הרקדה בהרצליה

הרקדה בהרצליה

האם לא צריך לבדוק ציוד לפני ההרקדה היה בזיון מול מאות רוקדים הייתי שמח לשמוע תגובות של אילו שהיו אחה"צ היום בהרצליה למרות ההפגנה בת"א

רוני אש

New member
אכן ביזיון...

הביזיון שהיה הערב בהרצליה שייך קודם כל ל"מרקיד" אבל בהחלט גם למארגני הערב, פשוט בושה וחרפה לזלזל במידה שכזאת בכל כך הרבה רוקדים. נכון שההרקדה היא "חינמית", אבל האם זאת סיבה לערוך את הערב עם ציוד ומערכת הגברה שכזאת? אני תקווה שאת המרקיד הזה לא נראה ולא נשמע יותר במחוזותינו ולגבי האחרים, שילמדו מנסיונו ומ"ביזיונו" של זה. שיהיה לכולנו שבוע נפלא.

אביגל ג

New member
כי זה פשוט לא יפה

אפילו אני לא יודעת על מי מדובר, אבל האמת שזה גם לא מעניין אותי. אני לא בעד לכתוב דברים שליליים. לא תמצאו אותי כותבת דברים שליליים. אם כבר, אז אני כותבת על דברים טובים. אם נגיד אני ממליצה ואומרת שהרקדה מסויימת היא נפלאה ומצויינת, מבחינת מישהו היא יכולה להיות טובה והיא יכולה לא להיות טובה. אני המלצתי עפ"י ראות עיניי. אבל אם אני כותבת דבר שלילי על הרקדה מסויימת אנשים יקראו ופשוט לא ילכו ויפעלו עפ"י ראות עינייהם של אנשים אחרים ולא עפ"י עינייהם שלהם. וכך יווצר מצב שאולי ההרקדה שאני נגיד לא אהבתי כ"כ הם דווקא יאהבו. ופשוט חבל.

hillelriess

New member
אביגל ג

אנחנו ב-121 הבחור צריך לדעת מה זה עבודת איכות. חקר לקוחות - הרצליה רעננה ביקורתיים ציוד הגברה - חייב להתקין לפחות שעה קודם ולבחון עוצמות וטיב איכות הקול הפיתגם הידוע "לך אל נמלה עצל ........ H/R

אביגל ג

New member
אז לאט לאט הוא ישתכלל

אני נראה לי עוד לא במאה ה-21...רק ביום שישי הייתי בסוף המאה ה-19 ותחילת ה-20 (בחינת מתכונת בהסטוריה
) אבל לעניינו, אני בדעתי...וכנראה, כנראה שאני לא אעבור לגור בהרצליה ורעננה.

עוז 2002

New member
הפעם אני לא מסכים איתך יקירתי

אני חושב שיש לכתוב גם ביקורת שלילית, ואולי זה ידרבן את המרקידים להתיחס בכבוד וברצינות לקהל שלהם, להבין שזלזול או חוסר מאמץ עלול לקבל תהודה ולהשפיע על המשך דרכם. אני לא מאמין בפורום שבו רק מפרגנים ואומרים אחד לשני כמה הם יפים ומקסימים. א ב ל ! ביקורת חייבת להיות עניינית, פרופורציונית וסימטרית. אני דוחה בשאט נפש השמצות אישיות ולא ענייניות. אני מכבד ביקורת גם אם היא בטעם אישי, כגון: "היו יותר מידי ריקודי נוסטלגיה לטעמי". בוודאי שביקורת עניינית כמו "מערכת ההגברה על הפנים" היא לגטימית לחלוטין.

אביגל ג

New member
כפי שרשמתי בתגובתי להלל

אני בדעתי...אולי בקשר למערכת ההגברה היו יכולים תחילה לפנות למרקיד לברר מדוע כך זה היה. אח"כ לכתוב כאן בפורום על הבעייה ומה המרקיד אמר. לא כל מרקיד כותב ו/או קורא בפורום, ולכן הוא לא יכול להגן על עצמו. אני לא אוהבת לשמוע רק צד אחד. לא פייר. כמובן שיכולה להיות גם ביקורת כמו: היו המוני אנשים או היו מעט אנשים. לאנשים מסויימים המוני אנשים זה דבר חיובי ולחלקם זה שלילי. וההפך. לא מיעוט מיעוט, אבל לא עומס לחלק תאמינו לי שזה טוב. יותר ריקודי נוסטלגיה זה גם טוב, כלומר הערה במקומה, אבל כל עוד אלה שבצד השני, אלה שמאשימים אותם יכולים להגיב. אחרת זו יכולה להיות פגיעה ללא הגנה...

