הרפתקאות מיה בקאזה-

מיה אחת

New member
הרפתקאות מיה בקאזה-

אז אחרי שאביגיל ובזז-בזז (
) הפכו אותי לאדם טוב יותר, החלטתי לדווח לכם על מציאותיי בקאזה, בתקווה שגם אתם, אנשים טובים, תחלקו איתי את שלכם, כי אני אף פעם לא מצליחה להחליט מה להוריד. בהיותי ילדת ניינטיז קטנה ועליזה, החלטתי, בהתקף של נוסטלגיה, לחפש כמה שירים של Boyzone שמשום מה נעדרים מאוסף קבציי הmp3 שלי ושל אחותי. ראשון הורדתי את No Matter What. הקול של סטפן מעצבן וילדותי, אבל אני משתדלת לראות את הצדדים החיוביים ולהאזין רק לרונאן. אלבום היחיד שלו היה שינוי לטובה, אבל הבחור צריך לשיר רוק, עם קול כמו שלו. אחרי No Matter What של וובר, שהושר לראשונה, כמדומני, ע"י Boyzone, החלטתי ללכת על הקאברים שהלהקה הזו עשתה לשלושה שירים מדהימים: Father and Son של של קט סטיבנס (תקנו אותי אם אני טועה) נשמע טוב מתמיד בביצועו של רונאן קיטינג. עיבוד קיטשי מעט, שלא מנצל את הקול המדהים של רונאן ונשען בעיקר על ליווי בומבסטי ומתקתק, אבל כנראה שפשוט קשה לי עם הקול הצרוד והגבוה משהו של סטיבנס. הביצוע הנזירי של סטיבנס מתאים יותר לשיר, אבל הקול של רונאן... מתאים לכל דבר. אח"כ הורדתי את Baby Can I Hold You. Boyzone שוב מרעננים את המלאי (רעננו, ליתר דיוק), הפעם בגרסת כיסוי לשירה המדהים של טרייסי צ'פמן. מה שתמיד מעצבן אותי בלהקות בנים הוא הזמזום המעצבן ברקע עמו מלווים חברי הלהקה את סולנם הכריזמטי (בד"כ. גארי בארלו לא נחשב
). פרט לזה, קאבר מדהים, רונאן קיטינג מדהים, ומיה נמסה לשלולית של סוכר מותך. שלישי ואחרון במדור הקאברים של Boyzone הוא Words המצוין של הבי-ג'יז. נכון שבשיר Words הנ"ל מוותרים לרגע על הפלצט המחריד, אבל כבר אמרתי שאין כמו רונאן, רייט? מה גם שיותר נוח לי עם הליווי העכשווי-יותר של Boyzone מאשר עם הליווי הטיפה יותר מיושן של הבי-ג'יז. שלא תבינו לא נכון, אני אוהבת את הבי-ג'יז, אבל יש לי נטייה לקאברים שמערבים זמרים מוצלחים (רונאן קיטינג). ואגב קאברים של הבי-ג'יז, אתם מוזמנים לחפש את How Deep Is your Love בגרסת Take That. לגארי היה הקול, למארק היה הכשרון... אבל רובי ארגן לעצמו הייפ. נו, מילא. למי שמחפש אלבום טוב, Greem Man הסיסקטיזי משהו של מארק אוואן הוא בחירה מצוינת. לאחר מכן, נפל עלי התקף דיסני כבד. הורדתי ארבעה שירים מפסקול הסרט טרזן, כולם בביצועו (נכתבו, הולחנו וגו') של פיל קולינס. במיוחד מומלץ: You'll Be In My Heart הנהדר. בשלב הזה נפלה עלי אביגיל, ומצאתי את עצמי מחפשת מוסיקה ווקאלית. עוד לא הצלחתי להוריד יצירה מוצלחת בביצוע טוב באמת פרט לO Eccelsie (וסליחה על הכתיב) בביצוען של אמה קירקבי הסופראן והילדגרד פון ברניגן האלטית, אבל הכרתי את אמה קירקבי! לקירקבי יש קול של מלאך, צלול, נקי ומתוק, והשירה שלה מדויקת ונפלאה *המפלצת ירוקת העין משתלטת על מיה*. היום, במסגרת התחקות על עקבותיו של פיל קולינס, התחלתי להוריד שירים של ג'נסיס. הייתי סקרנית לשמוע את הלהקה לפני פרישתו של פיטר גבריאל (והפיכתו של קולינס לסולן, דבר שהפך את ג'נסיס לעוד מכונת קיטש דביקה, לדבריי המבקרים), ולא כ"כ מצאתי שירים בהם הסולן הוא גבריאל. לא נורא. באותה הזדמנות, חיטטתי מעט בתיקיית הmp3 והחלטתי לבחון את שיריה של להקת הCure שהורדתי אי-אז ומעולם לא הזדמן לי לשמוע כראוי. מה אומר לכם, גיליתי מחדש את Love Song. לחן מדהים, מילים משגעות וביצוע מוצלח. רוצו להוריד. שיר חובה. עד כאן להפעם (הקאזה של מיה חולה). שלכם, בשעמום עז, אני.

