הרקדות נוסטלגיה

amati

New member
הרקדות נוסטלגיה

מדוע אין בכל איזור גוש דן ובכלל הרקדה שבועית של ריקודי נוסטלגיה? קיים ציבור רוקדים גדול המעוניין בהרקדה מסוג זה וכרגע נאלץ לנדוד בין הרקדות המתקיימות פעם בחודש באיזורים שונים בארץ.

CARMEL EZRA

New member
ל-AMATI שלום. גם אני הייתי שמח לו

היה חוג נוסטלגיה קבוע פעם בשבוע.לפני כמה זמן היה חוג כזה בבכורי עתים כאשר חלקו הראשון של החוג היה חצי נוסטלגיה וחלקו השני רק נוסטלגיה. זה היה בימי ג.עם הזמן מספר הרוקדים הלך והתמעט ולא היה כדאי להמשיכו.אני חושב שרוב רוקדי הנוסטלגיה מעונינים במצב הקיים ולא מעוניינים בהרקדה קבועה כל שבוע כי כנראה לרבים מרוקדי הנוסטלגיה מרוב שרקדו ריקודי נוסטלגיה במשך חייהם אז זה יצא להם מהאף ורוצים חידושים בלי הגזמה כמובן.

בי

New member
למה ? בגלל הרוקדים ובגלל המרקידים

בכל הרקדה חלק מההצלחה היא של הרוקדים וחלק של המרקיד. הרוקדים רגילים שהחוגים ישנם שם בשבילם, וזה נכון לגבי חוגים גדולים, שם לא משמעותי אם הגיעו או לא הגיעו 50 רוקדים. בחוגים קטנים, ההתמדה של הרוקדים היא הדבר שממשיך את החוג או מפיל את החוג. לא רוצה להישמע מגעילה, אבל איפה היית כשהיה החוג של נצחי בבכורי העתים??? איפה היו כל אוהבי הנוסטלגיה??? ונצחי, אין לשכוח היה מדריך מהמשובחים שיש. גדי ביטון העביר את החוג שלו ליום שלישי, והרוקדים התמעטו... רצו להיות חלק מהרקדה "אינית" רצו להיות מעודכנים בלהיט החדש שנלמד... רצו להיות חלק מהעדר. המרקידים...אני לא יודעת כמה ריקודים מספיקים ללמד באולפן, אבל המציאות היא שרוב המרקידים פשוט לא שולטים בחומר. בעיקר לא יודעים את ריקודי שנות הארבעים, החמישים והשישים,אבל גם לא שולטים לגמרי בריקודי שנות השבעים והשמונים. אני יכולה לספר שכאשר ביקשתי לפני כמה שנים ממדריך מאד נחשב ומוערך, שההרקדות שלו הן הגדולות בארץ, לשים ריקודים ישנים, הוא שאל אותי מה זה, ולא היה נראה לי שהוא מתבדח. מספר המרקידים שיכול להעביר הרקדות נוסטלגיה מצומצם. אלה או המרקידים הוותיקים שכבר פרשו, יוצא מן הכלל מישאל, או אלה שמלמדים באולפנים, או בודדים מדור הביניים, דוגמת שמעון מרדכי, שמעון שוכר, אבנר נעים, יאיר הראל, אייל קרבלניק, ומדור הצעירים ירון כרמל ויאיר בינו. אני חולקת על דעתו של עזרא כי לרוקדים נמאס מריקודי הנוסטלגיה. היצע הריקודים כ"כ גדול, ואין לשכוח שרוב הריקודים נרקדו ברצף, לעומת היצע גדול של ריקודים חדשים שנלמדים מידי שבוע אבל בחלקם הגדול לא שורדים ולא נרקדים ברצף. אני יכולה להעיד על עצמי, שאני רוקדת מדי שבוע, כיום אצל יאיר בינו ובעבר אצל נצחי וישראל שיקר, בנוסף להרקדות כמעט בכל מוצאי שבת, ולא נמאס לי. הדבר תלוי באיכות ההרקדה, ושוב, בשילוב של רוקדים - מרקיד. בחוג של נצחי היו יותר כאלה שבאו ללמוד, ומיעוטם ידעו לרקוד, ולכן הגיוון בריקודים לא היה רב. בחוג של יאיר בינו יש רוב לרוקדים וותיקים ששולטים ברוב הריקודים, ויאיר מגוון כ"כ כך שאף פעם לא נמאס. גם איכות ההרקדות של מוצאי שבת אינה אחידה. בהרקדות אלה הרוב המוחלט של הרוקדים יודעים לרקוד, אבל לא כל המרקידים יודעים לרקוד... והדבר ניכר גם בגיוון בריקודים, כי כאשר המרקיד שולט בחומר, הוא אינו חושש לשים ריקודים שאינם נדושים, אבל מה יעשה מרקיד שפתח הרקדה כדי לעלות על הגל, אבל לא יודע לרקוד את כל הריקודים? ישים אותם או לא???

