הרקפת שלי....

אוסנת123

New member
הרקפת שלי....

לרקפת המתורבתת שלי יש אבקה לבנה על האדמה שנדמה כאילו היא נושרת מתוך הפרחים. אני לא זוכרת מרקפות אחרות כזו תופעה. בנוסף, מאז הופעת האבקה היא נראית קצת מעולפת (לא יודעת אם יש קשר...) היום בבוקר כשקמתי היא היתה מעולפת לגמרי - שמתי לה קרח ואני מקווה שפשוט חסר לה קצת קור/מים - למרות שנדמה שהאדמה רוויה.... אנא עוצו עצה!!!

bel011

New member
רקפת סובלת גם מעודף מים

היא יכולה להתעלף מעודף...לאחר ההשקאה אסור להשאיר מים עומדים בתחתית כי רקפת לא אוהבת עודפים.אם זו הסיבה,פשוט מרחיקים את התחתית עם המים והרקפת תתאושש לאחר יום.כמובן שגם חוסר מים ישפיע לרעה,למה לא להניח אותה בחוץ,ללא תחתית,כך שהגשם יעשה את שלו? חוצמזה,רקפת לא אוהבת את חום הבית.אני מקווה ששלך לא נמצאת בבית. אפש רלאגור מי גשמים ולהשקות אותה רק בהם,היא תאהב את זה...

אוסנת123

New member
לגבי ההשקייה

אני משקה אותה בקרח או במי גשם בהשקייה תחתית והתחתית ריקה - ז"א היא שואבת את הכל - האם זה אומר שאין לה עודף? האם הרקפת חכמה מספיק כדי לשתות רק כמה שהיא צריכה? אני פוחדת להוציא אותה לגמרי החוצה כי יש רוחות מאוד חזקות בגינה.... אני אנסה להעביר אותה למקום מאוורר ומוגן מרוח.... מישהו יודע מה יכולה להיות האבקה הלבנה שיוצאת מהרקפת?

מוטי בר

New member
נבגי פטריית הבוטריטיס הגורמת לרקבון

מימי לח ואם הרקפת אכן מעולפת לגמרי יתכן שהיא כבר רקובה לגמרי ויש לנסות למשוך מספר עלים מעולפים בכדי לראות אם הם רקובים או חיים ובריאים. לעיתים העילפון הוא זמני ולעיתים הוא רקבון מלא. אפשרות נוספת היא קמחון ואו כנימה קמחית, או המלחת השכבה העליונה של הקרקע מה שלא נשמע סביר מצורת ההשקיה.

אוסנת123

New member
הרקפת חזרה לתחייה

כנראה היה לה חם כי קרח אושש אותה. לגבי העלים - הם נראים בריאים. רק הפרחים מוציאים את האבקה הלבנה המוזרה... העציץ לא נראה בריקבון וכעת כשהוא חזר לתחייה אז אני מקווה שהוא גם יהיה בסדר.... יש למישהו רעיון נוסף מה זאת האבקה הזאת????

itu1

New member
יתכן מאד

שהאבקה הלבנה שלך היא גרגרי אבקה הנושרים מהאבקנים של הפרחים אריה

למעלה