Minerva

New member
הו, קירקבי!../images/Emo99.gif|בזז|

אני שוקלת ברצינות את האפשרות שהיא אלהים.

travlling light

New member
מיה, משום מה לא נראית לי אחת שתוריד

בויזון! אני מתפלאה עלייך! *גנית, נפגעת מהקשר הקלוש בין דמיונה הקודח למציאות ומתעקשת שאנשים יאופיינו סטריאוטיפית כדי שיהיו לה חיים נוחים יותר*

מיה אחת

New member
למען האמת,

גם אני לא נראיתי לעצמי כמישהי שתוריד שירים של בויזון עד לפני מספר שנים. מאז למדתי שלפעמים גם הרכבים רעועים נוסח Boys-Band עלולים לבוא עם תוצר איכותי פעם בפעם, ושאם זה נחמד לאוזן, למה לא? לא הייתי קונה דיסק של בויזון לולא היה מאגד את כל השירים הנ"ל (פלוס, Picture of You המקסים), אבל לרונאן קיטינג של קול גדול (באמת, תקשיבי לו פעם כמו שצריך. את עלולה לקבל את השוק של חייך
), הקאברים שלהם ממש, אבל ממש לא רעים, ובסה"כ, ההפקה של להקות מהסוג הזה היא תמיד עשירה ומושקעת, גם אם משעממת ובלתי-מאתגרת.

בויזון...../images/Emo12.gif

אהמ. אני לא נוהגת להוריד הרבה mp3 ושות', כי את כל המוזיקה שאני אוהבת אני מתכננת לקנות בסופו של דבר (אם לא את הזכויות אז לפחות את האלבומים
)
הדבר לא תקף לגבי קליפים [שלא ניתן להשיג], גרסאות לייב/נדירות שלא יצאו על אלבומים או סתם שירים חד-פעמיים כאלה שלא אקנה אלבום שלם בגללם (או שאני לא מעריכה את האמן מספיק ויצא לו/ה/ם/ן שיר טוף
) לפעמים אני אכן מורידה, מודה באשמה, אבל גם משתדלת לקנות הכל בסופו של דבר (אינני מיליונרית \אחרי הכל
תרומות יתקבלו בברכה
)...ולכן, הורדתי אתמול מספר די מצומצם של mp3s: 1. Real Love של אהוביי - הביטלס, כמובן. יש לי את כל האלבומים שלהם בעקרון, אבל Real Love וFree As a Bird יצאו כסינגלים ב-94/5' (לקחו קלטות דמו של ג'ון ושאר המופרעים חברו שני שירים מסביב לזה...פשוט עוצר-נשימה
), כך שהם לא ממש בתוך אלבום. למעשה, יש אותם באלבומים של הBeatles Anthology; קניתי את הDVD (יותר נכון קבלתי ליומולדת מאמאבא), ובגלל שזה עסק די יקר החלטתי לדחות קצת את קניית האלבומים (כי לא מדובר באחד או שניים...) - בכלל, האלבומים האלו מומלצים ביותר. כל מיני גרסאות קדומות וביצועים מיוחדים שאפילו הביטלס לא שמעו (חוץ מברגע שבו הם יצרו את הפלא, כמובן
) - וגם הרבה חומר מלפני שרינגו הצטרף בכלל; ויש גם את הגרסה הראשונית של A Day in the Life, שאת זה צריך פשוט למסגר ולהקים לזה מקדש
ואני כבר לא יכולה לחכות עד שאשמע את הגרסה של While My Guitar Gently Weeps עם ג'ורג' בKead Guitar (באלבום [הלבן] זה אריק קלפטון שם עם הסולו גיטרה...כן, כן, אלוהים
)...בקיצור...אה...כן
2. Don McLean, Vincent. שיר מדהים ביותר שאני תמיד אומרת לעצמי להוריד/לקנות ואף פעם לא יוצא
אז אחרי שצפיתי לי לתומי בVH1 Classic והפלא עלה על המסך, החלטתי שאין אפס. ואני חייבת לקנות את האלבום הזה! (בגרסת התקליט, אם אפשר
) 3. Don McLean, Vincent - Acoustic...הקול שלו עושה לי צמרמורות
סטייל ג'ון בA Day in the Life, רק שג'ון התכוון שזה יצא מצמרר
רשימת קניות קצרה סה"כ