carmelezra

New member
ל-בי שלוםלך.זה אני עזרא.השם נראה

שונה.אני מקבל ומסכים לכל מה שכתבת.אני גם מקנא בך שיש לך הרקדה שבועית כזאת.אני רקדתי בביכורי עתים אצל נצחי פולת באופן קבוע ויכול להיות שאת גם מכירה אותי לפחות בפנים. אני גם המשכתי תקופה מסויימת אצל ישראל שיקר עד שהחוג שלו התדלדל.כיוון שאני ממרכז הארץ אז זה מה יש.כותבים פה בפורום שלטישלר יש חוג שהוא קורא לו ריקודים של כל הזמנים.אז זה לא בדיוק חוג נוסטלגיה. אם אני לא טועה אם מישהו בא לבד אז קשה לו למצוא בת זוג. הבעיה של האולם בגבעת עדה שהאקוסטיקה לא טובה והצלילים צורמים את האזניים.בקיצור אני חושב אבל לא בטוח שזה לא זה.המרקיד טישלר הוא אמנם חביב אבל גם עוקצני וקשוח אז גם זו סיבה שאני לא ממש מחבב אותו. דרך אגב אני מקווה שמה שכתבתי לך בתגובה לשאלתך במסר האישי הוא בסדר ומקובל עלייך. הייתי רוצה לשמוע את תגובתך בהזדמנות

to be or not to be- כל הכבוד../images/Emo45.gif

אין ספק שאת אנינת טעם.כתבת דברי טעם שראוי היה לכתוב באותיות קידוש לבנה ,כדי שאף לא אחד יוכל לטעון שלא ראה.אני שותף לדעתך לגבי התוכן והן לגבי רשימת המדריכים שציינת .לדעתי, קיימת טעות בהבחנה בהגדרת רוקד מתקדם,נשאלת השאלה מיהו רוקד מתקדם?וכאן הייתי רוצה שיהיה ברור -רוקד מתקדם הוא זה ששולט בחומר הישן,שמכיר את היסודות והבסיס ,שיודע לרקוד את הריקודים "הישנים".קיימת טעות בסיסית בקרב ציבור הרוקדים והמרקידים -הם חושבים שמי שרוקד את הריקודים החדשים ביותר -ריקודי הצעקה האחרונה, או לחילופין-מרקיד שרץ בצורה היסטרית אחר החומר החדש או חוג שנרקדים בו הלהיטים הלוהטים הופך אותם למתקדמים. בי,נגעת בנקודה חשובה וכואבת-חלק גדול מהמרקידים לא מכיר ולא שולט בחומר,קשה להתמודד עם מה שלא יודעים-כך שמרקיד שמנסה לעניין את הרוקדים שלו על ידי דחיסת חומר חדש בכמויות לא הגיוניות ,עושה זאת מתוך מבוכה עצמית,וכביכול הוא מנסה לחפות על חוסר הידע שלו והדבר בא על חשבון הרוקדים.אין להאשים כאן את הרוקדים.למעשה הבינוניות חוגגת.ארץ הצבר שאלה כאן בפורום לפני יומיים שאלות נוקבות בעניין הכשרת מדריכים ורמתם -מומלץ ביותר לעיין בתגובותיה של הדס ערבה בענין הכשרת מדריכים,תנאי קבלה ואיך בוחרים את מנהלי הקורסים הללו. שאף אחד לא ינסה לסנוור אותנו. החושים שלנו אינם קהים,ואנו יודעים להבדיל בין טוב לרע:בין מרקיד ששולט בחומר האיכותי ומעניין את רוקדיו בגיוון רב,לבין זה שמפתה אותנו בארוחות שחיתות-כדי שיהיה טעים אבל בלי טעם. יש סיבה לדאגה. מ.ע

אכן אתה מבין עניין

ויחד עם בי כתבתם שניכם דברים הראויים להקרא ולהכנס לראש.

