הרפתקאותיה של לשם...

מירטל

New member
הרפתקאותיה של לשם...

לשם נולדה להורים סוחרים, בת זקונים אחרי מספר לא ברור של אחים גדולים. הוריה אומנם אינם סוחרים עשירים ( המונח עשירים באי שבו לשם גרה מקביל לנחתים - החבר'ה שאכן שולטים בעיר ובאי כולו מטעם הממלכה הגדולה שבצפון, שאת השם שלה לשם אף פעם לא זוכרת), אבל הם בהחלט אמידים, ועכשיו, אחרי שכל הבני הבוגרים נכנסו לעיסקי המשפחה, ללשם עצמה אין שום דבר מעניין לעשות - חוץ מתחביבה העיקרי - לקרוא ספרים ( עם חיבה עמוקה לספרי משפטים), להתמקח ולשוטט להנאתה בעירה- נמל. הסיפור שלנו מתחיל, אחר צהריים עליז אחד שבו לשם ישבה על שפת האגם העגול אצל דודיה, לשם הייתה משועממת להחריד - בת דודתה הלכה לבקר "ידיד" טוב, אין ספרים בבית של דודה, ובקיצור, מצפים לה מספר ימים של שיעמום עמוק. פתאום לשם שומעת את דודה מדבר מכיוון הבית - התחמקות מהירה אל מתחת לחלון חדר העבודה של הדוד מאפשר לה לשמוע את העובדות הבאות : בזמן שהמשרתים כרתו את העץ העתיק שעמד ליד השביל בכניסה לבית, הם מצאו משהו מעניין - כל כך מעניין, שאם הנחתים ימצאו את זה, הדוד יהיה בצרות. הסקרנות הרגה את החתול, אבל עוד לא את לשם: לשם שלנו מחכה עד שהדוד יצא מהבית ( מה שקורה מהר מאוד), היא הולכת לאורווה ומגלה שהסוס הגדול, המגעיל והמסריח של הדוד לא נמצא שם, היא מחליפה כמה מילים עם נער האורווה ומגלה ש"האדון ביקש לאכף את הסוס שלו מהר מהר ויצא לדהור, לא גבירתי, אני לא יודע לאן הוא דוהר... מתי הוא יחזור? יכול להיות שעוד כמה דקות, יכול להיות שרק מחר, כל עוד מכונת הגללים, סליחה, הסוס שלו לא בסביבה, אני שמח מאוד על זה". לשם בטוחה שיש לה עוד כמה שעות טובות עד שהדוד יחזור, ואז חומקת אל מתחת לחלון חדר העבודה - היא נעזרת בדלי בכדי לטפס אל תוך החלון ורואה את חדר העבודה של הדוד, ותוספת מעניינת. על השולחן בחדר מונח חץ - אבל לא חץ כפי שלשם מכירה -החץ הזה עשוי כולו ממתכת - ראש, גוף, אפילו הנוצות שבקצה עשויות ממתכת, ומתכת שלשם לא מכירה, משהו כסוף כחול, חזק עדין וקל. והדבר הכי מפתיע זה הגודל של החץ הזה - אם לא היו לו נוצות בקצה היה אפשר לחשוב בקלות שמדובר בחנית קצרה - האורך שלו הוא קרוב למטר. לשם נגשת לחץ ומנסה להטיל את אחד הלחשים שהיא למדה אולי מהספרים - לחש "ידע חפץ" - שמאפשר לה לראות דברים מעניינים מעברו של החפץ - לשם רואה קרב גדול, שאחד הצדדים בו נושא נס שחור עם פנטגרם אדום, ואת החץ עצמו עף וננעץ בעץ,ואת העץ גדל סביבו עד שהוא מסתיר את החץ. לשם מחליטה שלא יתכן שהחץ ילקח על ידי הנחתים, ויוצאת החוצה ( הפעם דרך הדלת) לחפש מקום להחביא אותו. היא מתקרבת לשיחים מול האגם, ואז שומעת:" פססט, בואי לכאן". די בחשש, היא מתקרבת לשיחים, ורואה שם שועל. כן, לשם שמעה על השועלים האלה, הם נמוכים מבני האדם, אבל עדיין גדולים מספיק בכדי להשתמש בכלי נשק - ואיזה כלי נשק יש לשועל