הרפתקת רשת...

SeaLili

New member
הרפתקת רשת... ../images/Emo187.gif

אני עומדת להתחיל להריץ הרפתקה שלי במפגש מסויים של הקבוצה שלי, וכולם מצפים ממני להרפתקה טובה כי אני עובדת על זה הרבה זמן, ובאמת הולך לי לא רע. הבעיה שזאת הפעם הראשונה שלי ואני מאוד חוששת שאני לא אדע מה להגיד ואתקע באמצע... אז זה הרעיון שלי, להעביר את ההרפתקה לכם, אם לא אכפת לכם כמובן ^_^" טיזר: בעיר הגדולה איירון וויל [רצון ברזל], שמוגנת על ידי חומות והרים נמצא מקדש האור. מקדש מרהיב עשוי משיש לבן שמשמש כמקדש לכל אלי הטוב [פיילור, הירוניוס, אהלונה וכ'ו]. בחצר המקדש נמצא עץ הסדר הקדוש, ששומר על הסדר והאיזון בעולם. כהני אלי הטוב מבינים שבכדי שיהיה טוב בעולם גם הרשע צריך להתקיים ובכדי שיהיה סדר צריך גם תוהו. כל עוד העץ עומד וחי האיזון בעולם ישאר, וכך היה זה למשך שנים רבות. מלחמה גדולה עומדת לפרוץ, האורקים צרפו לעצמם כוחות רשע גדולים כגון אשפי אוב, כהני מוות ומפלצות אימים. אך הנורא מכל - אשפי הצללים. אשפים מרושעים יותר מן המוות עצמו גנבו את שעון הזמן שקבור מתחת לעץ הסדר הקדוש, ובכך להשאיר את העץ פגיע לכל מתקפה וגם להשתמש בשעון הזמן כדי לחזור מאה שנים לאחר ולקחת עימם את הדרקון האדום והעתיק שנעלם מן העולם בלי להשאיר עקבות, אומרים שהיו אלה האלים שהאנישו אותו על כך שקרא עליהם תיגר. חבורת הרפתקאנים אשר גויסה על ידי הכהנת האלפית הגדולה ביותר של פיילור עומדת לצאת אל מצודת אשפי הצללים לגנוב בחזרה את שעון הזמן. עליהם לעבור בין ההרים, מעבר זה ידוע לכולם כמקום מסוכן בו רובצים שודדים אכזריים ורק מחכים לקורבן הבא. הם יצטרכו לעבור בארצות העוגים וביער המכושף אך שום דבר מאלו לא משתווה למה שמחכה להם במצודת אשפי הצללים. המשחק הוא במהדורה 3.5 ואתם יכולים לבחור לבד את התכונות [רק בלי להגזים כמובן] או להשתמש בתכונות המוכנות שלי שהן: 16, 14, 15, 13, 10 ו-9 ואתם מתחילים בדרגה רביעית כך שניתן לשים נקודה על אחת התכונות. יש לכם עד יום חמישי להחליט אם אתם רוצים להשתתף ואם כן אז לסיים להכין את הדמויות. תודה רבה לכל מי שמשתתף, אני אנסה לא לאכזב אתכם

SeaLili

New member
הו ושכחתי משהו...../images/Emo67.gif

אם אתם רוצים להוסיף גם עצות לשרשור הזה זה יהיה נחמד ^_^

DIDGIN

New member
רק שאלה

למהחבורה שעושה את כל זה היא רק בדרגה רביעית? או שבכוונה עשית את זה כך. כבל מקרה זה בסדר כי זה השיקול שלך. אולי את יודעת משהו שהשחקנים לא יודעים. אני אשתתף ואנסה לא לאכזב בעצמי, כי בפעם הקודמת ששיחקתי במשחק פורום זה לא כל כך הצליח. בכל מקרה יופי של תיאור setting.

SeaLili

New member
תודה לך../images/Emo187.gif

האמת, בגלל שאני חושבת שאם נותנים לשחקנים יותר מדי כוח הם לא מעריכים מספיק את המשחק עצמו. אם אני אתן לשחקנים שלי [לא דווקא לכם, לכם יש יותר ניסיון בטח] להתחיל בדרגה 12 לדוגמא הם יחשבו שאין טעם לתכנן תוכניות כי הם מאוד חזקים וכאלו... :/ אני חושבת שצריך להתחיל בקטן, לגרום להם להשקיע בדמות את כל המאמצים שאפשר כדי לגרום לה להיות חזקה וטובה ולא לקבל אותה ישר בדרגה גבוה שהיא ממש מעולה. חוצמזה זה לא כזה קשה ולא כזה קל. דרגה רביעית טובה בהחלט אם אתה יודע איך לשחק

את צודקת במה שאמרת אבל...