אודי11

New member
חוג נוסטלגיה בהרצליה

לידיעת כל המעונינים לטוביה טישלר יש בימי רביעי חוג נוסטלגיה בנחלת עדה - הרצליה טוביה מגדיר את החוג:ריקודי כל הזמנים דגש על ריקודים ישנים לטעמי חוג מקסים, אוירה חמה, טוביה משתדל למלא כל בקשה של הרוקדים ובכלל אנחנו נהנים לפרטים:טוביה טישלר 551296 - 051 (אשתדל לפרסם בקרוב בידיעה נוספת גם פלייר של החוג)

אודי11

New member
תגובה שנעלמה

אולי מישהו יכול להסביר לי מדוע תגובה שכתבתי כאן על חוג נוסטלגיה בהרצליה נעלמה מהמסך לאחר כ-10 דקות ומי אחראי לכך

stivgold

New member
הנעלם הגדול

אני רואה שהתגובה ישנה, כנראה צריך לעשות REFRESH, תגובתך נעלמה או שנעלמה מעיניך?

אודי11

New member
נעלמה וחזרה

אכן נעלמה מהמסך שלי וחזרה מאוחר יותר מישהו יכול להסביר את התופעה (ראיתי שיש בפורום גם מומחים לאינטרנט - אני ממש לא)

בעז כהן

New member
מה זאת נוסטלגיה?

חברים וחברות.כתבתם מילים כדורבנות.בכאב אמיתי.אבל, אתם מתעלמים מדבר אחד חשוב.לדעתי כמובן.מה זאת נוסטלגיה? עבור רוקד מבוגר, הרי שריקודים בני20 30 ו /או 40 שנים, נחשבים נוסטלגיים,בעיקר,משום שהוא רקד אותם פעם,והשירים היו מוכרים לו אז! אולם, מהי נוסטלגיה עבור רוקדים צעירים,או רוקדים מבוגרים שרק בשנים האחרונות החלו לרקוד ריקודי עם??? עם כל הכבוד, ויש לי הרבה כבוד, מה לרוקדים צעירים,או חדשים, ולריקודים (או שירים) כגון:"אל גינת אגוז", "עת דודים כלה"??? הנני מדריך מזה 15 שנים, ורוקד ותיק עוד יותר-ובאופן אישי אוהב אני ריקודים ישנים, ובעיקר-את ריקודיו של מושיקו הלוי. ולראיה,למרות שאני מרקיד הרבה חבר´ה צעירים בי-ם, מצליח לשלב בחוגים שלי,ריקודים ישנים יותר.להלן רשימה חלקית של ריקודים לא חדשים,שלימדתי לצד חדשים, בחודשים האחרונים:"שטיח פרסי","יקיר מנחם","פרח זהב","בכרמים",כל נדריי","הורה אגדתי","מחול האוהבים" ועוד... לדעתי האישית, הן כמדריך והן כרוקד,אין מקום לחוגים והרקדות המוגדרים "נוסטלגיה".בטח לא על בסיס שבועי.בכל מקרה, אין לזה צידוק כלכלי. ומה כן??? לשלב ריקודים ישנים יותר,יחד עם החדשים, ואז ההרקדה תהיה מעניינת ואיכותית יותר,"מתקדמת",וזו גם הזדמנות ראויה לרוקדים צעירים ו/או חדשים לרקוד (ולשמוע)ריקודים אחרים, ישנים יותר. לדעתי, יש גם מן החטא, בהגדרת ריקודים מסויימים כ"נוסטלגיה".ריקודי העם שלנו, הן החדשים והן הישנים, הם חטיבה אחת.והם צריכים להירקד ביחד, בשילוב, בהרמוניה.כמו שרוקדים צעירים ומבוגרים יחדיו. "נוסטלגיה",היא בסך הכל גימיק כלכלי,ללא שום בסיס רעיוני.אולי זה גם נובע, מיכולות מוגבלות של מרקידים (ולא מדריכים-על ההבדל בין המושגים נדון בהזדמנות אחרת),שאינם יכולים-מסיבותיהם-להתמודד עם ה"מבול" החדש, אז הם "מגדירים" את חוגיהם, "נוסטלגיה".אולי. חומר למחשבה.....

בעז היקר - הרשה לי לחלוק על דעתך!