מיה אחת

New member
לילה זרוע כוכבים! *נמסה*

כמה זמן לא האזנתי לשיר הזה...! *מיה רצה לתיקיית הmp3 ולדון מקלין, אהובהּ הנשכח* They didn't listen, they're not listening still. Perhaps they never will.... אוי, השורה הזו תמיד עושה לי צמרמורת (מיה, בוריאציה חופשית עד מאוד על Vincent המדהים של מקלין).

BlueBeIl

New member
דה קיור רולז!!!../images/Emo142.gif

יש לי את האוסף שלהם.. למרות שזה קצת חבל הרבה בעדיף להתחבר ללהקה דרך דיסקים אמיתיים שלה. אבל הם ממש טובים! מן פאנק מוזר וחסר הגדרה כזה שלפעמים יכול אפילו להתאים לאיזה מסיבת טראנסים
בכל מקרה זה הדבר הטוב היחיד שציינת שם
כדאי לך להוריד את Lullabay, Boy's don't cry וFriday I'm in love

מיה אחת

New member
וזה מה שנקרא,

תסמונת: אני-טוב-מכדי-לשמוע-להקות-בנים. לא נורא. עובר. בסוף לומדים שמוסיקה היא מוסיקה. לפעמים המבצע מעיד על התוכן, לפעמים לא (ע"ע, קומקום, תכנו, וכיו"ב). בנוגע לשירים שציינת: ל-Boys Don't Cry יש מן איכות של.. מסיבת-אייטיז. וFriday I'm in Love ו-Lullaby... ובכן, הם פשוט לא מתקרבים לLove Song.

הממ...

בקשר לבוי-בנדס: שכל אחד ישמע מה שבא לו. אישית, זה לא התחום שלי.
ברור שמדי פעם יוצא שם משהו טוב, אבל בכללי... דה קיור זה טוף
וLullaby...בא לך אולי לשים את המילים של זה? או את שתי השורות הראשונות? רק כדי לבדוק אם זה הLullaby שאני מכירה

BlueBeIl

New member
אני לא זוכרת את הניסוח ../images/Emo142.gif

המדוייק של ההתחלה.. משהו The spiderman arrives אבל יש שם את השורה הנצחית
The spider man is having me for dinner tonight
שכתבתי על מחברת תנ"ך שלי
אני די בטוחה שלזה את מתכוונת כי זה מאוד מפורסם. ומיה - מה שיש לך נקרא תסמונת ה"I'm a person that doesn't know shit about music but think I know so I allowe myself to say other people don't" להקות בנים זה חרא. למה? כי המילים מטומטמות, הם אפילו לא כותבים אותם, בוחרים אותם ללהקה רק על סמך היופי (לא כל כך קשה למצוא אנשים עם יכולות שירה סבירות) אין בכלל מוזיקה, מקסימום איזה אקורד אחד שחוזר על עצמו מאחורי הקצב. אם כבר מקשיבים לניינטינז (שזה העשור החביב עלי מבחינת מוזיקה) מקשיבים לבלר, לנירוונה, לסאונגרדן, לגרין דיי ולקונה קויל....

אז זה Lullaby אחר ../images/Emo13.gif

כל פעם שאני שומעת את המילה הזו אני נזכרת בLullaby, של אהוביי...

אז...

