נטולת כוונות מסחריות גרידא , אלא ביטוי עצמי לצליל המקורי שלהם . כמו השיר הזה גם מאד אהבתי את West End Girls למרות שאני מודע שזה בהחלט לא השיר הטוב ביותר שלהם . אני אוהב אותם מלודיים, סינטיים (שימוש מסיבי בסינטיזיירים ) איכות בלתי מתפשרת. פשוט תותחי אלקטרוניקה בשיאם. 78.West End Girl / Pet Shop Boys - Please , 1986 למעשה הלהיט הראשון שפירסם את להקת הפט שופ בויז , וכמו תמיד אני שומר לו חסד נעורים , השיר מאד מבוסס על קלידים ויש מעין דיבור ברקע (מישהו אמר היפ הופ?) שאני שומע את השיר הזה אני מדמיין לעצמי את הסצנה בלונדון בימים ההם . שוב כנראה בחירה בגלל זכרונות נוסטלגיים שמציפים אותי כשאני שומע את השיר הזה. 79.Jealousy / Pet Shop Boys – Behavior , 1990 ממש המנון של הלהקה . דווקא הרכות של השיר והביצוע המרגש של טאננט הופכים את השיר למשהו גדול יותר משאר השירים של הפט שופ בויז. יש בשיר כ"כ הרבה עומק , רגש וכמובן הכול עטוף בנייר הצלופן של הצמד הכי מצליח בבריטיניה בשנות ה-80 . פשוט מאסטרפיס. 80.Voyage Voyage / Desireless - Voyage Voyage , 1987 לא יודע מה אתם חושבים על השיר הזה, שיר צורפתי מוזר ומעניין במיוחד הקליפ שלו , ממש לא שיר שאפשר לשמוע כל פעם מחדש , אבל זה מזכיר לי המון מגיל הנערות כי הייתי מרבה לצאת למועדונים ולשמוע אותו אז. גם ביט אלקטרוני משובח אפילו זכרתי שהלהקה הגיע לארץ מתישהו לתת איזה סט חביב. אתם זוכרים את הקליפ הביזארי עם הבחור המוזר שמשחק בכדור"א ? והזמרת בכלל נראית כאילו מפלאנטה אחרת. 81.F R David / Words - ordsW , 1982 השיר הזה אגדי ומפורסם , אין לי מושג מה אומרים ראשי התיבות של הזמר , אבל נדמה לי שזה עוד מקרה של זמר בעל שיר יחיד . השיר נכלל באוסף Shine on ואפילו שמעתי לו חידוש לאחרונה (די רע!) לגבי השיר – מלודיה גדולה , Words – don't come easy ,שיר שהולך איתך לכל מקום . בזמנו חשבתי שאין יצירת פאר יותר גדולה ממנו . ד"א הקול של הזמר אומנם כמו של בחורה אך אני מוחל לו על שיר ענק-ענק. 82.Little Lies / Fleetwood Mac - Tango in the Night , 1987 להיט גדול גדול מבית היוצר של פליטווד מק. להקה פשוט גדולה וותיקה, שצמחה ממוסיקת קאנטרי אבל דווקא שירי הפופ שלה נסקו למעלה. Tell Me lies , Tell me sweet little lies , אח פשוט להתמוגג מההרמוניה המשולמת של הלהקה האמריקנית . הייתה לי תחרות קשה עם השיר EveryWhere הנהדר אבל בחרתי דווקא בזה. אני חושב שזה שיר מתאים Perfect לאי בודד. 83.Urgent / Foreigner - Foreigner 4 , 1981 פורינר אמנם התפרסמה בשירי האהבה הגדולים שלה אבל זה שיר שגם מדגיש את המלודיות המצויינות שלהם וגם שיר שאינו דביק כמו השאר. הלהקה הזו תמיד הזכירה לי את Air Supply אבל בניגוד לשירים של Air Supply שרובם נשמעו דומים , לפורינר היו יותר ביצים בסל , ובחרתי שיר די "רוקי" שלהם. 84.Tainted Love / Soft Cell - Non-Stop Erotic Cabaret , 1981 אני חייב להתוודות "תא רך" זו אהבת ילדות שלי שהולכת איתי לאורך השנים ממש כמו דפשמוד . ליבי יוצא אל מארק אלמונד ודייב בול. הם עשו דברים נהדרים ומקוריים בשמונים והיו נאמנים אך ורק לעצמם, באופן פרדוקסלי השיר המפורסם שלהם היה קאבר לשיר ישן של אד קוב ושרה אותו גלוריה ג'ונס כבר באמצע שנות ה-60 . השיר זכה לאינספור גירסאות מעולות (ובצדק! שיר דאנסי אלוהי) , אני ממליץ על הגירסא של 12 אינטש' המורחבת , חוויה על חושית. ומילה על הקליפ המצויין , מראים שם מעין זוג דמויות אבל בנקודות לבנות בלבד על גבי רקע שחור . הם מגיעים לאיזה בחורצ'יק צעיר בלילה שנבהל כהוגן. וברקע אלמונד שר . אני חש שהרבה לא מתים על הקול המסורס של אלמונד , אבל אנשים "תא רך" אחראים לא מעט למהפכת הדאנס שהתרחשה לקראת סוף שנות ה-80 . 