הרקדות בארץ

הרקדות בארץ

רציתי לשתף אותכם על החוויה שחוויתי אתמול בהרקדה בגבעת ברנר. אני נמצאת בביקור בארץ והלכתי אתמול להרקדה של שמעון מרדכי האוירה היתה נעימה מאוד ריקודים מגוונים ואין להשוות את ההרקדות שמתקיימים בארץ להרקדות בחו"ל. ואין לי מושג על התלונות ואי שביעות הרצון של הכותבים בפורום. בעת שיחתי עם שמעון ניגשו מספר רוקדים עם בקשות מיוחדות שהמרקיד ציין לפניו, ובעת ההרקדה השתדל לשים את הריקודים. אבל אם מתוך 100 רוקדים כל אחד יבקש 5 ריקודים פשוט לא ניתן להרצות את כולם, אם כל הרצון הטוב של המרקיד. אל כל פנים בארץ אפשר לבחור בין הרקדה אחת לשניה. במינכן אוהבת את המרקיד או לא זה מה שיש. וצריך לדעת להתפשר ולמצוא את עמק השווה. בברכה אורלי

danielia1

New member
לשם כך המציאו את לוח הבקשות

ואם המרקיד שם 50 בקשות וכולם נהנים . כך המרקיד יכול להתרכז בעבודתו הקשה והמורכבת

AyeleDance

New member
למה אני לא שמה לוח בקשות...

(קודם כל - 50 בקשות זה כ שעתיים מתוך ההרקדה שזה המון!!!!_ ...למרות שבאזורנו בשתי ההרקדות האחרות לוח הבקשות הוא המנוע של ההרקדה. לפעמים המיקס יכול להיות מאד בעייתי אם מתחייבים למלא בקשות רבות. לעתים באים שנים-שלשה רוקדים וממלאים את רב הלוח. רוקדים חדשים יחסית באים עם רשימה של ריקודים חדשים ומעתיקים אותה וכ"ו - דבר שפוגע בגוון של ההרקדות אבל אני כן מכבדת בקשות -בשנה שעברה למדתי מירון כרמל לומר " לוח הבקשות זו אני - גשו אלי ותבקשו" - כך אני יודעת מי ביקש מה - יש רוקדים שעוזבים מוקדם, אשים את הבקשה מוקדם במהלך הערב... אף אחד לא יבוא ויבקש עשרים ריקודים - בנוסף אם מישהו יבקש ריקוד שחוזר כל שבוע אני מסבירה זאת למבקש ושואלת אם יש ריקוד אחר שהוא רוצה. לפעמים אני עצמי ניגשת לרוקדים הביישנים יותר ושואלת אם יש להם בקשות. תאמרו - ההרקדות אצלכם קטנות אז זה ניתן לביצוע - בהרקדה גדולה יותר למרקיד יהיה קשה להתרכז בעבודתו - נכון - אך אצל ירון כרמל בהרקדות הגדולות בגן שמואל הוא עושה זאת בהצלחה בקשות רצוי לכבד - אך המרקיד צריך לתת את הצביון לערב, אילת

ZEEVS1970

New member
ללוח הבקשות יתרונות רבים

ראשית הוא מאפשר לאנשים שלא מרגישים מספיק בנוח לבקש ריקודים ישירות מהמרקיד לגשת בנחת ללוח בזמנם הפנוי ולרשום עליו בקשות ככל שיחפצו. שנית הוא חוסך למרקיד את כאב הראש לזכור מי ביקש מה ומתי. שלישית כשהמרקיד רואה לאורך הערב את לוח הבקשות לנגד עיניו יש לו פנאי לתכנן לעצמו מתי כדאי להשמיע כל ריקוד וכך הוא יכול להחליט שריקוד פלוני שמים עכשיו,ריקוד אחר בשעה יותר מאוחרת כי אולי פחות מכירים וריקוד שלישי בכלל לא כי הוא היה בשבוע שעבר. זה גם חוסך למרקיד הפרעות תמידיות מצד רוקדים שבאים רק כדי לבקש ריקודים ולעתים צריך להסביר להם שריקוד מסויים לא מתאים(למשל אם הוא חדש מדי בהרקדת נוסטלגיה) או שהריקוד שהם רוצים כבר היה בתחילת הערב או עוד מיני שיחות שרק מפריעות למרקיד לחשוב בנחת איך לתכנן את הערב. בסופו של דבר אני מניח שהצורך בלוח הבקשות הוא פונקציה של אופיו של המרקיד. מרקיד שהוא יותר ספונטני באישיות שלו לא זקוק ללוח בקשות והוא מגיב בכל רגע לרוקדים בעוד שמרקיד יותר מתוכנן יעדיף שיהיה לוח בקשות מסודר והוא שומר לעצמו את הזכות לעיין בו במהלך הערב ולבחור מתי לשים כל ריקוד. אני יכול להעיד מנסיון של שנים שביקרתי בהרקדות רבות וברוב המקרים לוח הבקשות היה הצלחה,המרקידים מתייחסים אליו ואף מוחקים ממנו ריקודים שכבר היו. יש מרקידים שלא מהססים ואף נוזפים באותם נודניקים שמתעקשים למלא את כל הלוח רק בבקשות שלהם ולא משאירים מקום לאחרים כך שגם נושא זה לא צריך להוות בעיה. כל הכבוד לכל מרקיד שחושב שהוא יכול לזכור בעל פה את כל הבקשות שמבקשים ממנו במהלך הערב אך אני בטוח שעבור מרקידים רבים בכל זאת לוח הבקשות עוזר וחוסך את הצורך לזכור ומה שהכי חשוב לוח כזה נותן הרגשה טובה לרוקדים במיוחד אם הם רואים שהבקשות שהם רשמו על הלוח נענות ובדרך כלל זה אכן המצב.

ylamm

New member
לוח הבקשות=נתינת כבוד לרוקדים

לוח הבקשות הוא קודם כל כבוד והתחשבות של המרקיד ברוקדים. כמובן שיש ביישנים שרוקדים נחמד אך לעתים קשה להם "להפריע" למרקיד בעבודתו וחשים נח יותר לכתוב את בקשתם. מה גם שלוח הבקשות מסמן עבור המרקיד את הלך הרוח של ציבור הרוקדים.. נכון, שלפעמים המרקיד לא יכול להיענות לבקשות, כי יש לו את "סידור העבודה" שלו, ועל הרוקדים להבין זאת. אך עדיין אני מרגישה שבהרקדות שיש לוח בקשות יש ערוץ תקשורת פתוח,נוסף על הבקשה בע"פ שלפעמים מפריעה. גם תשובה של : "אני לא יכול לשים את הבקשות האחרונות מחוסר זמן.. אך בפעם הבאה..," גורמות להרגשה טובה כלפי הרוקד, שהמדריך היה קשוב לו.

למעלה