עוז 2002

New member
אביגלוש

לא כל הערה צריכה להיות מלווה בוועדה בדיקה ממשלתית. מותר ורצוי שאנשים יכתבו היה לי טוב והיה לי רע. כמובן שהקוראים מבינים שמדובר ברוקד אחד, שזוהי השקפתו הסובייקטיבית, ובד"כ ההערה מלווה בתגובות. אני גם חושב שהביקורות מגיעות לאוזני המרקידים, אם באופן ישיר ואם ע"י שליחים, ומרקיד שיחסי הציבור חשובים לו יפיק לקחים או ייכנס ויגיב. נכון, שלפעמים האמצעי הזה מנוצל לרעה, ואנשים מנצלים אותו כדי לסגור חשבונות. אבל עדיין אני חושב שהתועלת מצדיקה את המחירים...

אביגל. אני מסכים איתך בכל מילה.אני

משוכנע שהלילה המרקיד לא יישן טוב הלילה עד שלא ימצא פתרון טוב לפעמים הבאות.אנחנו לא צריכים להוסיף שמן למדורה .הוא אדם נבון וחביב. הוא ודאי אכל היום מספיק את הלב והביקורת פה היא במקרה זה ,לא ביקורת בונה.

אביגל ג

New member
עזרא,

לא כתבתי את זה מהסיבה שאותו מרקיד לא ישן בלילה. שישן טוב, אבל מה שהתכוונתי זה שלא יפה להגיד על מישהו לרעה כל עוד הוא לא נוכח. אפילו אצלנו בכיתה לא דנים במעשים מסויימים כמו למה ההוא הרביץ (ואני מתכוונת לכיתות הנמוכות כיתה י' זה לא כיתה של מושכים בצמות והוא הרביץ לי...) אלא רק אם הפוגע נוכח...ואם לא, מחכים שהוא יהיה נוכח. אני מאמינה שהוא שם לב היום בערב, ולא ממש תרמה לו ההודעה, זה לא שהוא לא היה שם לב אליה. יש הבדל בין יותר מידי ריקודים נוסטלגיים להרקדה שאולי הלכה היום לא כל כך טוב מסיבות טכניות (ושבטח חד פעמית)...עם כל הכבוד...המרקיד אולי לא שם לב שלחלק מהרוקדים הפריעה כמות הריקודים אבל מה שבטוח הוא שם לב לבעייה הטכנית שהייתה... אני כותבת את התגובה הזאת גם לעוז...(במקום לכתוב בתגובה לעוז..). אז מה שאני חושבת שנכון, לפעמים הביקורת השלילית מנסה רק לעזור ולתרום למרקיד כיצד להשתפר, אבל לפעמים זה יכול להגיע לכל מיני כיוונים לא נעימים, שמומלץ שזה שמאשימים אותו יהיה נוכח בכדי להגיב.

עוז 2002

New member
אביגל, אז גם לא נכתוב ביקורת

על הממשלה, ועל נשיא ארה"ב, וגם לא על עראפת, או משרד החינוך, או ארגון המרקידים... הרי אף אחד מהם לא נוכח... בעיתונים כותבים ביקורת, וברדיו משמיעים ביקורת, וגם באינטרנט. ואם למישהו אכפת וחשוב, שיקשיב ויגיב. בשביל זה נועד הפורום. בשביל לשבח ולבקר, לשאול ולענות, לספר ולהגיב.

