הרפתקת קרבות

Dror Bar

New member
הרפתקת קרבות

בעקבות השאלה איך בונים מערכה החלטתי לפתוח את השאלה הזאת שמציקה לי די הרבה. רוב השחקנים אצלי רוצים כבר כמה זמן הרפתקה שרובה תהיה קרבות אך בינתיים זה לא התרחש. שמתי להם פה ושם קרב אבל לא משהו רציני מידי והגיע הזמן שאני יתכנן משהו יותר קרבי. אבל כל פעם שאני מנסה אני לא מצליח והכל יוצא מטומטם עם כמה קישורים עלובים בין כל דבר לדבר, אני לא מצליח להעביר את הרגשות והמראות שהם אמורים לקבל ובקיצור הכל נהרס ואני יוצא מאוכזב. בגלל זה ניסיתי לדחות את הרגע אבל צריך להתחיל את ההרפתקה כמו שאמרתי, יש לי בערך שבוע אחרי חנוכה ואז יהיה המפגש ובמצבי הנואש אני פונה לעזרה- מישהו יכול לתת לי עצות? שאני מתחיל את הרפתקה יש קרבות ואני מאבד את עצמי או הפוך אני עושה הכל נורא טכני וחסר תוכן ולא מצליח לגשר את זה. יוצא בערך ככה: חדר א'- אורק, חדר ב'- 2 אורקים ששמעו את הקרב, חדר ג'- חדר ריק שעל התקרה יצור אימתני, חדר ד'- חידה שפותחת דלת למפלצת חזקה וככה כל ההרפתקה וזה מוציא את כל הכיף. מקווה שהבהרתי את עמדתי ומצפה למושיע שיעזור נ.ב. נשמעתי ממש קיטשי ונואש לא? נתן לי רעיון לדב"ש.

Nihau

New member
מטרה תעזור לך למקד את הסיבה לקרבות

אם יש דרקון שצריך להציל והוא כלוא בתחתית שכוחת הנשמות של הבאר האפילה החבויה מתחת לארמון\מבוך\טירה\הר וכו' אז יש סיבה לנסות להכנס למקום העשיר בצרות שרק מחפשות הזדמנות לקרות. קרבות יש כאשר יש קונפליקט בלתי נמנע וכל הצדדים מוכנים להשתמש באלימות כדי לפתור אותו (או לפחות שניים מהצדדים, אחרת זה סתם טבח) לפיכך- הישויות האפלות בעלות הכוונות הזדוניות שמאכלסות את המקום בו כלוא הדרקון לא מעוניינים לוותר עליו. הדמויות נחושות בדעתן להציל את הדרקון ולחסל כמה שיותר מהישויות האפלות זה בונוס נאה. הישויות האפלות לא אוהבות ללכך את הידיים בעצמם אם יש מישהו אידיוט אחר שיעשה את זה בשבילן ולכן ישלחו על הדמויות כל מה שביכולתן כדי לחסל אותם. הדמויות מצידן ישמחו לברר אם הישויות האפלות מחזיקות רכוש שישמח לב דמויות הרבה יותר ולכן לא יבחלו בביזה מזדמנת של כל המקום בדרך למטה. לרוע המזל רוב הרכוש בעל הערך לא יושב לבד בחושך ובוכה אלה נשמר ע"י אדיוטים שהסכימו לשמור עליו כדי שהישויות האפלות לא ישלמו עמלות מטורפות בבנקים של הגובלינים התכמנים. לכן הדמויות יצתרכו להחליט אם הם רוצים להתאמץ ולשחרר את החפצים המסכנים לידיים טובות יותר וכן הלאה וכן הלאה בהצלחה.

Blue Beetle

New member
אל תתן להם לנשום

כדי ליצור אווירה של אקשן ומשחק ממוקד קרבות וגם להמינע מהתחושה של "בחדר הבא יש את המפלצת הבאה" אתה צריך ליצור תחושה של קרב בלתי נפסק. נניח שהדמויות יצאו לחלץ את הדרקון (מהדוגמא של ניאהו) ממבוך שורץ גובלינים. תן להם להתגנב בשקט למבוך, עד שמשהו יקרה, נוכחותם תתגלה וכל המבוך יקום עליהם. תן להמוני גובלינים לרדוף אחריהם. תן לדמויות לרוץ ברחבי המבוך מחשש לחיהם. אל תתן לדמויות זמן להירגע בין ההתקלויות (כמו לחפש אוצר או לנוח). אם הדמויות נמלטות למקום שנראה שקט, הפוך את המקום למסוכן (ראית את סצינת המזבלה ממלחמת הכוכבים, כאשר הם בורחים מהמשמר בכוכב המוות?). תן לגובלינים להביא זאבי אימים שיגששו אחרי הדמויות המסתתרות. בקיצור, שמור תמיד על אווירה של אקשן ואל תתן לרמת המתח לרדת. אני מפנה אותך לתשובה המצוינת של סופר קוף על בניית מקצב לקמפיין.

