--->> הרשימה שלי -חלק ג' <<---
15.Cars / Gary Newman - The Pleasure Principle , 1979 קצת כבוד לאחד השירים החשובים של העשור . לדעתי בישר את עידן הגל החדש. ניומן חשב שזה ניסיון ראשון לעשות סינטפופ עם סינטיסייזרים , ואני אומר שניומן גרם לאחת ההמצאות החשובות של האייטיז , תקופת האלקטרופופ . נכון שקראפטוורק הם חלוצי המוסיקה האלקטרונית וNew Musik עשו מוסיקה אלטקרונית בלי להרגיש, אך לניומן יש מניות רבות בהתווות ז'אנר הסינטפופ, מה עוד שהמון להקות חיקו את הצליל והמוסיקה שלו ואת השיטה של תכנות מוסיקה ועבודה עם סמפלרים כמו שברייאן אינו היה עושה המון זמן אבל אף אחד לא קלט כמה זה אפקטיבי . אין כמו גארי . מגיע לו! עוד קלאסיקה אמיתית . 16.Who Can It Be Now / Man at Work - Business as Usual , 1982 השיר הזה כ"כ משמח אותי שאין לכם מושג כמה. הוא לא מדהים מבחינה ווקאלית, או מוזיקלית או כל פרמטר אחד. לדעתי הצורה שבה גברים בעבודה התנהגו בקליפים גרמה לי להתאהב בהם – הכול בהומור ובצחוק. ובכלל מי השתמש בסקסופון יותר טוב מהם? . להקה אוסטרלית משובחת . השיר הזה נטחן באייטיז וברור למה , שיר שנכנס עמוק לפנתיאון הקלסיקות של השמונים . 17. Down Under / Man at Work - Business as Usual , 1982 הלהיט הענק השני של גברים בעבודה אחרי Who can it be , שיר מלודי , מצחיק,קליל , שטותי טיפה אבל מה לעשות , גברים בעבודה ידעו לעשות מוסיקה משובחת. ממליץ בחום להשיג את 2 האלבומים שהם הוציאו: Cargo ואת Buisness as usuall בשנות ה-80 . 18.Modern Love / David Bowie - Let's Dance , 1983 אני בדעת מיעוט אבל לא מתחבר לחומרים של בואי בשנות ה-70 וה-90 . האלבום הכמעט יחידי שאהבתי הוא Lets Dance ב-1983 ומשם הלהיט הענקי הזה. רוק במיטבו , הפקה משובחת , שירה צלולה של בואי. להיט גדול. 19.China Girl / David Bowie - Let's Dance , 1983 הלהיט השני של בואי מהאלבום המצליח China Girl . אולי זה הקליפ המיוחד שעושה את זה , עם הנערה הסינית והצבעוניות שבו שנשאר איתך לאורך זמן או אולי שיר הקסום . ייתכן שזה שניהם ,בכל מקרה להיט ענק של בואי . התלבטתי בין Let's Dance לשיר הזה ואומר שניהם מהגדולים של בואי . שוב אני מזכיר כנראה הדיסק עם ההפקה הכי מושקעת של בואי שכל שיר הוא חוויה ממנה . פשוט אלבום ענק וידידותי לסביבה הפופית והמיינסטרים. 20.Dance a Way / Roxy Music – Manifesto , 1979 אפשר שלא להנמס מהשיר הזה?? , אני יודע שאני נשמע כמו בחורה אבל אין לי ספק שזה אחד השירים הכי יפים באייטיז . קולו המרטיט (זה אני אלכס??) והמיוחד של ברייאן פרי חודר לעצמות הנפש הכי עמוקות. דווקא השיר מתחיל כנעימת אורגן פשוטה אבל איזה מלודיה ואיזה קצב הוא מתפתח. אני מאד נהנה לשמוע את השיר הזה , ואני חושב שאין שיר יותר מתאים לפתוח את הבוקר מלבדו . 21.Don't Stop The Dance / Brian Ferry- Boys and Girls , 1985 עוד שיר ענק של ברייאן פרי ולהקתו רוקסי מיוסיק , מאד מזכיר את Dance A Way בקצב האיטי והמיוחד . בזמנים שרוקסי מיוסיק השפריצו שירים נהדרים לציבור . אני אוהב את הליווי ברקע לקולו של פרי בפזמון Don't stop don't stop the dance . 22.Same Old Scene / Roxy Music - Flesh + Blood , 1980 כחסיד נלהב של מוסיקה אלקטרונית לשיר הזה יש פתיחה מוחצת לשיר דאנס קטלני , וההמשך לא מאכזב , שיר עם סימפולים מגניבים ועם קלידים טובים של פרי . הייתי מגדיר כיציאה של רוקסי מיוסיק חבל שלא עשו שירים דומים אולי הם נבהלו מעצמם שיצא להם שיר סינטפופי לכל דבר. רק לפני כמה ימים יצא לי לראות במזל את הקליפ שהייתה טיפה מאכזב ושבלוני אבל אני סולח על שיר אהוב וגדול . 