הזה! קשת, חרב קצרה! אם אחד הנחתים יתפוס אותו, הוא יהיה בצרות! בכל מקרה, מסתבר שזה לא מיקרי שהשועל הגיע לפה, הוא רוצה את החץ המוזר. לשם לא נולדה אתמול, והיא מוכנה להביא לו את החץ המוזר בתנאי אחד: שהוא ישעשע אותה ויספר לה סיפורים על החץ הזה ולמה הוא רוצה אותו - לאף שועל כפרי אין סיכוי להתמקח מול לשם שלנו, והשועל מסכים לספר לה, אבל עכשיו זה לא בטוח - היא תפגוש אותו בלילה, שהירח במלואו, ואז הוא יספר לה את הסיפור כולו. לשם מסכימה ומביאה לו את החץ, לשימחתה, אף אחד לא רואה אותה. עקב תחושה מוזרה שזה הולך להיות לילה ארוך, לשם הולכת לישון. היא מתעוררת עקב צעקות שהיא שומעת ברקע: דודה צועק על אישתו ועל ביתו, לשם שוכבת במיטה ותוהה מה קרה - דודה נכנס זועם מאוד לחדר ושואל אותה האם היא נכנסה לחדר עבודה שלו היום בצהריים, לשם מודה, וכאשר הוא שואל אותה האם היא שמה לב למשהו מוזר, היא מציינת שאין לו ספרים שם! רק כריכות מודבקות. הדוד יוצא בטריקת דלת וצועק למשרתים שלו, לשם מתלבשת, יוצאת מהחדר והולכת להסתכל דרך החולון על הדוד - הדוד כבר יצא החוצה והוא מדבר עם שני נחתים, די בהתרפסות, הנחתים לועגים לו ומכים אותו, ואז דוהרים משם. אחרי שהם הולכים ויוצאים מטווח שמיעה הוא צועק שהוא בחיים לא יעזור להם יותר. ארוחת הערב עוברת די בשקט - גם דודתה של לשם וגם בת דודתה נושאות סימנים כחולים, ואף אחד לא מאושר, די באמצע האוכל, דודה אומר שלשם חוזרת מחר הבייתה. לשם עולה עם בת דודתה לחדרה ומנסה לעודד אותה - היא בטוחה שאביה כעם בגלל שהיא מתראה עם בנו של נחת. לשם חוזרת לחדרה ואחרי עוד כמה שעות שינה, יורדת לפגוש את השועל. השועל כבר שם, מחכה לה ומביט - עליה, הוא מציין שזה רעיון טוב ללבוש בגדי רכיבה ( לשם לבשה אותם כי היא לא יכלה לטפס דרך החלון בשימלה), היא אולי תצטרך עוד לרכב הלילה.ואז הוא מתחיל את הסיפור - בהתחלה האי הזה היה שייך להם - לשועלים ולקופים, ואז הגיעו בני האדם, בני האדם החלו לבנות ולפתח את האי. ואחרי מספר שנים הגיע המלך מכשף - הוא היה נורא ושלט ביד ברזל, אבל הוא היה נורא לכולם במידה שווה. ואז הגיעו הנחתים -וכבשו את האי, ואם החיים של בני האדם כאן הפכו לגרועים, עבור הקופים והשועלים הם בילתי נסבלים. עכשיו, אומר לה השועל, מתחילים להופיע דברים מזמנו של המלך מכשף, וע"פ הסימנים של הזקנים - זה הזמן להתחיל במרד, הוא מבקש מלשם לרכב אל הפונדק של קופי, ליד עץ האלון העתיק, ולהגיד לקופי "להגיד לצ'וק שזה מתחיל". לשם מסכימה מיד. היא הולכת אל בת דודתה, מספרת לה שהיא הולכת לברוח עם איזשהו נחת, ומבקשת ממנה להרוויח בשבילה קצת זמן, היא מבקשת ממנה גם את הפוני שלה, והיא מסכימה. לשם יורדת למטבח ולוקחת, מלבד גבינה נקניק ולחם, גם סכין קצבים - הנחתים אוסרים על אחזקת נשק, אבל אי אפשר לצאת לרכב לבד בלי נשק. היא חומקת לאורווה, עולה על הפוני ומתחילה לדהור צפונה - המשך יבוא

