הרצאתו של יום טוב

yonika

New member
הרצאתו של יום טוב

שלום שריקה אני אורחת חדשה, יוניקה.נעים מאוד להכיר אתכם. גם אני שמעתי אתמול בבית התפוצות את ההרצאה. את בקלות יכולה לדעת מאיזה מקום מוצא משפחתך. ישנו ספר שנקרא "סלוניקי עיר ואם בישראל" ובו מפורטים שמות כל הקהילות שהיו בסלוניקי וכמו כן שמות המשפחות שהשתייכו לכל קהילה. וכמו שיום טוב הסביר, יש "איטליה חדש" קשטיליה ישן" וכו' אני למשל גיליתי כי מצד אבי אנו מאיטליה מאזו שנקרא "פוליה" שהשתייך למלכות נאפולי. הם גורשו מאיטליה כ 50 שנה לאחר שהגיעו אליה, כלומר לאחר גירוש ספרד.

Sarika

New member
יוניקה בואנה וונידה ../images/Emo140.gif

את מוזמנת לבוא ולשבת עמנו, נעים כאן מאד, כאן תוכלי לשמוע קונסז'אס, קנטיגאס, ריפראנס, שאקאס כמו גם מתכונים מבית אמא והכל עם המון אהבה ופירגון. אני מודה לך על המלצתך על הספר "סלוניקי עיר ואם בישראל" האם ידוע לך באיזה הוצאה הוא יצא או היכן אוכל לרכוש אותו? אני מאד מעונינת.

yonika

New member
אוכל למצוא את שם המשפחה

שמחתי על קבלת הפנים נוסח בית אבא ואמא. בקשר לספר הוא חולק לבתים של הספרדים. אבי קנה אותו לפני המון שנים לא חושבת שאפשר להשיגו. נדפס לאחרונה ב 1967 הזכויות שמורות ל"מכון לחקר יהדות שאלוניקי" אולי בארגון יוצאי יוון ידעו. אם תגידי לי את שם המשפחה שאת מחפשת אנסה למצוא אותו בספר. אגב, הרב הראשי בתורכיה בשם חליבה יצחק שדיבר ברדיו זה עתה- היה לאמי דוד בשם זה בסלוניקי שנספה בשואה.

yonika

New member
מוצ'ס גראסיאס א טודוס

תודה תודה על קבלת הפנים. הספר הזה בזמנו חולק בבתים. לא חושבת שאפשר להשיג אותו. תוכלי לשאול ברח' לוינסקי בארגון של יוצאי יוון. מר משה העליון הוא יו"ר הארגון. בכל מקרה, אוכל לחפש שמות משפחה בספר וליידע אתכם לאיזו קהילה השתייכתם. נראה לי שכולכם מדברים לאדינו. אני רשומה לקורס לאדינו ומאוד נהנת. מסתבר, שעל אף שאיני דוברת לאדינו אני מבינה את כל המילים עד כה. מסתבר שזה נכנס לקבסה גם אם לא דיברתי...

yonika

New member
קיבלתי את המסר

שריקה קיבלתי לא יודעת מה קרה, עניתי לך.שכרגע אני בעבודה אבדוק בספר בערב להתראות יוניקה

yonika

New member
מה שם הקהילה מאיטליה?

יוכבד3 נעים להכירך. היו המון קהילות מאיטליה כמו "פוליה" סיציליה ישן" סיציליה חדש" שם משפחתי - פרנטה ( עפי ההיגוי האיטלקי שפרושו "קרוב משפחה" ולא פריינטה עפי ההיגוי הספרדי) בכל מקרה, כולנו משפחה כאן..

מזולה

New member
../images/Emo7.gifמה יהיה

זה הדבר הנורא שיכול להיות לבצע זועה כזאת ביום קדוש בהיכל קדש הקודשים לא שארוע אחר הוא יותר קל אבל הפגיעה הזאת היא ממש אסון והכי נורא שלא רואים איזה סוף טוב .

יוכבד3

New member
יום טוב עסיס

גם אני נהניתי מאד מהרצאתו של יום טוב עסיס. נאמר לי שמשפחתי מוצאה מאיטליה כמו משפחתך אולי אנו קרובות משפחה ? מה שמך האמיתי ? יוכבד

למעלה