הרפתקה לדוגמה

NacroMittler

New member
הרפתקה לדוגמה

כפי שכבר ציינתי כמה פעמים, בימים אלו אני בשלבים הראשוני של בניית ההרפתקה הרצינית הראשונה שלי, ושוב ושוב אני נתקל בבעייה של ארגון ההרפתקה. מישהו יכול אולי לשלוח לי הרפתקה טובה שלו, שאוכל לקחת ממנה דוגמא למבנה נכון של הרפתקה? תודה מראש, אמיר.

Ferenheit

New member
אתה מוזמן לעיין בפורמט שלנו

"ננסים בתסבוכת" הרפתקה חינמית באתר התעשיה הגובלינית: www.goblinindustry.co.il. היא נמצאת תחת הנמוכים והאמיצים, בהרחבות הרשת שיצאו למוצר.

DDN

New member
אני דווקא אהבתי את ההרפתקה

עם הגור דוב-ינשוף. . .

ננסק

New member
ארגון הרפתקה, בקווים כלליים

אין מבנה בסיסי אחד להרפתקאות, וההרפתקאות המעניינות ביותר הן אלו שסוטות מהמבנה הבסיסי בכל מקרה. ההצעה הכללית שלי היא לבנות את ההרפתקאה מהסוף להתחלה - קודם כל להחליט מה יהיה בסוף, לאחר מכן לפתח את כל מה שמסביב, ולבסוף להחליט כיצד העסק מתחיל. האופן שבו הרפתקאה קלאסית נראית בעיני השחקנים (כלומר, כשמריצים אותה) הוא בערך כך: 1. הדמויות לומדות על איזה עוול\הזדמנות להשיג תהילה וכוח\הזדמנות להשלים מטרה אישית של החבורה (לנקום בשר הצבא שעשה לנו דברים רעים פעם). 2. הדמויות מגיעות לאזור ההרפתקה (או שכבר נמצאו בו מלכתחילה), וחוקרות פרטים נוספים על המטרה. הן שואלות בפאבים, נפגשות עם המכשף ששכר אותן בחדר העבודה שלו, מובאות לגילדת הגנבים באישון לילה לראיון אישי עם שאחט חד-עין, וכן הלאה. 3. הדמויות מגיעות למקור העניין - לרוב סוג כלשהו (עדיף מתוחכם) של מבוך. למשל, טירה גדולה, קבר, רשת מערות בתוך הצוק, או אפילו עיירה. שם הן מנהלות את ההרפתקה עצמה, כאשר אופי הפעולות מוגדר לפי סוג ההרפתקה. האם זו הרפתקת ריגול ורצח? צריך לחקור את נהלי ההתנהגות של השומרים במשך מספר ימים, ללמוד את האזור, ולבסוף לבצע את המכה בפעם אחת ולהימלט. האם זה חקר מבוכים קלאסי? פשוט נכנסים פנימה, שימו לב למלכודות, עיקבו אחר רמזים אובסקיורים, והלחמו בכל מה שחושף לעברכם שיניים. וכן הלאה. 4. טוויסט - בכל ההרפתקאות הטובות מגיע בשלב הזה בערך הטוויסט. הדמויות מגלות שהן עובדות בשביל הרעים, או שמסתבר שהרשע הראשי הוא הדרקון ששכר אותן, או שהשודדים שמסתתרים במערות הם בעצם עושי דברם של אילת'יד או משהו. וכן הלאה. משהו באזור ההרפתקה מסגיר את הטוויסט, או שהן נחשפות אליו ישירות. 5. קרב הבוס. בדרך כלל יש כזה, כנגד הבחור הרע שעמד מאחורי המזימה כולה. הרפתקאות מתוחכמות יותר מתרחשות כמובן במספר אזורים, כוללות יותר מיריב אחד, וכן הלאה. אפשר גם למשל להוציא את המבוך ולהחליף אותו בהרפתקת מרחבים, או שהעסק כולו יתרחש תחת לחץ זמן ובשדה קרב בזמן מלחמה גדולה. יש גם מבנים קלאסיים נוספים, שבנויים מעט אחרת, אבל זהו הבסיס ומכאן אפשר להתפתח.

