הרפס

שםבדוי88

New member
הרפס

שלום, קראתי את "המדריך המלא" שלכם יש לי מספר שאלות. הייתי מספר ימים בטיול עם חברים, באחד הימים התגלה לנו כי אחד החברים סובל מהרפס (מסוג 1) - פצעי חום. מהרגע בו הוא הרגיש גירוי והפצע הופיע דאגנו לשמור מרחק מדברים שהוא שתה מהם וכו' אך אני מודאג מהימים שעברו ובהם אני וחברי שתינו מדי פעם מאותם הכוסות, מאותו הבקבוק, קש... וכו'
באיזה שלב הרפס מדבק?
מה הסיכוי להידבק (אני וחברי) במחלה?
האם הוא מדבק רק לאחר הופעת הפצע עצמו?
האם הוא מדבק עוד לפני?
יש טיפול מונע שאפשר לעשות כדי למנוע הדבקות?
אם מישהו נדבק בהרפס, האם הפצעים מופיעים לאחר מספר ימים - או אין לדעת מתי? מקווה לטוב

ולמרות המדריך המלא,

יש עוד שאלות, ובצדק, כי התשובה שאתה מבקש היא אישית, ובמסגרת הזו האפשרויות מוגבלות מאוד. על כן תשובותי הן ברמה העקרונית. - "באחד הימים התגלה לנו כי אחד החברים סובל מהרפס (מסוג 1) - פצעי חום". 1) הרפס הוא רק שם ותו לא. החולי אינו רק "פצעי החום" אלא יותר, הרבה יותר מכך. 2) אין שני מקרה הרפס זהים. 3) רק הנוטים לכך, הרגישים אישית לכך, החשופים דיים ובעלי התנגודת החלשה במילא, ידבקו, אם בכלל. 4) הדבקה, אם מתחוללת, נעשית לא רק באמצעות מגע. -"באיזה שלב הרפס מדבק?" - בשלב שבו התנאים לכך בשלים. -"מה הסיכוי להידבק (אני וחברי) במחלה?" - תלוי בכל הנ"ל. -"האם הוא מדבק רק לאחר הופעת הפצע עצמו? " - הוא מדבק כאשר יש נטיה, רגישות, חשיפה מספקת ותנגודת אישית ירודה באותה עת. -"האם הוא מדבק עוד לפני?" - לא. רק בזמן. לפני, יש רק את הנטיה, הרגישות האישית ו"המוכנות" לכך. אחרי, יש כבר את ביטוי המחלה השונים. -"יש טיפול מונע שאפשר לעשות כדי למנוע הדבקות?" - רק אם ישנה מספיק אינפורמציה שתכוון לתרופה אישית, תרופה כזו מעלה את התנגודת ומורידה את הרגישות והנטיה לכך. במצב כזה, גם אם תהיה חשיפה לא תתחולל הדבקה. -"אם מישהו נדבק בהרפס, האם הפצעים מופיעים לאחר מספר ימים - או אין לדעת מתי?" - זה משתנה מאדם לאדם. מבחינה קונבנציונאלית מדובר בוירוס שנקרא "הרפס סימפלקס" = שלבקת פשוטה. הוירוס הזה אינו עוזב את הגוף לעולם ויתכנו התקפים שניונים. התפרצויות כאלה יכולות להתרחש לאחר טראומה כמו כוויה מקומית, הצטננות, חום, פציעה מקומית, טיפולי שיניים ובעיקר מצבים נפשיים. מספר ימים לפני הופעת הפצע ישנה תחושה של עיקצוצים ואי נוחות במקום שבו יופיע הנגע. בהתחלה הפצע פתוח, או שלפוחי וכואב (הנגיף מתרבה) ואחר כך מתקשה ומגליד. הוא יכול להתבטא כפצעי קור, חום, וההדבקה נעשית על ידי מגע ישיר עם הפרשות של החולה בדרך כלל ממליצים על ויטמין C בכמויות גדולות לפני הופעת הפצע וזה לטענתם מונע את הופעתו, כמו כן המנעות מחשיפה לשמש יוקדת ( בכל מקרה לא מומלצת ). המלצותיהם התרופתיות הן "זובירקס" במשחה או בכדורים, משחות אחרות כמו "אידוקסאורידין,פמוויר, טריפלורידין וואזלין. אני מאוד מקווה שלא נדבקת, אך אם כן, לא כדאי לדכא את הסימפטומים בצורה חיצונית כלומר משחה, או כימית פנימית כלומר תרופות כלליות. זה רק יחמיר את מצבך לטווח הארוך. איני יכול שלא לחשוב על אותו חבר שכולם שמרו מרחק ממנו. לא נעים. ברכות ושפע מכל טוב.

שםבדוי88

New member
אז ככה

קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת. ההרפס של חברי באמת הופיע לאחר שהיה ממושכת של כמה ימים בשמש (חופשה) - וגם הוא אמר שזה הגורם אצלו. בבוקר הוא חש את ה"עיקצוצים" שהגדרת, ומרגע זה הוא אמר לנו לא לחלוק איתו כוסות וכו'... בהמשך היום הופיע הפצע. אתה אמרת ש:
"האם הוא מדבק עוד לפני?" - לא. רק בזמן. כלומר, אנחנו אמורים להיות מוגנים מהמחלה, אם לא היה מגע בזמן
אמרת שאפשר לכוון לתרופה אישית, איך עושים זאת
ולא הבנתי מה הכוונה ב: "לפני, יש רק את הנטיה, הרגישות האישית ו"המוכנות" לכך. אחרי, יש כבר את ביטוי המחלה השונים."

תשובה

-"האם הוא מדבק עוד לפני?" - לא. רק בזמן. כלומר, אנחנו אמורים להיות מוגנים מהמחלה, אם לא היה מגע בזמן" - אי אפשר להדבק לפני שנדבקים. -"אמרת שאפשר לכוון לתרופה אישית, איך עושים זאת". - בעזרת רמדי (התרופה ההומיאופתית). -"ולא הבנתי מה הכוונה ב: "לפני, יש רק את הנטיה, הרגישות האישית ו"המוכנות" לכך. אחרי, יש כבר את ביטוי המחלה השונים." -לפני ההדבקה יש תנאים מקדימים, אלה שציינתי. בעת ההדבקה יש את החשיפה עצמה לנגיף. לאחר ההדבקה יש סימפטומים. מקווה שעזרתי.

clear

New member
על השפתיים שימרח דבש- זה מדהים

אני עשיתי כך לאחר המלצה שקיבלתי. זה פשוט מרגיע במהירות. ולדעתי גם האיץ אצלי את ההחלמה. מאז שגיליתי את הדבש אני משתמש רק בו.

למעלה