בא לי להוסיף משהו לשרשור.
אם אפשר
אז...למרות שאלו לא שירים שהורדתי לאחרונה מקאזה...הנה רשימה מצומצמת של השירים שלא יצאו לי מהראש בזמן האחרון: 1. Vincent של דון מקלין, כאמור (מיה - אני אוהבת במיוחד את הבית הבא: For they could not love you, And still your love was true And when no hope was left inside On that starry, starry night You took your life as lovers often do But I could've told you, Vincent This world was never meant For one as beautiful as you...
) 2. The Lovers That Never Were, פול מקרטני. שיר יפה, שרק לאחרונה התחלתי להבין את גדולתו. אולי הוא לא נראה כ"כ מתוחכם בהתחלה, אבל...וואו. גם של פולי וגם טרורי בטירוף. מה עוד צריך?
3. Sam Phillips (השירים שלה, בכלליות)...למרות שבזמן האחרון (יותר מחודש) לא שמעתי שירים שלה - בעיקר כי סקוט (מחשבי הקט) התקלקל (לא התקלקל בעצם
)...אבל מצאתי את עצמי מזמזמת אותם
4. Real Love וFree As a Bird - פשוט מדהימים. מדהימים. וכשצופים בקליפים...Sigh. 5. A Day in the Life, הביטלס, סרג'נט פפר'ז לונלי הרטס קלאב בנד - במעברים שבין הקטע של ג'ון לקטע של פול ולהיפך עוצרים-נשימה (ליטרלי); פשוט חווים איך ההיסטוריה נעשתה. (מדובר על היסטוריית הרוק, אבל אני מניחה שזה גם תקף לגבי דברים אחרים...) 6. כל הסוף של Abbey Road, האלבום האחרון של אהוביי. מה זאת אומרת כל הסוף? שרשרת השירים המדהימה שבצד השני של התקליט. אבל כשמתחילים לשמוע מBecause מרגישים שHere Comes the Sun חסר, וחוצמזה שגם הוא מצוי על הצד השני. ואז ממש חסר I Want You (She's So Heavy) בהתחלה...ובכלל, איך אפשר בלי הייצוג של רינגו לפני זה (Octopus's Garden)...ואם כבר אז כבר, חייבים לשמוע לפני זה את Oh! Darling, כמו שמישהו כתב פעם, נכון, בנים לא בוכים - הם צורחים, ו, נו, רצף, צריך רצף, אז כבר נשמע גם את Maxwell's Silver Hammer לפני זה, גם קומיק רליף וגם יאפה, חוצמזה שאפשר גם לשמוע את פול צוחק באמצע וזה תמיד טוף, ו, נו, אי אפשר לשמוע את מקסוול'ז בלי Something המדהים של ג'ורג' לפני זה! הרי פרנק סינטרה בכבודו ובעצמו אמר שזה שיר האהבה הכי טוב שנכתב ב-50 השנה האחרונות! ואפילו אלביס הקדיש לזה ביצוע...כבוד. טוב, אבל בלי Come Together של ג'וני לפני זה אי-אפשר... ...וכך הפך הסוף של אבי רואד לכל אבי רואד. מסע קצר למחשבותיה של ילדה בהפרעה
7. Do It With Madonna, דה אנדרוידס. כן, גמני נכנעתי
זה פשוט שיר חמוד
8. [הכנס אלפי שירים לפה] 9. Why Don't We Do It in the Road?, הביטלס, האלבום הלבן, חלק א' - קורע מצחוק וגורם לכל השומע להסמיק קלות (די מוזר כששומעים באזניות ואפחד לא קולט למה אתה מצחקק...
) -קומיק ריליף מושלם לאלבום הלבן, שלמרות שיש בו הרבה שירים מצחיקים, חמודים, קלילים, לצד כבדים ועמוקים - יש בו המוווון חומר. שזה טוף. אבל, כן, קומיק ריליף זה גם טוף
והמילים...המילים!
והמחשבה שמתרוצצת כל הזמן בראש: זה כ"כ נשמע כמו פול! זה לא יכול להיות פול! אבל זה כ"כ נשמע כמו פול
...והניגוד בין זה לאיי וויל של פולי אחרי זה...אהוביי
נ.ב - אני פנאטית.

למעלה