23. Keep Me Fascination / Human League – Red mini lp , 1984 הקינגים של הסינטפופ , פיליפ אוקיי (המלך) הבלתי מעורער של אופנת האלקטרופופ באייטיז . דווקא לא שיר מהגדולים שלהם , אבל נקסמתי בשבי הקליפ עם 2 הבחורות שהוא תפס במועדון אי שם בשפילד סוזאן סולי וג'ואן קטרל , כנראה שאני נוסטלגי , אבל הבחורות ופיליפ משלימים טריו מוזר ופוטוגני שזה משגע. 24.Friends Of Mine / Duran Duran – duran duran , 1981 כן , אולי בגלל שנמאס לי מהשירים הגדולים של דוראן דוראן ואני מעדיף את השירים הלא פופולריים שלהם שהם לא פחות מקסימים אבל זכו לפחות חשיפה. איכשהו אני תמיד חוזר לשורשים של דוראן ולאלבומם הראשון שהוא מככב אצלי בקומפקט. שיר יפה , מאד מזכיר לי את תקופת הנערות שלי. ובכלל אני טוען שבאלבום הזה הם עשו אלקטרופופ בלי להרגיש , במיוחד זכורה הנעימה Tel Aviv . 25.Take On Me / A-ha – Hunting High & low , 1985 יש מישהו שלא מכיר את אחד השירים הכי פופולריים של האייטיז אם לא הכי ביותר. צליל סינטיסייזר גדול בקלידים , קליפ אנימציה בלתי נשכח. מורטן הארקט וחבריו תורמים את אחד הקלאסיקות של האייטיז , והרבה בזכות הקליפ המושקע. ד"א לא אהבתי את הקאבר שעשו לו לפני כשנה, בכזו יצירת מופת אסור לגעת כי כל מי שמנסה לחקות את המקור לא יצליח לעולם. 26.It's Allright / Eurythmics – Be yourself tonight , 1985 גם קליפ אנימציה משובח וגם בלדה נפלאה . לנוקס בשיר נפלא של הצמד לנוקס את סטיוארט . לא יודע למה נדלקתי דווקא על השיר הזה , כנראה שהקליפ השאיר אצלי חותם רציני . ליוריטמיקס היו המון להיטים באייטיז ומיותר לציין את Sweet Dreams המדהים שלהם אני חושב שבשיר הזה יש ערך מוסף בגלל המילים והעומק שהוא מעביר למאזין ולצופה. לא רוצה להכנס למשמעות הפילוספית של השיר כי אני חושש שאני לא אצא ממנו אבל יש ערגה עזה לילד שלא ישוב עוד לעולם, כל אחד עם האינטרפרטציות שלו. 27. Here come's The Rain Again / Eurythmics - Touch , 1983 השיר השני הכי אהוב עליי אחרי It's Alright , זה הקצב המצוייין שלו בהתחלה.. טהטהטהטהטה פאם פאם –פם פם פם . גם קליפ נהדר , קלידים משובחים של דייב סטיוארט בשיאו , שירה נהדרת של אנני לנוקס. שיר שנכנס לקלאסיקות של האייטיז וכל אוסף לא שלם בלעדיו. חוצמזה השיר ישר מעלה לי אסוציאציות של גשם חזק , ממש כמו מבול , ואפרופו מבול מה דעתכם על הגשמים לאחרונה?? 28.Panic / Smiths - The World Won't Listen , 1987 נכון שיש שירים יותר מרגשים של הסמית'ס , אבל אולי בגלל שזה שיר תמציתי וקצר זה ממש בונבוניירה של שיר . בכל מקרה מלודיה מדהימה, שירה סופר מדהימה ונוגה (או שאתה אוהב או שאתה שונא) של מורייסי , גם גיטרות ממיסות של ג'וני מאר המוכשר .לא לדאוג הכנסתי גם את השיר הכי גדול של מורייסי הענק. 29.Eye Of the Sky / Alan Person's Project - Eye in the Sky , 1982 עוד שיר מלודי מבית היוצר של אלן פרסונס, הלהיט הכי גדול ומפורסם שלו. יש משהו בשיר הזה שנותן בך שקט ומרגוע. לא יודע מה איתכם השיר מכניס אותי למצב של רוגע מוחלט , אהבה , השקט בו מחלחל לעצמות , שירה נהדרת והפקה משובחת כיין שמשתבח עם הזמן . שיר תותחי ביותר. 30.Forever Young / Alphaville - Forever Young , 1984 אחד השירים המרגשים של האייטיז , משום מה אלפאוויל תמיד קופחו על ידי השדרנים בארץ, אולי לא יודעים אבל אלפאוויל תמיד המשיכה להוציא תקליטים משובחים רק שלא רשמו את זה באף מקום מלבד הפורום שלנו. אני מודה שהתלבטתי המון בין Big in Japan לבין Forever , אבל Forever לוקח , אולי בזכות המילים המיוחדות והתשוקה הנשגבת : להיות צעיר , בכל מקרה להיט גדול של אחת הלהקות הטובות של האייטיז ללא ספק. ד"א שיר מתאים לזוג צעיר במכונית כשהוא צופה לשקיעה..תחשבו על זה.