הרצון להתפרסם

yaakii

New member
הרצון להתפרסם

נובע לדעתי מההרגשה שקיימת אצל אנשים שהחיים שלהם לא משמעותיים. לכן הם מעוניינים שהחיים שלהם יהוו עניין עבור אנשים אחרים, לפחות. מה לדעתכם הסיבה?

Shira Esther

New member
נובע בגלל התרבות

שלצערנו, דוחפת אנשים בעיקר לרצות להתפרסם. אנשים כבר לא אומרים היום 'אני רוצה להיות זמר', 'אני רוצה להיות רמטכ"ל', אלא 'אני רוצה להיות מפורסם, לא משנה איך'. אין רע ברצון להיות מפורסם בתחומך, כטוב ביותר, אבל יש לדעתי אווירה רעה של חינוך קלוקל בהטפה להיות מפורסמים בכל מחיר ובכל תחום.

latebloomer66

New member
הסיבה היא שהם רוצים להעויל לאנושות טרם ימותו

ולהשאיר אחר כך משהו שיכול לשמש אנשים כי הם במילא מבינים שהם פרט שולי וזניח של חייהם אז לפחות אם הם לא מעורבים חברתית ו"צופים מהצד" כך יוכלו להגיע למסקנות מהירות יותר , תיאוריות לגבי האנושות דפוסי ההתנהגות גם לא יהיו מעורבים מבחינה רגשית כי אין צורך כשנדרש ממני להביע כעס או משהו לגבי דפוס התנהגות מסויים שלכאורה אמור לפגוע בי אני לא עושה זאת מסיבה מאוד פשוטה האמוציות כאן לא יעזרו אני יותר מעוניינת לנתח את הצעד שהחליט אותו אדם לנקוט ולנהוג מאשר מה אני מרגישה הרי זה יותר מעניין לדעת מהן הסיבות להתנהגותו ולפשר המעשים שלו זה יותר חכם אני חושבת יותר מועיל יותר בוגר לכן גם אני דוגלת בשיטה זו שאולי אתפרסם בתחומים שיכולים להעויל ולעניין את האנושות ולאחר מותי לעתיד לבוא אשאיר חותם שלפחות שאדע שעשיתי משהו מהותי אפילו אם לא אהיה מעורבת בסיטואציות חברתיות , להיות מנוטרל אין צורך לפי דעתי לכעוס להביע יותר מדי רגשות נגיד שאני רואה אדם והוא מחליט לנהוג בדרך שהוא נוהג לדוגמא התנהגותו אינה נהותה כלפיי בעבר הייתי מאוד נסערת כיום הבנתי שאין בכך כל צורך להפך אפשר לנצל את אותה התנהגות לא נהותה של האדם ולפרש ולהבין הרבה דברים לגביו לגבי אנשים ובכלל לגבי החיים לכן אני חושבת שאין צורך יותר מדי להתרגש ולהתערב יותר מעניין זה לנתח ולחקור זאת וכמה שפחות להכנס לזה כי א'-זה רק יכול להועיל לחסוך עצבים ואנרגיות ולשמר אותם למעשים יותר מועילים כמו פיתוח תאוריות תוך כדי ... ב'-לפחות אחרי שתמות ידברו עליך לא ?!

המסקנות שלך מאוד חכמות

אבל אני בספק אם זו דרך החשיבה של כלל האנשים כשהם מביעים את הרצון שלהם להתפרסם. לטעמי, העובדה שהתקשורת מציגה את חיי המפורסמים (וייתכן שזה באמת כך, בעקבות יחס החברה המעריץ כלפיהם), כאנשים שחייהם טובים יותר, שהכל הולך להם ושהם תמיד מאושרים, היא שגוררת אנשים לרצות להגיע לשם. זה באמת די פשוט, אנשים רואים מישהו מפורסם שתמיד היה מתוסכל ששום דבר לא הצליח לו, ומרגע שהתפרסם הוא מקבל קמפיינים הכסף זורם וכולי. קשה מאוד שלא להתפתות לחיים כאלה, גם אם זה במחיר משהו שלא באמת שווה פרסום.

Shira Esther

New member
סוגים שונים של פרסום

אם אדם רוצה להתפרסם כזה שהועיל מאוד לאנושות- זה רצון ראוי מאוד. אבל אם דור שלם רוצה להתפרסם- לא משנה בשל מה- ואם אפשר, אז בדרך הקלה- זה לא ראוי. סוג הפרסום שאת מדברת עליו- להיחקק בדפי ההיסטוריה בגלל משהו גדול שהמצאת, או תרמת, או חיים שהקדשת לחברה- הוא חשוב, ולכן אנחנו זוכרים את האנשים הגדולים בתולדותינו, אבל הפרסום הרווח יותר היום- דהיינו, להתפרסם דרך תוכנית ריאליטי ולהפוך אותה לחזות הכל- הוא קטן ורדוד.

newKiticat

New member
אני רוצה להיות ידועה

בתחום שלי- בכתיבה. אני רוצה להיות ידועה בתור טובה בתחום. ופירסום זה סוג של אישור על ידי החברה. נובע מביטחון עצמי נמוך אולי? ייתכן...

