הרצאה מענינת

tch111

New member
אוי.... סליחה שכחתי להגיד תודה עבור האיחולים.

מעניין באמת

כמה שטויות יאכילו אותנו אנשי דת הצימחונות
היפה שתמיד הכותרת זה ההרצאה הכי חשובה, מעניינת ... כמו כל מסיונר אף אחד לא אומר תשמע את זה ונשכנע אותך להמיר את דתך
כשהוא דיבר על רפואה זה עוד נשמע רציני, ברגע שהוא התחיל לשקר ולקשקש ...
לטורפים יש ראיה תלת מימדית - שתי עיניים קדימה עם שדה ראיה משותף - כדי להצליח להתמקד טוב המטרה
לנטרפים יש שתי עיניים בשני צידי הראש, כדי לראות מי בא לאכול אותם מכל כיוון
בכל מקרה סכרת נגרמת מסוכר(יש רמז בשם של המחלה, נראה אם תצליח לגלות אותו)

אז רק לאיזון הנה המלצה לאוכל בריא
ורק תוספת קטנה, כל הצמחונים שאני מכיר חסרי אנרגיה

achokler

New member
המשפט האחרון בול שיט

אני צמחוני.
אני רץ בשבוע 25 קמ. ועושה חצי מראתון בלי בעיה.
אני גם לומד קרב מגע.
מזמין אותך להתאמן איתי ונראה מי חסר אנרגיה.
אני צמחוני כי אני מרחם על בעלי החיים. אבל אין לי כח או סבלנות לנסות לשנות אף אחד, אז אין טעם להתווכח.
אבל להגיד שצימחונות זה רע. לא מסכים.

סיגלית 2014

New member
מנהל
ממש לא

"סכרת נגרמת מסוכר(יש רמז בשם של המחלה, נראה אם תצליח לגלות אותו)"
כלומר מי שאוכל הרבה סוכר יקבל סכרת???

מה פתאום. יש כמה סוגים של סכרת וידוע כבר שסכרת שמקבלים בדרך כלל מבוגרים מגיעה לרוב מלחצים ומתחים שסחבו במהלך חייהם. ואגב, סכרת הוכרה כמגפה.
הבעיה בסכרת היא חוסר פעילות של הלבלב. הלבלב שאחראי לייצר אינסולין (הורמון שתפקידו לפרק את הסוכרים לחד סוכר כדי שיוכל להיכנס למחזור הדם ומשם לתאים), לא מייצר אינסולין כלל או באופן חלקי. כאשר יש מחסור באינסולין הסוכרים לא נכנסים לתאים אלא ממשיכים להסתובב בדם ולכן ריכוז הסוכר בדם גבוה.

לא הוכח שפגיעה בלבלב נגרמת מאכילה של סוכר.

ברור שסוכר לא בריא באופן כללי ופוגע בהגנה החיסונית של הגוף אבל אם אורח החיים רווי בלחצים ומתחים הסיכוי לקבלת המחלה עולה פלאים גם אם לא תתנזר מסוכר לחלוטין.

סיגלית 2014

New member
מנהל
גם אם כן תתנזר מסוכר

מה קורה לי??? מאיפה קפצה לי המילה "לא".
חתיכת סוררת המילה הזו..

ד ר ל י

New member
למיטב ידיעתי סוכרת מסוג 2

נגרמת בגלל שהגוף מאבד את היכולת שלו לפרק את הסוכר בגלל עומס של סוכר במשך תקופה ארוכה. כלומר, משהו מתקלקל בגוף בגלל עודף הסוכר שמכניסים אליו ובגלל זה המחלה הזאת כל כך נפוצה היום בחברה המערבית שהמאכלים מכילים כל כך הרבה סוכר.

סיגלית 2014

New member
מנהל
מה שאני יודעת

ואני לא יודעת הרבה, סוכרת מסוג 2 נגרמת, נכון, בגלל אורח החיים המערבי שמתאפיין באורח חיים די לחוץ, תזונה לקויה, עלייה במשקל וירידה בפעילות הגופנית.
אבל אורח חיים כזה מעלה את הסיכוי לכל כך הרבה מחלות. אלו הסיבות לירידה ברמה החיסונית של הגוף ולמגוון של מחלות ולוואי דווקא סוכרת.

ועד כמה שאני יודעת בקשר לסוכרת- לא בהכרח יש קשר ישיר לאכילה מרובה של סוכר. אולי בעקיפין.
המבוגרים שאני מכירה שיש להם סוכרת, לא אכלו כל כך הרבה סוכר במהלך חייהם. אבל דאגות לא היו חסרות להן.