85. You Keep me hangin' on / Kim Wilde - Another Step , 1986 עוד זמרת שיש כאלו שלא יאהבו את הקול שלה שהוא אולי מעצבן טיפה . קים ווילד היא עוד אייקון משנות ה-80 עם מספר להיטים רב. זה אחד השירים המפורסמים ביותר שלה , אני מאד אהבתי את הלוק הסקסי שלה ושלא נדבר על זה שיש לה קול עוד יותר סקסי . ד"א לא הייתם מאמינים אבל קים ווילד עדיין מופיעה במופעי הצדעה לשנות ה-80 ובקרוב יש מופע כזה בגרמניה. לא ייאמן.למה לא כאן??? 86.Tina Turner / Private Dancer - Private Dancer , 1984 שיר שסימן את הקאמבק הגדול ביותר במוסיקה . מזמרת בינונית (אחרי הנחה) ושספגה את מיטב מהלומות בעלה אייק המשוגע , היא הצליחה לפלס דרך לפסגת אומני ארה"ב דאז באמצע שנות ה-80 . לטרנר יש עוצמה ווקלית נדירה , דיווה אמיתית מלאת אנרגיות כפצצת מימן , יחד עם זאת הפקה מוצלחת ומושקעת . אני מאד אוהב את הקלידים בשיר, מאד קלילים כאלו..בלי יומרות. באמת שלאגר. 87.Luka / Suzzane Vega - Solitude Standing , 1987 זמרת שנודעת בשיריה המרגשים והאיישים . מישהו אמר שהמקבילה הישראלית שלה הייתה שרון ליפשיץ המיתולוגית (גידי, בקולנוע) ואותי זה די הצחיק . לשיר יש בשבילי מימד נוסף , כי היה לי אותו בתקליט (ולא היו לי הרבה) אני זוכר את עצמי חורש את האלבום Solitude Standing בפטיפון ותמיד התרגשתי מחדש מהסגנון הייחודי של וגה. יוצרת מדהימה בעיניי , שתמיד הייתה נאמנה לעצמה. גם Tom's Diner הוא שיר מצויין שלה , אבל אני חושב שכל שיר באלבום הזה הוא תאווה לאוזניים . ובכלל איפה יש זמרות אמיתיות היום? ואני מתכוון באמת אמיתיות. 88.Heart Breaker / Dionne Warwick – Heartbreaker , 1982 דיון וווריק תמיד מזכירה לי את הרביעיה הסודית עם אלטון ג'ון , סטיבי וונדר וגלדיס נייט בשיר המופלא "That's What Friends Are For " אבל בחרתי ב-Heartbreaker , שהפיקו לה הבי-ג'יס שמאד מדגיש את הקול המצויין והצלול שלה ממש כמו מי עדן (חיחי..איזה אנולגיות) הצורה שהיא מעבירה אוקטבות בקול זה משהו שצריכים ללמד כל זמרת. פשוט זמרת נפלאה שחבל שלא שחררה יותר להיטים טובים . בכל מקרה היא השאירה נכס צאן ברזל בדמות השיר הזה. איזה מזל שהבי-ג'יס היו באיזור! 89.Heart Of Glass / Blondie - Parallel Lines , 1978 יכלתי לבחור את Atomic או את Call me או אפילו את Denis שנדמה לי שיש שם קטעים בצרפתית . אבל הייתי חייב לבחור משהו מלהקתה של דבי הארי . שיר בזמנים הטובים של בלונדי שהיו חצופים , בועטים ורוקיים יותר מתמיד. הקטע עם האפקט של הוויברציות של הטלפון זה משהו שלא רואים כל יום ,תודו. גאון מי שעלה על זה.שיר ממש טוב ששייך לרוק של האייטיז אבל זה גם עובר אצלי איכשהו. מגיע לדבי. 90.Fade To Grey / Visage – Visage , 1980 מגיעים לחלוצי האלקטרוניקה שכבשו את העולם בסערה עם אחד הטראקים המצליחים ביותר . נוסף לעובדה שמידג' יור ניגן אצלם ומאוחר יותר פרש לאולטרווקס ,ויסאג' תמיד היוו מודל להמון להקות סינטפופ בתחילת שנות ה-80 . השימוש המאסיבי בסינטיסייזר בשיר פשוט מהפנט אותי. איזה אפקטים מבריקים ,איזה סאונד ייחודי. גם אחלה קליפ שמראים את הפרצופים בפילטר (אפקט די אייטיזי תודו)