אנשים (בני נוער וצעירים בעיקר)

רוצים להתפרסם מתוך סיבות אנוכיות ולא בגלל איזושהי תרומה לכלל האוכלוסיה. הם מקשרים פירסום עם כסף (הרבה כסף) ואנשים שמעריצים אותם כיוון שהם מתקשים להבחין בין אהבה אמיתית ואיכותית להערצה עיוורת, שטחית וזמנית. הערצה לדימוי ולא לתוכן. הרצון להתפרסם גם נוצר באיזשהי תבנית אופי אקסטרוורטית, שנוטה להחצנה. אנשים שחשובה להם המהות לא יתעניינו בעניין הפירסום לשם פירסום נטו. עדיין יש אנשים שמעניין אותם התוכן, אבל זה פחות מודגש בתקשורת. התקשורת (ומדורי הרכילות בעיקר) מבליטה את מה שמייצר כסף. וסלבריטאים מייצרים הרבה מאוד כסף לגופים שונים. בני נוער וצעירים רבים חיים חיים ריקים מתוכן, ניזונים מהמדורי רכילות, מטרנדים אופנתים בלבוש, גאדג'טים טכנולוגיים. הרוב הגדול לא מתעניין בערכים ובהטבה של המצב החברתי, למשל. החברה לא מספקת איזושהי מטרה נעלה כמו שהיה למשל בתקופת החלוציות ובניית הארץ. כשמרכז הכובד עובר מהכלל (הטבה של המצב החברתי למשל) אל הפרט (מה יצא לי מזה) נוצרת תחושת ריקנות. כשהפירסום נראה כל כך מתגמל, טבעי שבני נוער ירצו למלא את החלל הזה בלב ויראו בפירסום איזושהי מטרה שכדאי לעבוד ולהתאמץ למענה.

וירוס 12

New member
אחרי שאלוהים ברא את העולם (כביכול)

וברא בו חיות, חרקים וחיידקים. - למה החליט לברוא אדם שרק יעצבן אותו? - בשביל שיהיה מי שיתפעל מהיצירה שלו! - כל העבודה הקשה לא שווה שקל, אם אין מי שיהנה ממנה ויתפעל ממנה. ככה אנשים, - רוצים שאנשים אחרים יתפעלו מהם ומהיצירות (או כל פעולה אחרת) שהם עושים. - אין מלך בלי עם. ודבר שני זהו הרצון להיות אהוב, מוערך, ואף מוערץ. ("כשכל המסכים אותו דבר - אתה רוצה יותר מזה!" - טושיבה)

שירי116

New member
זה גם נכון.

אבל יש עוד סיבות. לפעמים בן אדם רוצה להשאיר "חותם" בעולם ולהראות שהוא כאן והפרסום מעצים אותו. יש אנשים שאולי פשוט רוצים לגעת בעולם הזוהר הזה ולראות איך זה. וכן, זה בטח גם תורם לביטחון העצמי ולהרגשה שהבנאדם מעניין מישהו. אבל העניין הרב באנשיםן שמתפרסמים יכול להמאס עליהם מאוד מהר.

RON164

New member
האם אני משלם על הודעות שאתם שולחים?

אני מקווה שאני לא משלם על כל הודעה שתשלחו לי..ממילה משום מה אני לא יכול לפתןח את הודעתכם בטלפון.

Krishi

New member
חסר סיבות?

כסף, מכוניות, בתים, אלכוהול, כבוד, בחורות, בחורים, יש גם רצון להתפרסם כדי להעביר מסר כלשהו לעולם, רצון להתפרסם בשביל להשאיר חותם בעולם, יש הרבה סיבות. דווקא לגבי יצירת עניין לאנשים אחרים לא יודע כמה זה נכון. יש המון מפורסמים עם סיפורי חיים מדהימים שממש לא צריכים את הפרסום בשביל שהחיים שלהם יהיו מעניינים. שלא לדבר על אנשים שרוצים להתפרסם כדי לעזור לעולם בצורה כזאת או אחרת. להם העניין בחיים הוא פרט שולי לגמרי.

TheWidowMaker

New member
הרצון להתפרסם

הרצון להתפרסם היא רצון לכבוד מסוים . בנאדם שלפי עיניו החברה רואה אותו כסתם אחד , בנאדם לא משמעותי ולא כלום והוא רוצה יותר מזה - פרסום הוא דבר שישנה זאת . ומכאן טיפ שלי אליכם לחיים : אף פעם אל תרדוף אחרי כבוד . איך אומרים : "שאדם רודף אחרי כבוד ,הכבוד בורח ממנו " אל תנסו לעשות רושם על אף אחד מלבד על עצמיכם , אל תייחסו חשיבות לאיך שהחברה רואה אותכם אלא רק איך אתם רואים את עצמכם - דבר שיעצים לכם את הביטחון העצמי .

jokeron

New member
להיות נערץ כנראה

אנשים מטבעם רוצים להיות נאהבים כמה שיותר ואדם רגיל לא מקבל כל כך הרבה אהבה מהסביבה , הוא מקבל בדרך כלל מהמשפחה. אז נוצרת האשליה שאם תיהיה מפורסם כמו ההוא או ההוא אז כולם יאהבו אותך ויעריצו אותך וידברו עלייך, לכל אחד יושב בפנים חלום כזה להיות נערץ כל כך, אבל לא כולם היו מוכנים להתפרסם בכל מחיר אך ורק בשביל להיות מפורסם. http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1373544

למעלה