הרפיית מתח בידיים

הרפיית מתח בידיים

האם יש לכן רעיונות איך ניתן לסייע לתלמידות בחוג לריקודי בטן(לאו דוקא חדשות) המתקשות להרפות ידיים כתפיים וצואר?

lydiamai

New member
להרפיה של כפות הידיים אני משתמשת

בכדורים הסינים. אפשר לקנות זוג שאינו מצופה באמיל (כך שהציפוי לא נשבר כאשר הכדור נופל). הרעיון הוא לאחוז שני כדורים בכף היד ולסובב אותם זה סביב זה. המטרה להקפיד ששני הכדורים לא יגעו זה בזה. ואם אפשר אז לסובב לשני הכיוונים. זה ממש מרפי את כפות הידיים ואת פרק כף היד.

לא כל כך הבנתי

איך אפשר לסובב ביד אחת שני כדורים זה סביב זה בלי שיגעו ?? או שהם ממש פיצפונים או שצריך יד ענקית............. האם את משתמשת באצבעות ?? חבל שאין וידאו , זה ממש מסקרן . השאלה היא אם ההרפייה שאת חווה בעקבות התרגול הזה תקפה רק לתרגול? על פי נסיוני המתח המתבטא בכפות הידיים הוא לפעמים ביטוי לקושי בתנועה במקום אחר ואני מתכוונת לתרגול תנועות שבהן כפות הידים לא לוקחות חלק ממש פעיל.

lydiamai

New member
אני מתכוונת להרפיה רק של כפות

היידיים ופרק כף היד. לגבי מתחים אחרים - את צריכה להיות הרבה יותר ספציפית. יש הבדל גדול בין מתח שנובע מקואורדינציה שטרם נרכשה, ובין ביטוי של אלמנטים רגשיים כאלו או אחרים. בגדול מאוד - ובכלל עוד יותר, הרפיה מתקבלת עם תירגול של כיווץ חזק והרפיה - של אותם שרירים, וחזרות רבות על אותה תנועה בנפרד, ואח"כ שילובה באופן מאוד הדרגתי עם תנועות נוספות. לגבי התירגול עם הכדורים - לסובב אותם מבלי שיגעו - זה לא פשוט - זה דורש תירגול - אבל זה בהחלט אפשרי. וכן - האצבעות כחלק מכף היה גם הן משתתפות בתנועה.

הרפיית מתח בידיים

כדי להרפות את המתח בידיים הייתי מציעה קודם כל לעבוד בהפרדה מוחלטת לפחות בהתחלה , ריקודי בטן עובדים המון עם הפרדת איברים. כשאיבר אחד עושה א' השני עושה ב'. באימון אנחנו עובדים על כל איבר לחוד ורק אח"כ עובדים על הקורדינציה ביניהם. כשאיבר אחד בגוף יודע את תפקידו בבירור, אין לו צורך בלקיחת אנרגיה מאיברים אחרים. הידיים נועדו לקישוט ולכן אם יהיו במתח זה רק יעכיר את הריקוד , הידים צריכות לצוף הן צריכות חהיות זורמות כמו מיים.

נראה לי שלא הבהרתי

כל האינפורמציה הבאמת חכמה שקיבלתי רלוונטית מאוד ללימוד שיגרתי שבו כל הכללים שצוינו אכן עובדים. אני מדברת על מקרים ספציפיים של תלמידות , שאינן דוקא מתחילות,ואפילו למדו אצל יותר ממורה אחת אולם אינן מצליחות להגיע לכדי הרפייה גופנית והדבר מתבטא בתחושה של מתח בעיקר בידיים ובצואר. את הנוסחה לפירוק המתח הזה לא מצאתי.

שרקייה

New member
קוראים לפתרון פסיכולוג או כל תרפיסט

אחר שתלמידה כזו תלך אליו לטיפול (אם אכן חוסר היכולת להרפות מפריע לה). בהשאלה מתחום אחר בו עסקתי, שם היו בודקים קיום של תפקוד מסוים בשעת שינה. אם התפקוד קיים בשעת השינה, משמע חוסר היכולת במצב עירות הוא תקלה פסיכולוגית. ולא, התקלה היא גופנית. בדומה לזה, שלחי את התלמידות לרקוד מול המראה לבדן. אם יצליחו להגיע למצב של ריקוד ללא מתח, משמע הבעיה היא בסביבה בה הן רוקדות (שום דבר אישי נגד המורה או הקבוצה, פשוט חוסר יכולת להפתח לקבוצה המסויימת הזו) ואז...אולי אפילו להמליץ על מורה או קבוצה אחרת לפרק זמן כלשהו. אחרת, אם הבעיה היא גופנית, כלומר ביצועמ שגוי של תנועות כתוצאה מיכולות פיסיות לקויות או מלמידת התנועות בצורה שגויה, אז אולי ניתן להקל את המצב על ידי לימוד פרטני של כל תנועה ואופן הביצוע הנכון שלה (יש להדגיש, נכון למבצעת.!!!). ולבסוף, יש אנשים שלהרפות זה רעיון שלא נמצא באוצר ההתנהגויות שלהם. ואז יש לבחון האם ההנאה מהריקוד והחוויה שקולה לסבל שגורם המתח ותפיסת השרירים. אם התשובה חיובית, חבל לבזבז זמן על נסיון למצוא פתרון. לא תמיד, לא לכל בעיה יש פתרון מושלם. בהצלחה, גליה

tlingit

New member
חסרה לנו כאן אלינה ../images/Emo10.gif

-נדמה לי שזה ממש התחום שלה נראה לי שכדאי שתעלי את השאלה הזו שוב בעוד כמה שבועות כשאלינה תחזור ממסע ההופעות וסדנאות שלה מעבר לים... אולי יהיו לה הצעות בשבילך

נזכרתי בפטנט של טינה מסהרה סיטי

טינה ספרה לי שלתלמידות מתחילות היא נותת לאחוז גפרור בכל יד . האחיזה היא באמצעות כריות של הבוהן והאמה. נראה לי שאני הולכת לנסות זאת על התלמידות המתקשות בהרפיית ידיים תוך כדי ריקוד.

למעלה