למה שכדי להציל את העולם ישלחו אנשים חלשים(יחסית) ולא חזקים? איך אפשר לסמוך על זה? את צריכה לחשוב על זה זה כמו שפעם השה"ם שלי רצה שנצא למשימה בגלל שאיזה פרחח רחוב איים עלינו שאם לא הוא יהרוג אותנו אז הרגנו אותו צריך לעשות דברים הגיוניים

Gilgam69

New member
אם זאת ההרצה הראשונה שלך כמנחה

או המשחק הראשון של חלק מהשחקנים, להתחיל בדרגה רביעית זה בסדר גמור. יותר מדי אופציות, מידע או עוצמה (כמו אלה העומדים ברשות דמויות בדרגה 12) עלולה להקשות על תפעול הדמויות בידי שחקנים חדשים או מנחה חדשה. יותר מזה, זה גם לגיטימי לחלוטין שישלחו דמויות בדרגה 4 לבצע את המשימה מהסיבה הפשוטה שבעולם המשחק עצמו אנשים לא מסתובבים עם תעודות זהות שעליהן רשום הדרגה והמקצוע של הדמות. המלך אינו חייב להיות אציל בדרגה 15 וכוהנת הראשית לא חייבת להיות כוהן בדרגה 20. כל אחד מהם בהחלט יכול להיות בדרגה ראשונה ואפילו במקצוע לא קשור (הכוהנת הראשית יכולה להיות אצילה). יחד עם זאת את צריכה לחשוב על סיבה מדוע הופקדה המשימה החשובה הזו בידי הדמויות? האם הם אישים ידועים וחשובים בקרב אנשי העיר. האם הם נתפסים בידי הסובבים אותם כגיבורים, בצדק או בשגגה? אולי בוטחים בדמויות כפי שלא בוטחים באף אדם אחר? אפשר לראות זאת מנקודה אחרת: ניתן גם לומר שבכוונה לא נבחרו בניה ובנותיה הטובים ביותר של העיר, אלא החבורה הזו נשלחה כדי לשמש הסחה להתארגנות אחרת (ע"ע הקומיקס הישראלי ארינאה מבית היוצר של קומיקום). אולי בעצם מי ששלח אותם עובד עם הצד האפל ובכוונה בחר חבורה שלדעתו לא תצליח במשימה? יהיה אשר יהיה, אחת העצות הכי חשובות שאני יכול לתת בתור מנחה היא לעולם, אבל לעולם, לא לומר לשחק "אתה לא יכול לעשות את זה." לא משנה מה השחקן ירצה לעשות, גם אם מדובר בדבר בלתי אפשרי, תתני לו לנסות. אם הדבר שהוא מנסה לעשות בלתי אפשרי בעליל, תתריאי אותו. אבל תמיד תאפשרי לו לנסות את זה. בדיוק כמו שבחיים האמיתיים אין מגבלה לדברים שאנחנו יכולים לנסות, כך גם לא צריכה להיות מגבלה במשחק עצמו.

SeaLili

New member
עלית עלי ../images/Emo7.gif

כן, יש סיבה ששולחים אנשים שהם לא ידועים בתור הגיבורים הכי חזקים, זה מתקשר להפתקה השניה בעולם הזה שתתחיל כשהם יצילו את השעון ויחזירו אותו למגדל :) שאני אפרט על זה?

l o r e

New member
משחק ראשון

הרבה שה"מים מתחילים ובכללם אני בצעירותי, נוטים לקפוץ מעל פופיקם הצנוע. הם בונים ומאכלסים עולמות, כותבים סיפורים שלמים ולא מבינים מדוע השחקנים משתעממים. המלצתי היא לך להתחיל בקטן (דרגה 1). תשתמשי בסיפור המקורי שלך, אבל תני לדמויות תפקיד קטן יחסית בסיפור, למשל הגנה על כפר נידח מפני קבוצת אורקים. אם את רוצה משהו יותר גרנדיוזי תנסי מסע למתבודד זקן, שיש לו ידע על מצודת אשפי הצללים ועל האשפים הצללים. לאט לאט חשפי פרטים מהתמונה הגדולה, ושלבי אותם בסיפור, ואז תקבלי גיבורים שהשחקנים יצרו ולא כאלה שאת הגדרת. מנסיוני האישי מימי הראשונים כמנחה, ככל שתכננתי משהו גרנדיוזי יותר, כך האכזבה (גם שלי וגם של השחקנים) לאחר מכן הייתה גדולה יותר. לפי מה שאת כותבת, כל הסיפור והרקע מסתכמים בסופו של דבר בסדרה ליניארית של קרבות, שלא נותנים לשחקנים את האפשרות לבחור. ללא האפשרות לבחור השחקנים הופכים למגלגלי קוביות, ודמויות בסרט עם תסריט כתוב מראש.

למעלה