DDN

New member
מחכה להמשך.

הרעיון מעניין, והכתיבה טובה, אם כי היה בה משהו מוזר שאני לא מצליח להצביע עליו

רמץ

New member
כלום! שום דבר! באמת!

Some of my best friends are talking foxes!
(שועל מדבר חבר שלי) בכל אופן, סיפור מעניין. מזכיר לי את אי הכלבים והחתולים מקירנדיהIII (משחק בינוני פלוס, אבל את האי הזה אהבתי) - חמוד מאוד.

major mouse

New member
מה שמזכיר לי

some of my best friends are a 3rd level fighters מי אמר למי ובאיזה הקשר?

DIDGIN

New member
זה מorder of the stick

רוי גרינהילט אמר את זה לת'וג, שאמר שהוא לקח שתי דרגות לוחם בשביל הפיטים ושדרגה 3 היא "טיפשית". אני שמח שיש כאן עוד אנשים שקוראים קומיקסי רול-פליירים! אתה מכיר גם את 8-bit theater?

major mouse

New member
תיקון - כותרת מבלבלת ../images/Emo3.gif

מצטער - מקרה קלאסי של פרסום הודעה מבלי לקרוא אותה פעם נוספת. כן - זה OOTS, סחתיין על הזיהוי ולא- לא קראתי אבל אני אתחיל היום

Gabriel S

New member
אפשר פרטים על הסשן עצמו?

הכתיבה היא בגוף שלישי על לשם, למרות שמדי פעם היא עוברת גופים, מה שעלול לבלבל מעט. אולי זה הדבר שנראה מוזר לדני. אהבתי מאוד את הרעיון והכתיבה עצמה, אבל אני תוהה בנוגע למשחק עצמו: איזה סגנון ותמה הולכים בו? (לא מבחינת שיטה, אלה מבחינת תמה סיפורית ואופי הסשנים)

הסשן עצמו הוא מלפני חודש

מאז היו עוד כמה. המשחק עצמו: בעיקרון, הכל התחיל לפני כמעט עשרים שנה, כשקראתי את נרניה ופרידיין, ונורא אהבתי את הרעיונות שם. בעקבות הקריאה על כך שיסודם של הסיפורים על נרניה הוא בסיפורים שסי אס לואיס נהג לספר לעצמו כשהיה ילד, החלטתי שגם אני רוצה, ונהגתי להמציא לעצמי סיפורים דומים (בהשראה כבדה של המקורות הנ"ל) - בעיקר לפני השינה. אני חושב שהמשכתי עם זה במשך כמה שנים טובות. על הרקע הזה, הרצון להמציא סיפורים, התחלתי לשחק משחקי תפקידים. עדיין זכרתי פחות או יותר את הסיפורים שלי או הקווים הכלליים שלהם, אבל הם פשוט לא עלו בקנה אחד עם אילוצי הז'אנרים המקובלים למשחק, כך שבהתחלה הם פשוט הושארו בצד, ושם הם נשארו, לטובת נסיונות משחק אחרים. מאז עבר עוד הרבה זמן, ובשנה-שנתיים האחרונות חזרתי לרעיונות הישנים - ליטשתי והבניתי אותם קצת בפרספקטיבה שונה מזו של ילד בן 8, וכל הזמן חשבתי ואמרתי שיהיה נחמד לנסות להריץ בזה משהו, אבל תמיד היה חסר זמן. בסוף החלטנו ש"זמן" לא יהיה אף פעם, אז עדיף לפנות זמן מאשר לחכות לו, והתחלנו לשחק. התמה הסיפורית באופן כללי היא די נאיבית (אחרי הכל, הייתי בן 8 כשהתחלתי לחשוב עליה), והשתדלתי לשמור אותה נאמנה למקור ונקייה ככל הניתן מהשפעות פנטזייה גנרית לסוגיה או מ"אפיות" - מדובר באנשים רגילים במצבים קצת פחות רגילים. השועלים והקופים הם שם כי הם היו בסיפורים המקוריים, ולא רציתי לוותר עליהם. מה פחות או יותר הרקע לעלילה? האי טיאם נשלט כבר כמה עשרות שנים בידי הבילדיאלים, שמצידם כפופים לקיסרות הדיארמירית, שנמצאת ביריבות רבת-שנים עם קיסרות אלבן. התושבים המקוריים של טיאם לא ממש מתלהבים מהעובדה שכל אידיוט עם צי גדול מחליט שבגלל שלאי שלהם יש נמל מצויין בדיוק באמצע הדרך מכאן לשם אז הוא צריך לשים שם את האוניות שלו ולנהל את העניינים. ברקע, מסתובבות כמה אגדות מוזרות על טיפוס מפוקפק בשם "המלך המכשף", ששלט באי לפני כמת'אלפי שנים, אבל לא ברור עד כמה העסק נכון. הכל היה טוב ויפה במשך די הרבה זמן (תלוי בעיני מי), עד שבזמן האחרון, כמו שמירטל תיארה, החלו כל מיני התרחשויות משונות.

למעלה