הרצאה

vicz

New member
הרצאה

זהו זה קרה ערכנו הגרלה וקיבלתי מועד של הרצאה ואת הנושא עוד חודש ולמרות שאני מאמינה בלהעז ולהתגבר - עדיין הפעם הראשונה מאיימת אנחנו רק 13 סטודנטים וגם לא בטוח שכולם יגיעו.... ועדיין לעמוד ולהרצות ש-ע-ה לא זכור לי שדיברתי אי פעם במשך שעה רצוף... מילות עידוד, טיפים וכל דבר אחר יתקבל בברכה

Impious

New member
הו

קודם כל, תכיני לעצמך נקודות מרכזיות שאת הולכת להתמקד בהן, אל תכיני לעצמך משפטים מראש, במקום זאת תאלתרי באותו רגע, אם תדעי על מה את צריכה לדבר ומה המסר שאת רוצה להעביר האלתור לא יהיה קשה במיוחד. רגע לפני שאת צריכה לגשת ולהרצות תקראי לעצמך כמה בדיחות או כל דבר שיקפיץ לך ת'מצב רוח, זה יהיה ממש נחמד, באמת
וואו, לא יודע מה להגיד.. היי אמרת שבתחילת ההרצאה תחשפי בפני האנשים את הגמגום, הכוונה שתציגי את עצמך ושיש לך גמגום וזה עלול קצת להשפיע על שטף ההרצאה. זה יהיה מצויין, רמת החרדה תפחת
תשתדלי שלא לשמור בבטן את הלחץ וכל האדרנלין הזה באותו רגע, אל תנסי להרצות בטון רציני ואדיש, תראי התלהבות, תנסי להרצות באופן מושך. תתאמני מול המראה על זה. ותזכרי שאף פעם זה לא סוף העולם וזה אף פעם לא נורא כמו שזה נראה לנו, תשתדלי לשמור על פרופורציות. המון המון בהצלחה ואל תשכחי לעדכן אותנו כשההרצאה תסתיים.
מצטער אם הטיפים לא כל כך עוזרים או מובנים מאליו, ניסיתי

vicz

New member
אתה לא מעריך את עצמך מספיק...

דווקא הטיפים מצויינים אלתור - חשבתי על זה - גם לי נראה שזה יעזור. זה גם נראה יותר טוב בלי קשר לגמגום - מראים ידע ולא כישורי שינון העלאת מצב רוח - אהבתי, דווקא לא חשבתי על זה אבל זה יכול להוריד קצת את הלחץ לחשוף - אני עדיין מתכוונת, אני מקווה שזה לא יהיה קשה מדי (אני ויקי ואני מגמגמת...
) לא להרצות בטון רציני - זה הטיפ האהוב עליי - אולי ככה הקהל שלי לא ירדם אבל דווקא להתאמן מול המראה נראה לי רעיון גרוע... לראות את הפה מתעוות כשנתקעים ומנסים להמשיך... לא מעלה את הביטחון יותר מדי אני זוכרת שמזמן הייתי מטופלת אצל קלינאית תקשורת שאמרה לי להקליט את עצמי מקריאה ואז לשמוע את זה מה אני אגיד - ממש כואב. בכיתי לפחות שבוע. ככה שאת המראה אני לא אנסה וכמובן עדכונים בהמשך תודה על הכל ויקי

Impious

New member
הרעיון עם המראה

זה בעיקר לעבוד על הכריזמתיות, על תנועות הגוף שלך תוך כדי שאת מסבירה. את מגמגמת גם לעצמך כשאת לבד? אני מבין שזה היה מלחיץ להקריא לעצמך למיקרופון. בעצם אני לא יודע איך מתאפיין ובמה מתבטא הגמגום שלך כך שלהסיק מסקנות כאלה ע"פ הגמגום שלי ולא שלך יהיה שגוי. שמח לדעת שהטיפים עוזרים

שמחה99

New member
יש לי איזה וירוס

שדופק את המחשב בדיוק בהודעה שלך (-: התחלתי לכתוב 3 פעמים וכמעט סיימתי והוא נכבה לי בפרצוף
. כן, פשוט כך, פתאום ראיתי מסך שחור מעצבן מול העיניים. מקווה שהפעם (הרביעית!) ילך טוב...
מה שכתבתי הוא שבמחשבה ראשונה זה נשמע ממש מפחיד. הרצאה של שעה היא רצינית... אבל מצד שני, כשההרצאה קצרה, עד שמספיקים להתעשת, כבר היא נגמרת בהרגשה חמוצה (כמו שהיה לי כמה פעמים). בגלל שהיא ארוכה, אפשר להספיק להתרגש, לגמגם ולהכנס לזה ביתר שטף... כך שזה יכול להיות מצוין! טיפים? זה אינדבדואלי למדי... לא כל מה שעוזר לי יעזור לך... מה שכן, את בטוח צריכה להצטייד בדליים של ביטחון, ביטחון בעצמך, ביטחון בהרצאה שלך, ו---- גם ביטחון באיך שאת נראית, שתרגישי עם זה נוח...
מאחלת לך המונמון בהצלחה. הצלחה שלך זו הצלחה של כולנו...
אה! וכמו שאת יודעת שאני ממליצה, כמה פגישות באמב"י יעלו לך את המורל...
מניסיון... שבת שלום
הנה, הנה, הפעם זה מצליח... אם לא תקבלי את ההודעה הזו, תדעי שהתייאשתי סופית

למעלה