מה שאני לא מבינה זה למה מקבלים אותה ילדים. אולי קשור למרכיבים גנטיים אבל עד כמה שאני יודעת סוכרת מסוג 1 מקבלים בגלל מרכיבים גנטיים.

בקיצור, רק בריאות. לכולם!

ד ר ל י

New member
אני לא בטוחה שזה קשור ללחץ

קראתי עכשיו שסוכרת 2 נגרמת בעיקר מהשמנה וחוסר פעילות גופנית שזה מתקשר למה שכתבת למעלה.
הגוף מפתח מה שנקרא "תנגודת אינסולין" וכבר לא יכול להשתמש בהורמון האינסולין שמופרש מהלבלב כדי לפרק את הסוכרים כמו בעבר וכך נוצר בגוף עודף סוכר מסוכן.

איך זה מתקשר לאכילה של הרבה סוכרים? כשאוכלים הרבה פחמימות הגוף משתמש בחלק מהן לאנרגיה מיידית וזמינה ואת העודפים אוגר כשומן. מכאן הסוכרת. והבעיה היא שגם הרבה ילדים בחברה המערבית מתחילים לצבור שומן.

סיגלית 2014

New member
מנהל
ברור שאכילה מרובה של סוכר

נאגרת כשומן. עודף סוכר הופך בכבד לגליקוגן.
אבל כאן בפורום נאמר שסוכרת מקבלים באופן ישיר מאכילה מרובה של סוכר ומכאן שם המחלה, דבר שאני לא חושבת שהוא נכון.
ניתן להשמין, אגב, גם מעודף שומנים ומעודף חלבונים ולוודא דווקא מעודף פחמימות.

וכשמבוגרים מקבלים סוכרת, לעיתים הם מסתדרים ע"י דיאטות. אבל סוכרת שמקבלים ילדים (סוג 1) עד כמה שאני יודעת הרבה יותר קשה.
ואני לא יודעת אם בהכרח מקבלים אותה ילדים שמנים. בעברי עבדתי עם ילדים ואני מכירה ילד שבגיל 11 קיבל סוכרת והוא רזה כמו מקל ומאד פעיל.
זה מה שנקרא השפעה של מרכיבים גנטיים. דברים מתפתחים ומגיעים לדורות הבאים, וזה עצוב מאד.... כשילדים חולים לי אישית זה מאד כואב.

סיגלית 2014

New member
מנהל
ואגב, לגבי לחץ

לחץ פוגע בכל הגוף, בכל מערכת...לאורך זמן יש פגיעה כלשהי וזה נכון שאצל כל אחד זה בא לידי ביטוי באופן אחר.
כל אחד רגיש במערכת אחרת והיא הראשונה להיפגע.
שמעתי פעם נטורופת שאמר לי דבר מאד הגיוני: "שום דיאטה לא תעזור כאשר את נמצאת במצב לא רגוע, אחרת איך תסבירי את המקרים בהם יש אנשים שאוכלים מה שבא להם, מעשנים, שותים ולא חולים? ובסוף שומעים שהם מתו בגיל 90.... כי הם היו שלמים עם עצמם ולא היה אכפת להם מכלום..."

ד ר ל י

New member
זה מאד נכון

המצב הנפשי באמת משפיע על הבריאות.
זה נכון שהרבה כאלה ששומרים באדיקות על כל הכללים בסוף חוטפים מחלה ואף אחד לא מבין מאיפה זה בא.
בגלל זה טוב לשתות כוס יין אדום ביום- גם בריא וגם עושה טוב לנפש

ד ר ל י

New member
הסיבה הנפוצה ביותר להשמנה היא פחמימות

ולא חלבונים ושומנים. אולי אפשר להשמין מאכילה שלהם אבל רוב האנשים משמינים משפע המאכלים שיש לחברה המערבית להציע שכוללים פחמימות. בגלל זה יותר ויותר אנשים וביניהם ילדים חולים בזה בתקופה שלנו.
סוכרת סוג 1 לא קשורה לתזונה אלא לפגם בייצור האינסולין בלבלב, כשחסר בגוף אינסולין לפרק את הסוכר. סוכרת סוג 2 זה משהו שנרכש עם הזמן.
אמא שלי חלתה בסוכרת לא מזמן ודווקא היא רזה ועושה פעילות גופנית. היא אוכלת המון פירות וזאת החולשה שלה. אבל זה גם תורשתי, לאבא שלה היתה סוכרת סוג 2. לאח שלה גם יש והוא כבר במצב ממש גרוע, כרתו לו שתי רגליים, המצב השכלי שלו התדרדר, שלא נדע. גם היה לו אירוע לבבי לפני כשבועיים. זה בגלל תזונה לא טובה וחוסר פעילות גופנית.
בקיצור, שנהיה בריאים

למעלה