JuffoWup

New member
מלחמה!

מי צריך מבוך? זרוק את ששי הקרב לתוך מלחמת שוחות ארוכה שבה הם יצטרכו להתקדם שכם אל שכם כאשר הם שקועים את ברכיהם בדם וקרביים! זה לא סגנון המשחק האהוב עלי, אגב, אני מאמין שמשחק טוב צריך להיות עם כמה שפחות קרבות- אבל אם זה מה שהקהל רוצה זה מה שיקבל!

Sabre Runner

New member
המלצה: 'קזינו רויאל'

ברצינות. לך תראה סרט ג'יימס בונד ותראה איך אפשר לקשר קטעי פעולה. עוד אחד שאני ממליץ עליו הוא 'רידיק', כל הטרילוגיה הקיימת. עוד המלצה היא שלא כל קרב יהיה קל או אפילו בר-ניצחון בכלל. תן להם קרבות שמהם צריך רק לברוח. יש לי גם רעיון לעולם שבו כמעט כל אחד יכול להיות מטרה. אם אתה מעוניין, שלח לי מסר או דואל.

tapas tapas

New member
טרילוגיה?

חשבתי שיש רק שני סרטים על רידיק. Black peach Chronicles of riddik

Serpent Axis

New member
מה אתה משחק?

ולא, אני לא שואל במובן של "בשיטת מו"ד, מרוצללים, שחר האדמה" וכו'... אני מתכוון מה אתם משחקים?

Dror Bar

New member
כאילו מה ההרפתקה?

החבורה אמורה להיכנס דרך פתח מקולל ולהגיע למקדש של נחשים שהיה קיים לפני כמה אלפי שנים. כמובן שיהיה במקדש מספר נחמד של מלכודות רעל, יצורים זוחלייים קטנים, עבדים וכוהני הנחש - יואן טאי בעיקרון. החבורה נכנסה למקדש כדי להציל את אחד מעשירי הכפר שהנחשים רוצים לעלותו לקורבן.

BluePrint

New member
אני חושב שהוא רצה לדעת באמת.

ונראה לך שהרפתקה כזו תהיה משעממת? קח את עצתו של Blue Beetle, והרשה לי לומר לך אפילו לא מילה, רק מספר: "24". -הנחשים רוצים להעלות קורבן, אבל קורבן זה לא מנגל, זה טקס חשוב שצריך להתבצע בזמן. -זמן הוא האויב הראשון והאחרון של הדמויות, וזה שדוקר בגבן כל הזמן. -הדמויות צריכות להציל את האיש לפני רגע המוות, אבל הטקס מתרחש בכל המקדש ועוזרים שונים מסתובבים בו לביצוע מטלותיהם. -כיוון שהטקס הוא טקס דם, העוזרים יעוטו על הדמויות לצרפן לחגיגה, כיוון שדם הוא דם, ועדיף לשפוך את דם האחר. -לפני הדמויות הצמאות לקרב עומדת הזדמנות חייהן, אבל אם ינצלו אותה, רק יזרזו את הטקס ויקשו על עצמן בביצוע המשימה. (מוסר השכל?) -הדמויות צריכות גם להחזיר את הקורבן לכפר כדי לפתור סכסוך כל שהוא (השעון עדיין מתקתק), ומי יודע, אולי גם שם תהיה הזדמנות לבתק משתף פעולה. בסופו של דבר השחקנים לא רוצים קרבות (חבל שמבינים זאת רק כשמתים), הם רוצים פעולה, ואפשר לתת להם פעולה גם בדמות מרדף ובריחה. שעון הסופר לאחור (ומנחה הדואג להזכיר זאת ולהלחיץ את שחקניו) היא דרך טובה להאיץ משחק ולתת את תחושת הפעולה, מבלי לשפוך הרבה דם.

למעלה