turrican

New member
-->> הרשימה שלי - חלק ח' <<--

91.Say Hello Wave goodbye / Soft cell - Non-Stop Erotic Cabaret , 1981 אולי השיר הכי הכי מקסים ששמעתי בחיים שלי. השירה של מארק אלמונד מגיעה לגבהים של גן עדן . הלחנה מעולה של דייב בול , וממש המנון כובש לב ומרגש של אחד השירים הגדולים בהיסטוריה של המוסיקה לדעתי. שמעתי את השיר הזה כ"כ הרבה פעמים ואף פעם לא נמאס ואף פעם לא הפסקתי אותו באמצע , דבר נדיר אצלי. פשוט הקלאסיקה של הקלאסיקה ועוד לחשוב ש-Tainted Love יותר מצליח ממנו, ממש לא ברור לי למה. יד אלוהים בשיר ללא ספק. אם אתה מכירים את השיר תעברו לגירסת ה-12 אינטש המורחבת,חוויה מובטחת! 92.Live to Tell / Madonna - True Blue , 1986 אני לא אוהב את מדונה בלשון המעטה, אפשר לומר שאני תמיד העדפתי את סינדי לאופר עליה (סינדי,איך אני??) הרבה שנים האמנתי שמדונה מקדמת את המוסיקה שלהם באמצעים לא כשרים ו"מסריחים" כגון ההופעה החיצונית שלה, הקליפים הפרובוקטיבייים , הספר השערורייתי שהיא הוציאה ובכלל. נכון היו לה שירים מצויינים אבל היא תמיד הייתה דמות שנויה במחלוקת . בחרתי את השיר הכי מוצלח שלה לטעמי משנות ה-80 . שיר עם המון עומק , שירה נהדרת והופעה מצויינת שלה , (שיער ארוך משוך לאחור סטייל מרלין מונרו) . שיר מאד מאד מוצלח לטעמי מהאלבום הכי טוב שלה עם עוד להיטים כגון: Papa don't preach , True Blue ו-Open Your Heart. 93.She's In Parties / Bauhus - Burning from the Inside , 1983 "היא במסיבות" הוא לא שיר קל לפיצוח , ולא מספיק לשמוע אותו פעם ראשונה כי בוא נאמר הוא לא ידידותי , הוא שייך לצד האפל של שנות ה-80 , הצד הגותי שלו . מוזר אבל רק באמצע שנות ה-90 יצא לי לשמוע אותו בפעם הראשונה. אבל העובדה שזהו שיר מאד מיוחד שלא דומה לאף שיר אחר מעלה את קרנו. הקול המחוספס של פיטר מרפי הזמר כ"כ חם ומזמין שאי אפשר להשאר אדיש אליו. ד"א השיר מופיע באוסף "בחזרה לפינגווין" והוא הכי גדול של להקת בוהאוס . 94.Love Will Tear Us Apart / Joy Division - The Second Peel Session , 1987 הגירסא המוקדמת של ניו אורדר. אמת שג'וי דיוויז'ן אחראים במידה לא מבוטלת על עיצוב צליל האלקטרופופ בשנות ה-80 והם משתייכים לדור החלוץ של הניו-וויב. איאן קרטיס ז"ל אחראי לאחד הלהיטים הגדולים שלהם שמופיע גם באלבום אוסף "בחזרה לפינגווין" , הפתיחה של השיר גם הגיטרות שמהדהדות עד היום מרגשת אותי , צליל "חי" לא נקי אולי אפילו מלוכלך ניתן להגיד , אבל זה עוד פן מהסוד שלו . . 95.Wax & Wane / Cocteau Twins - Garlands , 1982 לא האחים תומפסון אלא קוקטו טווינז. שיר מאד מאד גותי ומוזר של של קוקטו טווינז , צליל אפל , גיטרות זועקות בחשכה של רובין גוטריי, אווירה מסתורית שמאד מדגיש את היכולת הזמרה של אליזבט' פרייסר הסקוטית . יש משהו בשיר הזה שפשוט מהפנט אותך ומכניס אותך לאווירה הגותית והאפילה הזו. נכון לא שיר "ידידותי" לסביבה אבל אולי בגלל זה הוא מיוחד ובכלל קוקטו טווינז שווים להכנס לרשימת 100 הגדולים . 96.Everyday is like Sunday / Morrissey - Viva Hate , 1988 בהתחלה חשבתי ש-Say Hello Wave Goodbye היא הבלדה המושלמת ביותר אבל שאני שומע את השיר הזה של מורייסי אני פשוט מתאהב בו מחדש, סוד הקסם שלו הוא בלתי מפוצח בעיניי . אוקיי כמה פרטים יבשים , שירה מלאת חמלה ורגש של מוריסיי הענק , עיבוד מושלם אשר משווה לשיר נוצה מלטפת , או בד מסוג סאטן שמפנק אותך ברכות , וזאת ללא ג'וני מאד הגדול אלא עם גיטריסט אלמוני בשם ויני ריילי . ואוו – מכה רכה לתוככי הלב. 97. SledgeHammer / Peter Gabriel – So , 1986 הקליפ זכה באינספור פרסים ותשבוחות ובאמת זה קליפ אדיר , אבל לא רק קליפ אדיר אלא בנוסף שיר מצויין של פטר גבריאל שפצח בקריירת סולו לאחר שהות בלהקת ג'נסיס המיתולוגית . פטר תמיד נצמד לתצוגות אקסטראווגניות מהממות בג'נסיס וכנראה שאב משם את הרעיון לקליפ הצבעוני והמעניין הזה, אחד הקליפים הראשונים שהשאירו אותי בפה פעור זמן רב. 98.New Years Day / U2 – War , 1983 נכון ש-U2 כבר התמסחרו ונמאסו על כולם , אבל אי אפשר לקחת את הלהיט הגדול הזה מהאייטיז , הקליפ של החבורה האירית הצעירה רוכבת על סוסים זה עוד אימג' שחקוק אצלי חזק בזיכרון , לדעתי עצם 3 האקורדים הנפלאים בשיר הם אלו שהופכים את השיר הזה ללהיט גדול ,ועוד לחשוב שבגלל הצלחת הלהיט הזה הם ביטלו הופעה בישראל..פויה להם. 99. I Got You / Split enz - True Colours , 1979 שיר שלא מתחיל מי יודע מה (גיטרות מנסרות) , אבל הפזמון שלו ממש טוב ומכניס אותו לגרוב של "היי" רציני . לא הרבה יודעים אבל מקור הלהקה הוא בניו זילנד , והלהקה למעשה הוקמה כבר ב-72 (!) ע"י ברייאן פין ופיל ג'וד . נדמה לי גם שהשיר הופיע בסדרת Shine On המצויינת. בכל מקרה שיר שאני ממש אוהב ואשמח לשמוע אותו באי הבודד . 100.Pump Up The Jam / Technotronic - Pump Up the Jam , 1989 לא שיר שמתעכל מהר נכון , ואני מאמין שרובכם שונאים אותו. מילים דבליות וקצב די מונוטוני אבל השיר הזה מכניס אותך לקצב שחבל על הזמן היה להיט אדיר במועדונים דאז , וכל דיסק אוסף של דאנס הכליל אותו. בקליפ יש קטע בערבית שתמיד הצחיק אותי..בכלל קליפ מוזר לאללה. נדמה לי שאני זוכר לו חסד נעורים גדול כי היום אני ממש לא שומע אותו יותר. מוזר. מוזר אבל שאני סיימתי את הרשימה הזו (חודשיים אחרי שהתחלתי!!!!!!! אל תשאלו למה) הייתי מחליף כאן לפחות 25 שירים , אתם בוודאי לא מאמינים אבל שוב פעם זה עניין למצבי רוח ולתדירות השמעה. למשל דוגמא , לשיר One של U2 אין ממש חשק לשמוע , אבל בזמן שערכתי את הרשימה בהחלט השירים היו חזק בפלייליסט שלי . עכשיו חכו ל-100 השירים ששכחתי לקחת עימי לאי הבודד . "Just Smile And Say Hello " – מארק אלמונד

