הרפיה והצטננות

הרפיה והצטננות

אני עושה הרפיה באופן קבוע בכך שאני שוכבת ומרפה את שרירי הגוף תוך נשימות עמוקות. בדרך כלל ההרפיה הזאת עוזרת לי מאוד אבל כשאני מצוננת, כמו עכשיו למשל, כאב הגרון מפריע לי מאוד לנשימה ומכאן גם להרפיה. מה אפשר לעשות במקרה כזה? האם לנשום רגיל, כמו בדרך כלל בהרפיה או להתחשב במצב של הגוף? (גרון כואב, נזלת וכו')

abpi

New member
לנטע

אני מאחל לך להרגיש טוב. ידידתי שהיא מורה ליוגה מוסרת שישנם תרגילים המטפלים בנושא של התקררות כמו למשל תנוחת הדג ותנוחות נוספות. כמו כן תרגילי נשימה מאד עוזרים לניקוי דרכי הנשימה ומומלץ לשכב על הבטן או הצד עם רגל מכופפת במידה ויש קשיי נשימה.

יוגי בר

New member
צננת ושותפותיה

היי נטע, וברוך בואך לפורום. אז ככה: במקרה שלך כדי לעשות הרפייה מוצלחת צריך להקל על הצננת. אז מה עושים? עושים נטי- שטיפת אף יוגית. איך עושים את זה? בכוס מים ממיסים 1/2 כפית מלח במעט מים רותחים. מוסיפים מים פושרים עד למילוי הכוס. יוצקים מעט מים לתוך כלי עם פיה והנה הטכניקה: בעזרת הפיה מזליגים מים לנחיר אחד תוך כדי שמטים את הראש לצד השני ולמטה. מקפידים כל הזמן לנשום דרך הפה. אחרת יזלגו המים לתוך הגרון(ממש לא נעים). והמים יוצאים מתוך הנחיר השני. מנקזים החוצה את יתרת המים שנותרת באף וחוזרים על התהליך בנחיר השני. נטי פותר בעיות צננת מהר ביותר. את הגרון אפשר גם לגרגר ולשטוף כנ"ל עם מי מלח.(אותו יחס) ברגע שאת גומרת לעשות נטי וזה לא משנה באם את מנוזלת+ האף תמיד נפתח לרווחה ואפשר לנשום לרווחה דרך הנחיריים. וכמובן, לעשות הרפייה כמו שצריך. חשוב מאוד!! נשימה זה תהליך מאוד רגיש. הנשימה חייבת תמיד להיעשות בנינוחות. ז"א לעולם לא לבצע נשימה בכוח. לא הולך? לנשום הכי רגיל שאפשר. ותמיד אבל תמיד להקשיב לגוף. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

תודה ועוד שאלה

האמת היא שהאף בסדר, הבעיה היא בעצם עם הגרון, ליחה ושיעול. האם במי מלח הכוונה היא לבלוע אותם, פשוט רגיל?

יוגי בר

New member
גרון ושות'

היי נטע. בדרך ככל כשהגרון מלא בליחה אז חלק מזה נוצר ע"י האף שהתוצרת שלו גולשת לגרון. (כך שאם מנקים את האף באופן קבוע זה עוזר) ולעניין הגרון: הכוונה לגרגר במי מלח. דיר באלאק. חס וחלילה לא לבלוע. לגרגר ולירוק החוצה. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה