הרפתקאות משוגעות

Dror Bar

New member
הרפתקאות משוגעות

לפני יום יומיים חשבתי על רעיונות להרפתקאה ושמתי לב שכל הזמן נכנס לי רעיון של הרפתקאה משוגעת. האם גם לכם זה קורה לפעמים? הנה הרעיון שלי עם גם לכם יש רעיון אז תוסיפו: ילד/ נער שלא יכול להפסיק לחייך ושולח את ההרפתקנים להשיג לו סם נגד החיוך...

זה לאו דווקא משוגע

קראתי פעם ספר בשם "הנער שמכר את צחוקו" המתאר את עלילותיו של אחד, טים טלר, המוכר לברון מסתורי את צחוקו תמורת הכוח לזכות בכל התערבות, ועל נסיונותיו לזכות בצחוקו בחזרה... אבל הרפתקאות משוגעות? ראיתי לא מעטות כאלה - למשל: א) הרפתקה שהריץ אלי ראש-גדול, בה פינוקיו (!) שכר את הדמויות כדי שימצאו את הזין (!!) האבוד (!!!) שלו. ב) הרפתקה מודרנית שהרצתי בכנס, בה הדמויות היו צריכות למנוע מהרב עובדיה להשתלט על המזרח התיכון. בין הדמויות היו כלב מדבר ורובוט עם מבטא גרוזיני, ובסוף התברר שסדאם חוסיין שבארמונו התכנסו כל הרשעים הוא בעצם סוכן ישראלי בשם צדוק חסון שמציל את הדמויות בגראנד פיאנלה הכוללת מסוקים ופיצוצים. ג) הרפתקת השושנה המזדיינת שכבר הזכרתי בעבר. החלק העצוב הוא שהבחור שכתב אותה היה רציני לגמרי. ד) עוד הרפתקה של אלי ראש-גדול. מבוך בלי עלילה, מלא באלמתים שכולם לובשים כובעים של קבוצות כדורסל וחולצות עם הדפסים אופנתיים. ה) הרפתקה שהרצתי במו"ד-בקופסאות שכללה ענקי גבעות פנקיסטים ובבון-קוסם בשם יצחק סטונג שהתבסס על המורה למתמטיקה. לא הייתה הרבה עלילה. ו) פו הדוב נלחם בבלקן. הרפתקה ממש אידיוטית שכתבתי (בקווים כלליים) למו"ד בקופסאות ולמרבה המזל מעולם לא הרצתי. מה היו קורה אם היו בונים את פו הדוב, חזרזיר וכל השאר כשכירי חרב המשתתפים בסכסוך האתני הנורא ביוגוסלביה?

ואם כבר מזכירים את פו הדוב

מסתבר שאני לא היחיד שחשב עליו בהקשרים מלחמתיים, כי בלי שום קשר אלי מישהו צייר תמונה משעשעת בנושא שמצאתי פעם באינטרנט: המנסע לציר הצפוני

The Evil Rabbit

New member
מה?

הייתי מתקן את השגיאה, אבל אין לי שמץ של מושג מה התכוונת לכתוב.

The Evil Rabbit

New member
"הנער שמכר את צחוקו"

"הנער שמכר את צחוקו" מופיע ממש עכשיו בערוץ 1 בתור סדרה שנקראת טים טאלר. ייתכן
, לא שנראה לי שזה מזיז למישהו... אגב, גם בספר הברון המסתורי היה השטן? והתלוו אליו אוגר בשם המפרי, נערה יפנית בשם אקיקו וחיפושית סמוראי יפני בשם שושו? וגם שם השטן (או הברון ליווד) ניסה לשווק גלידה שהופכת אנשים לרעים? אני סתם מנסה לברר כמה הסדרה קרובה לספר.

גם מזה עשו סדרה?

אאל"ט, "טים טלר" היה השם המקורי (הגרמני? חצי מהעלילה מתרחשת בגרמניה) ואילו "הנער שמכר את צחוקו" הייתה הברקת תרגום. קראתי את הספר לפני כמעט 20 שנה ואני לא זוכר פרטים, אבל הברון אכן היה השטן (זה נרמז בבירור ע"י איזה מלח, מחבריו של טים) ולא זכורה לי שום יפנית, ובהחלט לא סיידקיקים בצורת חיות. מצד שני, סיידקיקים בצורת חיות הם משהו שמדביקים לכל דמות בסדרה מצוירת: לנילס המקורי לא היה את אוגי (ובספר תואר כמה המפקדת עקא אפורה, מגעילה ועם מוגלה צהובה בזויות העין, והאח הקטן של הבלונדה מת ביסורים קשים ממחלה) למרקו המקורי לא היה את קופיפו (אם כי הוא תואר כארי טהור גזע וזהוב שיער, ונרמז שהבוקרים הארגנטינאים התעללו בו מינית בזמן המסע). ואני לא חושב שלפינוקיו הייתה בלה, אלא צרצר אותו מחץ באכזריות בשלב כלשהו של העלילה.

DIDGIN

New member
אהבתי את הרעיון של ו'

לי זה לא נראה אידיוטי בכלל אלא בסיס טוב לוואן טיימר שהוא או רציני וגרוטסקי להחריד (כמו התשדיר בו מפציצים את כפר הדרדסים) או בדיחה אחת גדולה. זה מאוד תלוי מה עושים עם זה. הרעיון פשוט נראה לי כל כך מגוחך ומקורי שחייבים לנסות אותו מתישהו. אגב, לפעמים נחמד לשחרר קצת את העניבות ולשחק משהו "אידיוטי", גם אם אתה שחקן מבוגר ורציני.

למעלה