Soul Cake Duck

New member
ואני דווקא

רציתי לומר שזה מופשט מדי, גנרי ורדוד. ואז נוכחתי שכל ההרפתקאות שלי בלי יוצא מן הכלל כתובות ככה. אז... כן, כתוב יפה

ננסק

New member
נתתי "הרפתקה קלאסית"

הרפתקאות פוליטיות הן רק סוג אחד של הרפתקאות מתוחכמות יותר מזאת שניתנה כאן. אתה מוזמן לתת את תרשים הזרימה של הרפתקה פוליטית "קלאסית", זה יכול להיות דווקא נחמד. זה בהחלט מתאים בשרשור הזה.

תרשים להרפתקה פוליטית

א) בעיה/קונפליקט. אין פוליטיקה כשאין בעיה לפתור. הבעיה היא בדרך כלל מאלו העוסקות במחסור במשהו (כסף, ביטחון, השפעה) והשאלה היא מי מקבל כמה, מתי ואיך. ב) צדדים לקונפליקט. יש לפחות שני צדדים לסיפור, והם לא רואים עין בעין. יש להם אינטרסים שונים. למנוסים, עדיף שיהיו לפחות שלשה צדדים, כדי שאפשר יהיה ליצור קואליציות. ג) מקורות עוצמה. כסף, משאבים, תומכים בקלפיות, מידע - הצדדים מתחרים עליהם כדי לקדם את האינטרסים שלהם. כל הצדדים תלויים במקורות עוצמה, ואף אחד לא חופשי מהם. ד) הגבלות על התחרות. במילים פשוטות, קצת קשה לקום ולומר "אני מתקיף". בצורה קצת יותר מתוחכמת, יש מערכת של כללים, הגבלות או התניות שמצרה את צעדי הצדדים המתחרים, שחיצונית לקונפליקט עצמו - כלומר, לא תלויה רק באי יכולות עצמיות או ביכולות של הצד שכנגד. במילים ממש מתוחכמות, כאן אנחנו נכנסים לתחום התיאוריה הפוליטית. וכן, אפילו לריאליזם ה"קשה" והישן יש כל מיני מגבלות מערכתיות (טבע האדם וכיו"ב). למתקשים בהבנת הנקרא: סעיף ד' מתייחס למגבלות של "עולם" לא למגבלות של "שיטה" ואין שום קשר בין השניים. ה) התכנסות/התנגשות של אינטרסים. בסוף כולם מגיעים לאותו מקום, ונאלצים להחליט מה לעשות. למתקדמים - גם אי החלטה היא סוג של החלטה. ו) הגעה למשבר/הסכמה. זה הסוף, נכון לעכשיו, אבל זה ממשיך. בניגוד לאמונות הבל של משיחיים שונים, בפוליטיקה אין מצב של "סוף המשחק". אלו הקווים הכלליים למשחק פוליטי. כדאי לציין לטובת אלו שהתרגלו ל"הרפתקאות" מהסוג הקלאסי, שזה לא ממש יעבוד אם הדמויות הן "הרפתקנים", במובן של סוכנים חופשיים שנמצאים מחוץ למערכת ונכנסים פנימה כדי לפתור את הבעיה ולהמשיך הלאה - המלך אולי ישכור הרפתקנים שיצילו את בתו מהקוסם הרשע, אבל הוא לא ישכור הרפתקנים כדי שיתווכו בינו לבין המלך השכן או ישיבו לתביעות הפרלמנט. הדמויות חייבות להיות חלק אינטגרלי מהמשחק הפוליטי, לא אורחים-פורחים.

