הרצה

• פותח הנושא yes40
  • פורסם בתאריך

yes40

New member
הרצה

לפני שמתהלמים כולם ומפנים אותי לשרשורים קודמים אז קראתי את השירשורים בפורום על בעד ונגד הרצה אבל נותרה לי שאלה אחת אחד המגיבים ציין שחוץ מפתיחת גז פתאומית ובלימות פתאומיות אין בעיה לנסוע כרגיל ואפילו רצוי לפתוח את המנוע לפני סוף ההרצה. השאלה אם חשוב ל"פתוח" את הגז למהירות שיוט לפני סיום ההרצה כלומר לנסוע במהירויות 90-100 לפני הטיפול הראשון אחרת הקטנוע לא יסחוב או שאין לדבר חשיבות

אורי-

New member
אף אחד לא יודע.

יש כמה דעות והערכות שמתבססות על כמה תיאוריות. אף אחד לא ממש יודע, כי לכל שיטה יש את המצדדים המושבעים. נתקלתי גם במאמר (מתייחס לבימרים בעיקר) שטוען שבמשך 10K ק"מ ראשונים צריך להיות עדינים, וזה המתכון למנוע מאריך ימים.

yes40

New member
תלוי את מי ששואלים

בספר הרכב מתייחסים ל1000 ק"מ של נסיעה במהירות איטית בלי להרכיב או לבצע שינויי מהירות פתאומיים. אני שאלתי לגבי הדעות שהסתייגו מהכתוב בספר הרכב

Y u v a l S

New member
השאלה היא מה האינטרס שלך.

האינטרס של היצרן והיבואן הוא כמה שפחות בעיות ילדות של האופנוע/קטנוע, ואם היצור של הצילינדרים/רינגים/מיסבים וכולי לא יצא מושלם, אז שזה יסתדר מעצמו והחלקים יתאימו אחד לשני תוך כדי פעולה מתונה, או לפחות שזה יתגלה מאוחר כמה שיותר במקרים אחרים. מעבר לזה, זה עשוי להאריך את החיים של המנוע ולשפר מעט את האמינות בעיקר לאורך שנים. לכן הם ממליצים על הרצה רגועה של 1000 קילומטר. לעומת זאת, האינטרס של רוכבים רבים הוא שהיכולות של המנוע יהיו טובות יותר ושיהיה יותר יעיל מבחינת צריכת דלק ומבחינת הכוח הזמין. במקרה כזה ההמלצות הן "להריץ" את המנוע בצורה יותר אגרסיבית, בייחוד בתחילת חייו.

למעלה