מהכרות קרובה עם חוג נוסטלגיה אני יודעת שישנם אנשים שחזרו לרקוד אחרי מספר שנים שלא רקדו. לאנשים אלה קשה מאד להשתלב בחוגים הרגילים - הם לא יכירו כמעט אף ריקוד, (פרט לישנים אולי...) וגם טעמם שונה, לפחות זה מה שהתרשמתי משיחות עם כמה מהחבר´ה האלה. הם מגדירים את הריקודים החדשים כ"מסובכים" ו"מוזרים". חלק מהאנשים האלה ניתן לפגוש אך רק בחוגי הנוסטלגיה. הם אינם מעוניינים ללמוד ריקודים חדשים, וגם קשה להם מדי - אבל עדיין נהנים לרקוד את אותם ריקודים ישנים ואהובים שרקדו פעם. כמובן שישנם אנשים (כמוני למשל) שהולכים גם להרקדות רגילות וגם לנוסטלגיה - אבל תאמין לי שהיה לי קשה מאד, מייאש כמעט, להשתלב מחדש בהרקדה רגילה אחרי שנים רבות שלא רקדתי בכלל. חזרתי למעגל רק בזכות אותן הרקדות נוסטלגיות שבהן היה לי קל יותר להשתלב. לכן, לדעתי לא מיותר ואפילו חשוב לקיים את הרקדות הנוסטלגיה הללו.

carmelezra

New member
לבועז החביב שלום. אני חולק במידה

מסויימת על דבריך ולא לגמרי. הבעיה היא שמיד שמתקיימת השתלמות חדשה או שאחד היוצרים מחבר ריקוד ומפיץ אותו בחוגים שונים בכל מיני דרכים אז רוקדים רבים לוחצים על המדריכים ללמד ולתת את הריקודים החדשים האלה אפילו שלא הוכחו מספיק שנים שהם ריקודים טובים ויפים ועובדה שרובם המכריע נעלמים תוך זמן קצר וזה בא על חשבון ריקודים יפים וישנים שכן הוכיחו את עצמם. מדריכים רבים פוחדים לא לעמוד בלחץ הרוקדים האלה שרובם צעירים ורבים מהם גם מפסיקים לרקוד לאחר זמן קצר כי המדריכים חוששים שהפרנסה שלהם תיפגע. רוב המדריכים היום ממעטים מאד בריקודים הישנים על חשבון הריקודים החדשים והרבים מאד. הבעיה שהמדריכים נותנים את הריקודים הישנים בעיקר בחוגים למתחילים כי הם קלים ללימוד וכשעוברים למתקדמים אז כמעט ואין ריקודים ישנים.אני חושב שגם הצעירים היו אוהבים לרקוד את הריקודים הישנים במיתקדמים אילו המדריך היה מלמד מידי פעם ריקוד ישן וכך גם האוזניים של הצעירים היו מתרגלות לשירים הישנים. זה חיב להיות בזהירות ובלי הגזמה. יש מדריכים שכן עושים את מה שכתבתי ואני חושב שאתה אחד מהם,אבל אלה מיעוט. יש מדריכים רבים וגם ותיקים שגם בלי ללחוץ עליהם הם קופצים על כל הריקודים החדשים מיד ולאחר כחודש עד חודשיים לא חוזרים ונותנים את הריקודים האלה החדשים שלא מזמן לימדו אותם. בשביל מדריכים כאלה זה לא בעיה ללמוד וללמד רידוד חדש ואחר כך לזרוק אותו אבל בשביל הרוקדים ללמוד ריקוד חדש זאת מסימה קשה שדורשת מאמצים גדולים מכל מיני בחינות. לדעתי אם לא לומדים את הריקודים הישנים אז גם לא לומד טוב את הצעדים הבסיסיים ואז גם לא רוקדים בצורה נכונה את הריקודים החדשים.

בעז כהן

New member
הוא שאמרתי, עזרא היקר

לשלב בין הישן והחדש.לא להפריד.לא לתת הגדרות שאינן במקומם.ריקודי עם-זה ריקודי עם-על שלל הסגנונות, והזמנים...תאר לך, יתחילו להפריד-מלאכותית את ריקודי העם לריקודי נוסטלגיה, לריקודים חסידיים, לריקודים מזרחיים,לריקודי הורה, לריקודים חדשים בלבד, לריקודים שחוברו בארץ, לריקודים שלא חוברו בארץ.יודע מה אפשר אפילו לעשות ערב שלם של ריקודים כפולים.....לצערי,אגב, נותנים לזה גושפנקא אפילו בפסטיבל כרמיאל.יש את מגרשי הטניס,בהם בעיקר נרקדים ריקודים חדשים (ולא אחת מס´ פעמים בערב...);ויש איזה אולם נידח, לטובת ריקודי הנוסטלגיה.תאר לך את מאות הרוקדים הצעירים במגרשי הטניס,חווים "על רגליהם",כמה וכמה ריקודים ישנים, בצוותא עם אותם רוקדים ותיקים? חומר למחשבה....

