הרקדות בהתנדבות

yaelalfassy

New member
הרקדות בהתנדבות

שלום לחברי הפורום, איני מרבה לכתוב בפורום אולם קוראת סמויה הנני והפעם בחרתי לשתף אתכם בחוויה שהייתה לי וקשורה בשילוב ריקודי עם והתנדבות. אני חיה בארה"ב כשנתיים ורוקדת בקהילה היהודית במקום. אחת לחודש מארגנת אחת מנשות החוג הופעה בבתי אבות יהודיים (שניים) כל חודש בבית אבות אחר לסירוגין: האחד בית אבות גריאטרי והאחר "בית גיל הזהב". הייתה לי הזכות להשתתף בחודשים האחרונים בערבים מופלאים אלה: בהם רקדתי כאורחת עם קבוצת אנשים (מן השורה -לא מקצועיים) שהמשותף לכולם הוא אהבת הריקוד. הרוקדים הינם רבגוניים (גיל, תעסוקה) ואחת לחודש מגיעים וחולקים את זמנם עם קהל הצמא לתרבות הישראלית, לשירים, למנגינות. סך הכל רוקדים כ-10 ריקודים ביניהם ריקודי מעגל וזוגות. כל שיר מוצג בשמו ותרגומו החופשי מעברית. עם סיום המופע שזוכה לתשואות רמות ולחיוכים אין ספור מכל הכיוונים, ה"רקדנים" עוברים בינות הקהל לוחצים את ידם, שואלים לשלומם, נשאלים שאלות רבות ותמיד מקבלים פידבק מיידי ובקשת הבטחה לשוב ולהגיע אליהם. בעיני זו דרך מופלאה לעשות טוב לאחר וליהנות מכל רגע. אני משוכנעת שלא המציאו כאן את הגלגל ובכל זאת אשמח לדעתם היכן מתקיימים ערבים כאלה ודומים בארצינו הקטנטונת... להתייחסותכם אודה באיחולי "אחרי" ט"ו בשבט שמח לכולם. יעל

תודה לך יעל על ששיתפת אותנו

בחוויותיך. אני מקווה שתמשיכי לכתוב ולהשתתף בפורום מכל מקום בו את נמצאת.

yaelalfassy

New member
ירון - תודה על התייחסותך,

השתתפותי בחוג לריקודי העם בחו"ל עוזרת לי "לשרוד" וטומנת בחובה חוויות רבות. ואמר מי שאמר: "צריך להיות פה כדי להבין".

ליעל אלפסי - האם את קרובה למדריך?

עופר אלפסי? בכל מקרה כנראה שיש הרקדות כאלו גם בארץ וכנראה שאף יש מתנדבים שפותחים חוגים כמו החוג של ליאורה סלוצקי לדוגמא - לגיל הזהב, בכל מקרה איני יודעת אם חוגה הוא בהתנדבות. אך ידוע לי שקיימים מדריכים פה ושם המתנדבים ואולי בתשלום סימלי לפתוח חוגים לגיל הזהב. חושבני, שפעולות מסוג זה מבורכות, הן עושות טוב הן לרוקדים המבוגרים והן למדריכים שנותנים משהו חיובי מעצמם. הלוואי והיו קמים פעולות התנדבותיות גם בקרב הנוער שלנו ופתיחת חוגים בהנחה עבורם על מנת שיוכלו למצוא עניין בריקודי עם במקום בעישון וכך אולי בעיות עישון ו/או סמים היו מקבלים מפנה לטובת ריקודי עם ואולי כך היינו מצילים את חלקם מהתדרדרות. ד"ש מארצנו הקטנטונת ומקווים לראותך כאן איתנו.

yaelalfassy

New member
לעדה - תודה רבה על תשובתך.

אין לי קירבה משפחתית למדריך עפר אלפסי, את השם קיבלתי עם נישואי... אני מבינה מדברייך שליאורה סלוצקי מעבירה חוגים לקשישים בהתנדבות וזה דבר נפלא בעיני ועל כך תבורך, כוונתי הייתה לעובדה שבעצם כל אחד מהרוקדים יכול להתארגן בקבוצה ובאופן עצמאי לפנות לבתי אבות ולהופיע בפני הקהל שם...כפי שישנן חבורות זמר שמופיעות במתנסי"ם ובבתי אבות שונים. הקהל יכול להיות פאסיבי או אקטיבי ובכל מקרה ההנאה היא לשני הצדדים. אני מקווה שעם שובי אמצא את הדרך לעסוק בנושא. שוב תודה על התייחסותך ולהשתמע.

בעז כהן

New member
שלום לך יעל../images/Emo24.gif

מה שלומך??? את חסרה בי-ם....
.על כל פנים שמח מדי פעם לקרוא הגיגייך,ולדעת שאת עדיין רוקדת ונהנית-אפילו בצידו הרחוק של הגלובוס. רוצה לספר לך על מישהי יקרה,ברכה דודאי,אשר בהתנדבות מדריכה על בסיס שבועי (ואיתה עובדות גם סימה ושתי בנות משירות לאומי,ועוד כוריאוגרף ורקדן בשם שלומי-לעניות דעתי,כולם בהתנדבות), קבוצה של צעירים בעלי מוגבלות (ברמת פיגור שכלית ומוטורית לא קלה..).נכחתי מס´ פעמים כאורח (כמובן שבהתנדבות)-התרשמתי עמוקות.
..לראות עד כמה הם אוהבים לרקוד ריקודי עם,לראות כמה זה חשוב להם-האמיני לי-גאווה אדירה
איך אמר אחד בשם ברק "ישראל אחרת" TAKE CARE-BACK THERE

yaelalfassy

New member
שלום לחבר בועז

מרגישה מצוציין. "אנשים טובים באמצע הדרך" - הזכרת את ברכה דודאי ו"זרקת" אותי כמה שנים טובות לאחור לימי הורה אפרוחים - אני שמחה לשמוע שהיא ממשיכה בפועלה. ובאשר אליך אי שם בבירה המשך לעשות חייל וד"ש לכולם.

למעלה