אביגל ג

New member
אבל עוז

לנשיא ארה"ב, ערפאת (לא שמקשיבים לו, אבל בכל זאת) וכל השאר-עובדה שיש להם דרך להתבטא. לרוב זה באמצעי התקשורת. אנחנו מדברים כאן אמנם על דבר קטן יותר ופחות קיצוני, אבל בכל אופן צריך לתת את הבמה לאותו אחד, הוא צריך להגן על עצמו. אני לא ממש (עדיין
) מבינה כל כך בחוקים ודיונים בבית המשפט אבל אני משערת שיש לכל נתבע כתב הגנה, לא? אני מדברת על זה שמצד כל ה"התקפות" צריכה להיות גם הגנה. אז יש את זה, ואת זה, ואת זה שטענו שההרקדה לא הייתה מי יודע מה...והיו עוד מגיבים באותה דעה. ואז שבוע לאחר מכן לא יבואו להרקדה, אבל המערכת תוקנה והכל בסדר. ואז? אני לא חוזה את העתיד ומאחלת למרקיד שההרקדה תנוהל היטב, אבל אני לא אכתוב הודעה בפורום: "הייתי בהרקדה זו וזו ולא נהניתי בגלל הרפרטואר"...אז הנה, לכל אחד יש סוגי ריקודים מועדפים וההודעה לא ממש תתרום, רק תוריד הודעות אולי חשובות יותר למטה. אז אני יכולה לכתוב הייתי בהרקדה זו וזו ולא נהניתי (אני דווקא נהנית בכל ההרקדות שאני הולכת אליהן
)...נו..אז? מה זה משנה? בשביל זה אני פותחת הודעה? אם כותב ההודעה הראשית (שאני מצטערת אבל לא זוכרת מי זה היה) היה מחכה שבוע ואז היה כותב שלאחר שבועיים לא תוקנה מערכת ההגברה והמרקיד לא אמר כלום על זה...ואולי גם הלך ושאל אותו, ובתמורה לא קיבל תשובה אז כבר היה יכול להתפתח דיון. ולמה? כי עבר זמן, אין "כתב הגנה" וכשמבקשים הסבר, גם זה לא...אז בבקשה... ובקשר למה שכתבת בסוף הודעתך: כמובן שהפורום נועד לכל מה שציינת אבל עד גבול מסויים. כמו שנהוג כאן לדבר בתרבות דיון, בשפה יפה, לשרשר למקומות הנכונים וכו', צריך לחשוב בהגיון. וההגיון שלי אומר שכדי לא לפגוע במרקיד (ואולי גם בהכנסתו) ולתת לו הזדמנות לשפר את המצב, אז אני לא הייתי כותבת, ומחכה עוד שבוע אם ההודעה הזאת הייתה נחוצה לי לפרסמה. הבנת?

עוז 2002

New member
אביגל יקירתי,

עפ"י דברייך, אסור לכתוב שבמבה של אוסם לא טעימה, כי אז אף אחד לא יאכל יותר במבה של אוסם... אני מניח, שהקהל של מרקיד מסוים, במיוחד אלו שהיו בהרקדה, יכול לשפוט בעצמו אם כדאי לו או לא כדאי לו ללכת שוב. הפרסום משפיע על חלק מהמצטרפים החדשים אבל לא יותיר את ההרקדה שוממה לחלוטין... אני דוקא אשמח אם לפרסום שלילי יהיו שיניים כי אז הדבר יכול לדרבן מרקידים להשקיע ולהתיחס. ואנחנו לא בבית משפט ולא דנים אף אחד, ולא צריכים כתבי הגנה, וכבר נמתחו ביקורות על הרקדות והן שרדו. צריך וצריך לכתוב ביקורת, אם היא אמיתית ועניינית. ואני בטוח שהקוראים אינטלגנטים מספיק כדי לקרוא את הביקורות ולהתיחס אליהם בפרופורציה הנדרשת. הבנת?

עוז 2002

New member
וד"א,

גם למרקידים ולמקורביהם יש את האפשרות להיכנס ולהתבטא... ובמילים שלך, יש להם את הבמה. עד כמה שאני יודע במקרים רבים גם מביאים לידיעתם שהם נידונים ומבוקרים בפורום.

אביגל ג

New member
הבמה פנויה ומחכה להם בכיליון עיניים

כולם הרי מוזמנים להצטרף...(והאמת לא רק בכדי להגן על עצמם) ובקשר לתגובתך הקודמת, אתה צודק. אבל אני התכוונתי שזה בטח מקרה חד פעמי, אז למה להשמיעו ברבים? וזה לא דומה לדוגמא שלך על הבמבה. אז מצד אחד אתה צודק בטענתך, אבל מצד שני אני עדיין בעמדתי. ולכן, ביקורות שליליות על הרקדות שביקרתי בהן לא תראו שיוצא ממני. מה גם כפי שרשמתי בהודעה הקודמת שלי, לא ביקרתי עדיין בהרקדות שלא יצאתי מהן בלי מצב רוח ואכזבה...אז...

dw2322

New member
אההם אההם

זוכרת את דעתך על האוניברסיטה? אי שביעות רצונך מהעומס במקום היתה לגיטימית בהחלט, וגדי שרד את ביקורתך זו.

אביגל ג

New member
אני זוכרת את דעתי...

אני כותבת הרבה שאני לא אוהבת מקומות עמוסים והומי אדם (לא רק בריקודים). ושוב, נכון, זו גם ביקורת שלילית (ומאז אני כבר לא כותבת כאלה דברים), אבל זה כמו שרשמתי על הרפרטואר כדוגמא...אבל כאן דיברו על המערכת. דבר שלא קורה בכל הרקדה, ולרוב הוא חד פעמי.

למעלה