האוירון

New member
לבועז - "יצא המרצע מן השק"

אני מניח שלא היית שותף לעשיה בפסטיבל כרמיאל האחרון, והסיבה מצערת וידועה. "היות ולא היית נוכח בכרמיאל אז ודאי יכולת לספור כמה פעמים רקדו כל ריקוד..." אתה טועה, התבקשתי ע"י אחד המרקידים לבדוק בדיוק את טענתך, ישבתי ערב שלם במגרשי הטניס ורשמתי את כל הריקודים שנרקדו באותו ערב, לשמחתי ולצערו של אותו מרקיד לא היה אפילו ריקוד אחד שחזר על עצמו, וזה מדבר בעד עצמו. ריקודי הנוסטלגיה בפסטיבל תפסו מקום נכבד (3 ימים רצופים) באולם המתנ"ס (נידח לטענתך). אשמח לבקר בחוגים שלך ולכתוב שהם מתקיימים באולמות נידחים - אני בטוח שתאהב את זה. כדאי שתחזור בך מכמה דברים שכתבת על ריקודי הנוסטלגיה ועל ההרקדות בכרמיאל. והביקורת שלי עליך רבה מאוד, לא אכתוב אותה בפורום כי זה לא נושא לדיון בפורום. מבטיחך שאמצא בהקדם את הדרך לשוחח איתך.

בועז - לא יפה

אתה מנסה לשכנע אותנו, שהמיון בריקודי עם שלילי. באיזה אולפן מדריכים למדת ? הרי זה א"ב באולפנים - להבחין בין הריקודים השונים. רק כך המדריך רואה באופן אוביקטיבי את מכלול היצירה. אל תחשוב שאם אתה מתהלל, שאתה מרקיד את ריקודי מושיקו, אתה צדיק , שמכניס להרקדתו גם נוסטלגיה. היה מישהו בירושלים עירך , שהיה מומחה לריקודי דני דאסה - והוא היה נוסטלגיסט. איפה הוא עכשו ? גורלך יהיה כגורלו, אם תמשיך כך. אתה לא מבין את שורש הויכוח כאן. קרא מה כתבתי, בהמשך ל "דברים מן הלב" , הקונצפסיה צריכה להשתנות. לא פרורי נוסטלגיה בהרקדה. אלא ערב , שכולו נוסטלגיה עם פרורי חדשים. כך רקדו כל השנים. עם הזמן , והגברת התחרות בין המדריכים והיוצרים, התהפכה הקערה על פיה. הזנחנו את הריקודים הטובים והיפים , למען הבלי הבלים. ואומר לך את זה - אחד שרקד ורוקד את כל הריקודים החדשים. הם יצאו לי מן האף.

לבועז , שכחתי להגיד- מה לא יפה

איך אתה מתאר את ההרקדות בכרמיאל , בשלט רחוק ? האם היית בכרמיאל וראית את ההצלחה של הרקדות הנוסטלגיה במתנס ? לך ובקר אצל חיים צמח בירושלים, לך אל מישאל, בכפר המכביה, לך אל אבי אמסלם, במרחביה ותרחיב את ידיעותיך. תנבור קצת במחברותיך - אם היית באולפן, ואם כתבת וסכמת את מה שלמדת, אולי תבין אותי יותר. ריקודי עם חדשים - פסה.

בעז כהן

New member
סתיו היקרה

ממה שכתבת, לא רק שיש צורך בחוג לנוסטלגיה ,אלא שצריך גם חוגים מיוחדים לפי "טעם".תרשי לי לאמר להם, דרכך,בבקשה,שגם הריקודים "הנוסטלגיים" הינם "מסובכים" ו"מוזרים", לא פחות, מהריקודים החדשים. באופן כללי, למשתתפים חדשים, קשה להשתלב בכל פעילות קבועה שהיא.לאו דווקא ריקודי העם שלנו.לכן, יש חוגים ברמות שונות.יש מדריכים אשר מלמדים דברים שונים ובסגנון שונה. שיחפשו, עד שימצאו חוג ומדריך שמתאים ל"טעמם", ובא לציון גואל. שבת שלום לך

למעלה