הטכניקה שלי

א) הכל אנשים - בבסיסה של כל הרפתקה מוצלחת, יעמדו כמה דמויות-מפתח מעניינות. לכן בדרך כלל אני חושב קודם כל על סביבת ההרפתקה, ומכין מראש כמה דמויות. למשל: כשלשם (הדמות של מירטל) יצאה למשימת איסוף מודיעין באי ניאף, חשבתי מה יכול להיות שם, והכנתי כמה דמויות - אבול העריק הכושי הממורמר, לוכדי העריקים שמחפשים אותו, שאדאם העורב - התמהוני מגבעת האבות המכונה גם גבעת האובות, ושאר טיפוסים שהיו מסתובבים שם ועוסקים במעשיהם גם אם הדמות שלה לא הייתה מגיעה לשם. עוד לא היה לי רעיון מגובש מה בדיוק יהיה תפקידן בעלילה, אבל לפחות היה לי עם מי לעבוד. ב) מודל הבצל - אני חושב על רובד עלילתי מסויים ורושם לי אותו בנקודות. כבר כשיש לי אותו, אני ממשיך לחשוב על הרובד הבא, ועל זה שאחריו, ועל כמה רעיונות שאינם בהכרח קשורים. ללכת בשכבות פנימה בדרך כלל יותר נוח ויותר מעניין מללכת בקו ישר. ג) אתרים - העלילה לא מתרחשת בחלל הריק, אלא באתר מסויים. כמו שמכינים אנשים מעניינים, כדאי להכין נקודות ציון מעניינות - זה לא מחייב אותך לצייר מפה, אגב. מספיק שתדע שיש לך כמה נקודות מוכנות מראש שאפשר לנוע ביניהם, ויהיו אפילו פשטניות כמו "השוק הגדול", "המחסן החשוד", "היער המסוכן", "החדר הסודי עם החרבות" וכו'. ד) נותנים לדמויות להתרוצץ בשלשת הסעיפים הקודמים, ומשנים דברים בהתאם.

מירטל

New member
אתה קורא אנגלית?

כי אם כן, גש לאתר של כאוסיום וחפש את ההרפתקה למתחילים שלהם. בעיקרון, הרפתקאה שבנויה טוב היא כמו פרק ( סנריו) במשחק גיבורים heroes of might and magic : יש לך אזור ודמויות או מפלצות שמסתובבות שם ( כמובן, מדובר בדברים טיפה יותר מורכבים מהמשחק וממפלצות : הדמויות אינן רק אנשים שיש להרביץ להם, אלא גם סוחרים שימכרו לכם דברים, דמויות שירצו להצטרף למשימה, איכרים אומללים שזקוקים לעזרה וכל דבר שעולה על דעתך), המפלצות לא יהיו רק דברים שצריך להלחם בהם, אלא גם סתם חיות שמסתובבות שם כמו ביזוני ענק חברותיים להפליא. כמו כן, יש לך אירועים מתוזמנים : אתה יודע שביום הרביעי מתחילת ההרפתקאה, הדמויות יתעררו משנת הלילה שלהן אחרי שהן נעקצו על ידי פשפשים, נכלאו בשנתן על ידי בעל הפונדק הרמאי או שכרוז מסויים הכריז בסביבתן הודעה מסויימת. זה מה ששה"מ טוב היה מכין - עכשיו, השאלה היא רק מה הדמויות יעשו שם, וזו הבעיה שלהן.

עוד דבר - תגנוב מספרים

אף אחד לא יתבע אותך על הפרת זכויות יוצרים אם תשתמש ברעיונות שעבדו טוב בשביל המוכשרים מאיתנו. ההמלצה שלי - חפש בספריה את הספר הישן והחמוד "בז הקרח" של ריטה ריצ'י, שאין סיכוי שהשחקנים שלך קראו, ותבנה עליו את העלילה - בקיצור נמרץ, מסופר שם על קורט הגרמני מהמאה התשיעית, שלומד מאביו את מקצוע הבזייר בעודו מקווה שימצא בזה פרנסה (הג'וב מובטח לאחיו הבכור). כשאחיו, אביו והבוס שלו נשבים בידי ברור ספירפיסט הויקינג למטרות כופר-נפש, הוא יוצא לאיסלנד כדי ללכוד את בז הקרח הנדיר ויקר המחיר, מתיידד במפתיע דווקא עם ברור ספירפיסט ולומד על סיפורו העצוב, ומסתבך בכמה קנוניות, פרשת רצח מסתורית, וגם כמה קרבות מסעירים בים (ישנה סצנה אחת אנאכרוניסטית להפליא בה ספינת ויקינגים בשם "להבת אודין" משתמשת באיל-ניגוח, אבל לא נורא).

panters

New member
אני לא אוהב לגנוב מספרים דווקא

זה אמנם יכול לעבוד טוב אבל אם אחד השחקנים קרא את הספר זה יהיה קצת מגוחך מה עוד שזה עשוי לתת לו רמז לגבי מה שקורה... אם הייתי לוקח משהו מספר אז אחרי זה המצפון שלי היה ממש מציק לי (עם כל כמה שזה נשמע מגוכך)

מתרגלים...

כמו שאמרה אתי אלון - בהתחלה היא מעלה בסכומים קטנים והרגישה רע, ואחר כך מעלה במיליונים בסבבה.

למעלה