pimpf

New member
../images/Emo6.gif וואו אלכס

טוב, יקח לי המון זמן לעבור על הכל...

turrican

New member
-=-->> כל הרשימה בקובץ וורד <<--=-

קבלו הכול בכפית בקובץ וורד.

turrican

New member
-->> הרשימה שלי - חלק א1 <<--

משום מה נשמטו 6 השירים האחרונים ברשימה. הנה העשייריה הסוגרת: 90. Fade To Grey / Visage 91. Say Hello Wave goodbye / Soft cell 92. Live to Tell / Madonna 93. She's In Parties / Bauhus 94. Love Will Tear Us Apart / Joy Division 95. Wax & Wane / Cocteau Twins 96. Everyday is like Sunday / Morrissey 97. SledgeHammer / Peter Gabriel 98. New Years Day / U2 99. I got You / Split Enz 100. Pump Up The Jam / Technotronic

turrican

New member
חברה נעלבתי ../images/Emo7.gif

חוץ מטורה ן-Pimpf לא קיבלתי שום תגובות. מה אין לכם מה לומר על השירים הללו?? סניפ סניפ.. יורדות לי דמעות..

pimpf

New member
אלכס, ממש לא!!

פשוט צריך זמן לעבור על כולה.... נראה לי פשוט, שצריך להכין אנשים מראש, לרשימה כזאת ענקית של שירים
וכל הכבוד על ההשקעה!!
חפי.

alpha80

New member
אלכס -

אני מרשה לך לעשות COPY / PASTE של מה שכתבתי לך במייל. חבל על כל מילה מיותרת נוספת. (רק תצנזר מה שכתבתי על טורה והדיסק של קולדפליי)

adiville

New member
אנחנו פשוט בהלם מההשקעה !!!

אני עדיין קוראת..... מרשים ביותר ! יו אר דה אייטיז אקספרט !

למעלה