הרקדה לנשים בלבד???

בוך

New member
הרקדה לנשים בלבד???

פתחתי לפני כמה דקות את התוכניה החדשה של הפסטיבל, ולתדהמתי ראיתי שתי הרקדות לנשים בלבד. אחה"צ. במתנ"ס. אין לי בעיה עם הרקדות לנשים בלבד, וגם ברור לי הצורך במתנ"ס, אבל פעמיים? אחה"צ?? בשעות הכי "חמות" של הפסטיבל??? מאיפה הרעיון הגאוני לשבץ בזמן הכי מוצלח הרקדה ש- 50% מהאוכלוסיה מנועה מלהיכנס אליה (אגב, השטות הזאת היתה גם בפסטיבל הקודם. אחה"צ, בשיא הפעילות, נאלצנו לשבת בחוץ ולחכות)? אם רוצים לארגן הרקדה לנשים בלבד, מן הראוי לשבץ אותה בבוקר, יחד עם ההרקדות שאינן מפוצצות מרוקדים. ולמה שתיים? אם יש עודף זמן בהרקדות, אפשר לארגן עוד הרקדת דבקות (אף פעם לא מספיקים לרקוד את כל הדבקות), ריקודים חסידיים, ריקודי מעגל של שנות ה- 80-90 (משום מה יש לי הרגשה ש-"אמצע הדרך" יתמקד יותר בריקודי זוגות).

למה לתדהמתך ?

לידיעתך, ישנם הרבה הרקדות לנשים בלבד גם במהלך כל השנה. הרקדות אלו בכרמיאל נועדו בעיקר למגזר הדתי, לבנות שלא רוקדות מעורב עם גברים. בדרך כלל הדתיות לא באות לכל הפסטיבל, אלא ליום אחד, בעיקר אולי בגלל שיש להן רק הרקדה אחת ביום, ולא כמובן, שאתה יכול לרקוד כל היום והלילה.... תחשוב על זה ! ולכן בבוקר הן לא יספיקו להגיע לכרמיאל.

ניצנץ1

New member
לא דתיה, , אבל חושבת

שמגיע לאוכלוסיית רוקדות דתיות הרקדה אחת ליום וחובה לעשות אותה במקום סגור, אחרת אין פה הפרדה מאוכלוסיית גברים מסביב. לנו יש את כל עשרות ההרקדות האחרות, להן נתנו שעתיים בכל פעם ועוד יש טענות? פרט לזה גם לא דתיות כמוני יגיעו בכיף להרקדה שבה אפשר לבוא איך שבא לנו מבלי לחשוב על הופעה מצודדת, לרקוד מעגלים בכיף. ופרט לזה 50 אחוז מאוכלוסית הרוקדים זה המון ובעצם זה לא 50, זה אולי 65, כי יש עודף בנות בריקודי עם. לא נראה לי שיש 50 אחוז לרוקדי נוסטלגיה והם קבלו את האולם לכל ערב מערבי הפסטיבל..למה לא בקשת דבקות במקום נוסטלגיה? למה המקום הרקדת נשים?

נצנץ המקסימה.בארץ יש בקושי 3%

רוקדי נוסטלגיה ובטח לא יותר מ-5% במקרה הטוב ביותר. מספר רוקדי הנוסטלגיה בארץ בטח לא יותר מאלף רוקדים וזה ממש כלום, אני אחד מהם ואני יודע מה שאני אומר

shalom larokdim

New member
Hey, what about me?I,

I hope you are planning to dance with me couple dances in Karmiel, instead of spernding time with the Tzadikot, god bless them...

בוך

New member
שמח שאת יכולה להגיע להרקדת נשים

אבל אני לא. בכל ערב יש הרקדת נוסטלגיה לצד הרקדה רגילה. אני יכול לבוא ולבחור את מה שמתאים לי (ולמרבה הפלא, שתי ההרקדות מפוצצות). כאן, רק לך יש את הפריבילגיה לבחור לאן ללכת. לי אין. כלומר, אם אני לא רוקד שורות אין לי אלטרנטיבה ליום רביעי. עם כל הכבוד ל- 50 (או 65) האחוזים שרוקדות, יש עוד 50 (או 35) אחוזים שאסור להם לרקוד שם. דגש על ה- "אסור". אין כאן שום בחירה. זה לא דומה למקרה שבו אם אני לא אוהב ריקודי שורות אני לא הולך לשם. הבנות הדתיות רוצות לרקוד? בכיף!! אבל מן הראוי שיעשו קצת מאמץ ויגיעו לכרמיאל שעתיים קודם ולא יתפסו את השעות הכי טובות של ההרקדות (ברור שאני לא בא בטענות לבנות, אלא למארגני הפסטיבל) ואגב, לידיעתך, בהרקדת נוסטלגיה רוקדים גם דבקות, כך שלא היה לי מה לבקש...

וואווו, האם הפכנו להיות חברה כזו

לא מתחשבת ??? איך אתה לא מתבייש להתלונן, לך יש 72 שעות של ריקודים ומופעים (כך כתוב בפלייר), להן יש רק 3 שעות של ריקודים. אגב, ביום רביעי באותה של של הרקדת הנשים, יש הרקדה עם המרקיד(ים) הצעיר וביום חמישי דבקות וריקודים מסוגננים, כמו כן יש מופעים שונים, בטוחה שתמצא מה לעשות בשעה וחצי הזאת, בסך הכל 90 דקות ! תודה למארגני הפסטיבל שמצאו לנכון להוסיף את הרקדות הנשים

בוך

New member
אני יודע מה זו הרקדת נשים

ולא כתבתי שצריך לבטל לחלוטין. מצד שני, כמו שאני מסתכל על התוכניה ומחליט מתי להגיע על סמך ההרקדות, גם הבנות הדתיות יכולות לעשות את אותה פרוצדורה, ולהגיע דווקא ביום שיש בו הרקדת נשים. למה רקדני הדבקות יכולים והבנות הדתיות לא? (למעשה, זה גם אינטרס שלך, שכל הבנות הדתיות יגיעו באותו יום ויהיה לכן מפגש ארצי + הרקדה מפוצצת). אם אני רקדן ממוצע, שלא רוקד דבקות, לא רוקד שורות ולא רוקד ריקודי עמים - אין לי מתי להגיע השנה לכרמיאל אחה"צ. חבל.

בוך אתה צודק צריך לעשות הרקדת דבקות

ויפה שעה אחת קודם. יש כל כך הרבה דבקות ותמיד המרקידים עושים טובה ששמים דבקה אחת או שניים בחוג של כ5 שעות. איך זה יתכן שאת הריקודים הכי יפים לטעמי נותנים הכי מעט? יש מאות דבקות ושמים רק 2 דבקותלמה מרקידים חביבים? אם לא יודעים הרוקדים את הדבקות אז תתחילו ללמד אותם ולא לקחת סתם כסף על חוג,וללמד ריקוד פשוט שלא צריך להיתאמץ,

ריקודי עמים

אגב, ישנן גם שתי הרקדות של ריקודי עמים עוד יותר בשעות השיא, ו 3 שעות כל פעם. 18:30 עד 21:30. לדעתי האוכלוסיה שרוקדת ריקודי עמים היא קטנה מ 50% האוכלוסיה שאתה מדבר עליה. מדוע על כך אינך מלין ??? מארגני הפסטיבל מנסים לתת לכולם מהכל

בוך

New member
וואו, קראת וקראת...

ולא הבנת כלום (הכוונה לשתי תגובותייך האחרונות). אז הנה שוב, ובצורה יותר ברורה (אני מקווה): 1. אני בעד הרקדה לנשים בלבד. פסטיבל כרמיאל, לדעתי, צריך לשקף את כל המגוון שיש בריקודי העם בארץ, ולכן צריכות להיות בו הרקדות למתחילים ולמתקדמים, לילדים ולגיל הזהב, לכלבים ולחתולים (בהנחה שיש ביניהם כאלה שיודעים לרקוד
) - וגם הרקדה לנשים בלבד. כמות הרוקדים לא רלוונטית (וגם לא כתבתי את זה בשום מקום). זה לא העניין!!! עכשיו, אחרי שסגרנו את הנקודה הזו (אני מקווה), נמשיך. 2. הרקדה לנשים בלבד היא הרקדה בעייתית. בריקודי עמים (את בחרת את הדוגמא), אף אחד לא אוסר עלייך להשתתף. ההרקדה פתוחה לכולם. מי שאוהב ריקודי עמים בא, ומי שלא - לא. בהרקדה לנשים בלבד אסור (וזו מילת המפתח, ואחזור עליה שוב: "אסור") ל- 50% מהאוכלוסיה להשתתף (גם אם הם אוהבים נשים, כמוני
). כאן הכמויות כבר משחקות תפקיד. אתן לך דוגמא: אם אני מגיע לכרמיאל בשעה 19:00, אני יכול לרקוד ריקודי עמים, לא מתאים לי - אני יכול לרקוד ריקודים תימניים. אם אני מגיע ב- 17:00 אני יכול לרקוד דבקות, לא מתאים לי - יש לי בעיה. אחזור שוב - הבעיה היא לא בכמות הרוקדים אלא בכמות אלה שלא יכולים לרקוד שם. הבעיה היא לא עם הרקדת נשים אלא עם המינון והתזמון שלה. לתקוע הרקדה כזו בשעות השיא (פעמיים) זאת שטות. מוטב היה להתחשב באוכלסיה שפסולה להרקדה הזו מאשר באוכלוסיה שההרקדה הזו מיועדת לה (ולא, ההרקדה הזו לא מיועדת לכלל הנשים הרוקדות, בשנה שעברה היו הרבה נשים שעמדו בחוץ בזמן ההרקדה לנשים. כנראה שבכל זאת רוב הנשים מעדיפות קצת גברים בהרקדה
) 3. ועכשיו, השוואה קצרה - דבקות מול נשים, לכבוד בצלאל. א. כמות הרוקדים בדבקות גדולה מכמות הרוקדים בהרקדת הנשים, מנסיון השנה שעברה (תקני אותי אם אני טועה, ובכלל אשמח לדעת כמה נשים רוקדות יש, להשכלה כללית) ב. הרקדת הדבקות פתוחה לכולם ג. הרקדת דבקות יש פעם בשנה, הרקדות לנשים יש כל שבוע אז למה הדבקות מקבלות שעה וחצי והנשים שלוש, ולמה הדבקאים צריכים לשבור את הרגליים במגרש הגלגיליות בזמן שהנשים תופסות זמן מתנ"ס יקר. יתכבדו הנשים וירקדו במתנ"ס (ברור לי הצורך במתנ"ס, וכבר כתבתי זאת) בשעות אחרות - כשלא כל העולם מגיע לכרמיאל.

אוכלוסית רוקדי העמים אפילו לא 1%

מכלל הרוקדים. בושה וחרפה לארגון לוח הזמנים,שנראה לי שלומיאלי.

למעלה